Ryhmäsi elämysmatka Tallinnaan

Onko ryhmämatkanne tavoite tiimihengen luominen vai leppoisa miniloma porukalla? Tutustu mieleenpainuviin ideoihin Tallinnassa ja muualla Virossa! Elämysmatkan ohjelmanumero voi olla mm. tutustuminen Tallinnan TV-torniin, historiallisen maiseman ja arkkitehtuurin ihailua, viininmaistelua asiantuntijoiden opastuksella tai kokkikoulu NOK NOK -ravintolassa. Katso vinkit alta!

Teemme varaukset ja järjestelyt puolestanne, joten lisäpalvelutilauksiin lisätään palvelumaksu 25 €/varaus.


Katso risteilytarjous

 

 
Varaa Pyydä tarjous
 
SOITA MEILLE Katso yhteystiedot

 

NOK NOK -kokkikoulu

Tule kokkikurssille Tallinnaan ja opi tekemään autenttista thai -ruokaa! Upea NOK NOK -ravintola Tallinnan vanhassa kaupungissa tarjoaa ryhmille mahdollisuuden perehtyä thaimaalaisen keittiön erikoisuuksiin paikallisen kokin johdolla. Ryhmä valitsee itse yhden tai kolmen ruokalajin menunsa ja saa päivän reseptit mukanaan kotiin!

Hinta esim. 25 €/hlö (yksi ruokalaji, 2,5 h)
Hinta esim. 69 €/hlö (kolme ruokalajia, 4 h)

Tallinnan legendat

Tallinnan Legendat on hyytävä matka ajassa taaksepäin! Keskiajan maanalaisessa luolassa yhdistyy kaupungin satoja vuosia vanha historia, ammattinäyttelijöiden lahjakkuus ja uusimmat audiovisuaaliset erikoisefektit. Voit kiivetä vastarakennetun pyhän Olavin kirkon torniin, kävellä ruton autioittamilla kaduilla ja sukeltaa inkvisition syvimpien kellarien syvyyksiin.

Hinta esim. 16 €/hlö (sisältää pääsylipun)

Tallinnan kaupunkikierros

Uusi ja vanha Tallinna kohtaavat kaupunkikierroksella, jossa tutustutaan myös kaupungin tuntemattomampiin osiin sekä aina yhtä upeaan Vanhaankaupunkiin. Ryhmän koko 10-48 hlöä / bussi ja opas. Retken kesto on 2 tuntia. Kierros räätälöidään asiakkaan toiveiden mukaisesti. Kysy lisää myynnistämme.

Hinta esim. 5,50 €/hlö (kun ryhmässä 40 henkilöä)

Opastettu kierros Lentosatamassa

Mieleenpainuvia hetkiä tarjoava moderni merimuseo sijaitsee Tallinnan yli satavuotiaissa vesitasohangaareissa. Elämyksiä on kolmessa tasossa: veden alla, pinnalla ja yläilmoissa. Simulaattoreilla pääset kokeilemaan esimerkiksi sukellusveneen tai pienlentokoneen ohjausta. Osana näyttelyesineistöä ovat mm. sukellusvene Lembit, jäänmurtaja Suur Tõll sekä vesitaso Short 184.

Hinta esim. 24 €/hlö (kun ryhmässä 25 henkilöä)

Tallinnan TV-torni

Alun perin vuonna 1980 Moskovan Olympialaisia varten rakennettu TV-torni avattiin uudelleen täysin remontoituna keväällä 2012. Upean 360° panoraamanäköalan ansiosta voi tornista nähdä yli koko Tallinnan. Näkemäänsä voi perehtyä tarkemmin kosketusnäyttöjen avulla, samalla tarjotaan myös pikakurssi Tallinnasta ja virolaisten tärkeimmistä saavutuksista modernin interaktiivisen näyttelyn keinoin. Tornissa toimii myös näköalakahvila-ravintola. Tornin yläkerroksiin mahtuu kerrallaan 100 henkeä.

Hinta esim. 15,00 €/hlö (kun ryhmässä 40 henkilöä)

Seikkailu Vanhassakaupungissa

Hauska ohjelmavaihtoehto esimerkiksi tiimipäivään! Ryhmä jaetaan pienempiin noin 3-5 hengen porukoihin, jotka suunnistavat pitkin Vanhankaupungin katuja gps-paikantimien tai perinteisen kartan avulla täyttäen samalla ristikkoa, jonka vastaukset löytyvät reitin varrella olevista kohteista. Ovelimmin taktikoivalla ja nopeimmin liikkuvalla ryhmällä on parhaat edellytykset voittoon! Ohjelman kesto noin 2-2,5 tuntia, toteutettavissa 10-100 hengen ryhmille.

