VASTUULLI­SUUS

Me Tallink Siljalla toimimme upealla, mutta hyvin herkällä Itämeren alueella. Haluamme pitää hyvää huolta toimintaympäristöstämme ja kannustaa asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme tekemään samoin, koska ympäristövastuu on meidän kaikkien yhteinen asia. Monipuolisen ympäristötyön lisäksi kohdistamme vastuullisuushankkeemme erityisesti lapsiin ja nuoriin. Kannamme heistä huolta, välitämme, autamme ja kannustamme. Ympäristönsuojelun tavoin myös lasten tukeminen edellyttää meiltä kaikilta kestäviä tekoja ja yhteisöllisyyttä.


Ympäristöä kunnioittaen. Yhteisöllisyyttä edistäen. Tulevaisuuden mahdollistaen. 

 

 

Tutustu vastuullisuustekoihimme merellä

Ympäristö

Tallink Silja tukee WWF:n Itämeren suojelua

WWF

Silja Line on toiminut WWF:n Itämerityön tukijana vuodesta 2001 asti. Lisäksi Siljan laivoilla on järjestetty ylimääräisiä keräyskampanjoita, joista saatavilla tuotoilla olemme tukeneet WWF:n Itämerityötä vuosittaisen sopimussumman lisänä. Työntekijöitämme on myös koulutettu osaksi vapaaehtoisia öljyntorjuntajoukkoja.

Lue lisää WWF -yhteistyöstä

Tallink Silja vastuullisen liiketoiminnan periaatteet

Ympäristönsuojelu

Ympäristösuojelun periaatteet ovat tärkeä ja olennainen osa koko yrityksemme strategiaa. Ympäristön suojelu huomioidaan niin toimintamallien kehittämisessä kuin uuden teknologian hyödyntämisessä. Yrityksellemme myönnetty ympäristöjärjestelmäsertifikaatti ISO 14001 auttaa parantamaan ympäristönsuojelua entisestään.

Tutustu periaatteisiimme

Tallink Silja mukana Helsingin kaupungin ilmastokumppanit -yhteistyöhankkeessa

Ilmastokumppanit

Olemme mukana Helsingin kaupungin ja elinkeinoelämän yhteisessä ilmastokumppanit-yhteistyöverkostossa, jonka tavoitteena on ilmastopäästöjen vähentäminen, yritysten kilpailukyvyn vahvistaminen ja uusien liiketoimintamahdollisuuksien löytäminen. Yhdessä voimme viedä ilmastotyötä eteenpäin.

Sosiaalinen vastuu

Tallink Silja ja kummit yhteistyössä lasten kirurgisen hoidon hyväksi

Kummit

Olemme tehneet yhteistyötä Lastenklinikoiden Kummien kanssa vuodesta 2011 lähtien.

Kummit lyhyesti
Vuosittaisilla rahalahjoituksillamme Lastenklinikoiden Kummeille on mahdollistettu lasten ja nuorten kirurgisten osastojen laitehankintoja niin Helsingin, Kuopion, Turun kuin Tampereen yliopistollisen keskussairaalan lastenklinikoilla. Lisäksi olemme järjestäneet vuosittain erilaisia poliklinikkavierailuja, unohtumattomia potilasperheristeilyjä sekä pääsyn Elämä lapselle -konserttiin.

Elämä lapselle 2020

Lue lisää Kummit -yhteistyöstä

Tallink Silja on uuden lastensairaalan kunnialahjoittaja

Uusi Lastensairaala

Olemme yksi 2018 Helsingin Meilahteen valmistuneen lastensairaalan kunnialahjoittajista 100 000 €:n summalla. Keräsimme lahjoitussummaa erilaisilla tempauksilla. Järjestimme mm. suuren hyväntekeväisyyshuutokaupan, lahjoitimme lastensairaalalle 10 € jokaista työntekijäämme kohti ja lisäksi henkilökuntaamme toimi lipaskerääjinä terminaaleissa työajalla.

Tallink Siljan yhteistyö Hope Ry:n kanssa edistää vähävaraisten perheiden tasa-arvoisuutta

Hope Ry

Tuemme Suomessa asuvia vähävaraisia perheitä Hope ry:n kautta edistääksemme välittämistä ja yhteisöllisyyttä.

Hope lyhyesti
Yhteistyö sai alkunsa Tallink Siljan osallistumisesta Suomi 100 -projektiin vuonna 2017, jolloin lahjamme Suomelle oli 50 000 euron lahjoitus vapaaehtoisjärjestö Hopelle. Summalla tuettiin vuoden aikana satojen lasten harrastustoimintaa ympäri Suomea. Lisäksi useat sadat lapset ja perheet pääsivät virkistäytymään erilaisten aktiviteettien parissa. Juhlavuoden jälkeen yhteistyö jatkuu ja haluamme edelleen tukea vähävaraisten lasten ja nuorten harrastuksia sekä antaa aikaa Hopen lajittelukeskuksissa.

Auta sinäkin

Lue lisää Hope -yhteistyöstä

Tallink Silja junioriurheilu yhteistyö

Junioriurheilu

Lapset ja lapsiperheet ovat yksi tärkeimmistä kohderyhmistämme, siksi haluamme olla mukana kannustamassa lapsia liikkumaan.

Junioriurheilusta lyhyesti
Teemme yhteistyötä useiden junioriseurojen kanssa lajeina mm. jääkiekko, jalkapallo, salibandy ja koripallo. Jatkamme yhteistyötä myös SUL:n Silja Line Seurakisojen kanssa.

