Tukholman hotellimatkat ja vinkit

Tervetuloa saarien ja siltojen Tukholmaan! Tukholma on ajankohtainen kaupunkilomakohde kaikkina vuodenaikoina, nähtävyydet ja kokemukset odottavat kaiken ikäisiä. Olitpa sitten shoppailija, herkuttelija, nautiskelija tai perhekohteiden etsijä, Tukholma tarjoaa sinulle upeita kokemuksia jokaisella visiitillä.

Hotellimatkat Tukholmaan sisältävät edestakaiset laivamatkat Helsingistä tai Turusta iltavuorolla (Turusta myös aamuvuorolla) valitussa hyttiluokassa sekä majoituksen aamiaisineen.

Club One -kanta-asiakkaana saat tuntuvia etuja →
Inspiroidu Club One Social -vinkeistä Tukholmaan →

Tukholman nähtävyydet ja kohdevinkit

Satujen maailma Junibacken

Satujen ihmemaa

Junibacken tarjoaa elämyksiä koko perheelle! Teatteria, laulua ja tunnettuihin lastenkirjoihin perustuvia näyttelyitä. Satujunalla matkustat Astrid Lindgrenin ikimuistoiseen satumaailmaan.

Tutustu kohdevinkkeihin →

Kätevät kuljetukset

Kätevät kuljetukset

Tukholman matkallesi varaat kätevän laivabussi-kuljetuksen terminaalista Djurgårdenille tai keskustaan! Lisäksi mm. sunnuntaisin Mall of Scandinavia -kuljetus.

Lue lisää kuljetuksista →

Tukholman TOP5-suositukset kahviloihin, pizzerioihin ja hampurilaispaikkoihin

Ravintolavinkit

Vietä aikaa Tukholmassa rennon ruokailun merkeissä. Tukholmasta löydät monta kahvilaa, pizzeriaa ja hampurilaispaikkaa, joista olemme keränneet TOP 5-suositukset.

Tutustu TOP 5-suosituksiin →

HOTELLIT TUKHOLMAN KESKUSTASSA

SCANDIC GRAND CENTRAL

Tukholman keskustassa sijaitseva ilmeeltään moderni hotelli soveltuu sekä kokousasiakkaille että lapsiperheille. Perushuonevarustelu: Tallelokero, meikkipeili, hiustenkuivain, silitysrauta ja -lauta, TV elokuvakanavilla, wifi ja kirjoituspöytä. Lisäksi huonehintaan sisältyy kuntosalin ja saunan käyttö.

Sisältyy:
Esim. hinta 208 €/hlö Helsingistä ja 189 €/hlö Turusta sis. meno-paluu-laivamatkat Tukholmaan iltavuorolla B-luokan hytissä ja 1 yön majoituksen aamiaisineen.

Osoite →
Kungsgatan 70, 111 20 Stockholm
Esim. 189 € /HLÖ

 

SCANDIC ARIADNE

Edullinen hotelli Tallink Siljan terminaalin välittömässä läheisyydessä. Hotelli soveltuu hyvin esimerkiksi lapsiperheille. Perushuonevarustelu: wifi, hiustenkuivain, silitysrauta ja -lauta ja TV elokuvakanavilla. Lisäksi huonehintaan sisältyy kuntosalin ja saunan käyttö.

Sisältyy:
Esim. hinta 179 €/hlö Helsingistä ja 160 €/hlö Turusta sis. meno-paluu-laivamatkat Tukholmaan iltavuorolla B-luokan hytissä ja 1 yön majoituksen aamiaisineen.

Osoite →
Södra Kajen 37, 115 74 Stockholm
Esim. 160 € /HLÖ

 

SCANDIC NO 53

Hotelli sijaitsee Tukholman sydämessä - lähellä laajaa valikoimaa kauppoja ja ravintoloita sekä Vanhaakaupunkia. Perushuonevarustelu: suihku, TV, wifi, hiustenkuivaaja, tallelokero, pimennysverhot ja kokolattiamatto.

Sisältyy:
Esim. hinta 164 €/hlö Helsingistä ja 150 €/hlö Turusta sis. meno-paluu-laivamatkat Tukholmaan iltavuorolla B-luokan hytissä ja 1 yön majoituksen aamiaisineen.

Osoite →
Kungsgatan 53, 111 22 Stockholm
Esim. 164 € /HLÖ

 

HOTELLIT TUKHOLMAN KESKUSTASSA

HOTELLIT SUUR-TUKHOLMASSA

Nordiska Trädgårdar -messuille pääsylippu ja kuljetus

Nordiska Trädgårdar on Pohjolan johtava puutarha-alan tapahtuma. Näytteilleasettajia on lähes 400, joten messuilta saat uutta inspiraatiota niin parvekkeen kuin isommankin puutarhan vihertöihin! Meno-paluukuljetus messuille järjestetään torstaina 22.3.2018, joten varaa Päivä Tukholmassa -risteilysi Helsingistä ke 21.3. lähdölle. Kuljetus lähtee 22.3. klo 10.15 Tukholman Värtan-terminaalilta ja takaisin messuilta klo 15.00. Kuljetus yhteen suuntaan kestää n. 30-40 minuuttia (liikenteestä riippuen).

Nordiska Trädgårdar -messujen sisäänpääsylipun ja meno-paluukuljetuksen hinta 30 €/aikuinen, lapset 0-5 v maksutta ilman omaa istumapaikkaa.

Paikkoja rajoitetusti. Varattavissa ennakkoon viimeistään 19.3. klo 12.00.

Varaa Päivä Tukholmassa -risteily Helsingistä →Varaa Päivä Tukholmassa -risteily Helsingistä →

Lisää pääsylippu/kuljetus matkavaraukseesi PALVELUT MAISSA -kohdassa (alareunassa).