Kysy tarjousta kokous- ja ryhmämyynnistämme!

Vanhankaupungin salaiset käytävät

Huima retki maan alle ja menneisyyteen. Tallinnan maalinnakkeiden eli bastionien sisällä kulkevat käytävät on rakennettu 1600-1700-luvuilla. Noin tunnin pituinen opastettu kierros antaa todentuntuisen kuvan Tallinnan historiasta keskiajalta Neuvostoaikaan, Viron itsenäistymisen vaiheisiin sekä tulevaisuuteen.

Hinta esim. 20 €/hlö, kun ryhmässä 20 henkilöä (max 20 henkilöä/kierros)

Sakun oluttehdas

Opastetun kierroksen aikana Sakun oluttehtaassa tutustutaan oluen valmistusprosessiin ja maistellaan sen lopputuloksia. Retken kesto (sisältäen matkat Tallinnan keskusta - Sakun oluttehdas - Tallinnan keskusta) noin 3,5 tuntia. Ryhmän koko enintään 48 henkilöä / bussi.

Hinta esim. 15,00 €/hlö (kun ryhmässä 40 henkilöä)

VIININMAISTAJAISET

Veinisõber-viinikauppa järjestää erilaisia viininmaistajaisia ja koulutuksia ryhmille. Koulutusten hintoihin sisältyy Veinisõberin koulutustilan käyttö, kouluttaja, koulutusmateriaalit sekä valitun ohjelman mukaiset viinit, maistiaiset ja pikkupurtavat. Koulutuksen kesto on noin 1 tunti, bussikuljetuksineen satamasta/hotellista varattava aika 2 tuntia.

Kysy tarjousta Kokous- ja ryhmämyynnistämme!

Katso sisältövaihtoehdot viinikoulutuksille →

Masi –viinitilan viinit
Tutustuminen kuuteen viiniin, vesi sekä kevyet välipalat. Masi viinitilan viineistä kertoo Masi Market Manager Kaidi Kerdt. Viineistä sovitaan asiakkaan toiveiden mukaan.
 
Viinikoulutus
Tutustuminen seitsemään erilaiseen viiniin, vesi sekä kevyet välipalat (suolaisia ja makeitä käsintehtyjä keksejä). Viineistä voidaan sopia asiakkaan toivomusten mukaan joko viinin alkuperämaasta, väristä tai viinirypäleen lajikkeestä riippuen. 
 
Viinit ja juustot
Tutustuminen kuuteen viiniin ja juustolajikkeeseen, maistiaiset ja viinien ja juustojen yhteensovittaminen. Välipalaksi makeita keksejä. Sekä viinit että juustot ovat sommelierin/kuoluttajan valitsemia, maistiaisjuustot sinihomejuusto, Camembert, vuohenjuusto, Gouda, Mozzarella ja Edam.  
 
Kuohuviinit
Tutustuminen kuuteen kuohuviiniin, mukaan lukien yksi samppanja, kevyet alkupalat sekä vesi.
 
Kuohuviinit ja samppanjat (pikkupurtavat lisämaksusta)
Tutustuminen kahteen aitoon Champagnen alueen sekä kolmeen muuhun eri tavoin tuotettuun kuohuviiniin: cremant'n, cavaan sekä proseccoon. Lisämaksusta tilattavissa pikkupurtavat (juustoja, oliiveja tms.)
 
Vanhan vs. Uuden maailman viinit (pikkupurtavat lisämaksusta)
Tutustuminen kuuteen viiniin joita maistellessa tulevat esille Vanhan ja Uuden maailman viinien erot. Lisämaksusta tilattavissa pikkupurtavat (juustoja, oliiveja tms.)
 
Rypälelajikkeet (pikkupurtavat lisämaksusta)
Tutustuminen samasta viinirypälelajikkeesta tuotettujen viinien vertailua ja maistelua. Mukana kuusi eri viiniä, jotka tuovat esille miten erilaisia voivat olla samasta lajikkeesta, mutta eri maissa, eri alueilla ja eri tavoilla valmistetut viinit. Lisämaksusta tilattavissa pikkupurtavat (juustoja, oliiveja tms.)
 
