Maarianha­mina ja Ahvenanmaa

 

Pittoreski Maarianhamina

 

Saariryhmän pääkaupunki Maarianhamina on vilkas, 11 000 asukkaan pikkukaupunki, jossa kaikki on lähellä. Varaa hotellimatka Maarianhaminaan ja ota auto mukaan. Voit tehdä kätevästi päiväretkiä muuallekin Ahvenanmaalla, esim. Sundiin ja Kastelholmaan. Pommern hotellissa rentoudut kaikessa rauhassa ja herkuttelijat nauttivat lisäksi hotellin upeasta Kvarter5-ravintolasta.

Hyödynnä hotellimatkatarjous Pommern hotelliin!

Matkustus Ahvenanmaalle on sallittua eikä matkan jälkeen tarvitse jäädä omaehtoiseen karanteeniin.

Tutustu tapahtumiin Ahvenanmaan matkailusivustolla

Luottavaisin mielin laivalle
Ajankohtaista matkustukseen liittyen

Kesällä 2021 risteilet kätevästi päiväksi Maarianhaminaan suoraan Helsingistä!
Valitse keskikesän juhannusristeily 24.6. Europalla tai heinäkuun hellelähdöt 18.7. ja 22.7. Victorialla.

Tutustu 24.6. juhannusristeilyyn Maarianhaminaan Helsingistä
Tutustu 18.7. ja 22.7. Päivä Maarianhaminassa -risteilyihin Helsingistä

Hotellimatkatarjous Maarianhaminaan

Hotellimatkatarjous Hotelli Pommerniin

Hotellimatka ihastuttavaan Maarianhaminaan Hotelli Pommerniin **** alk. 80 €/hlö.

Tarjoukseen sisältyy edestakainen laivamatka aamu-/päivävuorolla Turku-Maarianhamina kansipaikoin, yhden yön majoitus Hotelli Pommernin 2 hengen Classic-huoneessa aamiaisineen.

Tarjouksen matkustusaika toistaiseksi. Ei voimassa ryhmille. Paikkoja rajoitetusti. Tarjoukset koskevat uusia varauksia.

Tutustu Ahvenanmaan kohdevinkkeihin
Luottavaisin mielin laivalle

 

Odotus palkitaan - Suomen kesäparatiisi Ahvenanmaa

Juhannusristeily - päiväksi Maarianhaminaan Helsingistä Europalla

Risteily 24.6.2021

Kesällä voit lähteä suoraan Helsingistä 24.6. juhannusristeilylle Maarianhaminaan Europalla. Perillä Ahvenanmaalla aikaa on n. 9 tuntia - nauti keskikesän juhlasta piknikin merkeissä, kiertele merellisen Maarianhaminan pikkuputiikeissa ja kahviloissa tai pyöräile tai autoile ympäri saarta.

Tutustu juhannusristeilyyn EuropallaVaraa 24.6. juhannusristeily

Viihtyisällä Victoria-laivalla Helsingistä Maarianhaminaan 18.7.2021

Risteily 18.7.2021

Victoria-laivan 18.7. lähdöllä Helsingistä pääset nauttimaan heinäkuun helteistä koko päiväksi Maarianhaminaan. Kiertele aurinkoisilla terasseilla, shoppaile ja nauti rantaelämästä tai vietä aktiivinen päivä vuokraamalla fillari alle ja polkaise pidemmälle. Laivalla teet ostoksia edulliseen merihintaan.

Tutustu 18.7. risteilyyn VictoriallaVaraa 18.7. risteily Maarianhaminaan

Risteilylle Maarianhaminaan päiväksi suoraan Helsingistä 22.7.2021

Risteily 22.7.2021

Päivä Maarianhaminassa -risteilyllä suoraan Helsingistä 22.7. lähdöllä nautit koko päivän Suomen kesälomaparatiisista. Kokeile paikallista lähiruokaa ja -juomaa, vieraile museoissa ja osta paikallisia käsintehtyjä tuotteita. Laivalla nautit raikkaasta meri-ilmasta ja ravintoloiden herkuista!

