Design-vinkit Tallinnaan


Risteile Tallinkilla päiväksi tai pariksi Tallinnaan ja tutustu design-kohteisiin shoppailun, kulttuurin ja arkkitehtuurin saralla. Nappaa talteen Helsinki Design Weekin design-vinkit Tallinnaan!

Varaa matka ja koe Tallinna design-näkökulmasta.

Varaa Päivä Tallinnassa -risteily → | Varaa hotellimatka Tallinnaan →

Frank

FRANK koostuu oikeastaan kahdesta ravintolasta – Frank Bistro tarjoilee ruokaa ja viereinen Frank Underground cocktaileja. Omistajat, taiteilija ja elokuvantekijä Mary Jordan ja DJ Priit Juurmann kaipasivat kaupunkiin ruoka- ja sisustusvaikutteita maailmalta, joten he päättivät yhdistää nämä omassa ravintolassaan. Sisustus on saanut vaikutteita muun muassa New Yorkista, Lontoosta ja Mumbaista.

Osoite: Sauna 2
Avoinna: su-to 12-24, pe-su 12-01

Lue lisää →

Tallinnan taidehalli

Tallinnan taidehallin säätiö ylläpitää kolmea taidegalleriaa Vapaudenaukion ympärillä. Päärakennus on virolaisen arkkitehdin Edgar Johan Kuusikin kuuluisimpia töitä. Alkuperäinen vuonna 1934 suunniteltu rakennus tosin vaurioitui osittain 1960-luvulla, kun rakennukseen tehtiin lisäkerros. Vaihtuvien näyttelyiden lisäksi Taidehallin ohjelmassa on paljon performanssitaidetta, keskusteluita ja ohjelmaa myös lapsille.

Osoite: Vabaduse väljak 6
Avoinna: ke-su 12-18

Lue lisää →

Reede

Reede myy skandimuotia naisille ja miehille. Valikoimissa on muun muassa Wood Woodin, Niken, Henrik Vibskovin ja Makian tuotteita, joita ei välttämättä löydy Suomesta lainkaan. Kaupalla on hauska nimi – Reede tarkoittaa viroksi perjantaita.

Osoite: Rotermanni 5
Avoinna: ma-la 10-19, su 12-17

Lue lisää →

Puänt

Puänt on pieni ja sympaattinen kirjakauppa, jonka valikoimissa on huolellisesti valittuja kirjoja, lehtiä sekä paperitavaraa. Englanninkielisessä valikoimassa on ainakin sisustus- ja lifestyle-lehtiä. Kaupasta voi osaa myös kupin kahvia ja uppoutua sohvalle lukemaan.

Osoite: Pärnu mnt 4
Avoinna: ti-pe 11-19, la-su 12-18

Lue lisää →

Leib Resto & Aed

Paikallisten pientuottajien tuotteisiin ja sesongin makuihin keskittyvä ravintola Leib Resto & Aed sijaitsee vanhojen talojen välissä. Kesällä ravintola levittäytyy vehreälle takapihalle.

Osoite: Uus 31
Avoinna: ti-pe 18-23, la 12-23

Lue lisää →

Hilton Tallin Park Hotel

Tallinnan uusin ja ensimmäinen Hilton-ketjun hotelli avasi ovensa viime kesänä. Hotellin sisustuksesta on vastannut suomalaisen Vertti Kiven suunnittelutoimisto, jonka käsialaa on myös uusi Helsingin ja Tallinnan väliä risteilevä Tallink Megastar.

Osoite: Fr.R. Kreutzwaldi 23

Lue lisää →

Zizi

Zizi on pieni virolainen perheyritys, jonka valikoima keskittyy pellavakankaisiin ja kodin tekstiileihin. Kaikki tuotteet on suunniteltu ja valmistettu Virossa, jossa on pitkät perinteet pellavantuotannolla. Tuotteet ovat minimalistisia ja skandinaavisia ja hyviä tuliaisia omaan kotiin tai lahjaksi.

Osoite: Vene 12
Avoinna: ma-la 10-18, su 10-16

Lue lisää →

Kau

40 minuutin ajomatkan päässä Tallinnasta sijaitsee kartano ja boutique-hotelli Kau. Ensimmäiset merkinnät kartanosta löytyvät peräti 1200-luvulta, jonka jälkeen rakennus on toiminut niin yksityiskotina kuin koulurakennuksena. Vuonna 2007 elokuvantekijä ja taiteilija Mary Jordan näki rakennuksen potentiaalin ja kunnostustöiden jälkeen Kau avautui vuonna 2012. Hotellissa on 20 upeasti sisustettua huonetta, spa ja ravintola. Tiloja vuokrataan myös yksityisille tapahtumille. Jordan toimii Kaun tapahtumien taiteellisena johtajina.

Osoite: Triigi 75019, Kose Parish, Harjumaa

Lue lisää →

HOP Galerii

HOP Galerii keskittyy taideteollisuuteen ja muotoilun eri aloihin. Vaihtuvissa näyttelyissä on mukana niin virolaisia kuin ulkomaalaisiakin ammattilaisia ja nuoria lupauksia.

Osoite: Hobusepea 2
Avoinna: to-ti 11-18, ke suljettu

Lue lisää →

Kohvik Nohik

Nohik-kahvila on sijaitsee Tallinnan teknillisen yliopiston entisessä kirjastorakennuksessa. Menu koostuu muun muassa laajasta kahvivalikoimasta sekä raikkaista smootheista.

