Tallink Siljalle MSC-sertifikaatti ensimmäisenä laivayhtiönä maailmassa

 

Kaikille Tallinkin ja Silja Linen Suomesta lähteville laivoille on myönnetty MSC-sertifikaatti, joka on maailman luotettavin ympäristösertifikaatti kestävälle kalastukselle ja merenelävien jäljitettävyydelle. MSC:n tavoitteena on vähentää ylikalastusta eli luonnonvarojen kestämätöntä käyttöä. MSC:n jäljitettävyyssertifikaatti varmistaa MSC -sertifioitujen kala- ja äyriäistuotteiden jäljitettävyyden läpi tuotantoketjun aina kalastusyrityksestä kuluttajalle saakka.

Tallink Siljan Suomesta lähtevälle viidelle risteilylaivalle myönnettiin MSC:n jäljitettävyyssertifikaatti ensimmäisenä laivayhtiönä maailmassa syyskuussa 2017. Suomesta liikennöivät Tallinkin pikalaivat, Megastar ja Star, saivat sertifikaatin tammikuussa 2018. Sertifikaatin piirissä ovat aluksi katkarapu- ja sillituotteet. MSC-sertifikaatin hankinta on osa Tallink Siljan ympäristövastuuta, mihin kuuluu mm. vähärikkisen polttoaineen käyttö, kierrätys sekä nollatoleranssi jätevesien mereen pumppaamisen suhteen.

Uutta! MSC myönsi Suomen ensimmäisen Kultainen Kala -palkinnon Tallink Silja Oy:lle Kestävän Kalan päivässä 27. syyskuuta 2018. Palkinto myönnettiin Tallink Siljalle ponnisteluista merenelävien tuotannon turvaamiseksi nykyiselle ja tuleville sukupolville. Lue lisää

 

Tallink Siljan MSC-sertifioidut tuotteet

 

 

Sillit on MSC sertifioitu

Sillit

Laivoilla käytetään vuosittain noin 50 000 kiloa sillejä.

Sertifioinnin myötä Tallink Siljan asiakkaat voivat varmistua, että ravintoloissa MSC-ympäristömerkillä merkityt tuotteet ovat peräisin kestävästä kalakannasta ja että kalastuksessa on käytetty vastuullisia pyyntimenetelmiä.

Katkarapuvoileivällä on myös MSC-sertifikaatti

Katkaravut

Laivoilla käytetään vuosittain noin 145 000 kiloa katkarapuja.

Vastuullisesti pyydetyn kalan ja äyriäisten MSC-sertifiointi edellyttää tuotteiden pitämistä erillään muista tuotteista, sekä selkeää merkitsemistä.

Kysymyksiä ja vastauksia MSC-sertifikaatista

Klikkaa kysymystä nähdäksesi vastauksen.

Mitä MSC-lyhenne tarkoittaa?
Marine Stewardship Council

 

Mikä on MSC-sertifikaatti?

MSC hallinnoi maailman johtavaa sertifiointiohjelmaa kestävälle kalastukselle ja merenelävien jäljitettävyydelle. Sinisen ja helposti tunnistettavan ympäristömerkin ansiosta kuluttajien on helppo valita vastuullisesti pyydetty kala -tai äyriäistuote.

MSC:n kestävän kalastuksen sertifiointi kalastusyrityksille perustuu kolmeen pääperiaatteeseen: 1) Kestävät kalakannat 2) Kalastuksen negatiivisten ympäristövaikutusten minimointi 3) Tehokas kalastushallinto

MSC:n jäljitettävyyssertifikaatti taas varmistaa MSC sertifioitujen kala- ja äyriäistuotteiden jäljitettävyyden läpi tuotantoketjun aina kalastusyrityksestä kuluttajalle saakka. Kaikilla toimitusketjun yrityksillä, jotka käsittelevät tai myyvät MSC-sertifioituja tuotteita, on oltava voimassa oleva MSC:n jäljitettävyysertfikaatti.

 

Miksi Tallink Silja halusi MSC-sertifikaatin?

Tallink Silja on tehnyt WWF Suomen kanssa yhteistyötä jo yli viidentoista vuoden ajan ja laivojen kalahankinnat on tehty WWF:n Kalaoppaan suositusten perusteella. Kuitenkin MSC:n jäljitettävyyssertifiointi on selvä askel eteenpäin kalahankintojen vastuullisuudessa, sillä se varmistaa tuotteiden jäljitettävyyden aina vastuullisesti toimivaan ja sertifioituun kalastusyritykseen saakka. Vastuullisesti pyydetyn kalan ja äyriäisten MSC-sertifiointi on jatkoa Tallink Siljan kestävää kehitystä tukevalle työlle. Näin Tallink Silja on edistämässä vastuullista kalastusta ja maailman merten hyvinvointia maailmanlaajuisesti.

 

Mitkä Tallink Siljan laivat ja tuotteet ovat MSC-sertifioituja?
MSC-sertifikaatin ovat saaneet kaikki Suomesta liikennöivät Tallinkin ja Silja Linen laivat eli Silja Serenade, Silja Symphony, Baltic Princess, Galaxy, Europa, Megastar ja Star. Ensimmäisessä vaiheessa haimme sertifikaattia laivojen silleille ja katkaravuille, joita käytetään suuria määriä vuoden aikana. MSC-sertifioitujen tuotteiden valikoimaa on mahdollista myöhemmin laajentaa koskemaan muitakin tuotteita.

MSC-prosessin vaiheet