Silja Symphony

Helsinki–Tukholma-linjalla enemmän aikaa yhdessä

Silja Symphonylla Helsingistä Tukholmaan

Uudistukset

Silja Symphonylla on mm. uusi Promenade Bar, Grill House -ravintola ja Starlight-yökerho. Lisäksi shoppailet mm. uudessa Tommy Hilfiger -myymälässä.

Tutustu Silja Symphonyn uudistuksiin →

Valssin taikaa

Lanteet keinuvat mm. huhti-toukokuun Meritansseissa suomalaisen tanssiorkesterin tahtiin ja päät heiluvat tasapainoduon taiteillessa. Virkisty ja viihdy merellä!

Tutustu viihteeseen →

TAVOLÀTAN IHANAT HERKUT

Italialaisia ruoka-annoksia parhaimmillaan! Pasta vai risotto? Jälkiruoaksi espresso? Tarjolla on myös 3.4.2019 asti Menu Inverno. Laivalla herkuttelet niin kuin haluat.

Katso Tavolàta-ravintolan tarjonta →

Duo Focus esiintyy alkuillasta Promenadella.

Laivan täydeltä viihdettä

Upeat bändit ja esiintyjät vastaavat Silja Symphonyn viihteestä joka ilta. Aloita ilta nauttien pianistin tai DJ:n ja saksofonistin sekä jazz-tyylisen trion lempeistä rytmeistä promenade-kävelykadulla ja suuntaa myöhemmin laivan pubiin kuuntelemaan trubaduurimme energistä hittikimaraa. Lisäksi Silja Symphonyn Promenadella 25.2.-31.3. Duo Focus, jossa näet notkeita, taidokkaita ja visuaalisesti kauniita liikkeitä. 1.4.-31.5. promenadella ja sen ravintoloissa kiertää vuorostaan italialainen lauluryhmä Trio Coma. Myöhemmin illalla kansainväliset tanssibändit soittavat yökerhossa ja diskossa kuullaan tämän päivän hittejä ja eilispäivän klassikoita. Kausittain vaihtuva illan pääshow Starlight-yökerhossa tarjoaa taidokkaita tanssijoita ja laulajia.

Katso viihdekalenterista, mikä bändi tai artisti esiintyy laivalla!

Tutustu viihdekalenteriin →
Silja Symphonyn risteilyohjelma 21.1.–31.3.2019 (pdf) →

Varaa risteilysi nyt → Varaa risteilysi nyt →

Meritanssit huhti-toukokuussa Helsingistä

Helsinki–Tukholma: Meritanssit

Helsinki-Tukholma-linjan laivat, Silja Symphonyn ja Silja Serenaden, valtaavat jälleen huhti-toukokuussa Meritanssit. Tanssista innostuneet pääsevät laittamaan jalalla koreasti jo aiemmin illalla loistavien suomalaisten tanssibändien johdolla! Muun viihteen lisäksi tanssikansaa laivalla viihdyttää siis Meritansseissa mm. Finlanders tai Pekkaniskan Pojat! Keikat meno- ja paluumatkalla Päivä Tukholmassa -risteilyllä Helsingistä.

Tutustu lähtöpäiviin ja esiintyjiin →
Lähtöpäivät ovat Päivä Tukholmassa -risteilyn lähtöjä Helsingistä:
2.4. Silja Serenadella Pekkaniskan Pojat
3.4. Silja Symphonylla Jorma Kääriäinen & Yhden tähden orkesteri
9.4. Silja Symphonylla Tanssiorkesteri Sinitaivas
10.4. Silja Serenadella Leif Lindeman & Amore
14.5. Silja Serenadella Marko Maunuksela & Jukka Hallikainen & Jackpot
15.5. Silja Symphonylla Finlanders
21.5. Silja Symphonylla Markku Aro & Diesel
22.5. Silja Serenadella Lasse Hoikka & Souvarit


Varaa Päivä Tukholmassa -risteily Helsingistä → Varaa Päivä Tukholmassa -risteily Helsingistä →

UNIQ Entertainment tanssiryhmän vauhdikas show Silja Symphonylla.

UNIQ Show 21.1.–31.3.2019

Suomalaisen Uniq Entertainment -ryhmän showt huikeiden laulajien ja tanssijoiden kera viihdyttävät 21.1.–31.3. Silja Symphonylla, uudistetussa Starlight-yökerhossa.

Tutustu Helsinki–Tukholma-suunnan esityksiin
Helsinki-Tukholma-suunnan alkuillan Rock&Disco-esityksessä mennään rockin tahdissa aina vauhdikkaaseen disco-tunnelmaan. Myöhemmin Hollywood-pääshowssa musiikit on rakennettu tunnettujen elokuvien musiikeista, joten luvassa on vauhdikasta Hollywood loistoa.
Tutustu Tukholma–Helsinki-suunnan esityksiin
Tukholma-Helsinki-suunnassa alkuillan Party Club -esityksessä taas koet hienon visuaalisen kokemuksen kun saat kurkistaa Party Clubin takahuoneeseen, jossa kauniit naiset valmistautuvat juhliinsa. Myöhemmin esitettävässä Voulez Vous -pääshowssa Tom Jones siivittää sinut viidakon läpi aina Egyptiin asti. Matkalla koetaan hurmaavaa rakkautta, joka johdattaa leikkisään Candy-maailmaan.


Lisäksi talvilomalla 15.2.–9.3.2019 Matti Puron tanssikoulu lapsille ja teineille. Helsinki-Tukholma välillä perheen pienimmät voivat tulla ottamaan ensiaskeleensa tanssin saloihin. Tukholma-Helsinki välillä taas tanssitaan yhdessä uusimpien hittien tahtiin nuorten voimin.

Varaa risteilysi nyt → Varaa risteilysi nyt →

Silja Resort <3 Italy show

Italian vibes show 1.4.-31.5.2019

Silja Serenadella ja Silja Symphonylla nähdään 1.4.–31.5.2019 Italian vibes show. Menomatkalla Helsingistä Tukholmaan From Italy with Love -pääesityksessä luodaan romanttinen rakkaustarina, nykypäivän Romeon & Julian malliin. Kahden italialaisen laulajan sekä tanssijoiden avulla käydään mm. Venetsialaisissa karnevaaleissa sekä italialaisissa häissä. Tukholmasta Helsinkiin esitettävässä Cinema Paradisio -pääshowssa sukelletaan elokuvamaailmaan, jossa italialaiset macho-miehet sekä kauniit diiva-naiset pyörivät gangsterimaailmassa.

