Ihastuttava Ahvenanmaa

Upea kohde erityisesti luonnon ystäville

Lähes 7000 saaresta koostuva Ahvenanmaa on loistava valinta, mikäli mielit esimerkiksi polkupyörä- tai kalastusmatkalle. Saariryhmän pääkaupunki Maarianhamina on vilkas, 11 000 asukkaan pikkukaupunki, jossa kaikki on lähellä. Varaa hotellimatka Maarianhaminaan ja tee päiväretkiä esim. Sundiin ja Kastelholmaan. Herkuttelijat varaavat jo ennakkoon Saaristolaisillallisen yöpyessään Hotelli Savoyssa. Tutustu lisäpakettiin hotellin Lue lisää -linkissä. Lapsiperheiden kannattaa varata Hotelli Adlonin perhemajoitus. Voit myös varata automatkan Turusta tai Helsingistä ja kiertää koko Ahvenanmaan kätevästi.

Tutustu Maarianhaminan ja muun Ahvenanmaan hotelleihin »

Vinkkejä Ahvenanmaalle

Pieni, mutta vilkas Maarianhamina

Ahvenanmaan pääkaupunki Maarianhamina on pienestä koostaan huolimatta eloisa pikkukaupunki. Kaupungin keskustasta löydät laajan valikoiman erilaisia palveluita: kauppoja, ravintoloita, baareja, museoita ja hotelleja. Suosikkinähtävyyksien, kuten museolaiva Pommernin lisäksi kaupungissa on lukuisia taide-, merenkulku- ja kulttuurihistoriallisia museoita, joissa voit oppia lisää Ahvenanmaan historiasta. Vesipetojen Mariebad on oiva paikka kesäpäivän huvittelulle ulkona uimarannalla tai sisällä suositun seikkailualtaan pyörteissä ja vesiputouksissa. Kävelyretkellä kaupungin vehreillä pikkukaduilla tutustut helposti Maarianhaminan monipuoliseen arkkitehtuuriin pitsihuviloineen ja jyhkeine kivirakennuksineen.

Mariebad

Mariebadin kylpylästä on upea merinäköala! Ainutlaatuisen sijainnin ansiosta kylpylällä on myös oma hiekkaranta, jossa voi virkistäytyä suolaisessa merivedessä. Kylpylästä löytyy vauhdikasta tekemistä koko perheelle, myös matalia altaita aivan perheen pienimmille.

Osoite: Österleden, Maarianhamina
Lue lisää Mariebad-kylpylästä »

Kätevästi polkupyörällä Ahvenanmaalle

Jos haluat taittaa matkaa polkupyörällä, Ahvenanmaa on siihen erinomaisesti sopiva lomakohde. Perille Maarianhaminaan pääset kätevästi esimerkiksi Galaxyn aamuvuorolla Turusta. Voit vuokrata polkupyörän paikan päältä esimerkiksi Pyörävuokraamo Ro No Rentistä, joka sijaitsee heti Silja Linen terminaalia vastapäätä, tai ottaa oman polkupyöräsi matkaan mukaan. Tutustu Hyvä tietää -sivuillamme tarkemmin ajoneuvon kanssa matkustamiseen.

Jos kaipaat apua pyörämatkan suunnitteluun, katso vinkkejä Visit Åland -sivustolta.

Upeita saaristomaisemia

Ahvenanmaan upea luonto ja maisemat ovat nähtävyys jo itsessään. Vieraile auto- tai pyöräilymatkalla esimerkiksi Ahvenanmaan pohjoisosissa Getan alueella, joka muistuttaa luonnoltaan Suomen Lappia, tai tutustu Sundin alueella mm. lukuisiin museoihin, Bomarsundin linnoituksen raunioihin sekä Kastelholman linnaan. Golfkaudella nautit kierroksen tai kaksi golfia luonnonkauniissa saaristolaismaisemissa Kastelholmassa. Ahvenanmaan matkailutoimiston verkkopalvelusta löydät tärkeimpien nähtävyyksien ohella tapahtumakalenterin sekä kätevän mökkivarauspalvelun.

Ravintola Smakbyn

Kastelholmassa sijaitseva, huippukokki Michael Björklundin isännöimä ravintola Smakbyn tarjoilee lähitilojen paikallisista raaka-aineista valmistettuja annoksia ystävällisellä palvelulla höystettynä. Ravintolan yhteydessä toimii Smakbyn Puoti, jossa on myynnissä vuodenaikojen mukaan mm. ahvenanmaalaisia ruokatuliaisia sekä käsityötuotteita.

Slottsvägen 134, Kastelholm, Ahvenanmaa
www.smakbyn.ax

Muita suosittelemiamme kohteita

Leipomo Johannas Hembaktan valikoimasta saat päivittäin tuoretta leipää. Kesäaikaan voit piipahtaa myös ihanassa kahvilassa, jossa voit maistaa mm. kuuluisaa ahvenanmaalaista pannukakkua.

Karl-Ers frukt valmistaa itse mehuja sekä siidereitä, joita voit ostaa myös matkaan mukaan viihtyisästä latokahvilasta.

Ratsastustalli Rosenqvist järjestää eri pituisia ratsastusretkiä ja -leirejä. Tallilla on valittavissa sekä suurempia hevosia että kilttejä islanninhevosia. Niin aloittelija kuin kokenutkin ratsastaja löytää itselleen sopivan vaihtoehdon.

Saltin myymälästä löydät saman katon alta paikallista designia ja lähituotteita.

Jussis Keramik on suunnittelija-keraamikko Jussi Mäkelän ateljee-myymälä, josta voit ostaa matkamuistoksi mm. ihania, värikkäitä laseja kesäkattaukseen sekä kauniita joulupalloja.