Osoite: Ehitajate tee 5 (TUT Student House), Tallinn
Avoinna: tma 10-18, ti-pe 9-18

Lue lisää →

Arkkitehtuurikeskuksen opastetut kierrokset

Koe Tallinnan arkkitehtuurin helmet oppaan avulla. Viron Arkkitehtuurikeskus järjestää opastettuja kierroksia viidellä eri teemalla. Kierroksilla voit tutustua muun muassa Neuvostoliiton aikaiseen arkkitehtuuriin ja Tallinnan tunnetuimpiin maamerkkeihin. Kierroksia järjestetään myös suomeksi.

Hinnat: 35–42 €
Ryhmäkoko: 10–15 henkilöä

Lue lisää →

EAA Gallery (Estonian Academy of Arts)

Poikkea nuorten korusuunnittelijoiden studiolle. Yhdeksän suunnittelijan kollektiivi osallistuu yhdessä kansainvälisiin näyttelyihin ja kilpailuihin, mutta tekee myös tilaustöitä. Lisäksi studiolla järjestetään korukursseja.

Osoite: Estonia pst 7
Avoinna: Ti–la 12–18

Lue lisää →

Piret Ilves

Piret Ilves voitti Viron suurimman muotialan palkinnon vuonna 2015. Minimalistisesta, mutta jännittävistä leikkauksistaan tunnettu suunnittelija on esitellyt oman mallistonsa Viron muotiviikoilla jo vuodesta 2008 alkaen. Malliston lisäksi suunnittelija tekee paljon tilaustöitä.

Osoite: Rüütli 16/18
Avoinna: Ma-pe 11–18, muina aikoina ajanvarauksella
Lue lisää →

KÄT Design

Vaatesuunnittelija Kätlin Kikkas on nouseva nimi omalla merkillään KÄT Design. Myös Viron Golden Needle –muotipalkinnon tuomarit ovat huomanneet merkin, ja KÄT on ehdolla vuoden 2016 kilpailussa. Skandinaavista tyyliä etsivän kannattaa kurkata KÄT:n mallistot.

Telliskivi 60A, 3. Krs
Avoinna: Ti ja to 10–17
Lue lisää →

Tali

Paikallisia merkkejä myyviä liikkeitä on noussut Tallinnaan lähivuosina useita. Niistä yksi on Tali, joka myy niin vaatteita, asusteita kuin kodin huonekaluja ja pienesineitäkin. Myymälän omistaja, arkkitehti Triinu Tiisel pyrkii pitämään myymälän valikoimassa sekä nuorien että vakiintuneiden suunnittelijoiden tuotteita.

Osoite: Kotzebue 33, Kalamaja
Avoinna: Ma-su 11–19

Lue lisää →

Mare Kelpman

Vuonna 2010 perustetun tekstiiliyrityksen mallistoon kuuluu vaatteiden lisäksi myös kodintekstiilejä. Kaikki tuotteet tuotetaan pientuottajilla ja värikkäät villavaatteet kutsuvat kääriytymään iltojen hämärtyessä ja ilmojen kylmentyessä.

Telliskivi 60 a
Avoinna: Ti–pe 11–19, la–ma 11–17

Lue lisää →

Ravintola Noa

Vuonna 2014 avattu Noa sijaitsee noin 10 kilometriä Tallinnan keskustasta meren rannalla. Matkan taittaa nopeasti esimerkiksi taksilla ja perillä odottaa huikea makuelämys ja maisemat lahden yli Vanhaan kaupunkiin. Ravintolan on suunnitellut tallinnalainen arkkitehtitoimisto KAMP. Noa valittiin Viron parhaaksi ravintolaksi heti avauduttuaan vuonna 2014.

Osoite: Ranna tee 3
Avoinna: Ma–to 12–23, pe–la 12–00, su 12–22

Lue lisää →

Art Priori

Tässä ravintolassa yhdistyvät ruoka, taide ja sisustus. Goottilaiseen arkkitehtuuriin yhdistetty moderni sisustus luo ruokaelämykselle oivat puitteet. Arvostusta saavat myös ravintolan nuoret pääkokit – Mart Klaas on 25-vuotias ja Orm Oja vasta 23-vuotias!

Art Priori
Osoite: Olevimägi 7
Avoinna: Ti–to 17–23, pe–la 17–24

Lue lisää →

Klaus Kohvik

Iso terassi ja hyvä ruoka kutsuvat Klaus Kohvik -kahvilaan. Samasta rakennuksesta löytyy Estonian Design House –myymälä.

Osoite: Kalasadama 8
Avoinna: Ma–pe 9–23
La–su 10–23

Lue lisää →

Elke Mööbel

Elke Mööbelillä on laaja valikoima skandinaavisia ja eurooppalaisia huonekalubrändejä. Yritys ja showroom ovat keskittyneet kotien, toimistojen ja julkisten tilojen sisustamiseen. Valikoimissa paljon tanskalaisia brändejä kuten HAY, &Tradition ja Gubi sekä suomalaiset Adea ja Piiroinen.

Osoite: Tedre street 55
Avoinna: Ma–pe 10–18

Lue lisää →