Kysy tarkemmat tiedot myynnistämme!

OLUTKOULUTUS JA –MAISTAJAISET Beer House -olutravintolassa

Beer House –olutravintolan ja -panimon olutkoulutuksissa ja –maistajaisissa pääset tutustumaan maltaiden maailmaan. Koulutukset järjestetään Beer House –ravintolassa Tallinnan Vanhassakaupungissa. Ohjelman kesto on noin 1,5 h, bussikuljetuksineen satamasta/hotellista on varattava aikaa 2,5 h.

Kysy tarjousta Kokous- ja ryhmämyynnistämme!

Katso tarkemmat tiedot olutmaistajaisista →
Puolentoista tunnin koulutuksen aikana osallistujat tutustuvat eri oluiden monivivahteisiin makuihin ja niiden eroihin. Osallistujilta ei vaadita aikaisempaa oluttuntemusta, vain avointa mieltä. Muistoksi vierailusta osallistujat saavat pienen panimon logolla varustetun lahjan.
 
Ohjelma:
• Tarina oluen ja panimoiden historiasta
• Lyhytelokuva oluen valmistusprosessista Beer Housen panimossa
• Lautasellinen perinteisiä pikkupurtavia oluen kanssa nautittavaksi
• Seitsemän erilaisen talon elävän oluen (250 ml) maistiaiset 

Esittely ja olutmaistajaiset Kochi Aidad -panimossa

Ohjelman aikana tutustutaan sekä Kochi Aidad -pienpanimon toimintaan että oluen historiaan. Esittelyn päätteeksi maistellaan kuutta erilaista panimon omaa olutta. Samalla voi katsella panimon toimintaa lasiseinien takaa. Esittely järjestetään panimoravintolassa ja maistiaisten oheen voi tilata suolaisen napostelulautasen, joka sisältää juustoa, oliiveja, jalopenoja, suolakurkkua hunajalla, makkaraa sekä valkosipulileipää. Ohjelman kesto on noin 1,5 h. Bussikuljetuksineen hotellista on varattava aikaa 2 h (hintaesimerkki ei sisällä kuljetuksia). D-terminaalilta on panimolle 5 minuutin kävelymatka. Ryhmän koko maks. 50 henkilöä.

Hinta esim. 28 €/hlö (kun ryhmässä 20 henkilöä, sisältää myös runsaan napostelulautasen)

Mikroautoilua ympäri vuoden

Tallinnan alueella on yksi FK-Keskuksen mikroautorata, Õismäen 730 m ulkoilmarata, joka on avoinna säävarauksella huhtikuusta lokakuuhun. Keskuksilla myös muita palveluita kuten saunat ja kahvila (lisämaksusta).

Ryhmän koko max 48 hlö / bussi (radalle max 10 hlö kerrallaan). Yksi ajovuoro radalla on 10 min/hlö. Retken kesto kuljetuksineen keskustasta keskustaan 2-3 tuntia (riippuen ryhmän koosta).

Kysy tarjousta kokous- ja ryhmämyynnistämme!

Nykytaiteen museo Kumu

Tutustu oppaan johdolla nykytaiteen museoon, joka sijaitsee aivan Tallinnan keskustan tuntumassa Kadriorgin puiston ja Lasnamäen välisellä rinteellä. Kaksi kertaa Kiasman kokoisen museorakennuksen on suunnitellut suomalainen arkkitehti Pekka Vapaavuori. Viron taidemuseolla on noin 43 000 teosta, jotka ovat olleet hajallaan eri museoissa ja varastoissa. Nyt teokset on koottu yhteen saman katon alle. 1,5 tunnin kierroksella käydään läpi pysyvä näyttely "Viron taide".

Kysy tarjousta kokous- ja ryhmämyynnistämme!

Kadriorgin palatsi

Kierroksen aikana tutustutaan upeaan Pietari Suuren rakennuttamaan Kadriorgin palatsiin, joka on Pohjois-Euroopan parhaita barokkityylin esimerkkejä. Palatsissa toimii taidemuseo jossa on esillä pääasiassa Virosta löydettyjä ulkomaisten taiteilijoiden töitä. Ryhmän koko max 30 hlöä / opas (isommat ryhmät eivät mahdu kerralla pieniin saleihin). Opastetun kierroksen kesto 1,5 tuntia. Retken kesto (sisältäen matkat Tallinnan keskusta - Kadriorgin palatsi - Tallinnan keskusta) n. 2,5 - 3 tuntia.

