Vastuulli­sesti

 

Haluatko tietää, mitä erilaisia vastuullisuustekoja teemme? Tässä osiossa kerromme itkettäviä, kutkuttavia, sydäntä lämmittäviä tarinoita vastuullisuustoiminnamme kulisseista.

VARAA MERIMATKA

VARAA MERIMATKA

 

Tennislupaus Emil matkalla tähtiin

Tallink Silja tukee nuoria urheilijoita ja teemme pitkäjänteistä yhteistyötä junioriliikunnan parissa eri lajeissa. Olemme mukana tennislupaus Emil Ruusuvuoren matkassa. Lue artikkelista Emilin kuulumisia.

Emilin matka tenniksen huipulle

Silja Line Seurakisat - Kesän merkki

Yli 30 000 lasta osallistuu kesäisin ympäri Suomea Silja Line Seurakisoihin. Suomen Urheiluliittoon kuuluvat seurat järjestävät näitä koko perheen tapahtumia joka kesä satoja ympäri Suomea.

Tutustu Silja Line Seurakisoihin

Lapsiperheitä auttamassa

Monen suomalaisen vähävaraisen lapsiperheen tilanne on koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi entistä tukalampi. Entistä useampi perhe tarvitsee tukea, kun arjen rytmi palaa normaaliksi. Voisitko sinäkin auttaa?

Katso Hope Ry:n tavat auttaa

Maasähkön käyttö satamissa

Liittämällä laivat maasähköön voidaan vähentää laivan satamassaolon aikana aiheutuneita ilmastopäästöjä jopa 50–80 prosentilla, kun laivan omaa apukonetta ei tarvitse pitää päällä sähköä tuottamassa.

Lue lisää maasähkön käytöstä satamissa

Luottavaisin mielin laivalle

Kesä on tullut ja risteilyliikenne alkanut hiukan toisella tapaa, kuin mihin olemme tottuneet. Merelle voit kuitenkin lähteä luottavaisin mielin! Tutustu toimenpiteisiimme, jotta voit matkustaa taas luottavaisin mielin.

Lue lisää toimenpiteistä laivoillamme

Suomessa rakennetut laivat

Olemme ylpeitä suomalaisesta laivanrakennusosaamisesta ja siitä, että Tallinkin ja Silja Linen laivoista pian 10 on rakennettu Suomessa - Made in Finland. Lue artikkelista pitkistä perinteistämme ja tutustu laivoihin.

Tutustu Suomessa rakennettuihin laivoihimme

Tutkimusaluksen kyydissä

Silja Serenade toimii myös tutkimusaluksena. Laivalla oleva automaattilaitteisto on mitannut Itämeren vedenlaatua Helsinki–Tukholma-reitillä jo yli 20 vuotta. Mittauksia tehdään päivittäin ja niiden avulla vedenlaadusta saadaan tärkeää tietoa merenkuluntutkimusta varten.

Tutustu vedenlaatumittaukseen

Sukeltajat puhdistavat laivojen pohjia

Sukeltajat puhdistavat laivojen pohjia useita kertoja kesän aikana. Puhtaamman rungon ansiosta polttoaineen kulutus pienenee, jolloin myös ilmanpäästöt vastaavasti vähenevät.

Lue lisää pohjan puhdistuksesta

Ojenna auttava käsi Veripalvelulle

Verenluovutus on ollut pitkään osa vastuullisuustoimintaamme. Tallink Siljan henkilökunta on käynyt jo vuosia yhteisillä verenluovutusreissuilla. Henkilökuntamme haluaakin muistuttaa kaikkia verenluovutuksen tärkeydestä myös poikkeustilanteessa.

Lue lisää Veripalvelun auttamisesta

Merikuljetusten tärkeys Suomelle

Suomeen kuljetettavasta tavarasta tulee meriteitse noin 80 prosenttia. Vaikka matkustajaliikenne Suomeen pysähtyi lähes täysin, kulkee liikenteessä olevilla laivoillamme edelleen rahtia, joka on välttämätöntä Suomen elinkeinoelämälle ja huoltovarmuudelle.

Lue rahdin tärkeästä vaikutuksesta

Ruoka-apua hyväntekeväisyyteen

Osa laivoistamme pysähtyi satamiin maailmaa koettelevan koronaviruksen takia ja mietimme mitä tekisimme laivojemme ylijääville ruokavarastoille. Vastuullisuus on tärkeää, joten päädyimme lahjoittamaan ruokatarvikkeita hyväntekeväisyyteen.

Lue lisää ruokalahjoituksistamme

Maailman paras katkarapuleipä

Tallink Siljan katkarapuleipä on klassikko, joka tehdään laadukkaista, MSC-sertifioiduista ravuista ja tuoreista raaka-aineista. Pyysimme Baltic Princessin keittiöpäällikkö Harri Salolta klassikkoleivän reseptin.

Poimi talteen klassikkoresepti

Ruokahävikkiä vähentämässä

WWF Nuoret ja Tallink Silja aloittivat yhteistyön laivojen buffet-ravintoloiden ruokahävikin vähentämiseksi. Neljä WWF Nuorten jäsentä lähti Silja Serenadelle katsomaan, mitä asian eteen voitaisiin tehdä.

Lue lisää ruokahävikin vähentämisestä

Vastuullisesti - Näin syntyy Grill Housen uusi menu

Vastuullista herkuttelua

Kun laivojen kokit suunnittelevat ravintoloiden ruokalistoja, ympäristöystävällisyys on yhtä tärkeää kuin maku. Pyysimme Silja Serenaden ja Galaxyn keittiöpäälliköitä kertomaan, miten Grill House -ravintolan suositut annokset syntyvät.

Näin syntyy Grill Housen menu

Teemukin on täällä

Tallink Silja järjestää yhteistyössä Lastenklinikoiden Kummien kanssa risteilyjä Kummit ry:n kummilapsille, ja jo lähes sata perhettä on osallistunut näille risteilyille. Aava, Eeli ja Miska kertovat, mikä laivalla oli parasta.

Lue lisää potilasperheiden risteilystä

Vastuullisuustekoja: Niklaksen tarina

Tallink Silja tekee yhteistyötä Lastenklinikoiden kummien kanssa. Yksi lastensairaaloiden asiakkaista Niklas Karinkanta, jolla on Prader-Willin syndrooma. Niklaksen äidillä on toive terveiden lasten vanhemmille.

Lue Niklaksen tarina

Tennislupaus Emilin matkassa

Silja Line on mukana tukemassa tennislupaus Emil Ruusuvuoren matkaa treenaamisen, matkustamisen ja valmennuksen osalta. Lue Emilin blogikirjoitus treenimatkasta Tallink Tenniskeskukseen.

Seuraa Emilin matkaa

LÖYDÄ LISÄÄ INSPIRAATIOTA MATKALLESI →