Lasten­klinikoiden Kummit

 
  • Tallink Siljan yhteistyö Lastenklinikoiden Kummien kanssa

    Olemme tehneet yhteistyötä Lastenklinikoiden Kummien kanssa vuodesta 2011 lähtien.

    Yhteistyöhön lähdettiin, koska perheet ovat olleet meille aina tärkeä asiakasryhmä. Haluamme olla mukana mahdollistamassa eri klinikoiden laitehankintoja ja parantamassa tällä tapaa pikku potilaiden potilasturvallisuutta ja hoitoa. Lisäksi haluamme tarjota potilasperheille irtiottoja arjesta ja kutsua heitä vieraiksemme risteilyille.

     

    Vastuullisuus -sivulle

 

Siirry sinäkin kummitilaan

Tallink Silja on ollut kummitilassa auttamassa pikku potilaita jo useita vuosia mm. lahjoituksilla ja potilasristeilyillä. Haastamme myös sinut tekemään hyvää. Mukaan auttamaan on tervetullut ihan jokainen ja jokainen pienikin lahjoitus on tärkeä.

Katso, mitä tapahtui, kun yllätimme Elastisen kanssa matkustajiamme ja menimme yhdessä #kummitilaan!

Katso #kummitila -video
Lue lisää kummitilasta

Vas. Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd, KYSin osastonhoitaja Helena Sarnola, KYSin ylilääkäri Pekka Riikonen sekä Kummien projektivastaava Jaana Roos lahjoitustilaisuudessa Kuopiossa 26.11.2019

Lahjoitukset laitehankintoihin

Vuosittaisilla rahalahjoituksillamme on mahdollistettu lasten ja nuorten kirurgisten osastojen laitehankintoja niin Helsingin, Kuopion, Turun kuin Tampereen yliopistollisten keskussairaaloiden lastenklinikoilla. Lahjoitustemme kokonaissumma on 460 600€.

Uusin lahjoitus tehtiin 26.11.2019 Kuopion yliopistolliselle keskussairaalalle.

Katso mitä lahjoituksillamme on hankittu →

 

2019, Kuopion yliopistollinen sairaala:

Vastasyntyneiden teho-osastolle potilasvalvontamonitoreja, joita hyödynnetään ennenaikaisten ja muiden vastasyntyneiden elintoimintojen valvonnassa teho-osastolla. Lahjoitussumma oli 50 000 €.

2018, Turun lastenklinikka:

Videoskopialaitteisto, jota hyödynnetään erilaisissa lapsille tehtävissä toimenpiteissä kuten tähystysleikkauksissa ja ilmateiden tähystyksissä. Lahjoitussumma oli 55 000 €.

2017, Tampereen lastenklinikka:

Urodynamialaite mittaus- ja tietokonelaitteineen, ultraääni- ja uroflowlaite sekä urologinen tutkimuspöytä. Laitteilla tutkitaan lapsipotilaiden munuaisiin sekä virtsateihin liittyviä sairauksia ja ongelmia. Lahjoitussumma oli 50 000 €.

2016, Turun lastenklinikka:

Hiilikuituinen skolioosileikkaustaso, joka mahdollistaa täysin esteettömän kuvantamisen vaativan skolioosileikkauksen aikana. Lahjoitussumma oli 50 000 €, joka on suurin yksittäinen TYKS:n koskaan saama lahjoitus.

2011-2015, Helsingin lastenklinikka:

O-kaari-laite, jota käytetään lisäämään turvallisuutta vaativissa selkä-, lantio- ja jalkateräleikkauksissa. Useampana vuonna kerätty lahjoituksemme oli yhteensä 250 000 €, jolla voitiin rahoittaa osa laitteen hankintahinnasta.

Yhteistyövuosien aikana on lisäksi lahjoitettu pienempiä summia eri klinikoiden viihtyvyyttä parantavien tavaroiden hankintaan.

Potilasperheiden risteilyt

Kutsumme kaksi kertaa vuodessa kaikkien viiden klinikan potilasperheitä yhteisille risteilyille Tukholmaan. Haluamme tarjota perheille mahdollisuuden ottaa irtiotto arjesta. Matkan aikana järjestämme ryhmälle omaa ohjelmaa sekä laivalla että maissa. Näille risteilylle on osallistunut yhteistyömme aikana jo lähes 100 perhettä.

Olemme mahdollisuuksien mukaan mukana myös Kummien järjestämissä potilasperheiden vanhempien tai koko perheiden omissa virkistyspäivissä.

Kummien tapahtumat

Elämä lapselle -konsertti on Kummien vuosittainen suuri tapahtuma, jolla kerätään klinikoille lahjoituksia. Yhtenä tapahtuman pääyhteistyökumppanina olemme jo useiden vuosien ajan olleet mahdollistamassa tapahtuman järjestämisen.

Kummit Golf -kiertue kokoaa yhteen yrityksiä ja julkkiskummeja hyväntekeväisyyskisoihin, joiden osallistumismaksut lahjoitetaan klinikoille. Olemme toimineet yhden kisan pääyhteistyökumppanina jo useamman vuoden.