Laivabussit – kätevästi keskustaan tai Djurgårdeniin

Laivabussilla pääset näppärästi suoraan Värtan sataman edestä joko Djurgårdenille parhaiden lapsiperhekohteiden viereen tai Tukholman keskustaan (Cityterminaaliin). Ennakkoon ostettuna menopaluun hinta on 11,50 €/aikuinen ja 7,30 €/6-17-v. lapsi ja alle 6 v. lapset ilmaiseksi aikuisen kanssa (max. 2 ilmaista / aikuinen), yhteen suuntaan hinta 6,30 €/aikuinen ja 4,20 €/6-17-v. lapsi. Lippuja voit ostaa ennakkoon laivamatkavarauksesi yhteydessä tai laivan infosta (bussista vain luottokortilla, jos paikkoja jäljellä).

Varaa Päivä Tukholmassa -risteily Helsingistä →

Lisää laivabussikuljetus varaukseesi PALVELUT MAISSA -kohdassa (alareunassa).

Katso Laivabussin aikataulut →

Mall of Scandinavia -kuljetus

Matkusta helposti Tukholman suureen ja suosittuun ostoskeskukseen ja shoppaile kaikki kerralla! Mall of Scandinavia -meno-paluukuljetus järjestetään lauantaisin 19.5.2018 asti sekä joka päivä talvilomalla 18.2.-4.3.2018. Varaa siis Päivä Tukholmassa -risteilysi Helsingistä edellisen päivän lähdölle (esim. pe-lähdölle 16.2.). Kuljetus lähtee klo 10.15 Tukholman Värtan-terminaalilta ja takaisin klo 15.00 Mall of Scandinavia -ostoskeskukselta. Kuljetus yhteen suuntaan kestää n. 30 minuuttia.

Mall of Scandinavia -kuljetuksen Club One -hinta 15 €/aikuinen (muille 17 €/hlö), Club One -hinta 13,50 €/lapsi 6-11 v (muille 15,50 €) ja 0 €/lapsi 0-5 v (vanhempien kanssa ilman omaa istumapaikkaa).

Paikkoja rajoitetusti. Varattavissa ennakkoon viimeistään retkeä edeltävänä arkipäivänä klo 12 (laivalta varattavissa, jos paikkoja jää).

Varaa Päivä Tukholmassa -risteily Helsingistä →

Lisää kuljetus varaukseesi PALVELUT MAISSA -kohdassa (alareunassa).

Junibacken-sisäänpääsyliput

Junibacken on elävä satutalo Djurgårdenilla! Voit ostaa ennakkoon Junibacken-sisäänpääsyliput laivavarauksen yhteydessä matkustaessasi Siljan laivalla Helsingistä, Turusta tai Ahvenanmaalta Tukholmaan 31.8.2018 asti. Junibacken on avoinna ti-su 29.4.2018 asti sekä ma 26.2., 26,.3., 2.4., 30.4. ja joka päivä 1.5.-31.8.2018.

Hinnat 19 €/aikuinen, 17 €/aikuinen Club One -kortilla, 16 €/lapsi 2-15 v, 15 €/lapsi 2-15 v Club One -kortilla ja 0 €/lapsi alle 2 vuotta.

Tutustu Junibackeniin tarkemmin →

Valittuasi hytin, lisää sisäänpääsyliput varaukseesi PALVELUT MAISSA -kohdassa (alareunassa).

Varaa matkasi Tukholmaan →

Vesibussikuljetus kesällä

Matkusta kesällä mukavasti ja kätevästi Tukholman maisemia ihaillen keskustaan vesibussikuljetuksella, Silja Sea Transferilla! Ajalla 15.6.-12.8.2018 myynnissä vesibussikuljetus Värtan-satamasta klo 10.45 (ruotsin aikaa) Fjäderholmarna* ja Djurgården saarten kautta Tukholman keskustaan (Strömkajen), kesto 45 min.

Hinnat Normaali Club One
Aikuinen 16,50 € 15 €
Lapsi 6-11 v 8 € -
Lapset alle 6 v ilmaiseksi

* Fjäderholmarna -pysäkille jäävät asiakkaat voivat käyttää Strömma-kuljetuksen Tukholman keskustaan (Nybroplan) samalla lipulla. Lähdöt klo 13.00 tai klo 14.00, kesto 30 min.

Vesibussikuljetus-paikkoja myynnissä rajoitetusti ennakkoon viim. 2 vrk (maanantaille 3 vrk) ennen lähtöä, vesibussikuljetuksen voit varata myös Helsinki-Tukholma-linjan laivojen infosta (rajoitettu määrä).

Varaa matkasi Tukholmaan →

Tukholma Panorama - Helppo tapa tutustua tärkeimpiin nähtävyyksiin

Tukholman tärkeimmät nähtävyydet kaksikerrosbussilla ilman ylimääräisiä pysähdyksiä. Panorama audio-opastettu kiertoajelubussi lähtee liikkeelle terminaalilta 1.10.2016 alkaen päivittäin klo 10.10 ja palaa takaisin noin klo 12.00 (halutessasi voit jäädä keskustaan kiertoajelun jälkeen). Opastukset reitin varrella olevista tärkeimmistä kohteista voit kuunnella 10 kielellä, mm. suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Lue lisää →


Panorama -kiertoajelubussi joka päivä Värtan-terminaalilta. Lipun kiertoajelulle voit ostaa laivan infosta!