Kysy tarjousta kokous- ja ryhmämyynnistämme!

KGB huumorikahvila

KGB teatteri-kahvila-museo on ainoa omassa sarjassaan – siinä yhdistyy museokierros, kahvila, että stand-up-koomikkotyylinen suomenkielinen ohjelma. Museokierros neuvostoliittolaisessa elämäntyylimuseossa Miliisitär Larissan kanssa on hyvin huumoripitoinen, joten naurulihakset joutuvat koetukselle!

Kaikkiin menuhintoihin sisältyy naposteltavan lisäksi museokierros ja hauska huumoriohjelma. Menuhintoihin lisätään palvelumaksu 25 €/tilaus.

Lue lisää →
 

KGB teatteri-kahvila-museo sijaitsee osoitteessa Lootsi 8 (noin 100 metriä D-terminaalista), sisäänkäynti talon keskellä olevasta pääovesta, hissillä 3. krs.
 
Museosta löytyy neuvostoliittolaisten valmistamia mitä kummallisimpia vekottimia, huonekaluja, astioita ja tietenkin neukku-klassikot kuten punaiset neilikat ja työkaluliput.
 
KGB huumorikahvilassa on vetonaulana Sairaanhoitaja Kuvankauniin Vassilissan ja Miliisitär Larissan hauska ohjelma suomeksi: Vassilissan asiantunteva ja hauska terveystarkastus, neukkutyylinen meikkaus- ja teekurssi, kielikylpy, valokuvaus ja disko-tanssiopetus "Discofeeling". Lisäksi paljon hauskoja tarinoita "neuvostoliittolaisittain" ja pikku visailu. Palkinnot tietenkin tyyliin sopivat. Joku vapaaehtoinen yleisöstä pääsee mukaan ohjelmaan ja hänet värvätään KGB:n salaiseksi agentiksi.
 
Veitsetkin on kahvilassa kiinnitetty ketjuilla pöytiin kuten "ennen vanhaan". Tyylin mukainen musiikki- ja video-ohjelma sisältää mm. J.P. Kusela, ABBA, Boney M ja Alla Pugatšovan "Miljoona ruusua".
 
Koko viihdeohjelman kesto on noin 2 tuntia ryhmän koosta riippuen (10 – 50 toverikapitalistia). Museokierros ja ruokailu kuuluvat ohjelmaan, jonka jälkeen on mahdollisuus viettää yhteistä aikaa kahvilassa ja nauttia juomia.

Viini- tai samppanjakoulu

Tutustu viinien ja kuohuviinien salaisuuksiin ja hanki uusia tietoja viinien valmistamisesta ja soveltumisesta ruokien kanssa. Koulutus sisältää teoreettisen osan alan parhailta ammattilaisilta ja viininmaistajaiset. Osallistujamäärä 10-40 henkilöä. Hinta 350 €/ryhmä. Aktiviteetin kesto 1 tunti.

Kokouksen taukojumppa

Ovet aukenevat ja kaksi mitä oudointa voimisteluvalmentajaa astuu sisään! Kaikille sopivat voimisteluliikkeet virkistävät hetkessä niin kehon kuin mielen ja vatsalihaksetkin kipeytyvät ainakin nauramisesta. Tämä kokoustauko jää taatusti mieleen! Osallistujamäärä 10-40 henkilöä. Hinta 240 €/ryhmä. Taukojumpan kesto 3 minuuttia.

Viron pikakurssi kokoustauolla

Olkaa hyvä ja toistakaa perässäni: Üks õlu palun! (Saisinko oluen, kiitos?)

Kansallispukuinen virolaistyttö opettaa osallistujille hyödyllisiä ilmaisuja viroksi ja kertoo kahvitauon aikana kotimaastaan. Osallistujamäärä 10-40 henkilöä. Hinta 180 €/ryhmä. Kielikurssin kesto 15 minuuttia.

Bussikuljetukset ja retket Tartossa

Kauttamme on mahdollista varata myös bussikuljetukset Tarttoon, kun laivamatkat ovat Tallinkilla. Voit varata kauttamme myös retkiä. Alta löydät eri mahdollisuuksia. Tutustu ja ihastu!

Näe ja koe

Tartossa on paljon upeita rakennuksia ja patsaita. Lisäksi uutuutena Tartossa jo ulkoapäinkin upealta näyttävä Viron Kansallismuseo.