Tutustu 22.7. risteilyyn VictoriallaVaraa 22.7. risteily Maarianhaminaan

 

Ahvenanmaan kohdevinkit ja nähtävyydet

Ahvenanmaan vinkit: Näe ja koe

NÄE JA KOE

Maarianhaminassa nautit pikkukaupungin tunnelmasta ja moninainen Ahvenanmaa tarjoaa elämyksiä kaikille. Voit ulkoilla, tutustua kulttuuriin ja historiallisiin nähtävyyksiin.

Katso näe ja koe -vinkit →
MERIKORTTELI (Sjökvarteret)
Merikortteli sijaitsee Maarianhaminan Itäsatamassa. Kortteli on kappale elävää merellistä historiaa, missä voi tutustua veneenveistoon, raudantaontaan ja muihin käsityötaitoihin. Täällä on vierassatama perinteisille purjealuksille ja puuveneille. Alueelta löytyy myös museokauppa ja mantereellakin tunnettu Pub Niska.
Osoite: Österleden 110, Maarianhamina
 

Ahvenanmaan merenkulkumuseo (Ålands Sjöfartsmuseum)
Merenkulkumuseo (Ålands Sjöfartsmuseum) nimettiin vuonna 2016 Suomen parhaaksi museoksi! Maarianhaminan Länsisatamassa sijaitseva merenkulkumuseo tarjoaa jotakin kaikille kävijöille. Täällä merenkulkijoiden omia kertomuksia on elävöitetty jännittävien esineiden, kauniiden sisätilojen ja interaktiivisten asemien avulla. Kesäisin pääset myös vierailemaan vaikuttavassa purjelaiva Pommernissa. Lastenhuone Ruby ja Meri tarjoaa jännittävän maailman sekä merenpinnan ylä- että alapuolella, lisäksi lapsille järjestetään aarrejahtia laivarotta Rubyn johdolla.
Osoite: Hamngatan 2, Maarianhamina

Kastelholman linna
Kastelholman linna on Ahvenanmaan ainoa keskiaikainen linna, joka on perustettu 1380-luvulla. Linna on avoinna yleisölle kesäaikaan. Linnan lähellä on myös ulkoilmamuseo Jan Karlsgården ja vankilamuseo Vita Björn.
Osoite: Kungsgårdsallén 5, Kastelholma

Ahvenanmaan taidemuseo
Ahvenanmaan taidemuseo (Ålands Konstmuseum) esittelee ahvenanmaalaista taidetta laajasta näkökulmasta aina maalauksista ja veistoksista installaatioihin asti. Lisäksi museossa on vaihtuvia näyttelyitä.
Osoite: Storagatan 1, Maarianhamina

Ahvenanmaan vinkit: Leiki ja liiku

LEIKI JA LIIKU

Ahvenanmaalta löytyy mukavia uimapaikkoja kaiken ikäisille. Voit myös vuokrata kätevästi pyörän Maarianhaminasta ja tutustua pikkukyliin.

Katso leiki ja liiku -vinkit →
PYÖRÄILY
Ahvenanmaa tarjoaa erinomaiset puitteet pyöräilylle. Pyörätieverkko kattaa lähes koko pääsaaren. Vuokraa pyörä paikan päältä tai ota oma pyörä laivaan mukaan.
 

Ro No rent
Vuokrattavana polkupyöriä, mopoja sekä veneitä.
Osoite: Österhamn/Västerhamn, Maarianhamina


Ålands Golfklubb
Ålands Golfklubb ja sen kaksi 18-reikäistä kenttää, Slottsbanan ja Kungsbanan, sijaitsevat Kastelholmassa, Ahvenanmaan pääsaaren koillisosassa.
Osoite: Kastelholmsnäsvägen 22, Kastelholm

UIMARANNAT
Eripuolilla Ahvenanmaata on kaikkiaan yli 20 yleistä uimarantaa. Maarianhaminan keskustan tuntumassa on kolme uimarantaa: Lilla Holmen, Nabben ja Gröna Udden ja Espholm.


