TILAA TIEDOTTEET

MEDIAYHTEYSTIEDOT

Marika Nöjd
Viestintäjohtaja
Tallink Silja Oy
Puh. +358 9 180 4308
GSM +358 400 207 704
E-mail: marika.nojd@tallinksilja.com
Lisää yhteystietoja →

KUVAUSLUVAT JA KUVAPANKKI

Kuvapankki on vapaasti median käytettävissä. Laivojen kuvausluvista tulee sopia tapauskohtaisesti Tallink Siljan viestinnän kanssa.
Lue lisää →

BLOGIYHTEISTYÖ

Oletko innokas risteilijä, shoppailija tai ehkä kulinaristi, ja kerrot kokemuksistasi blogikuvin ja -tekstein intohimoisesti muillekin?
Lue lisää →

Tallink lopettaa Pirita Spa Hotellin operoinnin

Tallink-konserniin kuuluva TLG Hotell lopettaa Pirita Spa Hotellin operoinnin 15.11.2018. Toiminta lopetetaan, koska Tallink-konsernin suurin osakkeenomistaja Infortar myy hotellin kiinteistöt uudelle omistajalle.

Silja Linen ja Tallinkin laivojen Menu Nordic ensimmäistä kertaa virolaisen huippukokin käsialaa

Loppuvuoden Menu Nordicin Silja Linen ja Tallinkin laivojen fine dining -ravintoloihin on suunnitellut virolainen keittiömestari Peeter Pihel. Ensimmäistä kertaa Tallinkin historiassa kyseinen menu on virolaisen keittiömestarin suunnittelema. Menu sisältää aitoja virolaisia makuja ja raaka-aineet saadaan maan metsistä, niityiltä ja vesistä. Menu kunnioittaa perinteisiä ruoanvalmistustekniikoita ja on omistettu satavuotiaalle Virolle.

Tallink-konsernin puolivuosikatsaus 1.1.–30.6.2018 (tilintarkastamaton)

Tallink-konserni on tänään julkaissut tuloksensa vuoden 2018 ensimmäiselle kuudelle kuukaudelle. Puolivuotisjakson aikana (tammi-kesäkuu) yhtiö kuljetti yhteensä 4,6 miljoonaa matkustajaa, mikä on 0,8 prosenttia eli lähes 35 000 matkustajaa enemmän kuin samana ajanjaksona vuotta aiemmin. Kuljetettujen rahtiyksiköiden määrä kasvoi 9,2 prosenttia.

Kaikkien aikojen matkustajaennätys Tallinkille heinäkuussa

Tallink-konserni teki heinäkuussa kaikkien aikojen matkustajaennätyksen ja kuljetti laivoillaan yhteensä 1 223 901 matkustajaa, mikä on 1,3 prosenttia enemmän kuin vastaavana ajankohtana viime vuonna. Edellisvuoden heinäkuuhun verrattuna myös kuljetettujen rahtiyksiköiden ja ajoneuvojen määrät kasvoivat.

Tallink hotellien uudistus alkaa syksyllä

Tallink-konserniin kuuluva TLG Hotell aloittaa kahden Tallinnassa sijaitsevan hotellinsa Tallink Spa & Conference ja Tallink Express hotellien uudistukset tulevan syksyn aikana. Molempia hotelleja uudistetaan ja lisäksi Tallink Spa & Conference hotellia laajennetaan. Uudistusten on määrä valmistua kokonaisuudessaan keväällä 2019.

Tallinkin laivoille jatkossa paremmat internet-yhteydet

Tallink-konserni parantaa matkustajien internet-yhteyksiä laivoillaan yhteistyössä ruotsalaisen Nowhere Networksin kanssa. WATS (Wireless Antenna Tracking System) -ratkaisu on asennettu yhtiön uusimmalle laivalle Megastarille, joka liikennöi Helsinki-Tallinna-reitillä. Loppuvuoden aikana verkkoyhteyksien parantamista jatketaan yhtiön muilla reiteillä. Ratkaisu tarjoaa 400M/bit internet-yhteyden laivalla, mikä on nopein ja luotettavin saatavilla oleva yhteys Itämerellä.

Galaxyn kesän uutuus on virtuaalinen seikkailu Turun saaristossa

Tallink Silja on ottanut virtuaalimatkailun käyttöön ensimmäisenä laivayhtiönä Itämerellä. Galaxyn kesäkauden uutuus on virtuaalitodellisuuteen toteutettu seikkailu Turun saaristossa, jonne pääsee tutustumaan laivan infokannella VR-lasien (Virtual Reality) ja käsiohjaimen avulla.

Tallink-konsernin vuoden 2018 Q2:n matkustaja- ja rahtimäärät – kesäkuussa uusi matkustajaennätys

Tallink-konserni* on tänään 3.7.2018 julkaissut vuoden 2018 toisen neljänneksen (huhti-kesäkuu) matkustaja- ja rahtimääränsä.

Alipay-mobiilimaksumahdollisuus käyttöön Tallink-konsernin laivoilla

Tallink tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden maksaa ostoksensa Alipayta eli maailman suurinta mobiilimaksutapa-alustaa käyttäen. Alipay on ollut käytössä heinäkuun alusta alkaen Helsinki-Tallinna-reitillä liikennöivillä Megastarilla ja Starilla, ja kesän loppuun mennessä se saadaan käyttöön myös muilla konsernin laivoilla. Alipay-sovelluksella on jo nyt maailmalla lähes 870 miljoonaa käyttäjää ja sen ensisijaisena kohderyhmänä ovat Kiinasta tulevat matkustajat.

Uusi risteilyreitti Turusta Tallinnaan jouluna 2018

Paljon toivottu suora risteilymahdollisuus Turusta Tallinnaan toteutuu vihdoin, kun Baltic Princess tekee jouluristeilyn reitillä 24.-26.12.2018. Jouluristeilyn aikataulu ja ohjelma poikkeaa täysin normaalista, ja koko laiva täyttyy joulun tunnelmasta. Matkaan voi lähteä joko Turusta tai vaihtoehtoisesti Ahvenanmaalta.