Kiertoajelun hinnat
- Aikuinen 300 SEK/hlö, Club One -kanta-asiakkaille 250 SEK/hlö
- Lapset 0-15 v. ilmaiseksi aikuisen seurassa

Tukholman julkinen liikenne

SL:n eli Tukholman liikennelaitoksen sivuilla on kaikki tieto, mitä kaupungin julkisilla kulkuneuvoilla liikkumiseen tarvitaan; Reittiopas, aikataulut, hinnastot ja ajankohtaista tietoa liikenteestä. Värtanin terminaalilta pääsee julkisella liikenteellä keskustaan maanalaisella eli Tunnelbanalla, lähin asema on Gärdet jonne on noin 15 min kävelymatka. Matkalippuja ei saa kulkuvälineistä, vaan ne täytyy ostaa etukäteen. Lippuja saa ostettua laivan infosta tai maissa esimerkiksi Pressbyrån -kioskeista (jollainen löytyy myös Gärdetin Tunnelbana-asemalta).

GreenStreet Stockholm

GreenStreetin taustalla on ajatus siitä, että kaikilla pitäisi olla mahdollisuus syödä hyvää ruokaa ja nauttia elämästä täysillä, samalla noudattaen terveellistä elämäntyyliä. Siksi tarjoamme herkullista vegaanista ruokaa ja maukkaita raakakakkuja. Kun syö hyvin, on energiaa tehdä töitä unelmien eteen. GreenStreet Stockholm sijaitsee Tukholman ytimessä Sveavägenillä, Happy Food Storen yhteydessä.

Club One -asiakkaana saat –10 % alennuksen kahvilan valikoimasta. Lisäksi helmikuun ajan Club One -asiakkaat saavat 2 kakkupalaa 1 hinnalla!

TUTUSTU KAHVILAAN →

SKANSEN

Skansen on Tukholman Djurgårdenilla sijaitseva ulkoilmamuseo ja eläintarha. Club One -asiakkaat saavat kanta-asiakaskorttia näyttämällä 10 SEK alennuksen Skansenin pääsylipusta (max. 2 aikuista ja 2 lasta/Club One -kortti).

Skansen
Djurgården, Stockholm
www.skansen.se

ABBA THE MUSEUM

ABBA The Museum on paljon muutakin kuin perinteinen museo. Näet esiintymisasuja, konserttivalokuvia, kultalevyjä ja paljon muuta. Lisäksi interaktiivisessa museossa pääset osaksi elämystä esimerkiksi laulamalla ja tanssimalla ABBA-hologrammien kanssa tai heijastamalla yllesi digitaalisen esiintymisasun!

Club One -asiakkaat saavat 20 % alennuksen sisäänpääsymaksusta arkisin ja lisäksi ilmaisen audio guide -ääniopastuksen, jossa kielivaihtoehtona myös suomi. Etu on voimassa vain paikan päällä ostettuihin lippuihin.

ABBA The Museum
Djurgården, Stockholm
www.abbathemuseum.com

LELU- JA SARJAKUVAMUSEO

Tukholman Skeppsholmeniin on avattu uusi lelu- ja sarjakuvamuseo Bergrummet - Tidö Collection of Toys & Comics. Museossa riittää nähtävää ja siellä myös aikuiset pääsevät tutkimaan oman lapsuutensa leluja ja sarjakuvahahmoja. Museoon pääset bussilla 65 tai tunnelbanalla (Kungsträdgården).

Club One -asiakkaana saat pääsyliput etuhintaan: aikuiset 120 SEK (norm. 140 SEK) ja 6-17 -vuotiaat lapset 70 SEK (norm. 90 SEK). Edun saat esittämällä Club One -korttisi.

Bergrummet - Tidö Collection of Toys & Comics
Skeppsholmen, Stockholm
www.bergrummet.com

Fox in a Box - pakohuonepeli

Fox in a Boxissa on valittavanasi seitsemän erilaista toinen toistaan visaisempaa pakohuonetta. Esimerkiksi The Bank Job -pelissä pääset yrittämään kunnon timanttiryöstöä, mutta muista, että aikaa arvoituksen ratkaisemiseen on vain 60 minuuttia! Peli käydään englannin kielellä.

Club One -kortilla saat pelistä 10 % alennuksen.

roomescapelive.se

Tukholman kiertoajelut veneellä

Tutustu Tukholmaan venekiertoajelulla. Kuninkaallinen kanaalikierros kiertää Djurgårdenin saaren ympäri. Tukholman siltojen alla -kierros vie sinut 15 sillan ali ympäri Tukholmaa.

Club One -kortilla saat 10 % alennusta venekiertoajeluiden "Tukholman siltojen alla" , "Kuninkaallinen kanaalikierros" sekä "Hyvää huomenta Tukholma" lipuista Strömkajenin lipunmyyntipisteestä ostettuna. Edun saat esittämällä Club One -korttisi. Kiertoajeluilla "Tukholman siltojen alla" ja "Kuninkaalinen kanaalikierros" on myös suomenkielinen audio-opastus. "Hyvää huomenta Tukholma" kiertoajelu alkaa klo 8.30.

Strömman kiertoajelut veneellä
Strömkajen, Stockholm
www.stromma.se

TEKNISKA MUSEET

Oletko koskaan piirtänyt silmilläsi? Tai kokeillut kuinka kovaa kiljut? Ota suunnaksesi Tekniska Museet Tukholmassa ja voit kokeilla paljon muutakin jännää. Club One -jäsenet saavat 20 % alennuksen pääsylipusta. Edun saat paikan päällä Club One -korttia näyttämällä. Etu on voimassa toistaiseksi.

Tekniska museet
Museiparken, Stockholm
www.tekniskamuseet.se

Prinssi Eugenin Waldemarsudde

Museossa voi tutustua sekä taiteeseen että prinssi Eugenin asuinhuoneisiin. Keskustasta pääsee kätevästi Waldemarsuddeen raitiovaunulla numero 7.

Club One -asiakkaat saavat kanta-asiakaskorttia näyttämällä pääsylipun prinssi Eugenin Waldemarsuddeen etuhintaan 130 SEK (norm. 150 SEK).