Varaa Päivä Tukholmassa -risteilysi nyt → Varaa Päivä Tukholmassa -risteilysi nyt →

Grande Buffet

Grande Buffet

Grande Buffet (kansi 6) tarjoaa makuja ympäri maailman Skandinaviasta Aasiaan. Noutopöydät ovat jaettu erillisiksi toreiksi, joiden sadosta voit nauttia haluamassasi järjestyksessä. Valitse mieleisesi vihannestorin antimista ja italialaisen antipasto-torin herkuista. Kaikkiruokainen valitsee lautaselleen myös kalatorin ja tex mex -torin herkkuja. Makeannälkä lähtee, kun koukkaat jälkiruokatorin makeiden ja juustojen kautta. Lapsille on ravintolassa oma lastenpöytä lihapullineen, mutta pikku kulinaristit voivat nauttia myös buffetin eksoottisempia makuja. Grande Buffet -ravintolassa on tarjolla myös meriaamiainen, johon on tuotu mukaan uusimpina tuotteina mm. granolaa ja rahkaa.

 

Sushi & Co.

Sushi & Co.

Sushi & Co. -ravintolan valikoimassa on tuoreiden ja superherkullisten sushien lisäksi myös & Co.-tuotteita: terveellisiä välipaloja, salaatteja ja täytettyjä voileipiä. Uutuutena saat myös kylmäuutettua kahvia (cold brew coffee) eri mauilla! Sushi & Co. -ravintola sijaitsee kannella 7, Promenade-kävelykadulla. Voit herkutella ravintolassa vaikka useamman kerran laivamatkan aikana – lounaalla, välipalalla ja illallisella.

Katso 360° näkymä Sushi & Co.:sta →

Sushi & Co. -ravintolan ruokalista (pdf) →

Tavolàta

Tavolàta Ristorante Italiano

Uniikissa italialaisessa Tavolàta -ravintolassa kannella 6 perhe tai ystävät voivat kokoontua illalliselle yhteisen pöydän ääreen. Tavolàtan tyylikkään rennolta ruokalistalta voit valita tuoreista raaka-aineista valmistettuja yhdessä syötäviä ja jaettavia annoksia. Lapset (alle 12 v) voivat valita mieleisensä italialaisherkut ruokalistalta edullisemmin ja lomakausina heille on oma Buffet-pöytä. Yli 10 hengen ryhmille on oma ryhmämenu. Ravintolan sydän on Salumeria, jossa valmistetaan suuri osa ruokalistan antipasteista eli alkuruoista. Italialaisen mestarikokin Valter Gaiaudin suunnittelemassa ruokalistassa näkyy koko Italian ruokakirjo, mukana mm. houkutteleva oliiviöljyjäätelö.

Menu uudistuu 3.4.2019, ja sen on suunnitellut Silja Symphonyn oma keittiötiimi. Menussa on tarjolla niin perinteisempiä kuin modernimpiakin italialaisia annoksia. Lisäksi Italialaista ruokaa rakastava toimittaja ja tv-juontaja Ella Kanninen on valinnut listalta omia suosikkiannoksiaan, joista tehdään oma suosittelumenu (uudet menut päivitetään piakkoin). Lisäksi ravintolassa on myynnissä delituotteita, kuten maukkaita ROI-oliiveja ja -oliiviöljyjä. Aamuisin tarjolla on DeLuxe-hyttiluokan erikoisaamiainen, johon on tuotu uusiakin herkkuja kuten granolaa.

Tavolàtassa on tarjolla myös talvinen kausimenu, Menu Inverno, 3.4.2019 asti!

Katso 360° näkymä Tavolàtasta →
Tavolàtan ruokalista (pdf) →
Tavolàtan Menu Inverno 12.11.2018-3.4.2019 (pdf) →

Happy Lobster

Happy Lobster

Itämeren kuuluisimman kala- ja äyriäisravintolan antimet ovat taatusti tuoreita. Päivän saaliista riippuen, menussa komeilevat saksiniekat hummerista katkarapuihin sekä eri kalalajeja siiasta nieriään. Pääset maistelemaan tuoreita meren herkkuja maistelulautasella. Lapsetkin ovat tervetulleita herkuttelemaan Ahdin antimilla, mutta voivat toki tilata omat herkkunsa myös lasten (alle 12 v) ruokalistalta. Happy Lobster -ravintola sijaitsee promenadella kannella 7, Grill House -ravintolan vieressä.

Katso 360° näkymä Happy Lobsterista →
Happy Lobster -ravintolan ruokalista (pdf) →
Äyriäisvati (pdf) →
Lasten menu (pdf) →

Uusi Grill House -ravintola

Uusi Grill House

21.1.2019 avautuvassa uudessa Grill House -ravintolassa herkuttelet mehevillä liha- ja kasvisruoilla. Listalta löydät vaihtoehtoja niin suuren nälän selättämiseen kuin kevyempäänkin herkutteluun. Uuden Silja Symphnonyn Grill House on erityisen ylpeä uutuudesta, Dry Aged -lihoista. Maittavan aterian päätteeksi nautit makean jälkiruoan. Jos haluat kokeilla keittiömestarin suunnittelemaa Grill House Menuta, saat eteesi hyvin suunnitellun kolmen ruokalajin makukokonaisuuden alkupaloista jälkiruokaan. Grill House -ravintolan löydät Promenaden peräosasta kannelta 7.

Grill House -ravintolan ruokalista (pdf) →
Lasten menu (pdf) →

Uusi Bon Vivant

Bon Vivant, Wine Bar & Shop

21.1.2019 alkaen ruokailet ulkoiselta ilmeeltään vieläkin tyylikkäämmässä Bon Vivant- ravintolassa ja maistelet viinejä ja samppanjaa uudistuneessa viinibaarissa. Promenaden keskiosassa sijaitsevassa Bon Vivant -ravintolassa herkutellaan modernin pohjoismaalaisen keittiön antimilla. Ruokalistat muuttuvat vuodenaikojen mukaan ja raaka-aineet pyritään hankkimaan mahdollisimman läheltä. Myös lapset voivat nauttia mieleisensä annokset (alle 12-v. edullisemmin). Herkutteluhetkeä siivittää asiantunteva ja henkilökohtainen palvelu sekä viinilistalta löytyvät annoksia upeasti täydentävät viinit. Promenadelle avautuva terassi ja viinibaari sopivat viininmaisteluun, leppoisaan seurusteluun ja pikkusuolaisten nauttimiseen.

