Ajankohtaista tietoa korona­­­viruk­sen vaikutuksista

Sivua päivitetty viimeksi 12.10. klo 12.40.

Tältä sivulta löydät ajankohtaista tietoa liittyen koronavirukseen sekä sen vaikutuksista laivojemme liikennöintiin ja muihin palveluihimme. Palvelut laivoilla voivat olla osin supistetut, ja viihdeohjelma poikkeaa normaalista tarjonnasta.

Laivamatkat ovat varattavissa myyntipalvelumme, verkkosivujemme ja mobiiliapplikaatiomme kautta. Olemme lieventäneet muutosehtojamme ja tehneet paljon toimenpiteitä tilanteen helpottamiseksi.

Noudatamme viranomaisten ohjeistuksia, seuraamme tilannetta ja huomioimme kaikissa toimenpiteissä asiakkaidemme hyvinvoinnin.

Kiitos ymmärryksestäsi ja kärsivällisyydestäsi!

Luottavaisin mielin laivalle - tutustu ajankohtaisiin toimenpiteisiimme

Tutustu risteilyvalikoimaamme 
Lue lehdistötiedotteemme

Varausten muutokset ja -peruutukset
Matkustajien hyvinvoinnista huolehtiminen
Reittikohtaiset tiedot
Tallink hotellit

Mihin saa matkustaa ilman karanteenia?

11 h -saaristoristeily Turusta (Turku-Ahvenanmaa-Turku), 23 h -risteily Turusta (Turku-Tukholma-Turku) ja 5 h -ostosristeily Helsingistä sekä Yön yli risteily Itämerellä (Helsinki-Tallinna-Helsinki) eli kaikki risteilyt, joissa ei ole maissakäyntiä kohteessa, ovat sallittuja ilman omaehtoista karanteenia Suomeen palatessa. Myös kotimaanmatkailu eli esimerkiksi matkailu Ahvenanmaalle on sallittua ilman karanteenia.

Virosta ja Ruotsista Suomeen palatessa suositellaan 10 vuorokauden omaehtoista karanteenia. Työmatkaliikenne sekä muu välttämätön liikenne Virosta ja Ruotsista Suomeen on kuitenkin edelleen sallittua ilman karanteenia.

Lisätietoa ja poikkeukset karanteenisuosituksiin THL:n sivuilla:
Ajankohtaista koronaviruksesta

Laivamatkustajien pyydetään seuraamaan tilannetta, mikäli matkustusrajoitukset tai karanteenikäytännöt muuttuvat.

Suomeen saapuvia matkustajia pyydetään myös varautumaan matkustusasiakirjojen tarkistukseen Suomeen saavuttaessa. Lisätietoa rajan sivuilla:
Ajankohtaista koronaviruksesta

Kasvomaskien käyttöä suositellaan

Kasvomaskien käyttöä suositellaan sekä terminaaleissa että laivamatkan aikana tilanteissa, joissa riittävien turvavälien pitäminen ei ole mahdollista.
Lue lisää: Kasvomaskien käyttö laivamatkalla – varustamojen yhteinen suositus

Terveysneuvontapisteet satamissa

Terveysneuvontapisteet laivamatkustajille löytyvät Länsisataman T2-terminaalista, Vuosaaren Hansaterminaalista ja Turun satamasta.

Varausten muutokset ja peruutukset

 • Asiakaspalvelu

  Teemme parhaamme palvellaksemme asiakkaita

  Asiakaspalvelumme on apunasi matka-asioissa. Voit muuttaa matkavaraustasi kätevimmin muutoslomakkeen kautta. Monia muutoksia voit tehdä myös itse Tallink Silja -sovelluksen tai online-palvelumme kautta, esimerkiksi lisätä varaukselle henkilötietoja.

  Meillä on tällä hetkellä valtava määrä asiakaskyselyjä, joten kunkin varauksen käsittely voi viedä tavallista kauemmin. Kiitämme jo etukäteen kärsivällisyydestäsi ja ymmärryksestäsi haastavana aikana. Lomakkeen kautta jätettyihin muutospyyntöihin vastaamme lähtöpäivän mukaisessa järjestyksessä. Tällä hetkellä käsittelemme matkavarauksia tästä päivästä n. 2 viikkoa eteenpäin. Takaisinmaksujen keskimääräinen käsittelyaika on tällä hetkellä n. 4-6 viikkoa. Voit myös itse auttaa ja tarkistaa varauksesi yhteystiedot netissä ”Varaukseni”-osiossa. Tällöin varmistat, että voimme tarvittaessa ottaa yhteyttä.