Lue lisää näyttelyistä →

Prinssi Eugenin Waldemarsudde
Djurgården, Stockholm
www.waldemarsudde.se

TUKHOLMA PANORAMA –HELPPO TAPA TUTUSTUA TÄRKEIMPIIN NÄHTÄVYYKSIIN

Tukholman tärkeimmät nähtävyydet kaksikerrosbussilla ilman ylimääräisiä pysähdyksiä. Panorama audio-opastettu kiertoajelubussi lähtee liikkeelle Värtan-terminaalilta päivittäin klo 10.15. ja palaa takaisin noin klo 12 (halutessasi voit jäädä keskustaan kiertoajelun jälkeen.) Opastukset reitin varrella olevista tärkeimmistä kohteista voi kuunnella 10 kielellä, mm. suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Lue lisää →
Kiertoajelun hinnat:
Club One -kanta-asiakkaille 250 SEK/hlö (norm. 300 SEK/hlö)
Lapset 0-15 v. ilmaiseksi aikuisen seurassa

Etu koskee vain laivan infosta ostettuja kiertoajelulippuja. Alennusta ei saa suoraan bussista ostetuista lipuista.

 

AQUARIA

Aquaria-akvaariotalossa voi kulkea läpi sademetsän ja trooppisen vedenalaisen maailman sekä tutustua Itämeren elämään. Matkalla tapaat värikkäitä kaloja, rauskuja ja merihevosia. Hyvä käyntikohde huonommallakin kelillä!

Saat Club One -korttiasi näyttämällä pääsyliput Club One -etuhintaan: aikuisen päivälippu 108 SEK (norm. 120 SEK), 3-15-vuotiaiden päivälippu 72 SEK (norm. 80 SEK). 

Etu on voimassa toistaiseksi. Edun saa max 5 henkilölle.

Aquaria Vattenmuseum
Djurgården, Stockholm
www.aquaria.se

VASA-MUSEO

Reilut 20 vuotta vanha Vasa-museo on yksi Tukholman suosituimpia nähtävyyksiä ja siksi museota laajennettiin ja peruskorjattiin keväällä 2013. Vasa-laiva on maailman ainoa jäljellä oleva 1600-luvulla rakennettu laiva. Se upposi neitsytmatkallaan Tukholman edustalla ja oli meren pohjassa 333 vuotta. 

Club One -asiakkaat saavat kanta-asiakaskorttia näyttämällä 30 SEK alennuksen Vasa-museon pääsylipusta, max. 2 lippua/Club One -kortti.

Vasa-museo
Djurgården, Stockholm
www.vasamuseet.se

JUNIBACKEN

Varsinkin perheen pienimmät viihtyvät Junibackenissa, satujen maailmassa. Club One -asiakkaille 10 SEK alennusta Junibackenin pääsylipusta kanta-asiakaskorttia näyttämällä, max. 5 lippua/Club One -kortti. Etu on voimassa 31.12.2018 asti.

Junibacken
Djurgården, Stockholm
www.junibacken.se

MILLESGÅRDEN

Taiteilijapariskunta Carl ja Olga Millesin koti Millesgården Lidingön saarella on monipuolinen kohde taiteenystäville. Millesgårdenissa voit ihailla taideteoksia niin veistospuistossa, taiteilijakodissa kuin Annen talossakin. Club One -asiakkaana saat 20 SEK alennusta Millesgårdenin pääsylipusta kanta-asiakaskorttia näyttämällä, max. 5 lippua/Club One -kortti. Etu on voimassa toistaiseksi.

Millesgården
Herserudsvägen 32, 18134 Lidingö, Stockholm
www.millesgarden.se

SPRITMUSEET

Club One -asiakkaille 25 % alennusta Spritmuseetin pääsylipusta kanta-asiakaskorttia näyttämällä. Etu on voimassa toistaiseksi.

Spritmuseet
Djurgården, Stockholm
www.spritmuseum.se

SKYVIEW

Globenin SkyView antaa Club One -asiakkaille alennusta pääsylipuista. Aikuisten lippu 110 SEK (norm. 150 SEK) ja lasten lippu (4-11 -vuotiaat) 85 SEK (norm. 120 SEK). Alennuksen saa Club One -korttia näyttämällä. Max. 5 lippua/Club One -kortti. 

Globenin SkyView
Globentorget, Stockholm
www.stockholmlive.com

High Chaparral

Villin lännen teemapuisto on valittu useana vuonna Ruotsin parhaaksi! Täällä koko perhe voi osallistua eri aktiviteetteihin, mm. kullanhuuhdontaan, talonrakennukseen tai höyryjunamatkaan. Täällä asustaa myös erilaisia eläimiä, jopa ihan oikea biisoni.

Club One -asiakkaana saat 15 % alennuksen normaalihintaisesta sisäänpääsymaksusta ja majoituksesta. Edun saat esittämällä Club One -korttisi ja henkilöllisyystodistuksesi.

High Chaparral, Hillerstrorp
www.highchaparral.se

TOM TITS EXPERIMENT

Club One -asiakkaat saavat Club One -korttia näyttämällä 15 % alennuksen tiedetalo Tom Tits Experimentin pääsylipuista (ei koske perhelippua, max. 2 aikuista ja 3 lasta/Club One -kortti). 

Tom Tits Experiment
Storgatan 33, Södertälje
Puh. +46 (0)8 550 225 00
info@tomtit.se, www.tomtit.se

VUOKRAA POLKUPYÖRÄ

Gamla Stans Cykel tarjoaa Club One -kortilla 10 % alennuksen pyöränvuokrauksesta. Liike sijaitsee osoitteessa Stora Nygatan 20. Pyörät on hyvä varata etukäteen puh. +46 (0)8 411 1670, www.gamlastanscykel.se

EUROPCAR AUTONVUOKRAUS

Europcar-autovuokraamosta löydät varmasti tarpeisiisi sopivan auton - oletpa sitten loma- tai työmatkalla tai vaikka muuttopuuhissa. Liiku turvallisesti ja luotettavasti oman aikataulusi mukaan.

