Mihin nyt saa matkustaa?

Cover image

Kesän karanteenivapaat laivamatkat Suomesta

Moni pohtii, onko matkustaminen mihinkään sallittua ja uskaltaisiko kesälle jo varata lyhyen irtioton. Vastaus on kyllä! Itämerellä on mahdollista tehdä useita erilaisia laivamatkoja,  joissa ei ole ollenkaan maissakäyntiä kohteessa tai joiden kohde on kotimaassa. Näille matkoille ei myöskään vaadita negatiivista testitulosta, eikä matkan jälkeen tarvitse jäädä karanteeniin.

Artikkeli on julkaistu 17.5.2021, muokattu 9.6.2021.

Varaa risteily

Yön yli risteily Silja Serenadella 4.6. alkaen

Asiakkaiden suosikkilaiva Silja Serenade tekee ns. Yön yli risteilyjä 4.-22.6.2021 välisenä aikana. Laiva yöpyy Tallinnan satamassa, mutta sieltä ei ole mahdollisuutta poistua, eikä kyytiin oteta ketään Virosta. Risteilyllä yövytään yksi yö ja samalla on mahdollista tehdä merihintaisia ostoksia ja nauttia laivan palveluista ravintoloineen. Toinen asiakkaiden lempilaiva Europa jatkaa vastaavanlaisia karanteenivapaita Yön yli risteilyjä 23.–29.6.2021 Helsingistä.

Päivä Maarianhaminassa -risteily 24.6.–31.7. Silja Serenadella

Silja Serenade tekee kesäkaudella yhteensä 19 risteilyä kotimaiseen kohteeseen Maarianhaminaan. Päivä Maarianhaminassa -risteily Helsingistä on vastaavanlainen risteilytuote kuin Päivä Tukholmassa -risteily. Laivalla yövytään mennessä yksi yö ja tullessa toinen yö. Perillä Maarianhaminassa on aikaa klo 10-18 välinen aika. Silja Serenadelle on mahdollista varata myös yhdensuuntainen matka, viettää perillä vaikkapa kaksi yötä ja palata laivan kyydissä Helsinkiin vaikkapa neljäntenä yönä.

Kapteeni

Ostosristeily Megastarilla tai Starilla Helsingistä

Helsingistä pääsee joka päivä viiden tunnin ostosristeilylle merelle Megastarilla ja Starilla. Ostosristeilyn lähtöaikoja on yhteensä neljä, klo 7.30, 10.30, 13.30 tai 16.30. Laivalta ei poistuta Tallinnan satamassa. Matkan aikana on mahdollista tehdä merihintaisia ostoksia ja ruokailla laivan ravintoloissa.

Turun monipuoliset mahdollisuudet Baltic Princessillä ja Galaxylla

Turusta on mahdollista toteuttaa useita erilaisia risteilyvaihtoehtoja luottavaisin mielin. Lyhyemmälle irtiotolle riittää 11 h -saaristoristeily, jossa matkustetaan Turusta Maarianhaminaan Galaxylla ja palataan laivaa vaihtaen Maarianhaminasta Turkuun Baltic Princessillä. Ahvenanmaalle voi myös tehdä hotellimatkan Turusta tai kesällä myös Helsingistä ja jäädä nauttimaan kotimaisen kohteen tarjonnasta pidemmäksi aikaa. Turusta pääsee myös 23 h -risteilylle, jolloin laiva käy kääntymässä Tukholmassa, mutta sieltä ei poistuta.

Tavolàtan käsienpesupaikka

Luottavaisin mielin matkaan

Olemme toteuttaneet lukuisia toimenpiteitä taataksemme matkustajien hyvinvoinnin ja jotta matkakokemus säilyisi parhaana mahdollisena. Matkustajamääriä on pienennetty, ravintoloiden ja myymälöiden toimintamalleja on päivitetty ja ohjelma- ja viihdetarjonta on suunniteltu siten, että jokaiselle löytyy jotakin – sopivan etäisyyden päästä toisistaan.

Laivoille otetaan kesäkaudella 75 prosenttia matkustajia laivojen maksimikapasiteetista. Laivojen ravintoloissa on käytössä porrastetut kattaukset ja matkustajien terveysturvallisuudesta huolehditaan edelleen hyvin tarkasti.

Toivomme jokaisen matkustajan käyttävän kasvomaskia laivan yleisissä tiloissa liikuttaessa sekä huolehtivan tarvittavasta käsienpesusta ja desinfioinnista. Me olemme mahdollistaneet puitteet tähän.

Jokaisen matkustajan tulee kantaa oma vastuu ja pysyä kotona, mikäli on yhtään oireileva tai sairas. Toivomme matkustajien pitävän tarvittavia turvavälejä muihin matkustajiin sekä noudattavan miehistön ohjeita. Yhteistyössä pystymme matkustamaan laivoilla luottavaisin mielin ja vastuullisesti.

Lue myös Luottavaisin mielin laivalle -artikkeli

Tiedote

Ajankohtaista tietoa turvallisesta matkustamisesta


Kesän matkat ovat varattavissa - useita karanteenivapaita matkoja, joihin ei vaadita negatiivista testitulosta eikä matkan jälkeen tarvitse jäädä omaehtoiseen karanteeniin. Laivoilla matkustat väljästi nauttien ravintoloista, baareista, viihteestä, aurinkokannesta ja shoppaillen merihintaisia ostoksia.

Tallink Silja on yhteydessä matkustajiin, jos heidän olemassa oleviin matkavarauksiin tulee yhtiön puolesta muutoksia tai peruutuksia.