Bon Vivant -ravintoloissa on myös tarjolla suosittu 4-ruokalajin kausimenu Menu Nordic.

Tutustu Menu Nordiciin tarkemmin
Uudistetussa ravintolassa on 21.1.–15.5.2019 tarjolla Menu Nordic by Silja Symphony Kitchen Team, jolta löytyy mm. ahvenanmaalaista lampaanulkofileetä ja paistettua turskaa yhdistettyinä kaaliin ja juureksiin. Tarjolla on jälleen myös vegaaniversio, josta löytyy esimerkiksi suolapaahdettua selleriä ja upea lakkasorbetti.

Menu Nordic 21.1.-15.5.2019 →
 
Tutustu ruoka- ja viinilistoihin sekä Bon Vivant -viinimyymälään

Ravintolan yhteydessä toimivasta viinimyymälästä saat mukaan laadukkaat tuliaisviinit. Maista lasillinen baaritiskillä ja pyydä suosituksia viiniasiantuntijoiltamme! Bon Vivant -ravintola sekä Wine Bar & Shop sijaitsevat Promenaden keskiosassa, kannella 7.

Katso 360° näkymä Bon Vivantista →
Katso 360° näkymä Bon Vivant Wine Bar & Shopista →
Bon Vivant -myymälän tax free viinilista (pdf) →
Bon Vivant -ravintolan ruokalista (pdf) →
Bon Vivant -ravintolan viinilista (pdf) →

 

Mundo

Iloisenkirjavia ruoka-annoksia ja puhtaita perusmakuja tarjoava Mundo kannella 7 on sopiva tankkauspaikka sinulle, joka kaipaat helpon ja nopean ruokailun ravintolaa. Avokeittiön ansiosta voit seurata syödessäsi keittiön kuhinaa tai napata ohimennessäsi hedelmän tai kerrosvoileivän ravintolan vitriinistä. Kokeile vaikkapa ruotsalaista kotiruokaa, husmanskostia, tai kahvittele ruotsalaisen fika-kulttuurin henkeen leivosten ja muiden kahvileipien kera. 0–12-vuotiaat lapset saavat ravintolan ruokalistan annokset puoleen hintaan.

Katso 360° näkymä Mundosta →

Old Port Pub

Old Port Pub

Pubin ilme on raikas ja ajaton, myös valaistus on viihtyisä ja ikkunoista tulee luonnonvaloa. Old Port Pubissa nautit kylmistä ja kuumista juomista trubaduurin soittaessa ja laulaessa niin vanhempia kuin uudempiakin hittejä. Pubin sisäänkäynnin lava toimii samalla myös artisteja palvelevana esiintymispaikkana. Cheers!

Katso 360° näkymä Old Port Pubista →

Tyylikäs Promenade Bar

Promenade Bar

Jos odottelet pöydän vapautumista Promenaden Happy Lobster tai El Cápitan -ravintoloihin tai haluat istua alas suunnittelemaan matkasi kulkua, voit tehdä sen Promenade Barissa (kansi 7). Täällä istuessasi voit seurata kävelykadun ihmisvilinää ja nauttia samalla virkistävän juoman.

Katso 360° näkymä Promenade Barista →

Casino & Just Bar

Casino & Just Bar

Tunnetko olosi onnekkaaksi? Onnetar voi lyöttäytyä seuraasi laivan Casinon yksikätisen tai pokeripöydän lähettyvillä. Jännitystä ja voittamisen riemua uhkuvan tiivistunnelmaisen pelikeitaan croupierit huolehtivat viihtymisestäsi ja opastavat tarvittaessa pelien saloihin. Samassa yhteydessä kannen 7 keulaosassa on myös Just Bar, jossa voit vaikka pelien lomassa nauttia maistuvia juomia.

Katso 360° näkymä Casino & Just Barista →

Starlight

Uusi Starlight ja Sea View Lounge

Entinen Atlantis-yökerho on 21.1.2019 alkaen upouusi Starlight-yökerho. Täällä sinua viihdyttävät kansainväliset tanssiorkesterit sekä baarimestarimme, jotka loihtivat toinen toistaan upeampia drinkkejä, myös erityistoivomustesi mukaan! Täällä näet myös näyttävät myöhäisillan pääshow't pukuloistoineen, tanssijoineen kaikkineen. Starlight sijaitsee laivan keulassa kansilla 7 ja 8. Keulabaarimme kannella 8 Starlightin yhteydessä on uudistettu valoisaksi Sea View Loungeksi, jossa nautit juomista ja maisemista paraatipaikalta!

Katso 360° näkymä vanhasta Atlantis Nightclub & Casinosta →

New York Club & Lounge

 

New York Club & Lounge

13. kannen New York Club & Loungessa voit nauttia merimaisemista ja valita oman suosikkisi cocktail-listalta. Karaoken ystävät viihtyvät paikassa klo 21.30 alkaen ja noin klo 23.30 DJ aloittaa levyjen soiton ja virittää illan tunnelman. Musiikkina on tuoreimpia dance- ja clubihittejä sekä tietysti myös kestosuosikkeja, joita soitetaan asiakaskunnan mukaan.

Katso 360° näkymä New York Club & Loungesta →

Tax Free Superstore

Tax Free Superstore

Tax Free Superstore kannella 6 on avara, valoisa ja tyylikäs ostosmaailma, jonka valikoimasta löydät alkoholijuomat, viinit, oluet, tupakkatuotteet, makeiset sekä tuoksut ja kosmetiikan edulliseen merihintaan! Pinta-alaltaan yli 1100-neliöisestä Tax Free Superstoresta löydät mm. Victoria's Secret -tuoksut ja -vartalovoiteet, terveystuotteita, luonnonkosmetiikka ja Estée Lauderin, Diorin, Chanelin, Givenchyn sekä Shisheidon ihonhoitotuotteita. Valikoimasta löytyy myös parhaat pohjoismaiset herkut Fazerin ja Kalevin suklaista tanskalaisiin kekseihin. Asiantunteva henkilökunta auttaa löytämään suosikkisi.