Club One -jäsenenä saat 10 % alennuksen vuokratessasi auton Europcarilta. Etu on voimassa kaikissa Europcarin toimipisteissä ympäri maailman ja saat sen kertomalla sopimusnumeron 50907744.

Europcar palveluksessasi:
www.europcar.fi tai puh. 0200 12 154

HERTZ AUTONVUOKRAUS RUOTSISSA

Hertz Autovuokraamo tarjoaa Club Onen jäsenille erikoishintaiset autonvuokraukset maailmanlaajuisesti. Mainitsemalla Club Onen sopimusnumeron CDP 593977 saat 10-15 % alennuksen Hertzin normaaleista jäsenetuhinnoista.

Hinnat sisältävät vapaat ajokilometrit, kolari –ja varkausturvan sekä veron.

Normaalit vuokrausehdot voimassa, kuten kuljettajan minimi-ikä 25 v ja maksutapana luottokortti.

Varaukset Hertzin puhelinpalvelusta +46 771 211 212.
Lisätietoja osoitteessa: www.hertz.fi tai www.hertz-europe.com

Djurgården

Kuninkaallinen Djurgårdenin saari on täynnä elämyksiä, tekemistä ja viihdettä kaiken ikäisille. Sieltä löydät Gröna Lund -huvipuiston ja Skansenin ulkoilmamuseon sekä liudan muita kiinnostavia museoita, kuten ABBA the Museum, Tekniska museet sekä Vasamuseet. Alueella sijaitsee myös Astrid Lindgrenin satuihin perustuva Junibacken.

Lisäksi Djurgården on upea puistoalue ja loistava paikka kävely-, pyörä- tai juoksulenkille.

Varaa Päivä Tukholmassa -risteilyysi Helsingistä kätevä perhepaketti, joka sisältää mm. aterioita laivalla. Perhepaketin voit lisätä myös reittimatkaasi Helsingistä tai Turusta Tukholmaan.

Tutustu Djurgårdenin kohteisiin tarkemmin →
Djurgårdenin uusin nähtävyys on ainutlaatuinen Vikingaliv-elämyskeskus, jonka näyttelyt kertovat viikingeistä ja viikinkielämästä. Merkittävin nähtävyys on Ragnfrids Saga, joka vie interaktiiviselle matkalle viikinkielämään vuonna 963. Vikingalivissä on myös ravintola, jossa voi nauttia pohjoismaisista mauista.

Junibacken-satumaailmassa seikkailevat pohjoismaiset satuhahmot, kuten Viiru ja Pesonen, Katto-Kassinen ja Vaahteramäen Eemeli. Lapset pääsevät myös leikkimään Peppi Pitkätossun Huvikumpuun! Junibackenilla toimii myös hauska kirjakauppa ja ravintola, jossa on tarjolla päivän lounasmenu ja lapsille lihapullia ja pannukakkuja. Voit myös varata sisäänpääsyliput Junibackeniin ennakkoon!

Aquaria-akvaariotalossa voi kulkea läpi sademetsän ja trooppisen vedenalaisen maailman sekä tutustua Itämeren elämään. Matkalla tapaat värikkäitä kaloja, rauskuja ja merihevosia. Hyvä käyntikohde huonommallakin kelillä!

Skansen-ulkoilmamuseossa eläintarha karhuineen ja ilveksineen sekä hauska Lill-Skansen söpöine pupuineen ja pikkukileineen. Akvaariossa voi nähdä jättimäisiä hämähäkkejä ja käärmeitä sekä kulkea pitkin riippusiltaa makien hypellessä ympärillä. Alueella on useita kahviloita ja ruokapaikkoja jotka soveltuvat perheille. Muista myös Skansenin Club One -etu!

Nordiska museet eli Pohjoismaiden museo tarjoaa kurkistuksen pohjoismaiseen elämään jo 1500-luvulta lähtien. Koruja, muotia, leluja ja sisustettuja huoneita eri vuosikymmeniltä. Lapset voivat kokeilla miten 1890-luvun leikkihuone eroaa 2010-luvulta. Vaunujen kanssa sisäänkäynti pohjoispuolelta, museossa on ravintolan lisäksi tilat omien eväiden nauttimiseen.

Vasa-museossa on esillä neitsytmatkallaan vuonna 1628 Tukholman satamaan uponnut sotalaiva Vasa. Alus makasi merenpohjassa yli 300 vuotta kunnes se nostettiin 1960-luvulla. Vasan ympärille rakennettiin museo, jossa tätä uskomattoman hyvin säilynyttä alusta voi ihailla edelleen. Muista myös Vasa-museon Club One -etu!

Tekniikan museo on sekä museo että tiedekeskus. Lähde mukaan jännittävälle matkalle teollisuuden varhaisvaiheista tulevaisuuden suuriin visioihin. Täällä koko perhe voi nähdä, kokea ja ymmärtää yhteiskunnassa käytettävää tekniikkaa. Muista myös Teknisen museon Club One -etu!

ABBA The Museum on paljon muutakin kuin perinteinen museo! Siellä pääset osaksi elämystä esimerkiksi laulamalla ja tanssimalla ABBA-hologrammien kanssa tai heijastamalla yllesi digitaalisen esiintymisasun!

Rosendals Trädgård on upea puutarha, jossa on kotoisa ekologinen kahvila ja ihastuttava ruusupuutarha.

