Töitä näkyvissä!

Tallinkin ja Silja Linen laivat kuljettavat ihmisiä Itämeren aalloilla vuoden jokaisena päivänä. Suomessa liikennöimme Helsingistä ja Turusta käsin. Tallink Silja Oy:n tavoitteena on, että matkustajat saavat laivoillamme hyviä matkamuistoja ja he nousevat maihin tyytyväisinä ja virkistyneinä. Siksi haemmekin eri alojen ammattilaisia niin maakravuiksi kuin merenkävijöiksi.

Aina voit jättää myös avoimen hakemuksen. Etenkin laivatyöpaikkojen pääasiallinen hakukanava on avoin hakemus. Hae siis rohkeasti merenkävijäksi ja liitä hakemuksesi mukaan CV:si. Jos meiltä löytyy taustaasi ja toiveitasi vastaavaa työtä, otamme sinuun yhteyttä.

Juuri nyt haemme:

Kesätyö laivalla 2017 hakemukset 30.4. mennessä

Tutustu avoimiin työpaikkoihin tai jätä avoin hakemus tästä »

Hae työpaikkaa

Tallink Silja Oy:n maaorganisaatiossa työskentelee noin 400 henkilöä Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Maarianhaminassa. Meriorganisaatioomme kuuluvat Suomen lipun alla liikennöivien Silja Serenaden ja Baltic Princess -laivojen henkilökunta, joita on yhteensä noin 1000 henkilöä.

Tallink Silja Oy:n avoimista työpaikoista ilmoitetaan täällä »

Työssäoppimispaikat

Työssäoppimispaikkoja järjestämme Tallink Silja Training -ohjelman kautta, jonne haetaan oman hakuohjelman kautta. Työssäoppiminen on osa ammatillista tutkintoa, jossa opetus tapahtuu työpaikalla, aidossa oppimisympäristössä.

 
Kiinnostuitko? Lue lisää »
 

Kone- ja kansiosastoille tulevien opiskelijoiden työssäoppimispaikkojen järjestämisestä vastaa Suomen Varustamoiden HarjoitteluMylly yhdessä oppilaitosten kanssa. Muille osastoille opiskelijat voivat hakea paikkaa itse tai koulun välityksellä – tiedustele omalta opettajaltasi koulusi käytäntöä.

Työssäoppijalta edellytetään:

- vähintään 18 vuoden ikää
- voimassaolevaa passia
- voimassaolevaa lääkärintodistusta meripalvelua varten (ks. merimiesterveyskeskukset Valviran sivuilta)
- voimassaolevaa tapaturmavakuutusta (koulu järjestää)

Hae työssäoppimispaikkaa »

Tietoa työnhausta

Kaikkiin työsuhteisiin edellytämme 18 vuoden ikää. Hakukriteerit voivat vaihdella paljonkin eri tehtävien välillä ja kerromme niistä jokaisessa rekrytointi-ilmoituksessa tehtäväkohtaisesti. Hakuajan päätyttyä osa hakijoista kutsutaan haastatteluun ja muille lähetetään henkilökohtainen sähköposti (ei koske avoimia hakemuksia). Esimies- ja avainasiantuntijatehtävissä käytämme lisäksi soveltuvuusarviointia.

Tallink Silja Oy:n avoimista työpaikoista ilmoitetaan täällä »

Työ laivalla

Laivalla työskentelee suuri joukko eri alan ammattilaisia kapteenista varastoapulaiseen. Yhdessä vuorossa työskentelee n. 200320 henkilöä riippuen mm. sesongista ja matkustajamääristä. Hallinnollisesti työtehtävät ovat jaettu kolmeen eri osastoon; kansiosasto, koneosasto ja catering-osasto (hotelli, keittiö, myymälä, ravintola, viihde).

Kiinnostuitko? Lue lisää »

Työjaksot

Vakituisessa työsuhteessa noudatamme laivoilla ns. vuorottelujärjestelmää. Tämä tarkoittaa, että työtä tehdään työjaksoissa, joiden kesto on esim. 7, 8, 10 tai jopa 14 päivää. Työjaksoa seuraa tavallisesti samanpituinen vapaa jakso.

Määräaikaisissa työsuhteissa olevien työjaksojen pituus voi vaihdella paljonkin, ja kertyneet vapaat maksetaan rahana.