Katso 360° näkymä Tax Free Parfumeriasta→
Katso 360° näkymä Tax Free makeisosastolta →
Tutustu uusiin laivaviineihin (pdf) →

Katso parhaat tarjoukset jo ennen matkaa ja testaa samalla ostoslistatoimintoa! Lisää suosikkituotteesi ostoslistalle ja ota tulostettuna mukaasi laivalle, niin helpotat ostosten tekoa.

Tutustu hinnastoon ja valikoimaan sekä ostoslistaan →

Uusi Tommy Hilfiger -myymälä

Tommy Hilfiger -myymälä

Promenaden Step & Shine -myymälän tilalle nousi uudistuksen myötä kansainvälisesti tunnettu Tommy Hilfiger -myymälä. Sini-puna-valkoisilla tunnusväreillä erottuvat vaatteet ja asusteet edustavat klassisen amerikkalaisia tyylivirtauksia, joita sävyttää muodikas nuorekkuus. Laajassa valikoimassa on niin naisten kuin miesten vaatteita ja myös pienempi valikoima lasten vaatteita. Asusteista löydät mm. laukkuja ja lompakoita. Myynnissä olevat tuotteet ovat jopa 25 % edullisempia kuin maissa. Myymälä sijaitsee 7. kannen Promenadella, Sushi & Co. -ravintolan vieressä.

Tutustu tarjouksiin ja ostoslistaan →

Luxury

Luxury

Promenadella sijaitsevasta Luxury-myymälästä löydät tunnettujen luksustuotemerkkien kelloja, koruja, huiveja, aurinkolaseja sekä laukkuja ja lompakoita. Valikoimastamme löydät mm. Ballyn, Furlan, Coccinellen, Tag Heuerin, Versacen, Emporio Armanin, Pradan, Swarovskin ja Ray-Banin tuotteita sekä kestävät Samsoniten matkalaukut.

Katso 360° näkymä Luxury Shopista →

Fashion

Fashion

Promenaden entistä suurempi Fashion on naisten ja miesten vaatteiden ja asusteiden erikoismyymälä, joka tarjoaa tuttuja merkkejä merihintaan. Fashion Shopista löydät ykkösbrändien kuten Tommy Hilfigerin, Superdryn, Gantin, Armani Exchangen, Camel Activen, ECCOn ja Vagabondin uusimmat muotivaatteet ja asusteet miehille ja naisille. Shoppaile muotia laivalla ja säästä 20 % maahinnoista.

 

Katso 360° näkymä Fashion Shopista →
Tutustu tarjouksiin →

Gifts- ja Electronics -myymälä

Gifts- Ja Electronics-myymälät

Tee merimatkastasi ikimuistoinen ja vie tuliaisia rakkaillesi. Tutustu ikivihreisiin ja uusiin Marimekon, Iittalan, Arabian ja Muurlan designtuotteisiin. Valitse itsellesi vaikka aito sveitsiläinen linkkuveitsi äläkä unohda lähettää postikorttia laivan infotiskiltä. Jaa merielämys muiden kanssa!

Electronics-myymälä tarjoaa pienelektroniikkatuotteet, kuten kannettavat kaiuttimet, korvakuulokkeet ja puhelintarvikkeet.

Katso 360° näkymä Gift Shopista →
Katso 360° näkymä Electronics Shopista →

Kids & Toys

Kids & Toys

Lasten ikioman kaupan valikoimasta löydät leluja, vaatteita, kenkiä ja asusteita perheen pienimmille. Myymälä tarjoaa valikoiman Lego-sarjoja ja uniikkeja Muumi-tuotteita kaikenikäisille tytöille ja pojille. Löydät myös Mayoralin laadukkaita vaatteita, kenkiä ja asusteita sekä trendikkäitä Leviksen nuorisovaatteita.

Katso 360° näkymä Kids & Toys Shopista →

Uusi Bon Vivant -viinimyymälä

Bon Vivant -viinimyymälä

Bon Vivantin viinimyymälässä, Promenaden viinibaarin yhteydessä, voit tehdä todellisia viinilöytöjä. Myymälän valikoimasta löydät 300-400 erikoisvalmisteista viiniä, joita voi nautiskella paikan päällä tai viedä kotiin juhlahetkiä varten. Meiltä löydät jännittäviä viinejä eri puolilta maailmaa, mukaan lukien klassikot kuten Bordeaux Premier Cru Ranskasta ja supertoscanalaiset Italiasta. Maistele, ihastu ja vertaile upeimpia vuosikertaviinejä. Tarvittaessa valinnoissa sinua auttaa Siljan viiniasiantuntija. Myös viinimyymälän ilme uudistui Silja Symphonyn telakoinnin yhteydessä alkuvuodesta 2019 ja valikoimamme muuttuu jatkuvasti.

Katso 360° näkymä Bon Vivantin viinimyymälästä →
Silja Symphony Bon Vivant Ravintolaviinilista (pdf) →
Silja Symphony Bon Vivant TaxFree Myymäläviinilista (pdf) →

Harri Hylje ja Muumi Siljan laivoilla

Harri Hylje ja Muumi Helsinki-Tukholma-linjalla

Ihastuttavat maskotit Harri Hylje ja Muumi seikkailevat kaikkien iloksi Silja Serenadella ja Silja Symphonylla viikonloppuisin (perjantai-lähdöillä Helsingistä ja lauantaisin menomatkalla Helsingistä Tukholmaan) sekä koulujen loma-aikoina. Lisäksi alkuperäiset Muumi-animaatiot näkyvät hytti- ja leikkinurkkaus-TV:stä.

Katso 360° näkymä Silja Landista →

Lue Harri Hylkeen tarina →
"Hei, olen Harri Hylje, Itämerellä syntynyt harmaahylje! Pidän silakasta, salmiakista ja seikkailuista.

Seikkailijan vikaa minussa on ollutkin aivan pienestä asti. Olen aina halunnut nähdä suurempia saaria ja avarampia aallokoita. Tutustua uusiin ystäviin, kuulla mielenkiintoisia tarinoita kaikilta Itämeren asukkailta.