Sataman lähistö

Aina ei tarvitse lähteä ”merta edemmäs kalaan”. Kävelyetäisyydellä Värtan-terminaalilta löytyy myös mukavaa tekemistä varsinkin keväällä ja kesällä.

Tutustu sataman lähialuevinkkeihin tarkemmin →

Tessinparken

Puistoalue, jossa mm. lasten leikkipaikka, kiipeilyalue ja iso suihkulähde. Alueella on myös kahvila.

Osoite: Askrikegatan 5

Phil's Burger

Satamaa lähin burgerpaikka, jossa kesäisin myös pieni terassi.

Osoite: Sandhamnsgatan 1

Fältöversten

Mukavan pieni kauppakeskus,jota on viime vuosina uudistettu ja sieltä löytyykin kaikki tarvittava. Suosittu Lagerhaus on avannut myymälän ja kaiken kaikkiaan yli 50 myymälää, kahvilaa ja ravintolaa.

Osoite: Karlaplan 13

Outletbutiken

Näytteillepanija vaihtuu viikottain, esim. Röhnisch, HIMLA, Oscar Jacobson.

Osoite: Öregrundsgatan 3

Kampementsbadet

Koko perheelle sopiva maauimala, joka on avoinna 29.5.-3.9.

Osoite: Sandhamnsgatan 64

Kaknästornet

Televisiotornista upeat näkymät yli Tukholman! Tornin korkeus on 155 metriä, antenni mukaan lukien 170 metriä ja se onkin Pohjoismaiden korkein näkötorni. Matkaa terminaalilta 2,5 km, mukava kävelymatka Ladugårdsgärdetin puiston läpi.

Osoite: Mörka Kroken 28-30

Tekniska Museet

Inspiroivat näyttelyt ja kiinnostavat työpajat tekevät kohteesta mielenkiintoisen koko perheelle.

Osoite: Museivägen 7

Östermalm

Tukholman vaurain ja hienostunein kaupunginosa sijaitsee suhteellisen lyhyen matkan päässä Värtanin satamasta. Östermalmilta löytyy upeita ostospaikkoja ja ravintoloita -siellä voi kuitenkin yhtä hyvin vain kävellä ja nauttia mannermaisesta tunnelmasta!

Tutustu Östermalmin vinkkeihin tarkemmin →

Humlegården

Humlegården  on suurin Tukholman keskustan alueen puistoista. Puisto oli alun perin kuninkaallinen hedelmätarha. Lapsille todella monipuoliset leikkimahdollisuudet ja skeittiparkki.  Humlegårdenissa  sijaitsee myös Ruotsin kuninkaallinen kirjasto. Kahviloita ja ravintoloita vehreässä miljöössä.

Osoite: Humlegården

Östermalmin Kauppahalli

Östermalmin kauppahalli on remontissa ja kauppiaat toimivat väliaikaisrakennuksessa, mutta paikka on siltikin siisti ja kutsuva. Sama hyvä tunnelma ja upeat herkut kauniisti esillepantuina on tarjolla. Uudistettu kauppahalli avataan jälleen huhtikuussa 2018.

Osoite: Östermalmstorg

Historiska museet

Ruotsin valtion museo, joka esittelee arkeologisia löytöjä sekä ruotsalaista kirkkotaidetta. Vapaa pääsy!

Osoite: Narvavägen 13–17

Karla Café

Suuressa kahvilassa on reilusti tilaa ja paljon pieniä pöytiä. Vitriinit ovat täynnä toinen toistaan ihanampia pikkuleipiä ja leivonnaisia  sopuhinnoilla. Täällä voi myös ruokailla tai nauttia lasillisen viiniä. Tunnelma on erityisen miellyttävä sunnuntai-iltapäivisin, kun elävä jazz-duo viihdyttää.

Osoite: Karlavägen 71 

Mother

Mother on  terveelliseen elämäntapaan keskittyvä ruokakompleksi, joka tarjoilee kaikkea aamiaisesta illalliseen ja drinkkeihin. Tunnelma on viihtyisä ja ruokalistalta löytyy melkeinpä mihin tahansa ruokavalioon sopivia annoksia: kasvissyöjät, vegaanit, allergikot ja keliaakikot on kaikki hyvin otettu huomioon .

Osoite: Mäster Samuelsgatan 19

Stikki Nikki

Stikki Nikki valmistaa jäätelönsä ja sorbettinsa tuoreista raaka-aineista joka päivä. Jäätelöön käytetään hedelmiä, marjoja ja pähkinöitä ja muuta hyvää. Toinen toistaan herkullisempien luomumakujen valikoima vaihtelee päivittäin.

Osoite: Nybrogatan 43

Stockholms Matmarknad

Stureplanin kauppakeskuksessa on herkkumyymälöiden keskittymä, jossa on tarjolla valikoima taatusti tuoreista sesongin raaka-aineista valmistettuja herkkuja kasviksista kampasimpukoihin.Herkkukauppojen keskellä on pystybaari, jossa voi nauttia lounaan tai lasillisen!

Osoite: Stureplan 2

Taverna Brillo

Taverna Brillo on italialaistyyppinen paikka, joka tarjoaa monenlaisia ruoka- ja juomaelämyksiä aamiaisesta juhlaillallisiin eloisassa ympäristössä Stureplanin läheisyydessä. Sisäänkäynnin vieressä sijaitsee Brillon pienin baari, josta saa espressoa, aperitiiveja ja herkullista omatekoista jäätelöä.

Osoite: Sturegatan 6

Sturegallerian

Hienostunut ja tunnelmallinen pieni kauppakeskus upeasti restauroidussa vanhassa rakennuksessa. Paljon hyvätasoisia ravintoloita ja myös upea pieni kylpylä Sturebadet.