  Olemme päivittäneet ajankohtaista tietoa myös Chat-palveluumme, päivitämme tietoja verkkosivuille sekä lähetämme myös tiedotteita ja uutiskirjeitä asiakkaillemme tilanteen päivittyessä.

  Mikäli jo varatulle matkallesi tulee meistä johtuvia reitti- tai muita muutoksia, otamme yhteyden mahdollisimman pian. Varaukset käydään läpi lähtöjärjestyksessä ja yhteydenotot tehdään porrastetusti.

  Usein kysyttyjä kysymyksiä


  Usein kysyttyjä kysymyksiä


  Klikkaa kysymystä nähdäksesi vastauksen.

  Mikä on arvolahjakortti?
  Tarjoamme matkan peruutuksen vaihtoehtona arvolahjakorttia, jonka arvo on +10 % maksamasi matkavarauksen arvoon nähden. Jos matkasi on maksanut esimerkiksi 500 euroa, voit vaihtaa sen 550 euron arvoiseen arvolahjakorttiin. Mainitsethan muutoslomakkeessa, jos haluat vaihtaa maksetun matkasi arvolahjakortiksi. Arvolahjakortti on voimassa 31.12.2021 saakka. Myös keväällä 2020 ostettujen lahjakorttien voimassaoloa on jatkettu 31.12.2021 asti.

  Matkavahvistuskirjeessä arvolahjakortin arvot näkyvät vasemmassa reunassa id-koodien yhteydessä. Maksettu summa näkyy vahvistuksen oikeassa reunassa.
   
  Olen peruuttanut matkani kaksi viikkoa sitten. Milloin palautus näkyy kortillani/pankkitililläni?
  Takaisinmaksujen käsittely on ruuhkautunut ja keskimääräinen käsittelyaika on tällä hetkellä noin 4-6 viikkoa. Pahoittelemme viivästystä!
   
  Miten käy kanta-asiakaspisteideni? Säilyykö asiakkuuteni kulta-/hopeatasolla?
  Kanta-asiakaspisteet eivät vanhene ajalla 12.3.-31.12.2020. Myös tasojen voimassaoloaikaa on jatkettu 31.12.2020 asti. Kanta-asiakastasojen muutokset hoidetaan mahdollisimman nopeasti tilanteen rauhoituttua, joten muutokset eivät näy vielä esim. pistetiliotteella. Käymme läpi myös ne asiakkuudet, joiden taso on pudonnut 12.3.2020 tai sen jälkeen.
   
  Vanhenevatko sarjaliput?
  30.6.2020 mennessä vanhenevien sarjalippujen voimassaoloaikaa pidennetään 31.12.2020 asti. Ilmoithan sarjalippujen ID-koodit osoitteeseen salesfin@tallinksilja.com
   
  Minulla on etukortti/lahjakortti, joka vanhenee, miten toimin?
  30.6.2020 mennessä vanhenevien etu- ja lahjakorttien voimassaoloaikaa pidennetään 31.12.2020 asti. Ilmoitathan Matkavarauksen muutos -lomakkeen kautta etukorttisi id-numeron tai tuotekoodin. Huomaathan, että etu- ja lahjakorttien käytössä on rajoituksia ajalla 22.6.-9.8.
   
  Vanhenevatko Club One -bonuspisteet?
  Bonuspisteet eivät vanhene ajalla 31.3.–31.12.2020.
   
  Mistä löydän lisätietoja Pre-Order-palvelusta?
  Lisätietoa Pre-Order-palvelusta löydät täältä.
 • Ilman joustoturvaa tehtävät peruutukset ja muutokset

  Joustoja muutosehdoissa

  Seuraavat säännöt koskevat kaikkia Tallinkin toimesta peruttuja lähtöjä 10.1.2021 asti:

  • Voit muuttaa varaamasi matkat myöhemmäksi ilman muutoskuluja (koskee matkoja, joissa laivavuoro on peruttu, ei koske kolmannen osapuolen palveluita, kuten hotelleja). Matka voidaan siirtää viimeistään 24 h ennen lähtöä ilman muutoskuluja 31.12.2021 saakka oleville lähdöille samaan hintaan vastaavalle reitille ja viikonpäivälle, poislukien erikoisristeilyt ja koulujen loma-ajat.
  • Siirroista 1.9.-30.11.2020 ja 1.1.-31.5.2021 väliselle ajalle, matkasta ei peritä muutoskuluja.
  • Tehdäksesi muutoksen, otathan yhteyttä asiakaspalveluun Matkavarauksen muutos -lomakkeen kautta.
  • Siirroista erikoisristeilyille, muille reiteille, koulujen loma-ajoille tai arkilähdön siirrosta perjantaille ei peritä muutoskuluja, mutta matkan hinnan erotus veloitetaan tai hyvitetään. Tämä koskee myös varauksia, joissa on joustoturva.
  • Huom! Muutoskulu tarkoittaa 5-10 euron kuluja, joita matkavarauksien muutoksista normaalisti peritään.
  • Jos olet jo tehnyt muutoksen omalla varaussivullasi ja järjestelmä on veloittanut muutoskulun, voit hakea muutoskuluhyvitystä asiakassuhdeosastoltamme. Liitä hakemukseesi tilinumero, jolta matka on maksettu.
  • Jos et ole päässyt läpi puhelimitse ja matkan alkuun on alle 24 h, niin käsittelemme muutoksen kuitenkin kuluitta. Muutoksen voit jättää nettisivuilla olevan Matkavarauksen muutos -lomakkeen kautta
    

  Huom! Mikäli lähtöä ei ole peruttu ja se on edelleen varattavissa, veloitetaan peruutus- ja muutoskulut normaalien ehtojen mukaisesti. Lue lisää muutos- ja peruutusehdoista.

   

 • Club One -pisteet

  Pisteiden vanheneminen

  Jotta Club One-kanta-asiakkaamme voivat suunnitella tulevia matkojaan ilman huolta bonuspisteiden vanhenemisesta, eivät bonuspisteet vanhene ajalla 31.3.–31.12.2020. Bonuspisteiden voimassaoloajan pidennyksellä haluamme varmistaa, että pääsette jatkossakin hyödyntämään kertyneet bonuspisteet bonusmatkoihin, Tallink Hotellien huoneluokan korotuksiin ja Tallink-verkkokauppaan.

  Lue tarkemmin Club One tasojen ja bonuspisteiden voimassaolosta

Matkustajien hyvinvoinnista huolehtiminen

 • Miten Tallink Silja huolehtii matkustajien hyvinvoinnista?

  Teemme kaikkemme asiakkaidemme ja henkilökuntamme terveyden sekä hyvinvoinnin turvaamiseksi myös koronavirusepidemian aikana. Olemme päivittäneet toimintatapojamme, jotta jokainen voisi matkustaa luottavaisin mielin.

  Tallink Siljalla on hyvin tarkka toimintasuunnitelma mahdollisten virusten tai epidemioiden osalta. Teemme tiivistä yhteistyötä terveysviranomaisten kanssa ja noudatamme heiltä saamiamme ohjeita.

  Huomioithan matkustaessasi laivoillamme, että poikkeustilasta johtuen liikennöivien laivojen palvelut ja aukioloajat voivat poiketa normaalista. Ajankohtaiset tiedot on aina saatavilla laivojen infoista.


  Lue tarkemmin, mitä toimenpiteitä olemme tehneet laivamatkustajien hyvinvoinnista huolehtimiseksi →

  Alla löydät konkreettista tietoa toimenpiteistämme.
  Klikkaa linkkiä nähdäksesi vastauksen.