Kun olin vielä aivan pieni ja pörröinen, päätin lähteä tutkimusmatkalle ystäväni Putte Pyöriäisen kanssa. Viuh, vauh, pyörimme ympäri saarten ja luotojen. Leikittelimme vedessä voltteja heitellen ja sukelsimme yhä syvemmälle. Minulla oli niin hauskaa, etten muistanut pitää Puttea silmällä. Yhtäkkiä Putte olikin mennyt menojaan. Ja minä olin jäänyt yksin. Vieraissa maisemissa, kaukana kotoa. Tutkailin luotojen kärkiä, etsin pohjan kivistä oikeaa suuntaa. Kyselin kaloilta, utelin lokeilta, mutta nekin olivat vieraita eivätkä osanneet auttaa tuntematonta hylkeenpoikaa. Silloin kuulin tutun äänen, laivan sumutorven. Sen saman, joka tööttäsi meille joka päivä iloisen tervehdyksen kotiluotomme kohdalla. Käännyin ääntä kohti ja näin horisontissa valkean laivan ja sen tutun piipun. Siitä tiesin, missä kotini on. Ja minä uin sitä kohti, niin nopeasti kuin ikinä pystyin.

Seuraavana päivänä pysyttelin kiltisti kotini lähettyvillä. Kun aurinko alkoi painua alemmaksi, asetuin suosikkiluodolleni odottamaan tuota valkeaa laivaa. En ollut kiinnittänyt siihen aiemmin juuri huomiota, mutta sinä iltana, kun se tervehti minua torvellaan, minä tervehdin sitä takaisin. Miten iso ja kaunis se olikaan!

Silloin päätin, että sitten, kun olen iso, aion nousta tuohon laivaan. Minä tiesin, että tuolla laivalla voin seikkailla kohti suurempia saaria ja avarampia aallokoita. Saada uusia ystäviä. Ja löytää aina tien kotiin."

Kuuntele Hevisauruksen Harri Hylje -kappale (YouTube) →

Varaa risteilysi Silja Serenadelle tai Silja Symphonylle → Varaa risteilysi Silja Serenadelle tai Silja Symphonylle →

Lataa Moomin Move mobiilipeli

Moomin Move -mobiilipeli Siljalla

Suomalaisen Triberedin kehittämä Moomin Move -mobiilipeli lanseerattiin Suomessa ensimmäisenä Silja Linen laivoilla. Peli vie pelaajan uudenlaiseen Muumi-elämykseen käyttämällä pelaajan paikannusta ja lisättyä todellisuutta. Ensimmäisenä peliä pääsee pelaamaan Suomi-Ruotsi-reitin laivoilla Silja Serenadella, Silja Symphonylla, Galaxylla ja Baltic Princessillä.

Laivoilla pääsee pelaamaan Muumipappa ja meri -tarinaan perustuvaa merellistä seikkailua, jossa autetaan tuttuja muumihahmoja erilaisissa tehtävissä ympäri laivaa. Seikkailu tapahtuu risteily-ympäristöön räätälöidyllä laivan kartalla, josta pelaaja paikannetaan ympäri laivaa sijoitetuilla antureilla.

Lataa ilmainen Moomin Move -peli ennen laivamatkaa:

Apple App Store (iOS) →
Google Play (Android) →

Skidit Risteily

Skidit Risteily valtaa Helsinki-Tukholma-linjan jälleen alkuvuodesta, 27.1., 17.3. ja 2.6. lähdöillä. Ohjelmassa on mm. jänniä työpajoja, ikimuistoisia teatterihetkiä, kaikenlaista menoa ja meininkiä sekä tietysti huippusuosittu Skidit Disko. 17.3. lähdöllä laivan valtaa sirkusteema, ja luvassa on mm. sirkustemppuja, jongleerausta ja eläinnumeroita upeiden sirkustaiteilijoiden vetämänä. Skidit Risteily tarjoaa kertakaikkiaan hulvattoman irtioton arjesta. Lähde mukaan meriseikkailuun!

Varaa Skidit Risteily 17.3. Silja Serenadella →Varaa Skidit Risteily 17.3. Silja Serenadella →

Varaa Skidit Risteily 2.6. Silja Symphonylla →Varaa Skidit Risteily 2.6. Silja Symphonylla →

Lasten Festarit

Lasten Festarit

Lasten Festarit -risteilyillä Helsingistä sunnuntaisin on lapsille paljon hauskaa ohjelmaa. Mukana lasten suosikkiesiintyjä, kuten Hevisaurus, ja lisäksi laivojen leikkihuoneista löytyvät pelit ja pallomeret ja lapsia viihdyttävät ammattitaitoiset leikinohjaajat. Tule myös halaamaan ihanan pehmoista Harri Hyljettä, joka on mukana menossa.

Lasten Festarit lähtöpäivät ja esiintyjät Helsingistä →
Päivämäärät ovat lähtöpäiviä Päivä Tukholmassa -risteilylle Helsingistä ja esitys nähdään risteilyn menomatkalla:

24.3. Hevisaurus (Silja Symphony)
26.5. Hevisaurus (Silja Serenade)


Varaa Lasten Festarit -risteily Helsingistä →Varaa Lasten Festarit -risteily Helsingistä →

Lasten Festarit -risteilyt myös Baltic Princessillä sunnuntaisin Turusta!

Lasten leikkihuone ja muu ohjelma

Kannella 5 sijaitseva 290 m2 Silja Land -leikkimaailma on lasten valtakunta. Lasten huikeista ideoista yhdessä arkkitehdin kanssa on toteutettu mm. kiipeilypuu, Harri Hylkeen pesä, maalausseinä, Lego-työpaja, leikkitalo ja -alue perheen pienimmille – pallomerta unohtamatta! Silja Landissa on lisäksi oma PlayStation -pelialue ja tiloista löytyy myös Spice Ice -jäätelöbaari. Lasten leikkejä valvovat ammattitaitoiset aktivaattorit, vaikka toki lapset ovat leikkihuoneessakin vanhempiensa vastuulla. Aktivaattorit järjestävät lapsille ja nuorille hauskaa ohjelmaa, kuten musavisoja, laivasuunnistusta sekä tietokilpailuja. Loma-aikoina (kesällä, koulujen syys- ja talvilomilla sekä pääsiäisenä) on paljon lisäohjelmaa kaikenikäisille lapsille kasvomaalauksesta laivasuunnistukseen ja yhteisiin leikkeihin.