Osoite: Stureplan 4

Biblioteksgatanin putiikit

Täällä löytyvät kansainvälisen huippumuodin merkit esim. Prada, Burberry, Ralph Lauren, Michael Kors ja Louis Vuitton, mutta yhtä lailla myös keskeisimmät ruotsalaisbrändit, kuten Filippa K, Acne ja Tiger of Sweden.

Osoite: Biblioteksgatan

Modernity

Myymälä on kuin pohjoismaisten designklassikoiden museo! Modernity sijaitsee uutta Östermalmshallia vastapäätä. Skandinaavisten muotoilun ystävien mekasta löytää ainakin Sigvard Bernadotten, Alvar Aallon, Carl Malmstenin ja Arne Jacobsenin tuotantoa.

Osoite: Sibyllegatan 6

Tukholman keskusta

Tukholman ydinkeskustassa shoppailet, herkuttelet ja hengailet esim. suositussa Kungsträdgården-puistossa tai vierailet monipuolisessa Kulttuuritalossa. Tukholmasta löydät aina jotain uutta!

Tutustu ydinkeskustan vinkkeihin tarkemmin →

Kungsträdgården

Kungsträdgården on Tukholman vanhin säilynyt puisto ja keskeisen sijaintinsa ansiosta yksi kaupunkilaisten suosituimpia tapaamispaikkoja. Keväisin Kungsträdgårdenissa voi ihailla kirsikkapuiden loistoa ja talvikuukausina sinne jäädytetään luistelurata. Siellä järjestetään myös useita ulkoilmakonsertteja ja -tapahtumia.

Osoite: Jussi Björlings allé 5

Kulturhuset

Keskustan Kulttuuritalo on todella monipuolinen vierailukohde. Rum för Barn ja Bildverkstan tarjoaa virikkeitä eri-ikäisille lapsille.

Osoite:  Sergels torg

Urban Deli

Urban Deli tarjoaa päivittäin aamiaista, lounasta ja illallista, ja sen erikoisuuksia ovat merenelävät ja äyriäiset. Tunnelma on rento ja annokset isoja! Ravintolan lisäksi Urban Deli on myös tasokas ruokakauppa, joka on avoinna joka päivä aamusta yöhön.

Osoite: Sveavägen 44

Sally Voltaire & Systrar

Maukasta kasvisruokaa sekä kalaa ja äyriäisiä Åhléns City -tavaratalon 2. kerroksessa.

Osoite:Klarabergsgatan 50

Tak

Uusi ja upea rooftop -ravintola, jossa yhdistellään taidokkaasti pohjoismaisia ja japanilaisia makuja.

Osoite: Brunkebergstorg 4

Vete-Katten

Perinteinen konditoria-kahvila, jossa todella hyvän kokoiset pullat ja leivokset!

Osoite: Kungsgatan 55

NK

NK – Nordiska Kompaniet on ”Ruotsin Harrods”. Tavaratalossa on tarjolla ruotsalaista ja kansainvälistä huippudesignia ja alennusmyyntien aikaan sieltä saattaa tehdä todellisia löytöjä. Ylimmässä kerroksen ravintolamaailman viinibaari Gaston on yksi Tukholman parhaista.

Osoite: Hamngatan 18–20

Gallerian

Gallerian ostoskeskus on erityisesti nuorille täydellinen ostoskeskus ja sieltä löytyy ruotsalaismerkkien lisäksi mm. Hollister.

Osoite: Hamngatan 37

MOOD

MOOD on ehkäpä trendikkäin kauppakeskus  Tukholmassa  ja hieman rauhallisempi kuin muut keskustan kauppakeskukset. MOOD on pullollaan pieniä design-liikkeitä ja ravintolatarjonta on erinomainen. Moodissa on myös ilmaiset WC:t, mikä on Tukholmassa harvinaista!

Osoite: Regeringsgatan 48

Design-vinkit Tukholmaan

Varaa Siljalla risteily tai hotellimatka Tukholmaan ja tutustu design-kohteisiin shoppailun, kulttuurin ja arkkitehtuurin saralla. Nappaa talteen Helsinki Design Weekin design-vinkit Tukholmaan!

Tutustu Tukholman design-vinkkeihin →

Skeppsholmen

Myös Skeppsholmenilla riittää tekemistä, sinne on mm. avattu uusi Lelu- ja sarjakuvamuseo!

Tutustu Skeppsholmenin kohteisiin tarkemmin →
Tukholmaan on avattu uusi museo leluille ja sarjakuville. Bergrummet – Tidö Collection of Toys & Comics sijaitsee suuressa kalliotunnelissa Skeppsholmenilla. Kaikenikäisille vierailijoille riittää tutkittavaa -pikkulapsille omia, matalia kurkistelureikiä ja vanhemmat taas voivat tutkia oman lapsuutensa leluja ja sarjakuvahahmoja. Muista myös Teknisen museon Club One -etu!

Moderna museet, modernin ja nykytaiteen museo, sijaitsee lähes keskellä Skeppsholmenia. "Modernasta" löydät mielenkiintoiset nykytaiteen näyttelyt.

Ilmaiset museot

Tiesitkö, että Tukholmassa on paljon museoita, joihin sisäänpääsy ei maksa mitään? Olitpa sitten kiinnostunut historiasta tai luonnontieteistä, kiinnostavia käyntikohteita on joka makuun.

Printtaa mukaan Tukholman ilmaiset museot → (pdf)

Visit Sweden - Ruotsin valtion matkailusivusto

Visit Swedenin sivustolta löytyy kattava tietopaketti koko Ruotsin matkailua koskien. Sivustolla voi käydä etsimässä informaatiota - tai fiilistelemässä ennen omaa matkaansa.