Katso Näe ja koe -vinkit →


Viron Kansallismuseo
Viron uudessa kansallismuseossa kävijöille avautuu sekä esineellinen että virtuaalinen maailma, joka kutsuu löytämään, tietämään ja osallistumaan itse kaikkeen. Museossa on kaksi perusnäyttelyä, "Tapaamiset" on näyttely tavallisista virolaisista, jotka ovat eläneet maassa eri aikoina. Näyttely "Uralin kaiku" esittelee suomalaisugrilaisten ja samojedien perinteistä arkikulttuuria. Museon kotisivut →

Osoite: Muuseumi tee 2, Tartu


AHHAA
AHHAA on Baltian suurin ja nykyaikaisin tiedekeskus, joka alunperin aloitti toimintansa Tarton yliopiston projektina. AHHAA:n missiona on arvostaa oppimista tarjoamalla kaikille löytämisen iloa. Tiedekeskuksen interaktiivisissa näyttelyissä voit kokeilla itse mm. planetaariota, koululaboratorion pilottiohjelmaa, oppimateriaalien laadintaa tai tiedeteatteria. Houkutteleva opiskeluympäristö tarjoaa lisätietoa tieteistä kiinnostuneille.

Osoite: Sadama 1, Tartu


Vanemuine teatteri
Vanemuine teatterin ohjelmatarjontaan kannattaa ehdottomasti tutustua. Teatteri sijaitsee keskustassa, joten kaikilta hotelleilta on sinne lyhyt kävelymatka.

Osoite: Vanemuise 6, Tartu


Raekoja plats – Raatihuoneentori
Raekoja plats on Tarton keskusaukio ja kaupungin elämän keskipiste ympäri vuoden, ja sen alueella pääsee hyvin sisään kaupungin ainutlaatuiseen henkeen. Suutelevat opiskelijat –suihkulähde on raatihuoneentorin kuvatuin kohde ja siihen kiteytyy hienosti kaupungin henki Viron johtavana opiskelukaupunkina.

Osoite: Raekoja plats, Tartu


Yliopiston kasvitieteellinen puutarha
Tarton yliopiston ylläpitämä kasvitieteellinen puutarha sijaitsee vanhankaupungin alueella, lyhyen matkan päässä muista suurista nähtävyyksistä. Sen laajoissa puutarhoissa, joissa on todella kattava kokoelma kasvillisuutta, voi vierailla ilmaiseksi, ja trooppisen ilmaston hallitsemiin kasvihuoneisiin on aikuisilta 3 euron pääsymaksu. Kasvitieteellisen puutarhan valttikortteja on alusta lähtien ollut se, että Venäjältä, lähinnä Siperiasta sinne on tuotu huomattava määrä kasvillisuutta.

Osoite: Lai 38, Tartu


Inglisild –Enkelisilta
Toomemäen Enkelisilta on rakennettu 1814-1816. Kun katsoo sillalle Lossikadun puolelta, näkee lomalaisille erinomaisesti sopivan tekstin: ”Otium reficit vires” eli lepo palauttaa voimat.

Osoite: Lossi tänav, Tartu

Lisäpalvelut Tallinnassa ja muualla Baltiassa

Kauttamme on mahdollista varata bussikuljetukset Tallinnaan/Viroon ja muuanne Balttiaan, kun laivamatkat ovat Tallinkilla. Järjestämme lyhyitä siirtymisiä esimerkiksi sataman ja hotellien välille, mutta tarpeen mukaan myös pidemmille reiteille.

Opaspalvelut Tallinnassa

Kauttamme voi varata myös oppaan ryhmän käyttöön Tallinnaan ja muualle Viroon sekä Riikaan. Opasvaraus on mahdollinen vain laivatilausten yhteydessä.

Ravintolapalvelut ryhmille Tallinnassa

Tallinna on nautiskelijoiden kaupunki, jonka laaja ravintolavalikoima pitää sisällään nautintoja keskiaikaisista ja virolaisista reilun runsaista herkuista mitä hienostuneempiin gourmet-elämyksiin. Ryhmäruokailut tilattavissa muun muassa tyylikkään moderneihin CRUhun, Platziin sekä Ribeen, tunnelmalliseen Maikrahviin, valkosipuliravintola Balthasariin sekä aina suosittuun Peppersackiin.

Tallink Siljan yhteistyöravintolat Tallinnassa →