Leikkihuoneessa on mikroaaltouuni, jossa voit lämmittää lastenruokaa, sekä WC ja hoitohuone. Voit myös lainata Silja Landista lastenrattaat tai kesällä Ipanaisen Tula Free-to-Grow -kantorepun panttia (20 €/200 SEK, rajoitettu määrä) vastaan ja ottaa ne mukaan risteilyltä maihin. Huomioithan, että lastenrattaita ei saa tuoda leikkihuoneeseen turvallisuussyistä.

Playstation lounge

Laivan PlayStation Loungessa voit ottaa erän kaverin kanssa tai haastaa jonkun toisen pelien ystävän kaksintaistoon. Pelien pelaaminen on ilmaista, joten niiden parissa voi vierähtää tovi jos toinenkin.

Family-paketti perheille

Perheille paras vaihtoehto on Family-paketti! Kaikki se, mikä laivalla on hauskaa, kuuluu tähän pakettiin: ruoat ja juomat Buffet-ravintolassa ja sisäänpääsy koko perheelle laivan allasosastolle. Voit yhdistää Family-paketin Helsinki–Tukholma tai Turku-Tukholma -reittimatkaan, 23 h -risteilyyn Turusta tai Päivä Tukholmassa -risteilyyn Helsingistä.

Lue tarkemmin Family-paketista →

Harri Hylje -synttärit Helsingissä

Helsinki-Tukholma-linjan laivoilla voit järjestää Harri Hylje -synttärit vaikket lähtisikään risteilylle. Synttärit järjestetään viikonloppuisin lauantai-päivinä 12.1.–25.5.2019* välisenä aikana klo 12.00-14.00 laivan ollessa satamassa Helsingissä. Juhlaväkeä viihdyttää tietysti itseoikeutetusti Harri Hylje ja tarjolla on Harri Hylje -kermakakku (laktoositon), keksejä, karkkeja, limua/mehua (aikuisille kahvia) sekä pientä suolaista.

Hinnat: 25 €/hlö, Club One -asiakkaille 23 €/hlö (minimiveloitus 300 €). Ryhmän maksimikoko 20 hlöä.

* Ei 9.–22.1., 9.2.–10.3. eikä 20.4.2019

Kysy lisää ja varaa Kokous- ja ryhmämyynnistä p. 010 804 123.

Sunflower Oasis

Kokonaan uudistettu Sunflower Oasis kannella 12 on remontin jälkeen valoisampi ja viihtyisämpi kylpyläosasto, jonka altaissa ja saunojen lempeissä löylyissä koko perhe voi rentoutua merimaisemasta nauttien. Kylpyläosaston suunnittelussa on myös kuunneltu lapsiperheiden toiveita ja Silja Serenadesta poiketen sinne onkin rakennettu mm. isompi lastenallas sekä vesiliukumäki. Kesäsäällä asiakkaita palvelee myös altaiden vierellä aurinkokannella sijaitseva baari.

Avoinna: klo 13.00-22.00 paikallista aikaa (viimeinen sisäänpääsy klo 20.30).

Katso 360° näkymä Sunflower Oasiksesta →

Lue lisää →
Hinnasto: Aikuiset ja lapset yli 11 v 10 €, lapset 6-11 v 5 €,
lapset 1-5 v* 3 €

Kylpyaika 1,5 tuntia

*Alle 1-vuotiaille ei suositella altaaseen menoa korkean klooripitoisuuden vuoksi.
 
Uimapukuvuokra 4 €
 
Tilaussaunat ovat varattavissa päivittäin klo 13-22
- perheille (1-6 hlöä) 85 € / 1,5 h (lisätunti 60 €/h)
- ryhmille ja yrityksille (enint. 10 hlöä) 175 €/1,5 h - lisätunti 120 €/h
 

Executive Suite

Ylellinen ja valoisa 75 m2 erikoissviitti sijaitsee kannella 11. Raikkaan klassisessa sviitissä on olohuone, makuuhuone kiinteällä parivuoteella, ylelliset kylpytilat sekä pukeutumishuone. Hytin varusteluun kuuluvat kylpytakit sekä tohvelit, flatscreen-TV olohuoneessa sekä makuuhuoneessa, Blu-ray-soitin, radio, baaritiski, jossa jääkaappi ja mikro, sekä oma sauna porealtaineen.

Lue lisää Executive-suitesta ja Commodore Lounge -palveluista
Hintaan kuuluu myös pullollinen laivan samppanjaa, virvokkeita, hedelmiä, ilmainen sisäänpääsy Sunflower Oasis -saunaosastolle sekä Bon Vivant -erikoisaamiainen tai hyttiin toimitettuna suppeampi mannermainen aamiainen. Lisäksi käytössäsi on Commodore lounge -osaston baari ja saunat sekä Commodore-emännän palvelut, kuten avustaminen pöytävarauksissa. Loungessa on tarjolla myös pikkupurtavaa, kahvia ja teetä sekä luettavaksi sanoma- ja aikakauslehtiä.

 

Varaa

Varaa

Junior suite

Kolme tyylikästä Junior-sviittiä 9. kannen keulassa. Eri vuodenaikojen mukaan sisustetut hytit on suunnitellut sisustusarkkitehti Marjut Nousiainen. Hyteissä on parivuode (vuoteita ei saa erilleen) ja levitettävät sohvat. Hyttiin voi varata kahden aikuisen lisäksi max 3 lasta (2 max. 17v. + 1 alle 12 v.), joista alle 12-vuotiaalla ei ole omaa vuodepaikkaa.

Lue lisää Junior-suitesta ja Commodore Lounge -palveluista
Perusvarustelun lisäksi flatscreen-TV olohuoneessa ja makuuhuoneessa, poreallas sekä kylpytakit ja -tohvelit kahdelle käyttöön. Hytin hintaan sisältyy Bon Vivant -erikoisaamiainen tai hyttiin toimitettuna suppeampi mannermainen aamiainen, Commodore Loungen palvelut sekä hytin jääkaapin virvokkeet. Hytit sijaitsevat yökerhon yläpuolella, joten niihin saattaa kantautua ääniä. Hyttien koko 42-49 m2 (olohuoneen koko vaihtelee).

 

Varaa

Varaa

Commodore

Kauniit ja tilavat 20-25 m2 Commodore-hytit sekä Commodore Lounge kansilla 10 ja 11 ovat saaneet uuden ilmeen. Sisustusarkkitehti Maarit Nousiaisen suunnittelemien hyttien värimaailman ja materiaalien lähtökohtina ovat saaristo ja meri sekä merenranta ja harmonia. Hyteissä on parivuode (vuoteet saa erilleen) ja sohva, josta saa lisävuoteen 1-2 lapselle.

