TILAA TIEDOTTEET

MEDIAYHTEYSTIEDOT

Marika Nöjd
Viestintäjohtaja
Tallink Silja Oy
Puh. +358 9 180 4308
GSM +358 400 207 704
E-mail: marika.nojd@tallinksilja.com
Lisää yhteystietoja →

KUVAUSLUVAT JA KUVAPANKKI

Kuvapankki on vapaasti median käytettävissä. Laivojen kuvausluvista tulee sopia tapauskohtaisesti Tallink Siljan viestinnän kanssa.
Lue lisää →

BLOGIYHTEISTYÖ

Oletko innokas risteilijä, shoppailija tai ehkä kulinaristi, ja kerrot kokemuksistasi blogikuvin ja -tekstein intohimoisesti muillekin?
Lue lisää →

Tallinkin uuden laivan MyStarin rakentaminen alkoi tänään Rauman telakalla

Tallinkin uusimman ympäristöystävällisen LNG:llä kulkevan laivan MyStarin rakentaminen alkoi 6.4.2020 perinteisellä metallinleikkausseremonialla. MyStar on toistaiseksi suurin Rauma Marine Constructionsin (RMC) telakalla rakennettava laiva ja toinen tärkeä askel Tallinkille kohti entistä parempaa energiatehokkuutta ja ympäristöystävällisyyttä Itämeren meriliikenteessä. Uusi laiva aloittaa liikennöinnin tammikuussa 2022 Helsinki–Tallinna-reitillä vuonna 2017 valmistuneen Megastarin rinnalla.

Laivamatkustajia opastetaan karanteenikäytäntöihin sekä laivalla että satamassa

Sosiaali- ja terveysministeriö on tehnyt määräyksen, jonka mukaan Suomeen saapuvien matkustajien karanteenikäytäntö koskee lentoasemien lisäksi myös satamia. Ennen satamaan tuloa matkustajat täyttävät lomakkeen terveydentilastaan, joka annetaan satamassa olevalle terveydenhuoltohenkilöstölle tai muulle viranomaiselle, mikäli viranomaiset ovat näin sopineet.

Tallink Silja sulkee Turun terminaalinsa toistaiseksi 4.4.2020 alkaen

Vallitsevasta koronavirustilanteesta johtuen Tallink Siljan Turun terminaali suljetaan toistaiseksi 4.4.2020 alkaen. Turusta laivaan otetaan tämän jälkeen toistaiseksi vain rahtia ja automatkustajia.  

Victoria I tekee kaksi edestakaista matkaa Tallinnasta Helsinkiin 2.-3.4.2020 kuljettaakseen rahtia Suomen ja Viron välillä

Tallinkin alus Victoria I tekee ylimääräisen edestakaisen matkan Tallinna-Helsinki-reitillä sekä torstaina 2.4.2020 että perjantaina 3.4.2020 varmistaakseen, että reitillä on riittävästi rahtikapasiteettia. Pyyntö ylimääräisille lähdöille tuli Viron Elinkeino- ja viestintäministeriöstä.

Tallink-konserni irtisanoo yhteensä noin 130 työntekijää Viron ja Latvian Tallink-hotelleissa

Tallink-konserni on ilmoittanut irtisanovansa noin 130 työntekijää Viron ja Latvian Tallink-hotelleissa (TLG Hotels). Lisäksi konsernin johto on arvioinut maatöissä työskentelevän henkilöstön resurssitarpeet seuraavan 6–12 kuukauden aikana. Irtisanomisia odotetaan tapahtuvan myös yhtiön muissa Viron tytäryhtiöissä ja liiketoiminta-alueilla, joilla henkilöstöresurssien tarve on vähentynyt huomattavasti koronaviruksesta johtuvan poikkeustilanteen vuoksi.

Tallinkin ja Silja Linen 26.3.2020 liikenteessä olevien laivojen reitit ja aikataulut

Viimeisten viikkojen aikana Tallink-konserni on muuttanut koronavirusepidemiasta johtuen sekä Tallinkin että Silja Linen laivojen reittejä ja aikatauluja sekä keskeyttänyt väliaikaisesti joidenkin laivojen operoinnin.

Suomen Huoltovarmuuskeskus tukee Tallinkin operoimia merikuljetuksia

Suomen Huoltovarmuuskeskus on ilmoittanut turvaavansa huoltovarmuuden kannalta tärkeät tavaravirrat Suomesta Ruotsiin sekä Baltiaan ja sitä kautta Keski-Eurooppaan. Tallink-konsernin osalta tukijärjestely koskee Suomen lipun alla operoivaa Turku-Tukholma-reitin Baltic Princessia, Ruotsin lipun alla operoivaa Turku-Tukholma-reitin Galaxya ja Viron lipun alla operoivaa Helsinki-Tallinna-reitin Megastaria.

Tallink-konsernin hallintoneuvosto luopuu palkkioistaan kolmen kuukauden ajaksi

Tallink-konsernin hallintoneuvoston jäsenet Enn Pant, Ain Hanschmidt, Kalev Järvelill, Toivo Ninnas, Eve Pant ja Raino Paron ovat tällä viikolla yksimielisesti päättäneet luopua hallintoneuvoston palkkioistaan. Alkuperäisen päätöksen mukaan neuvoston jäsenet luopuvat palkkioistaan seuraavan kolmen kuukauden ajaksi.

Tallink Starin Paldiski-Sassnitz-reitin uusi aikataulu ajalla 27.3.2020–18.4.2020

Tallink on julkistanut uuden aikataulun Paldiski-Sassnitz-reitille, joka on voimassa 27.3.2020–18.4.2020.

Baltic Princess ja Galaxy palaavat Turku-Tukholma-reitille

Silja Linen laivat Baltic Princess ja Galaxy siirtyvät liikennöimään takaisin Turku-Tukholma-reitille. Reitti operoidaan Ahvenanmaan Långnäsin kautta. Reitillä varmistetaan Suomelle elintärkeiden elintarvikkeiden ja tavaroiden merikuljetus Suomen/Ahvenanmaan ja Ruotsin välillä koronavirustilanteessa.