LILLA HOLMEN
Lilla Holmen sijaitsee kävelymatkan päässä Maarianhaminan keskustasta, aivan vierasvenesataman tuntumassa. Alueelle on vapaa pääsy ja sieltä löytyy lapsille hyvin sopiva uimaranta, leikkipaikka merirosvolaivoineen, kioski ja kolme lintutaloa.
Osoite: Storagatan/Östra utfarten, Maarianhamina

Mariebad
Mariebadin kylpylä sijaitsee Maarianhaminassa ja sieltä on upea merinäköala. Ainutlaatuisen sijainnin ansiosta kylpylällä on myös oma hiekkaranta, jossa voi virkistäytyä suolaisessa merivedessä. Kylpylästä löytyy vauhdikasta tekemistä koko perheelle; myös matalia altaita aivan perheen pienimmille.
Osoite: Österleden, Maarianhamina

 

Frisbeegolf
Ahvenanmaalla päätettiin keväällä 2020 panostaa tosissaan frisbeegolfiin ja rakentaa on oma frisbeegolfrata jokaiseen Ahvenanmaan 16 kunnasta. Pelaaminen on maksutonta, mutta omat kiekot tarvitaan mukaan. Visit Ålandin matkailuneuvonnasta voi myös lainata kiekkosettiä vierailun ajaksi.

Smart Park
Eckerössä sijaitsevassa Smart Parkissa tiedot ja taidot karttuvat leikin ja puuhastelun lomassa. Smart Parkin idea perustuu oppimiseen leikin kautta. Paikka sopii kaikille leikkimielisille 2 vuoden iästä alken. Avoinna elokuun loppuun saakka.
Osoite: Eckerövägen 388, Eckerö

Ahvenanmaan vinkit: Osta ja ihastu

OSTA JA IHASTU

Tee löytöjä paikallisista käsityö- ja ruokapuodeissa, ja shoppaile skandinaavista muotia. Omassa hytissäsi kuljetat ostokset helposti laukun koosta riippumatta.

Katso osta ja ihastu -vinkit →
SALT
Merikorttelin käsityöläistalon myymälästä voi ostaa yli 50 paikallisen käsityöläisen taidonnäytteitä.
Osoite: Sjökvarteret, Maarianhamina

 

Viktor Crafts & Design
Ahvenanmaalaista nykymuotoilua. Ostosten teon ohessa voit rentoutua liikkeen viihtyisässä kahvinurkkauksessa.
Osoite: Torggatan 15, Maarianhamina
 

Maxinge Center
Ahvenanmaan kattavin kauppakeskus noin viiden kilometrin päässä Maarianhaminan keskustasta.
Osoite: Sparvägen 1, Jomala


Smakbyns bod
Smakbyn Puoti tarjoaa valikoiman herkullisia ruokatuliaisia ja paikallisten käsityöläisten tuotteita.
Osoite: Slottsvägen 134, Kastelholm


Second hand -liikkeet
Ahvenanmaalla on paljon kirpputoreja ja second hand -liikkeitä. Esimerkiksi Emmauksella on liikkeet Maarianhaminassa Strandgatanilla ja Norrbölessä, sekä Godbyssa, missä myydään vaatteita, kirjoja, posliinia ja paljon muuta. Ahvenanmaalla on myös useita kierrätykseen keskittyviä käsityöläisiä. Kannattaa tutustua esimerkiksi seuraaviin kohteisiin: Labelled Fashion and Recycling, Oktober ja The Little BBQ’s Junk Art.

Ahvenanmaan vinkit: Syö ja juo

SYÖ JA JUO

Ahvenanmaan ravintoloissa nautit laadukasta bistro-ruokaa, artesaani-pizzoja, fine dining -herkkuja tai maukasta saaristolaisruokaa.

