Lähtöselvitys

Lähtöselvitys (ilman ajoneuvoa matkustaville)

Ilman ajoneuvoa matkustavien asiakkaiden tulee olla lähtöselvityksessä viimeistään 30 minuuttia ennen laivan lähtöä. Viimeinen lähtöselvitysaika on 30 minuuttia ennen lähtöaikaa. Suosittelemme kuitenkin ilman ajoneuvoa matkustaviakin ilmoittautumaan lähtöselvityksessä tuntia ennen. Lähtöselvitys sulkeutuu ja laivaannousu päättyy 20 minuuttia ennen laivan lähtöaikaa. Kun lähtöselvitys on päättynyt, laivaan ei enää pääse.

Huom. Maksamattomat varaukset tulee lähtöselvittää 1 h ennen laivan lähtöä. Tämän jälkeen lunastamattomat matkat voidaan perua ilman erillistä ilmoitusta.

Lähtöselvitys on mahdollista tehdä automaatissa/älypuhelimella/internetissä, mikäli varaukselta löytyvät seuraavat tiedot:

  • kaikkien matkustajien nimet, syntymäajat sekä kansalaisuudet
  • maksu on kirjautunut varaukselle

Lähtöselvitys älypuhelimella

Helsinki–Tallinna-linjan reittimatkoilla ja Päivä Tallinnassa -risteilyillä lähtöselvitys ja laivaannousu onnistuu älypuhelimella, jos varauksessa ei ole mukana hyttiä, ajoneuvoa, hotellia tai muita lisäpalveluita kuin ruokailuja. Lähtöselvityksen jälkeen älypuhelimen näytölle avautuu mobiili-laivaannousukortti, joka korvaa perinteisen paperisen laivaannousukortin. Lipuntarkastusportti aukeaa näyttämällä lukijaan mobiili-laivaannousukortissa olevan QR-koodin. Mobiili-laivaannousukortti tulee tarvittaessa pystyä esittämään laivan henkilökunnalle matkan aikana.

Lähtöselvitys älypuhelimella aukeaa 24 h ennen lähtöä. Huomioithan, että lipuntarkastusportit sulkeutuvat ja laivaannousu päättyy 20 minuuttia ennen laivan lähtöä.
Siirry lähtöselvitykseen »

Lähtöselvitys internetissä

Helsinki–Tallinna-linjan reittimatkoilla ja Päivä Tallinnassa -risteilyillä voi tehdä lähtöselvityksen myös internetissä, jos varauksessa ei ole mukana hyttiä, ajoneuvoa tai muita lisäpalveluita kuin ruokailuja. Tee lähtöselvitys internetissä vain jos sinulla on tulostusmahdollisuus. Laivaannousu on mahdollista vain tulostetulla laivaannousukortilla.

Lähtöselvitys internetissä aukeaa 24 h ennen lähtöä. Huomioithan, että lipuntarkistusportit sulkeutuvat ja laivaannousu päättyy 20 minuuttia ennen laivan lähtöaikaa.
Siirry lähtöselvitykseen »

Lähtöselvitysautomaatit

Yksittäisten, ilman ajoneuvoa matkustavien asiakkaiden käytettävissä ovat lähtöselvitysautomaatit Helsingin Länsiterminaalissa ja Olympiaterminaalissa, Turun Silja-terminaalissa, Tukholman Värtan terminaalissa, Tallinnan D-terminaalissa sekä Riian terminaalissa. Huomioithan, että lipuntarkistusportit sulkeutuvat ja laivaannousu päättyy 20 minuuttia ennen laivan lähtöaikaa.

Automaatilla koneeseen syötetään matkan varausnumero sekä turvanumero (löytyy mm. varausvahvistukselta). Club One -kanta-asiakkaat voivat vetää kanta-asiakaskorttinsa lukijan läpi, valita sen jälkeen oikean varauksen ja vahvistaa sen. Tämän jälkeen kone tulostaa laivaannousukortit sekä kupongit ennakkoon tilatuista lisäpalveluista.

Autolähtöselvitys

Automatkustajien tulee ilmoittautua autolähtöselvityksessä viimeistään tuntia ennen lähtöä (poikkeuksena Tallinna-Maarianhamina klo 18.00 ja Tukholma-Maarianhamina klo 16.45 lähtöjen autolähtöselvitys päättyy 1,5 tuntia ennen). Myöhemmin saapuvia matkustajia ei voida lähtöselvittää.

Lisätietoa ajoneuvon kanssa matkustaville »

Laivaannousukortti

Matkalippu vaihdetaan lähtöselvityksessä laivaannousukortteihin. Laivaannousukortit voi noutaa vain lähtöpäivänä, lähtöselvityksen aukioloaikana. Pyydämme kuitenkin huomioimaan, että lähtöselvitysaikana palvelemme ensisijaisesti lähtevän laivan matkustajia.
Lähtöselvitysaika on 2 tuntia ennen laivan lähtöaikaa, lähtöaikamme voitte tarkistaa aikatauluistamme. Mikäli matka on maksettu pankkisiirrolla, mukana on oltava maksukuitti. Kun matka lunastetaan lähtöselvityksessä, veloitetaan palvelumaksu 8 €/varaus. Laivaannousukortteja ei ole mahdollista noutaa matkamyymälöistä.

Lipunkirjoituksen jälkeen ei muutos- eikä peruutusoikeutta, mikäli varauksella on kolmannen osapuolen palveluja (hotellit, majoitukset, maajärjestelyt, Airsea-paketit jne.). 

Ryhmille on lähtöselvityksessä oma piste, josta ryhmänjohtaja saa matkalippua vastaan ryhmän laivaannousukortit ja mahdolliset arvokupongit muista lisäpalveluista. Ryhmänjohtajan on ilmoittauduttava lähtöselvityksessä viimeistään 1 tunti ennen lähtöä.

Lue lisää laivaannousukortista »

Takaisin