Cover image

Kesätöihin Tallink Siljalle


Tallink Silja sitoutuu kesätyönantajana:

  • tarjoamme kesätyöntekijöille hyvän hakijakokemuksen ja ihan oikeaa mielekästä työtä
  • kesätyöntekijät saavat hyvän perehdytyksen työhön ja heitä ohjataan ja tuetaan myös varsinaista työtä tehdessä
  • kesätyöntekijöitä kohdellaan oikeudenmukaisesti ja tasapuolisesti, kesätyöntekijät ovat tasavertainen osa meidän tiimiämme
  • kesätyöntekijöille maksetaan ihan oikeaa kilpailukykyistä palkkaa
  • kesätyöntekijöille tehdään kirjallinen työsopimus ja he saavat halutessaan työtodistuksen

Hae kesätöitä

 

Töitä näkyvissä!

Tallinkin ja Silja Linen laivat kuljettavat ihmisiä Itämeren aalloilla vuoden jokaisena päivänä. Suomessa liikennöimme Helsingistä ja Turusta käsin. Tallink Silja Oy:n tavoitteena on, että matkustajat saavat laivoillamme hyviä matkamuistoja ja he nousevat maihin tyytyväisinä ja virkistyneinä. Siksi haemmekin eri alojen ammattilaisia niin maakravuiksi kuin merenkävijöiksi.

Aina voit jättää myös avoimen hakemuksen. Etenkin laivatyöpaikkojen pääasiallinen hakukanava on avoin hakemus. Hae siis rohkeasti merenkävijäksi ja liitä hakemuksesi mukaan CV:si. Jos meiltä löytyy taustaasi ja toiveitasi vastaavaa työtä, otamme sinuun yhteyttä.

Tutustu Tallink Siljan avoimiin työpaikkoihin tai jätä avoin hakemus →

Tallinnassa on haussa myös uuteen italialaiseen pizzeriaamme Head Chef ja Pizza Chef.

Hae työpaikkaa

Tallink Silja Oy:n maaorganisaatiossa työskentelee noin 400 henkilöä Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Maarianhaminassa. Meriorganisaatioomme kuuluvat Suomen lipun alla liikennöivien Silja Serenaden ja Baltic Princess -laivojen henkilökunta, joita on yhteensä noin 1000 henkilöä.

Tallink Silja Oy:n avoimista työpaikoista ilmoitetaan täällä →

Työssäoppimispaikat

Työssäoppiminen on osa ammatillista tutkintoa, jossa opetus tapahtuu työpaikalla, aidossa oppimisympäristössä. Tämän linkin kautta voit hakea työssäoppimispaikkaa Suomen lipun alla olevien alustemme osastoille: hotelli, keittiö, ravintola, myymälä, viihde.

 
Kiinnostuitko? Lue lisää →
 

Työssäoppimispaikkaa voit hakea TallinkSiljan aluksilta kun:
- olet vähintään 18 -vuotias
- sinulla on voimassaoleva passi
- sinulla on voimassa oleva lääkärintodistus meripalvelua varten. Löydät merimiesterveyskeskukset Valviran sivuilta
- sinulla on voimassa oleva tapaturmavakuutus (koulu järjestää)

Kielitaito (suomi, ruotsi, englanti) on eduksi ja joihinkin harjoittelupaikkoihin hyvinkin tärkeä. Kielitaito kuitenkin kasvaa työn ohessa, joten perustason osaamisella ja oikealla asenteella pääset varmasti kehittymään!

Pyrimme järjestämään työssäoppimispaikan kotipaikkasi mukaan, joko Turun tai Helsingin satamasta. Matkakustannuksia ei valitettavasti korvata. Turusta Tukholmaan liikennöi Baltic Princess ja Helsingistä Tukholmaan Silja Serenade.

Haluamme tukea sinua työssäoppimisessa mahdollisimman hyvin ja sen vuoksi tarjoamme harjoittelupaikkoja vain sesonkikausien ulkopuolella, sunnuntain ja torstain välisenä aikana. Tällöin meillä on mahdollista tarjota sinulle antoisa työssäoppimiskokemus.

Hakuilmoitukseen täytetään harjoittelujakson ajankohdat ja me otamme yhteyttä 1-2 viikon sisällä ilmoituksen jättämisestä.
Kone- ja kansiosastoille tulevien opiskelijoiden työssäoppimispaikkojen järjestämisestä vastaa Suomen Varustamoiden HarjoitteluMylly yhdessä oppilaitosten kanssa.

Hae työssäoppimispaikkaa →

Tietoa työnhausta

Kaikkiin työsuhteisiin edellytämme 18 vuoden ikää. Hakukriteerit voivat vaihdella paljonkin eri tehtävien välillä ja kerromme niistä jokaisessa rekrytointi-ilmoituksessa tehtäväkohtaisesti. Hakuajan päätyttyä osa hakijoista kutsutaan haastatteluun ja muille lähetetään henkilökohtainen sähköposti (ei koske avoimia hakemuksia). Esimies- ja avainasiantuntijatehtävissä käytämme lisäksi soveltuvuusarviointia.

Tallink Silja Oy:n avoimista työpaikoista ilmoitetaan täällä →

Työ laivalla

Laivalla työskentelee suuri joukko eri alojen ammattilaisia kapteenista varastoapulaiseen. Yhdessä vuorossa työskentelee n. 200-320 henkilöä riippuen mm. sesongista ja matkustajamääristä. Hallinnollisesti työtehtävät ovat jaettu kolmeen eri osastoon; kansiosasto, koneosasto ja catering-osasto (hotelli, keittiö, myymälä, ravintola, viihde).