Lue lisää urheiluyhteistyöstä

Tallink Silja tukee tullin huumekoiratoimintaa

Tullin huumekoira

Olemme mukana tukemassa Tullin tärkeää huumekoiratoimintaa. Huumekoirat tekevät tärkeää työtä suojaamalla yhteiskuntaa estämällä huumeiden ja niiden raaka-aineiden, laittomien lääkeaineiden ja savukkeiden salakuljettamista ja leviämistä maahamme.

Tallink Siljan työntekijät lahjoittavat verta Punaiselle Ristille

Verenluovutus

Ryhmä työntekijöitämme eli Tallink Siljan VeriRyhmä käy säännöllisesti luovuttamassa verta Suomen Punaiselle Ristille.

Yhteiskuntavastuusta

 

Verenluovutus on osa yrityksemme vastuullisuustoimintaa ja helppo tapa tehdä hyvää yhdessä. Punaisen Ristin Veripalvelu on jo useana vuonna luovuttanut VeriRyhmällemme hopeisen vuosikunniakirjan merkiksi yli 20 luovutuskerrastavuonna. Lisäksi vuonna 2013 ryhmämme valittiin VeriRyhmä-kampanjan esimerkkiyritykseksi ja kannustamaan muita yrityksiä toteuttaa yhteiskuntavastuuta yhdessä henkilöstön kanssa.

Ruoka

Tallink Siljalla MSC ympäristösertifikaatti

MSC-sertifikaatti

Kaikille Tallink-konsernin 11 matkustajalaivalle on myönnetty MSC-sertifikaatti, joka on maailman luotettavin ympäristösertifikaatti kestävälle kalastukselle ja merenelävien jäljitettävyydelle.

Lue lisää sertifikaatista

 

Vastuullisesti pyydetyn kalan ja äyriäisten MSC-sertifiointi on jatkoa Tallink-konsernin kestävää kehitystä tukevalle työlle. Sertifioinnin myötä asiakkaat voivat varmistua, että laivojen ravintoloissa sinisellä MSC-ympäristömerkillä merkityt tuotteet ovat peräisin kestävästä kalakannasta ja että kalastuksessa on käytetty vastuullisia pyyntimenetelmiä.

Tutustu tarkemmin
Tallink Silja kehittää laivojen vegaaniruokia asiakkaiden ja somevaikuttajien kanssa

Vegaaniruuat

Teemme yhteistyötä vaikuttajamarkkinoinnin yhteisön PING Helsingin kanssa kasvisruokavalikoiman kehittämiseksi laivoilla.

 
Lisää kehitysprojektista

 

Tallink Silja ja Suomen suurin vaikuttajamarkkinoinnin yhteisö PING Helsinki aloittivat alkuvuonna 2017 vegaanisten ja kasvisruokien kehitysprojektin, jonka tavoitteena on vastata laivan ruokatarjonnassa entistä paremmin vegaani- ja kasvisruokailijoiden tarpeisiin. Tämä kehitysprojekti jatkaa Tallink Siljan vastuullista toimintaa niin ympäristön, eettisen toimintatavan kuin sosiaalisen vastuun näkökulmasta.
Tallink Silja tukee yrittäjiä ja suomalaista lähiruokaa

Lähiruoka

Ruoka on iso osa onnistunutta risteilyä, ja pyrimme hankkimaan käyttämämme raaka-aineet lähialueilta aina kun mahdollista.

 
Lähiruoka laivoillamme

 

Ruoka on iso osa onnistunutta risteilyä. Haluamme tarjota asiakkaillemme unohtumattomia makunautintoja. Laivojemme ruoat on aina valmistettu laadukkaista raaka-aineista. Pyrimme hankkimaan niitä lähialueilta niin paljon kuin mahdollista. Suurien asiakasmäärien vuoksi tarvittavat määrät ovat isoja. Kaikkien laivojemme silakat tulevat esimerkiksi Uudenkaupungin Pyhämaasta lähikalastajamme Vento Aallon toimittamina.
 

Lue artikkeli: Laivoiltamme ruoka-apua hyväntekeväisyyteen →

 
  • Tutustu Vastuullisuus-sivustoon

    Tallink-konsernin kananmuna-sitoumus

    Tallink-konserni on ryhtynyt toimiin häkkikanaloissa tuotetuista kananmunista luopumiseksi vuoteen 2025 mennessä.

    Tallink-konserni neuvottelee paikallisten avokanalamunien tuottajien ja toimittajien kanssa riittävästä avokanalamunien toimittamisesta koko Tallink-konsernin laivaston ja hotellien ravintoloiden tarpeisiin. Toimittajien kanssa käytävien neuvottelujen myötä Tallink-konserni siirtyy vähitellen käyttämään vain avokanaloissa tuotettuja kananmunia vuoteen 2025 mennessä.

    Tallink-konsernin aluksilla käytetään yli 1,5 miljoonaa kananmunaa vuodessa pelkästään buffetaamiaisilla. Vain avokanalamunien käyttäminen koko Tallink-konsernissa ei ole toistaiseksi ollut mahdollista, koska riittävää saatavuutta ei ole voitu taata. Saatavuuden paranemisen myötä yhtiö aikoo kuitenkin siirtyä vähitellen käyttämään vain avokanaloissa tuotettuja kananmunia osana tavoitettaan käyttää enemmän vastuullisesti tuotettuja raaka-aineita.

 

Lue artikkeli: Kuulovammaisen matkustajan risteilyvinkit →