Lue lisää Commodore-hyteistä ja -palveluista
Varusteluun kuuluu taulu-TV, jääkaappi, kylpytakit ja tohvelit. Hytin hintaan sisältyy virvokkeita ja hedelmiä sekä Bon Vivant -erikoisaamiainen tai hyttiin toimitettuna suppeampi mannermainen aamiainen. Osassa hyteistä on myös parveke. Commodore lounge -osastolla oma baari sekä saunat. Commodore-emäntä avustaa pöytävarauksissa. Tarjolla pikkupurtavaa, kahvia ja teetä sekä luettavaksi sanoma- ja aikakauslehtiä.

 

Varaa

Varaa

DeLuxe

Kaunis ja tilava 14 m2 hytti 1-2 hengelle kannella 11. Hytistä on näköala joko merelle tai Promenadelle. Merenpuoleisissa hyteissä on lisävuodemahdollisuus yhdelle lapselle, lisävuoteen koko on 70x180 cm. Varusteluun kuuluu parivuode (vuoteet saa erilleen), flat screen-TV ja jääkaappi virvokkeineen. Hintaan sisältyy erikoisaamiainen.

Lue lisää DeLuxe-hyteistä ja -palveluista
Silja Symphonyn DeLuxe-hyteissä on nyt uudet kuosit verhoissa, sängynpeitteissä ja huonekalujen verhoiluissa. Kokolattiamaton tilalla on vinyylimatto, uusittuja seiniä koristavat tyylikkäät taulut ja tunnelmaa luovat uudet valaisimet. DeLuxe-hytit ovat entistä tilavamman tuntuisia, sillä niistä on poistettu vaatekaapit ja tilalle ovat tulleet avoimet naulakot.

 

Varaa

Varaa

Family-hytit ja Muumi-perhehytit

Perheille tarkoitetut* tilavat ja raikkailla kuoseilla sisustetut hytit, joista on näköala joko merelle tai Promenade-kävelykadulle. Varusteluun kuuluu flat screen-TV ja jääkaappi virvokkeineen.

Lue lisää Family-hyteistä ja Muumi-perhehyteistä

Varaa

Varaa

A-hytti

Korkeatasoinen 2-4 hengen 11 m2 hytti, jonka ikkunasta on näkymä merelle. Hytit sijaitsevat kansilla 5 ja 8-11. Hyteissä on tv ja alavuoteet voi siirtää parivuoteeksi. Hyttejä on myös liikuntarajoitteisille (ei kannella 5) sekä lemmikin kanssa matkustaville.

Varaa

Varaa

Promenade

Kansilla 8–11 sijaitseva korkeatasoinen 2-4 hengen 11 m2 hytti, jonka ikkunasta on näkymä Promenadelle. Alavuoteet voi siirtää yhteen parivuoteeksi, ja hyttejä on tarjolla myös allergikoille ja liikuntarajoitteisille.

Varaa

Varaa

B-hytti

Ikkunaton 11 m2 hytti 2-4 hengelle kansilla 5 sekä 9-11. Muutamissa hyteissä on vuoteet päällekkäin. Alavuoteet voi siirtää parivuoteeksi. Hyttejä on tarjolla myös allergikoille ja lemmikin kanssa matkustaville.

Varaa

Varaa

  • Silja Symphony C2-hytti
  • Silja Symphony C2-hytti

C-hytti

Ikkunaton 11 m2 hytti 2-4 hengelle kannella 2. Alavuoteet voi siirtää parivuoteeksi. Myös muutamia 9 m2 C2-hyttejä 1-2 hengelle ja niissä vuoteet päällekkäin. Hyttejä myös lemmikkieläimen kanssa matkustaville. C-hyttien sisustus on uudistettu keväällä 2018!

Varaa

Varaa

  • Silja Symphonyn Invahytti
  • Silja Symphonyn Invahytti

Erikoishytit

Allergiahytti 2-4 hengen hyttejä kannella 8, joista B-luokassa on ainoastaan 2 hengen hyttejä. Sisustuksessa käytetty allergikoille soveltuvia materiaaleja. Lisäksi kaksi Commodore-hyttiä kannella 10 on sisustettu allergikoille soveltuvilla materiaaleilla. Hinta määräytyy valitun hyttiluokan mukaan (B-, Promenade- tai Commodore-luokka).

Tutustu muihin erikoishytteihimme
Lemmikkieläinhytti 2-4 hengen hyttejä lemmikin kanssa matkustaville kansilla 2 ja 11. Hinta määräytyy valitun hyttiluokan mukaan (A-, B- tai C-luokka).

Invahytti Tilavia 14 m2 hyttejä 2-3 hengelle kannella 8, jotka ovat varusteltu erityisesti liikuntarajoitteisia ajatellen. Lisäksi yksi Commodore-hytti kannella 11 on varusteltu liikuntarajoitteisia huomioiden. Hinta määräytyy valitun hyttiluokan mukaan (A-luokka, Promenade-luokka tai Commodore-luokka).
Lue lisää invahytistä

 

Varaa

Varaa

  • Hyttipalvelu - Kuohuviini ja hedelmäkori
  • Hyttipalvelu - kukkakimppu

Hyttipalvelu

Tee omasta tai läheisesi merimatkasta entistäkin mieleenpainuvampi tilaamalla ennakkoon hyttiin kuohuva tai makea tervehdys esim. syntymäpäiväyllätykseksi. Toimitamme hyttiin halutessasi myös kortin, johon kirjoitamme henkilökohtaisen viestisi.

Katso hyttipalveluhinnasto

Hyttipalvelutilauksen tekeminen on helppoa: Soita myyntipalveluumme 0600 157 00 (1,75 €/vastattu puhelu + aina mpm/pvm) ja kerro tilauksesi sekä matkan varausnumero. Huomaathan, että hyttipalvelutilaus tulee tehdä viimeistään neljä päivää ennen lähtöä. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Kokousosasto

Silja Symphonyn kokousosasto sijaitsee laivan keulaosassa kannella 6 ja palvelee klo 9.00-21.00 paikallista aikaa (tai sopimuksen mukaan). Osaston 21 erillistä kokoushuonetta on muunnettavissa jopa täysin yhtenäiseksi, 1100 m2 käsittäväksi näyttelytilaksi.