Työnantaja ja laivat Suomen lipun alla

Tallink Silja Oy toimii Suomen lipun alla seilaavien laivojen henkilökunnan työnantajana. Näiden sivujen kautta voit siis hakea töihin

- M/S Silja Serenadelle (Helsinki - Maarianhamina - Tukholma)
- M/S Baltic Princessille (Turku - Maarianhamina - Tukholma)

Vaatimukset

Laivalla työskentely edellyttää vähintään:
- 18 vuoden ikää toimeen tarvittavaa ammattitaitoa ja pätevyyksiä
- voimassaolevaa passia tai merimiespassia
- voimassaolevaa lääkärintodistusta meripalvelua varten (ks. merimiesterveyskeskukset Valviran sivuilta).

Lisäksi kansi- ja koneosastoilla edellytetään yleisten pätevyysvaatimusten lisäksi alan ammattikoulutusta merenkulkualan oppilaitoksesta. Suoritetun tutkinnon ja tarpeellisen laivatyökokemuksen jälkeen Merenkulkulaitos myöntää asianmukaisen pätevyyskirjan tai -todistuksen (esim. merikapteeninkirja, perämiehenkirja, matruusin pätevyystodistus, ylikonemestarinkirja jne.) Tämän lisäksi voidaan vaatia myös lisäpätevyystodistuksia, kuten pelastusvenemiehenkirja.

Kansi- ja koneosaston tehtävissä toimimiseksi tarvitaan myös todistus hyväksytysti suoritetusta Basic Safety Training -turvallisuusperehdytyskurssista. Jokaisella henkilökuntaan kuuluvalla on oma turvallisuustehtävänsä laivaorganisaatiossa.

Laivan kaikkia osastoja tukee henkilöstöpurseri (työsopimukset ja palkanmaksuasiat), atk-kontrolleri (kassa- ja IT-järjestelmät), sairaanhoitaja sekä järjestysmiehet.

Työnhaku yhtiön muille aluksille

Mikäli olet kiinnostunut työskentelemään muilla AS Tallink Grupp -konsernin aluksilla, saat lisätietoa avoimista paikoista Viron sivuilta tai Ruotsin sivuilta.

Työ maissa

Maaorganisaatiollamme on toimipisteitä neljässä eri kaupungissa: Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Maarianhaminassa. Pääkonttori sijaitsee Helsingissä, Jätkäsaaressa.

Kiinnostuitko? Lue lisää »

Helsinki

Tallink Silja Oy:n pääkonttori sijaitsee Helsingin Jätkäsaaressa. Sieltä käsin hoidetaan yrityksen johtaminen ja hallinnointi, myynti ja markkinointi, tuotekehittely, henkilöstöasiat ja talousasiat sekä Ship Management (käyttö ja turvallisuus).

Jätkäsaaressa sijaitsee myös Tallink Siljan myyntipalveluyksikkö, josta hoidetaan kuluttajamyynnin lisäksi yritys- ja ryhmämyynti sekä kontaktit kotimaisiin ja kansainvälisiin jälleenmyyjiin ja matkatoimistoihin. Helsingin muita toimipaikkoja ovat terminaalit Eteläsatamassa (Olympiaterminaali) ja Jätkäsaaressa (Länsiterminaali), Retail- varasto, Cargo ja Erottajan matkamyymälä.

Turku

Tallink Siljalla on Turun Satamassa matkustaja- ja rahtiterminaali sekä keskustassa Aurakadulla matkamyymälä. Niiden lisäksi Turusta käsin hoidetaan yrityksen IT-tukitoiminnot.

Tampere

Tampereella asiakkaita palvellaan Kuninkaankadun matkamyymälässä.

Maarianhamina ja Långnäs, Ahvenanmaa

Maarianhaminassa Ahvenanmaalla työskennellään terminaalissa Västrahamnenilla sekä matkatoimistossa Torggatanilla. Långnäsissä, noin 30 km päässä Maarianhaminasta, sijaitsee toinen Tallink Siljan käyttämä terminaali.

KATSO VIDEOT JA TUTUSTU URATARINOIHIN

Kristian

Turvallisuuspäällikkö Kristianin työnkuva on monipuolinen perämiehen tehtävistä järjestyshenkilöstön esimiehenä työskentelyyn.

Emmi

Risteilyemännästä markkinointikoordinaattoriksi ja edelleen ravintolapalveluiden tuotepäälliköksi edennyt Emmi kertoo urakiidostaan.

Hanna

Hotellipäällikön vaativaa tehtävää hoitavalla Hannalla on kokemusta niin ohjelmaemännän ja risteilypäällikön, kuin hytti- ja hotelliosaston tehtävistä.

Jukka

Aikanaan kesätyöntekijänä aloittanut Jukka on viihtynyt merillä 28 vuotta ja työskentelee tällä hetkellä viinimyyjänä Tax Free Superstoressa.