Tutustu Visit Sweden -sivustoon →

Tukholman kaupungin matkailutoimiston "viralliset vinkit"

Tukholman kaupungin matkailutoimiston verkkopalvelusta löydät vinkkejä matkailuun, majoitukseen, ravintoloihin, ostosmahdollisuuksiin ja ajanvietteeseen liittyen.

Tutustu Visit Stockholm -sivustoon →

Tukholman messut

Oletko menossa messuille Tukholmaan? Tukholman messujen sivustolta löytyy tietoa kaikista kaupungin suurimmista messuista. Tapahtumakalenterin lisäksi sivustolla on suora linkki jokaisen messutapahtuman omille sivuille.

Tutustu Tukholman messuihin →

Top 5 kahvilat

Tukholmasta löytyy monipuolista kahvilatarjontaa aina tyypillisistä ruotsalaisista herkuista hienostuneisiin pariisilaiskahviloihin asti.

Top 5 kahvilavinkit →
Thelins Sataman läheisessä Fältöversten –kauppakeskuksessa sijaitsevan kahvilan erikoisuus on hapanjuurileipä, joka voi olla myös mukava tuliainen kotiinvietäväksi. Osoite: Karlaplan 13
 
Snickarbacken 7 Snickarbacken 7 on mielenkiintoinen kahvilan, taidegallerian ja konseptimyymälän yhdistelmä. Osoite: Snickarbacken 7
 
Wienercafeet Upea, korkeakattoinen tila remontoitiin Wienin ja Pariisin suurten, hienostuneiden kahviloiden tyyliin. Nyt keskellä vilkasta ostoskatua sijaitseva kahvila on kaupungin suosituimpia. Se on myös eräs harvoja Tukholman kahviloita, joissa on pöytiintarjoilu. Osoite: Biblioteksgatan 6
 
Vete-Katten Perinteinen konditoria-kahvila, jossa todella hyvänkokoiset pullat ja leivokset! Osoite: Kungsgatan 55
 
Under Kastanjen Vanhastakaupungista löytyy erityisesti gluteenittomia vaihtoehtoja tarjoava kahvila ja ruokapaikka nimeltään Under Kastanjen, jossa voi nauttia tyypillisiä ruotsalaisia herkkuja, kuten prinsessakakkua tai katkarapuvoileipää gluteenittomana. Osoite: Kindstugatan 1
 

Top 5 pizzeriat

Tukholman pizzavalikoima pitää sisällään mm. julkkiskokkeja, gourmet-pizzoja ja palkittuja budget -ravintoloita.

Top 5 pizzeria-vinkit→
Dell’ Attore Ravintolan nimi Attore viittaa ravintolan keittiömestariin, Valerio Amicoon, joka on saanut myös näyttelijän koulutuksen. Ohutpohjaisia pizzoja laadukkaista raaka-aineista. Osoite: Skeppargatan 60
 
Pane Fresco Julkkiskokki Paolo Roberton ravintolaan mahtuu sekä pizzeria, spaghetteria, leipäkauppa, gelateria ja espressobaari. Kaiken keskiössä on kuitenkin napolilainen pizza, jonka raaka-aineet tulevat 100%’sesti Italiasta. Iso kattoterassi. Osoite: Klarabergsgatan 50 (Åhléns City, 4 krs.)
 
Kornhamnstorg no. 53 Ranskalais-italialainen bistro Vanhassa kaupungissa. Flatbread-pizzaa ja napolilaisia pizzoja. Osoite: Kornhamnstorg 53
 
Meno Male Napolilaisia gourmet-pizzoja puulämmitteisestä pizzauunista, jonka 450 lämpötilassa pizza paistuu optimaalisessa 90 sekunnissa. Ei pöytävarauksia. Osoite: Roslagsgatan 15
 
800 Grader Ruotsin ”Master Chef”-ohjelmaan osallistuneiden pizzaleipureiden ruokalistalla on kolme ”pysyvää” sekä yksi säännöllisesti vaihtuva pizza. Pizzeria voitti vuonna 2017 Dagens Nyheter-lehden ”Gulddraken”-palkinnon kategoriassa ’budget’. Osoite: Sigtunagatan 17
 

Top 5 hampurilaispaikat

Hampurilaisten ystävät löytävät ympäri Tukholmaa laadukasta ja hyvin valmistettua pikaruokaa.

Top 5 pikaruokavinkit →
Vigårda Vigårdan taustalta löytyvät Ruotsin tunnetuimpiin ravintoloitsijoihin kuuluvat Melker Andersson ja Danyel Couet, jotka haluavat panostaa laadukkaaseen ja hyvin valmistettuun pikaruokaan. Vigårdan löytää eri puolilta Tukholmaa. Osoite: Mall of Scandinavia & Kungsgatan 25 & Norrlandsgatan 13
 
Phil's Burger Toiminta-ajatukseen sisältyvät täälläkin aidot raaka-aineet ja ruoan valmistus alusta alkaen ilman turhia lisäaineita. Lähin Phil’s Burger sijaitsee todella lähellä satamaa. Osoite: Sandhamnsgatan 1
 
Burger and Lobster Monista ravintolaprojekteistaan tunnetun Pontus Frithiofin ravintola, joka on toteutettu yhteistyössä brittiläisen konseptiravintolaketjun kanssa. Osoite: Norrlandsgatan 33
 
Flippin’ Burgers Hampurilaistrendin käynnistänyt ravintola panostaa pientuottajilta hankittuihin laadukkaisiin raaka-aineisiin. Paikan suosio on kestänyt siinä määrin, että pöytää joutuu vieläkin usein jonottamaan. Osoite: Observatoriegatan 8
 
MAX Kiireessä parhaat hampurilaiset saa Ruotsin vanhimman hampurilaisketjun paikoista. Osoite: Kungsträdgårdsgatan 20 & Vasagatan 7