Ajankohtaista tietoa

Länsiterminaalille ei raitioliikennettä ma-to 23.–26.1.2017 - bussi 9X korvaa

Raitiovaunujen 6T ja 9 liikennöintiin tulee katkos Länsisatamassa raitiotien rakennustöiden vuoksi. Poikkeusjärjestelyt ovat voimassa maanantaista 23.1. alkaen torstaihin 26.1. asti.
Lue lisää ja katso kartta HSL:n sivuilta »

Mechelininkadun peruskorjaus alkaa 18.1.2017 - vaikutuksia liikenteeseen Länsisatamaan päin

Mechelininkadun peruskorjaus tehdään välillä Leppäsuonkatu–Nordenskiöldin aukio. Katurakentaminen tulee aiheuttamaan liikenneruuhkia Mechelininkadulla ja Töölön alueella ja vaikuttaa myös Länsisatamaan päin suuntautuvaan liikenteeseen.
Lue lisää Helsingin kaupungin Rakennusviraston sivuilta »

RAKENNUSTYÖT TALLINNAN D-TERMINAALISSA SAATTAVAT HIDASTAA LIIKENNETTÄ

Tallinnan D-terminaalissa tehtävät rakennustyöt saattavat hidastaa ajoneuvon kanssa matkustavia asiakkaita. Toivomme varaamaan riittävästi aikaa terminaalin alueella liikkumiseen ja seuraamaan opasteita sekä satamahenkilökunnan ohjeita. Rakennustyöt valmistuvat arviolta Toukokuussa 2017.

Maksuominaisuus lähtöselvitysautomaateissa

Tallink Siljan terminaalien lähtöselvitysautomaateissa on nyt mahdollista maksaa ja lähtöselvittää matkavaraukset joiden lähtöön on alle 24 tuntia aikaa ja joissa ei ole varattuna ajoneuvoa. Maksuvälineinä käyvät sirulliset MasterCard-, Visa-, Visa Electron- ja Maestro -kortit.

Lue lisää lähtöselvityksestä »

Suuronnettomuusharjoitus Turun satama-alueella 7.12.2016

Varsinais-Suomen pelastuslaitos järjestää yhteistyökumppaneidensa kanssa suuronnettomuusharjoituksen Turun satamassa 7.12.2016 klo 9.00–11.30. Harjoitus keskittyy Tallink Siljan terminaalin läheisyyteen. Harjoituksen aikana terminaalien läheisyydessä sekä muualla satama-alueella voi olla havaittavissa vaaratonta savunmuodostusta ja ilmassa ammoniakin hajua. Lisäksi alueella liikkuu normaalia enemmän eri hälytysajoneuvoja.

Vastaavanlaisia harjoituksia järjestetään kerran kolmessa vuodessa ja niiden tavoitteena on viranomaisyhteistyön sujuva toiminta, onnettomuustiedottamisen ja väestönvaroittamisen sujuvuus, pelastustoiminnan nopea käynnistyminen ja tilannekuvan ylläpito.

Lue aiheesta lisää Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen tiedotteesta » 

Rakennustyöt Tyynenmerenkadulla Helsingin Jätkäsaaressa hidastavat liikennettä ja vähentävät pysäköintipaikkoja

Tyynenmerenkadulle Helsingin Jätkäsaaressa rakennetaan lisää tieosuutta Länsisataman uutta matkustajaterminaalia varten. Rakennustöiden aikana autoliikennettä ohjataan tarvittaessa kiertotielle. Tyynenmerenkatu valmistuu kokonaisuudessaan vuoden 2017 aikana.

Toivomme matkustajiemme varaamaan riittävästi aikaa satamaan saapumiseen.

Lue aiheesta lisää Helsingin Sataman sivuilta » 

Muista ottaa matkalle mukaan virallinen matkustusasiakirja

Muistutamme, että matkustajalla tulee aina olla matkalla mukana viranomaisen myöntämä asiakirja, jolla hän voi tarvittaessa todistaa henkilöllisyytensä ja kansalaisuutensa.

Huomioithan myös, että ajokortti ei ole virallinen matkustusasiakirja Viroon matkustettaessa.

Tutustu tarkemmin Ruotsiin ja Viroon vaadittaviin matkustusasiakirjoihin »

Evira suosittelee: Älä tuo villisianlihaa Suomeen Baltian maista ja Puolasta

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira suosittelee, ettei Suomeen tuoda villisianlihaa eikä siitä valmistettuja elintarvikkeita Baltian maista ja Puolasta. Tarkoituksena on estää afrikkalaisen sikaruton leviäminen Suomeen.  