Kokousosaston tyylikäs VIP-neuvotteluhuone on tarkoitettu enintään 12 hengen kokouksille. VIP- huoneen sijainti, aivan vastaanoton tuntumassa, takaa nopean palvelun. Kokousosastollamme on käytössäsi ilmainen internetyhteys jopa merellä. Kokousaula on uusittu ja siellä on myös baari, joka toimii after work -tilana. Olipa tilaisuutesi luonne mikä tahansa, löydät sille toimivat puitteet Siljalta!

Katso 360° näkymä kokousaulasta →
Katso 360° näkymä VIP roomista →
Katso 360° näkymä kokoushuone nro 8:sta →

Executive Suite

Sijainti keulassa Commodore-luokan hyttiosastolla kannella 11. Hytin tilavuus on 75 m2 ja siellä voi pitää kokouksen enintään 8 henkilön kesken. Ylellinen hytti, jossa on poreallas, sauna, pukeutumishuone, makuuhuone, jossa parivuode. Vieraille oma wc. Olohuoneessa kokouspöytä, baari sekä virvokkeita, kukkia ja hedelmiä. Bang & Olufsen äänentoistojärjestelmä. Bon Vivant-aamiainen kahdelle sisältyy hintaan. Commodore-luokan erityispalvelut. Kokousvarustus ja muut palvelut pyydettäessä konferenssiosastolta.

Katso 360 näkymä Executive Suitesta tästä →

Atlantis Palace

Sijainti laivan etuosassa kansilla 7 ja 8. Atlantis Palace -ravintolatilaa voidaan myös käyttää kokoustilana alkuiltaan saakka. Sen kokonaiskapasiteetti on 700 paikkaa, joista 400 paikalta suora näköyhteys valkokankaalle ja esiintyjiin.

Katso 360° näkymä Atlantis Palacesta→

Lue lisää →
Normaalin kokousvarustuksen lisäksi vakiona:
- PA-järjestelmä
- DAT-nauhuri
- CD-soitin
- mikrofoneja (langaton, jalallinen)
- tarkkailukamera
- suurkuvaprojektori
- valomikseri
- Maksuton internetyhteys

Lisäpyynnöstä:
- diaprojektori
- Sony M3 TV-kamera
- mahdollisuus videointiin ja suoraan lähetykseen laivan sisäisessä verkossa

Tietoa laivasta

Lue lisätietoa Silja Symphony laivasta ja sen palveluista.

Info →
Laivan info kannella seitsemän on avoinna kellon ympäri. Infossa voit esimerkiksi vaihtaa valuuttaa. Kohdeoppaalta saat tietoa kiertoajeluista ja aikatauluista sekä vinkkejä siitä, miten voit parhaiten viettää päiväsi maissa. Lippuja myydään kiertoajeluille ja julkisiin kulkuvälineisiin.
Infosta saat myös laivan risteilyohjelman.
 
Käteisnostoautomaatti →
Promenadella on käteisnostoautomaatti. Käteisnostot ovat mahdollisia yleisimmillä SEPA-maksukorteilla kuten Visa, Visa Electron, Mastercard. Nostosta saatetaan periä nostopalkkio, joka kerrotaan automaatin näytöllä.
 
Vammaiset ja liikuntarajoitteiset matkustajat →
Silja Symphonyllä on 12 invahyttiä, joihin mahtuu isollakin pyörätuolilla. Yleisissä tiloissa on viisi yleistä inva-wc:tä, ja eri kansien välillä pääsee 12 tilavalla hissillä. Ulkokansille johtavilla ovilla on luiskia. Tarkempaa tietoa Vammaispalvelut-osiossa.

Lue lisää avustamispalvelusta →
 
Lastenvaunut →
Huomioithan, että lastenrattaiden säilytys hyttikäytävillä tai tuominen lasten leikkihuoneeseen ei ole turvallisuussyistä sallittua laivoillamme. Lastenrattaita on mahdollista säilyttää laivan matkatavaroiden säilytystilassa. Lastenrattaita saa lisäksi lainaan Silja Land -leikkihuoneesta.
 
Arvotavarasäilytys →
Silja Line ei vastaa hyttiin jätetyistä arvotavaroista tai rahoista. Arvotavaroita ei suositella säilytettäväksi hyteissä. Infossa löytyy arvotavarasäilytystä varten tallelokeroita.
 
Sairaanhoitaja →
Laivalla on sairaanhoitaja, jonka tarvittaessa tavoittaa laivan infon kautta.
 
Virvoitusjuoma-automaatit →
Euroilla toimivia virvoitusjuoma-automaatteja on laivan eri kerroksissa.
 
Posti →
Postilaatikko on kannella 7. Posti leimataan laivan leimalla.
 
Kylmäsäilytys →
Kylmäsäilytyslokerot sijaitsevat laivan peräosan hissiauloissa. Lokerot toimivat 2 euron kolikoilla. Laivan infossa on jääkaappi, johon asiakas voi jättää esim. lasten ruokia tms.
 
Maihinnousu →
kansi 7
 
Tietoa hyteistä →
Voit esimerkiksi tilata ennakkoon lapselle potan tai matkasängyn hyttiin. Lue lisätietoa hyteistä →
 

Laivan Tekniset tiedot

Valmistusvuosi: 1991
Telakka: Masa Yards, Turku
Kotisatama: Tukholma
Pituus: 203 m
Leveys: 31,5 m
Syväys: 7,1 m
Nopeus: 21 solmua
Matkustajamäärä: 2852
Hyttejä: 986
Henkilöautoja: 395
Liikennöi Ruotsin lipun alla

Eteläsatama, Olympiaterminaali Helsingissä

Olympiaterminaali
Eteläsatama, Olympiaranta 1, 00140 Helsinki
 
Tallink Siljan Myyntipalvelu, puh. 0600 157 00
(1,75 €/vastattu puhelu + aina paikallisverkkomaksu/matkapuhelinmaksu)
 

Värtan-terminaali Tukholmassa

Värtan

Hamnpirsvägen 10, 115 74 Stockholm
(tai Box 27295, 102 53 Stockholm)
Katso sijainti kartalla →
puh. +46 8 222 140
faksi +46 8 667 1460