  Toimenpiteet terminaaleissa
  • Terminaaleissa on useita käsien pesu- ja desinfiointipisteitä.
  • Hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta muistutetaan banderollein.
  • Turvavälien pitämisestä muistutetaan lattiatarroilla ja kuulutuksilla.
  • Odotus- ja jonotusalueet on merkitty niin, että riittävän turvavälin pitäminen on mahdollista.
  • Lähtöselvitys suositellaan tekemään etukäteen mobiililaitteella tai terminaaleissa olevilla lähtöselvitysautomaateilla.
  • Lähtöselvitysautomaatteja desinfioidaan säännöllisesti. Lisäksi automaatit on sijoitettu uudelleen niin, ettei porttien läheisyyteen synny ruuhkaa.
  • Sairaana ei ole sallittua matkustaa. Matkustajan on lähtöselvityksen yhteydessä vahvistettava, että on tietoinen tästä.
  • Terveysneuvontapisteitä on avattu Helsingin ja Turun terminaaleihin.
  • Aikaa kannattaa varata reilusti rajatarkastuksiin sekä lähtö- että kohdesatamassa.
  Toimenpiteet laivoilla
  • Laivoilla riittävästä turvavälistä huolehditaan useilla eri toimenpiteillä ja tilojen käyttöä on suunniteltu uudelleen, jotta etäisyydet voitaisiin paremmin säilyttää.
  • Matkustajia muistutetaan hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä riittävästä turvavälistä.
  • Laivoilla on käsienpesupisteitä ja käsidesiautomaatteja. Mahdollisuuksien mukaan on myös pyritty rakentamaan ylimääräisiä käsienpesupisteitä.
  • Käsienkuivausautomaatit on poistettu käytöstä.
  • Pintoja puhdistetaan ja desinfioidaan perusteellisemmin ja tiheämmin.
  • Myymälöissä desinfioidaan säännöllisesti sekä ostoskärryjä ja -koreja että hajuvesi- ja kosmetiikkatestereitä.
  • Myymälöissä ja ravintoloissa on asetettu asiakkaiden enimmäiskapasiteetti.
  • Pleksilaseja on asennettu tarvittaviin paikkoihin.
  • Buffet-ruokailussa pintoja desinfioidaan, ottimia vaihdetaan usein ja lisäksi on tarjolla kertakäyttökäsineitä ja käsienpesu-/desinfiointipisteitä. Huolehdithan itsekin käsienpesusta usein.
  • Lasten pallomeret on toistaiseksi suljettu.
   
  Mahdollinen altistuminen koronavirukselle laivamatkalla

  Jokaisen on tällä hetkellä yleisestikin hyvä seurata omaa terveydentilaansa, riippumatta siitä, onko matkustanut laivalla, raitiovaunulla, lentokoneella tai jollain muulla kulkuvälineellä tai liikkunut yleisillä paikoilla, kaupoissa, ravintoloissa jne.

  Sairaana tai oireilevana ei ole sallittua matkustaa ja matkustajan on ennen lähtöselvityksen tekemistä vahvistettava, että on tietoinen tästä. Vahvistus tehdään lähtöselvityksen yhteydessä.
  Mitä tehdään, jos matkustaja oireilee matkan aikana?

  Mikäli matkustaja saisi laivamatkan aikana koronaviruksen kaltaisia oireita, toivoisimme hänen ilmoittavan asiasta välittömästi laivan miehistölle. Sairastunut tai oireileva henkilö eristettäisiin matkan ajaksi omaan hyttiinsä ja hänet ohjattaisiin seuraavassa satamassa jatkotutkimuksiin. Myös hänen kanssaan samassa hytissä matkustaneet, tai lähikontaktissa olleet muut seurueen jäsenet, eristettäisiin loppumatkan ajaksi hyttiin. Laivan henkilökunta huolehtisi loppumatkan ajan, että he saisivat syötävää ja juotavaa.

  Matkustajan käytössä ollut hytti poistettaisiin myynnistä ja desinfioitaisiin perusteellisesti ennen hytin luovuttamista seuraaville asiakkaille.

  Tallink Silja olisi tarvittaessa kohdemaan terveysviranomaiseen yhteydessä ja jatkotoimenpiteet sovittaisiin yhteistyössä heidän kanssaan. Matkustaja ohjattaisiin jatkotutkimuksiin ja laboratoriokokeisiin kohdemaassa. Laivoilla ei ole mahdollista tehdä koronavirustestejä.
  Mitä tehdään, jos matkustaja sairastuu matkan jälkeen?

  Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL), alueellinen sairaanhoitopiiri sekä matkustajan kotikunta selvittävät yhteistyössä positiivisen testituloksen saaneen henkilön liikkumista ja mahdollista kanssaihmisten altistamista virukselle. THL informoi asiasta tarpeen ja tilanteen mukaan myös laivayhtiötä, ja pyytää tarvittaessa olemaan yhteydessä laivalla olleisiin muihin matkustajiin.
  Mahdollinen altistuminen ja terveysviranomaisen ohjeet

  Paikallinen terveysviranomainen päättäisi sairastuneen henkilön koronavirustestituloksen valmistuttua ja omien muiden selvitystensä pohjalta, onko mahdollista, että myös muut laivamatkustajat olisivat voineet altistua koronavirukselle.