Katso syö ja juo -vinkit →
Ravintola Smakbyn
Kastelholmassa sijaitseva, huippukokki Michael Björklundin isännöimä ravintola tarjoilee lähitilojen paikallisista raaka-aineista valmistettuja annoksia ystävällisellä palvelulla höystettynä. Ravintolan yhteydessä toimii Smakbyn Puoti, jossa on myynnissä vuodenaikojen mukaan mm. ahvenanmaalaisia ruokatuliaisia sekä käsityötuotteita.
Osoite: Slottsvägen 134, Kastelholm

Nautical
Fine dining ravintola Nautical on ansaitusti jo usean vuoden ajan sijoittunut suomalaisravintoloiden kärkeen White Guide Nordic –ravintolaoppaan listalla. Ruoan perustana ovat puhtaat maut sekä kauden raaka-aineet Ahvenanmaalta.
Osoite: Hamngatan 2, Maarianhamina

Kvarter5
Kvarter5:n keittiön vaihtelevassa ja monipuolisessa ruokatarjonnassa otetaan huomioon satokauden vaihtelut. Ruoka on maistuvaa ja kaikki komponentit tehdään keittiössä alusta alkaen. Kvarter5 on myös mukana White Guide Nordicin listalla, eikä suotta!
Osoite: Norragatan 10, Maarianhamina

Bagarstugan
Pakarituvassa tarjotaan herkkuja vatsalle ja sielulle; miljöö on kotoisa ja leppoisa. Leivonnaiset todella herkullisia ja palvelu huomaavaista. Avoinna myös talvella.
Osoite: Ekonomiegatan 2, Maarianhamina

Pub Niska
Merikorttelissa sijaitseva Pub Niska on kokki Michael Björklundin ravintolaketjun ensimmäinen ravintola. Uudentyyppisiä pizzoja eli maukkaita peltileipiä tarjoavassa paikassa elää vahvasti Algoth Niskan tarina.
Osoite: Sjökvarteret (Merikortteli), Maarianhamina

Gelateria Anna & Aldo
Ahvenanmaalta löytyy aito italialainen gelateria eli jäätelöbaari ja kahvila, jossa on tarjolla kymmeniä eri jäätelömakuja.
Osoite: Godbyvägen 21 C, Maarianhamina

UFFE PÅ BERGET
Korkealla kalliolla sijaitsevan kahvilan näköalatornista on Ahvenanmaan parhaat näkymät. Paikka sijaitsee noin 17 kilometrin päässä Maarianhaminasta.
Osoite: Sundsvägen 144, Finström

Koko perheen erityisvinkkejä

Ahvenanmaan vinkit lapsille

Vinkkejä lapsille

Ahvenanmaalla nautit ulkoilmaelämästä perheesi kanssa! Tee seikkailuretkiä ympäriinsä ja nauti lasten riemusta. Sateisella säälläkin riittää tekemistä sisätila-aktiviteeteissa ja mielenkiintoisissa museoissa.

Katso lasten vinkit →


Trollstigen - Peikkopolku
Peikkopolku on n. 1 km pituinen satupolku lapsille. Bongaa matkan varrella peikkoperheen viestejä ja punaisia kallioluolia. Reitti alkaa Getan näköalatornin tuntumasta ja kulkee silokallioilla vaivaismäntyjen lomassa. Kulje kuitenkin varovasti sillä kalliot saattavat olla syksyllä liukkaita ja peikot voivat keksiä jekkuja!

Frisbeegolf
Pelaa koko perheen kanssa frisbeegolfia ympäri Ahvenanmaata lukuisilla uusilla radoilla! Pelaaminen on maksutonta, vain omat kiekot tarvitaan ja niitä voi ostaa useimmista hyvin varustetuista urheilu- ja lelukaupoista (yhdelläkin pääsee alkuun).

Spark Laser Arena
Eckerössä Smart Park -perhepuiston yhteydessä sijaitsee uusi laserseikkailu, Spark Laser Arena. Soveltuu 7 ikävuodesta lähtien koko perheelle - haasta kaveriperhe mukaan.

Kulttuurihistoriallinen- ja taidemuseo
Mielenkiintoiset Kulttuurihistoriallinen museo ja taidemuseo sijaitsevat saman katon alla ja tarjoavat runsaasti tekemistä ja näkemistä. Rakenna vaikka oma majakka, ratkaise arvoituksia ja etsi taidemuseon maskotti.