Kiinnostuitko? Lue lisää →

Työjaksot

Vakituisessa työsuhteessa noudatamme laivoilla ns. vuorottelujärjestelmää. Tämä tarkoittaa, että työtä tehdään työjaksoissa, joiden kesto on esim. 7, 8, 10 tai jopa 14 päivää. Työjaksoa seuraa tavallisesti samanpituinen vapaa jakso.

Määräaikaisissa työsuhteissa olevien työjaksojen pituus voi vaihdella paljonkin, ja kertyneet vapaat maksetaan rahana.

Työnantaja ja laivat Suomen lipun alla

Tallink Silja Oy toimii Suomen lipun alla seilaavien laivojen henkilökunnan työnantajana. Näiden sivujen kautta voit siis hakea töihin

- Silja Serenadelle (Helsinki - Maarianhamina - Tukholma)
- Baltic Princessille (Turku - Maarianhamina - Tukholma)

Vaatimukset

Laivalla työskentely edellyttää vähintään:
- 18 vuoden ikää toimeen tarvittavaa ammattitaitoa ja pätevyyksiä
- voimassaolevaa passia tai merimiespassia
- voimassaolevaa lääkärintodistusta meripalvelua varten (ks. merimiesterveyskeskukset Valviran sivuilta).

Lisäksi kansi- ja koneosastoilla edellytetään yleisten pätevyysvaatimusten lisäksi alan ammattikoulutusta merenkulkualan oppilaitoksesta. Suoritetun tutkinnon ja tarpeellisen laivatyökokemuksen jälkeen Merenkulkulaitos myöntää asianmukaisen pätevyyskirjan tai -todistuksen (esim. merikapteeninkirja, perämiehenkirja, matruusin pätevyystodistus, ylikonemestarinkirja jne.) Tämän lisäksi voidaan vaatia myös lisäpätevyystodistuksia, kuten pelastusvenemiehenkirja.

Kansi- ja koneosaston tehtävissä toimimiseksi tarvitaan myös todistus hyväksytysti suoritetusta Basic Safety Training -turvallisuusperehdytyskurssista. Jokaisella henkilökuntaan kuuluvalla on oma turvallisuustehtävänsä laivaorganisaatiossa.

Laivan kaikkia osastoja tukee henkilöstöpurseri (työsopimukset ja palkanmaksuasiat), atk-kontrolleri (kassa- ja IT-järjestelmät), sairaanhoitaja sekä järjestysmiehet.

Työnhaku yhtiön muille aluksille

Mikäli olet kiinnostunut työskentelemään muilla AS Tallink Grupp -konsernin aluksilla, saat lisätietoa avoimista paikoista Viron sivuilta tai Ruotsin sivuilta.

Työ maissa

Maaorganisaatiollamme on toimipisteitä neljässä eri kaupungissa: Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Maarianhaminassa. Pääkonttori sijaitsee Helsingissä, Jätkäsaaressa.

Kiinnostuitko? Lue lisää →

Helsinki

Tallink Silja Oy:n pääkonttori sijaitsee Helsingin Jätkäsaaressa. Sieltä käsin hoidetaan yrityksen johtaminen ja hallinnointi, myynti ja markkinointi, tuotekehittely, henkilöstöasiat ja talousasiat sekä Ship Management (käyttö ja turvallisuus).

Jätkäsaaressa sijaitsee myös Tallink Siljan myyntipalveluyksikkö, josta hoidetaan kuluttajamyynnin lisäksi yritys- ja ryhmämyynti sekä kontaktit kotimaisiin ja kansainvälisiin jälleenmyyjiin ja matkatoimistoihin. Helsingin muita toimipaikkoja ovat terminaalit Eteläsatamassa (Olympiaterminaali) ja Jätkäsaaressa (Länsiterminaali), Retail- varasto, Cargo ja Erottajan matkamyymälä.

Turku

Tallink Siljalla on Turun Satamassa matkustaja- ja rahtiterminaali sekä keskustassa Yliopistonkadulla matkamyymälä. Niiden lisäksi Turusta käsin hoidetaan yrityksen IT-tukitoiminnot.

Tampere

Tampereella asiakkaita palvellaan Aleksis Kiven Kadulla matkamyymälässä.

Maarianhamina ja Långnäs, Ahvenanmaa

Maarianhaminassa Ahvenanmaalla työskennellään terminaalissa Västrahamnenilla, missä myös matkamyymälä sijaitsee. Långnäsissä, noin 30 km päässä Maarianhaminasta, sijaitsee toinen Tallink Siljan käyttämä terminaali.

KATSO VIDEOT JA TUTUSTU URATARINOIHIN

Kristian

Turvallisuuspäällikkö Kristianin työnkuva on monipuolinen perämiehen tehtävistä järjestyshenkilöstön esimiehenä työskentelyyn.

Emmi

Risteilyemännästä markkinointikoordinaattoriksi ja edelleen ravintolapalveluiden tuotepäälliköksi edennyt Emmi kertoo urakiidostaan.

Hanna

Intendentin vaativaa tehtävää hoitavalla Hannalla on kokemusta niin ohjelmaemännän, risteily- ja hotellipäällikön, kuin hytti- ja hotelliosaston tehtävistä.

Jukka

Aikanaan kesätyöntekijänä aloittanut Jukka on viihtynyt merillä 28 vuotta ja työskentelee tällä hetkellä viinimyyjänä Tax Free Superstoressa.