  Viranomainen tekee aina päätöksen siitä, informoidaanko muitakin laivamatkustajia tapauksesta. Tallink Silja lähettäisi asiasta tekstiviestin ja tarvittaessa sähköpostin kyseisellä laivalla oleville asiakkaille, mikäli viranomainen näin päättäisi. Viestin saa siis ne matkustajat, joita asia koskee. Jos asiakas ei ole saanut viestiä tai lisätietoa, niin kyseisellä laivamatkalla ei ole tiedossa mahdollisia altistumisia THL:n tietojen mukaan.

  Mikäli koronavirustartunta vahvistetaan laboratoriotutkimuksilla, ja olisi tarvetta informoida laivalla olleita matkustajia, niin käytännössä heitä pyydettäisiin seuraamaan omia oireitaan ja hakeutumaan testeihin mahdollisimman alhaisella kynnyksellä, mikäli oireita ilmaantuu. Muita matkustajia ei lähtökohtaisesti aseteta karanteeniin.

Helsinki–Tallinna

 

Toivomme matkustajien tekevän lähtöselvityksen etukäteen mobiilisovelluksen kautta. Lue lisää ja lataa mobiilisovellus

Helsinki-Riika

 • Baltic Queen

  Baltic Queen

  Helsingistä Riikaan

  Baltic Queenin liikennöinti Helsinki-Riika-reitillä on keskeytetty 28.9.2020 alkaen kevääseen 2021 asti. Peruuntuneiden lähtöjen osalta myynti- ja asiakaspalvelumme on yhteydessä kaikkiin matkustajiin.

  Aiemmin Helsinki-Riika-reitillä kulkeneen Silja Serenaden liikennöinti on keskeytetty toistaiseksi.

  Lue viimeisin lehdistötiedote

Turku-Tukholma

Tallink hotellit

 • TALLINK CITY-, TALLINK SPA & CONFERENCE, TALLINK EXPRESS ja TALLINK HOTEL RIGA -HOTELLIT

  Tallink Spa & Conference ja Tallink Express -hotellit Tallinnassa ovat avoinna.

  Tallink City on toistaiseksi suljettu.

  Tallink Hotel Riga Latviassa suljetaan 18.10. alkaen toistaiseksi.

  Asiakkaidemme hyvinvointi on meille ensiarvoisen tärkeää.
  Lue lisää hotelliemme toimenpiteistä

Tukholma-Härnösand

 • Silja Symphony

  Tukholma-Härnösand

  Silja Symphony liikennöi Tukholma-Härnösand-risteilyjä syys-lokakuussa. Risteilyt lähtevät Tukholmasta 25.9.2020 sekä 2.10., 23.10., 26.10. ja 29.10.2020. Kolme viimeistä risteilyä tehdään syyslomaviikolla ja laiva pysähtyy Härnösandiin yhdeksi ylimääräiseksi päiväksi, jolloin kohteessa voi viettää pidemmän ajan.

  Silja Symphonyn liikennöinti keskeytetään marraskuun alussa toistaiseksi.

  Värtahamnen: lähtöselvityksen ja terminaalin aukioloajat
  ma, ke, pe, su klo 5.45-19.30
  ti, to, la klo 5.45-8.30 ja 17.00-19.30-16

Riika-Helsinki, Paldiski-Kapellskär ja Paldiski-Tukholma

 • Romantika

  Romantikan liikennöinti Tukholma-Riika-reitillä on keskeytetty toistaiseksi.

  Romantika tekee muutaman erikoisristeilyn Riiasta Helsinkiin ja Ahvenanmaalle elo-syyskuussa. Lokakuun alussa Romantikan liikennöinti keskeytetään toistaiseksi.

 • Regal Star, Sailor ja Isabelle

  Paldiski-Kapellskär, Paldiski-Tukholma

  Regal Star, Sailor ja Isabelle liikennöivät Paldiski-Kapellskär-reitillä. Aluksille otetaan rahdin lisäksi myös automatkustajia.

  Tarkemmat aikataulut löytyvät täältä