Merenkulkumuseo
Maarianhaminan Länsisatamassa sijaitsee Ahvenanmaan lapsiystävällisin museo, merenkulkumuseo, joka tarjoaa jotakin kaikille kävijöilleen. Laivarotta Rubylla on paljon hauskaa tekemistä lasten pään menoksi.

Ahvenanmaan vinkit aikuisille

Vinkkejä aikuisille

Ahvenanmaalla nautit upeasta luonnosta merimaisemissa. Herkuttele maukkailla saaristolaisruoilla, shoppaile käsintehtyjä tuotteita ja nauti rentoutumisesta tai aktiviteeteista, vaeltele, kalasta, golfaa - mahdollisuuksia on monta!

Katso aikuisten vinkit →


Maistele saaristolaisherkkuja
Ruoka on ahvenanmaalaisille sydämenasia ja lähes kaikki valmistetaan käsityönä. Ahvenanmaalla teet siis makumatkan saaristoherkkuihin ja lähiruokiin! Joko olet käynyt Michael Björklundin isännöimässä Smakbyn-ravintolassa syömässä ja puodissa shoppailemassa ruokatuliaisia ja käsityötuotteita?

Aktiviteetteja meren äärellä
Useimmat aktiviteetit ovat ilmastoystävällisiä ja osa jopa ilmaisia. Kiinnostaako golf, melonta, purjehdus vai oletko enemmän kalastuksesta tai lintubongauksesta kiinnostunut? Ahvenanmaalla on myös helppo pyöräillä ympäri saarta!

Eri pituiset vaellusreitit
Ahvenanmaalta löytyy niin pidempiä kuin lyhyempiäkin reittiä tutkittavaksi ja koettavaksi. Voit myös valita lyhyemmän luontopolun, jollet ole aiemmin käynyt vaelluksella. Huomioithan, että etenkin syksyllä kalliot voivat olla liukkaita.

Monipuolinen Maarianhamina
Maarianhaminan satama- ja merenkulkukaupungin otat helposti haltuun kävellen, pyöräillen tai bussillakin. Satamasta toiseen on vain n. 10 minuutin kävelymatka. Käveleskele viehättävää Esplanadia pitkin ja piipahda Torggatanin putiikeissa ja kahviloissa tai ravintoloissa. Ehdoton käyntikohde on tietysti Merikorttelit ja siellä mm. Pub Niska, joka sekin on kokki Michael Björklundin ravintola.

Mariebad
Maarianhaminassa sijaitseva rentoutumiskeidas kylpylä-uimahalli Mariebad ottaa sinut vastaan aktiviteettien tai päivän kävelyn jälkeen. Nauti höyrysaunan lempeästä lämmöstä tai ui virkistävässä ulkoaltaassa. Voit myös varata spa-osastolta hemmotteluhoitoja.

 


Tutustu Åland Hotelleihin

 • Liity Club Oneen

  Club One

  Itämeren suosituin kanta-asiakasohjelma

  Club One-jäsenenä saat matkoja edullisemmin, sekä mahtavia etuja laivojen ravintoloissa ja valikoiduista tuotteista myymälöissä. Saat matka- ja tuoteostoksista bonuspisteitä, joita voit käyttää mm. bonusmatkoihin ja Tallink-verkkokauppaan. Korttia voit hyödyntää myös matkakohteissa jopa kymmenissä eri toimipisteissä. Perheenjäsenet kannattaa liittää rinnakkaisjäseniksi, jolloin etuja hyödyntää koko perhe.

  Liity heti ja saat risteilyedun liittymislomakkeessa antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

  LIITY TÄSTÄ


  Oletko jo jäsen?


  Lataa Tallink Silja -sovellus puhelimeesi, saat sinne myös Club One -mobiilikortin.

  Lataa Tallink Siljan mobiilisovellus App Storesta Lataa Tallink Siljan mobiilisovellus Google Playsta