Afrikkalainen sikarutto on levinnyt Viroon, Latviaan ja Liettuaan sekä Puolaan. Se on vakava, helposti leviävä eläinten virustauti. Tauti ei tartu ihmiseen, mutta voi vaarantaa suomalaisen sianlihan tuotannon.

Myös villisikojen metsästysmatkoja tartunta-alueille on syytä välttää. Lisäksi Evira suosittelee, että metsästysmuistot kuten eläinten hampaat ja nahat käsitellään lähtömaassa huoneenlämmössä säilytettäviksi ja lähetetään sen jälkeen Suomeen.

Lue lisää Eviran sivuilta »

MUISTUTUS SUOMEN KANSALAISEN MATKUSTUSASIAKIRJOISTA VIROON

Huomioithan, että ajokortti ei käy matkustusasiakirjana Viroon matkustettaessa. Ainoat hyväksyttävät matkustusasiakirjat ovat passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti.

Myös alaikäiset lapset tarvitsevat oman matkustusasiakirjan.

Lisätietoa henkilöllisyyden todistamisesta sekä passi- ja viisumimääräyksistä »

Tullin 1.4.2014 antama uusi ohje Virosta tuotavista alkoholijuomista

Tulli antoi 1.4.2014 uuden ohjeen Virosta tuotavista alkoholijuomista:

- Ns. jalkamatkustajan on laivalta Suomeen poistuessaan itse kannettava tai siirrettävä tuomiset maihin.
- Jos matkustajan alkoholituomiset on pakattu kulkuneuvoon Virossa tai paluumatkan aikana ennen laivan saapumista Suomen aluevesille, matkustajan on oltava ko. kulkuneuvon (auto, pakettiauto) kyydissä sen poistuessa laivalta maihin.
- Huom! Turvallisuussyistä johtuen Tallinkin aluksilla matkustajat eivät saa matkustaa bussin mukana autokannen kautta laivaan tai laivasta ulos. Kaikkien bussimatkustajien on siirryttävä laivaan ja laivasta ulos ns. jalkamatkustajien reittiä käyttäen alkoholituomiset mukanaan.

Lue Tullin tiedote »

Lapsella on oltava Viroon matkustettaessa oma passi 25.6.2012 lähtien

Lapsella on oltava oma passi matkustamista varten 25.6.2012 lähtien. Lapset eivät voi enää matkustaa siten, että nimi on lisätty vanhempien passeihin.
 
Passin henkilökohtaisuusvaatimus johtuu Euroopan unionin vuoden 2009 passiasetuksen muutoksesta (Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EY) N:o 444/2009 jäsenvaltioiden myöntämien passien ja matkustusasiakirjojen turvatekijöitä ja biometriikkaa koskevista vaatimuksista annetun neuvoston asetuksen (EY) N:o 2252/2004 muuttamisesta). Asetusmuutos edellyttää, ettei passissa voi olla merkittynä kuin yhden henkilön tiedot. EU:n jäsenvaltioille annettiin siirtymäaikaa kolme vuotta ja se umpeutuu 25.6.2012.
 
Suomessa myönnettiin vielä elokuussa 2006 passeja, joihin vanhempien lisäksi voitiin merkitä myös lapset. Nuo passit ovat edelleen voimassa olevia 10 vuoden passeja, joissa ei ole biometrisiä tunnisteita. Kesäkuun 26. päivästä lähtien vanhoja 10 vuoden passeja voidaan käyttää niihin merkittyyn viimeiseen voimassaolopäivään saakka normaalisti passin ensisijaisen haltijan eli vanhemman osalta. Passiin merkityillä lapsilla ei mainitun päivämäärän jälkeen ole kuitenkaan enää matkustusoikeutta tällä passilla.
 
Euroopan unionin jäsenvaltioiden suhtautuminen siirtymäajan umpeutumiseen saattaa vaihdella, erityisesti ensimmäisten kuukausien aikana. Osa jäsenvaltioista on kuitenkin ilmoittanut, että ne toteuttavat rajoillaan valvontaa asetuksen mukaisesti välittömästi siirtymäajan umpeuduttua. 
 
 

AIKATAULUMUUTOKSET

Huomioithan, että laivojen aikatauluissa saattaa olla muutoksia/poikkeuksia johtuen esim. huoltopäivistä tai sääolosuhteista. Lue lisää Aikataulut-sivulta »

Takaisin