TILAA TIEDOTTEET

MEDIAYHTEYSTIEDOT

Marika Nöjd
Viestintäjohtaja
Tallink Silja Oy
Puh. +358 9 180 4308
GSM +358 400 207 704
E-mail: marika.nojd@tallinksilja.com
Lisää yhteystietoja →

KUVAUSLUVAT JA KUVAPANKKI

Kuvapankki on vapaasti median käytettävissä. Laivojen kuvausluvista tulee sopia tapauskohtaisesti Tallink Siljan viestinnän kanssa.
Lue lisää →

BLOGIYHTEISTYÖ

Oletko innokas risteilijä, shoppailija tai ehkä kulinaristi, ja kerrot kokemuksistasi blogikuvin ja -tekstein intohimoisesti muillekin?
Lue lisää →

Tallink yhdistää kansallislaulut ja maat toisiinsa

Suomenlahden yli kuusi pikalähtöä päivässä liikennöivä Tallink pyysi suomalaista artistia Iltaa ja virolaista Valter Soosalua tulkitsijoiksi molempien maiden kansallislauluista luodulle uudelle yhteisversiolle. Kappale ilmentää Suomen ja Viron suhdetta, joka ammentaa maiden, ihmisten ja tapojen yhtäläisyyksistä ja erilaisuuksista. Tallink haluaa kappaleella inspiroida syventämään suhdettaan naapurimaahan.

Italia valtaa Silja Linen laivat – vahvaa osaamista laivojen keittiötiimeiltä

Italia näkyy, maistuu ja kuuluu kevään ajan Silja Linen laivoilla ja Helsinki–Tallinna-reitin Europalla. Italialaisen suosikkiravintola Tavolàtan uusi menu on vahva taidonnäyte Silja Symphonyn keittiötiimiltä. Lisäksi ruokaa rakastava toimittaja ja tv-juontaja Ella Kanninen on valinnut listalta neljä suosikkiaan, jotka kuvastavat juuri hänen Italiaansa. Italia maistuu myös Bon Vivant -ravintoloiden viinibaareissa, joihin Silja Serenaden keittiötiimi ja Ella Kanninen ovat suunnitelleet upean antipasto-lajitelman.

Tallink-konsernin vuoden ensimmäisen neljänneksen matkustaja- ja rahtimäärät julkaistu

Tallink-konserni kuljetti vuoden 2019 ensimmäisen neljänneksen aikana yhteensä 1 855 772 matkustajaa, mikä on 3,9 prosenttia vähemmän kuin vastaavana ajankohtana vuonna 2018. Myös kuljetettujen ajoneuvojen määrä laski ollen 214 087 ajoneuvoa eli 3,7 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Sen sijaan kuljetettujen rahtiyksiköiden määrä jatkoi kasvuaan ollen 93 114 yksikköä, mikä on vuodentakaiseen verrattuna 2,7 prosenttia enemmän.

Tallink-konserni ja Rauma Marine Constructions allekirjoittivat sopimuksen uuden laivan rakentamisesta

AS Tallink Grupp ja Rauma Marine Constructions (RMC) allekirjoittivat sopimuksen uuden LNG-käyttöisen Shuttle-pikalaivan rakentamisesta Helsinki–Tallinna-reitille. Sopimus astuu voimaan tänään. Aluksen suunniteltu valmistumisaika on tammikuussa 2022.

Tallink Siljalle uudet brändimarkkinointi- ja mediatoimistot

Tallink Silja on valinnut uuden brändimarkkinointitoimiston tekemään Tallink Shuttlen eli Tallinnan liikenteen pikalaivojen markkinointia. Uudeksi toimistoksi on valittu Suomesta Bob the Robot. Yhtiön uudeksi lokaaliksi mediatoimistoksi valittiin Dagmar, joka aloittaa 1.5.2019.  

Tallink etsii maskottia itselleen – osallistu kilpailuun!

Tallink käynnisti suunnittelukilpailun, jonka myötä Tallinkin laivoille on tarkoitus löytää iloinen ja merihenkinen maskotti. Kilpailuun voi osallistua piirtämällä luonnoksen maskotista nimiehdotuksineen sekä kirjoittamalla lyhyen tarinan siitä, miksi ehdotettu hahmo sopii parhaiten Tallinkin laivojen uudeksi maskotiksi. Lopullisen valinnan tekee tuomaristo, joka koostuu Tallinkin markkinointi- ja brändiasiantuntijoista sekä kuuluisasta virolaisesta sarjakuvataiteilija Heiki Ernitsistä.

Tallink-konserni kuljetti ennätysmäärän matkustajia ja rahtia, mutta liikevaihto ja voitto supistuivat

Pörssissä tänään julkaistun tilinpäätöstiedotteen (tilintarkastamaton) mukaan Tallink-konserni kuljetti vuonna 2018 matkustajia ja rahtia enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Matkustajien kokonaismäärä kasvoi ja oli 9 756 611 vuonna 2018, mikä ylittää konsernin edellisvuoden matkustajamäärän lähes 900:lla. Lisäys konsernin kuljettamien rahtiyksiköiden määrässä oli vielä merkittävämpi. Se kasvoi 5,7 prosenttia vuodesta 2017, ja vuonna 2018 kuljetettiin kaikkiaan lähes 385 000 rahtiyksikköä.

Tallink-konserni tekee muutoksia johtoryhmäänsä

Tallink-konserni ilmoitti aamulla pörssitiedotteessaan, että yhtiö on tehnyt uusia muutoksia johtoryhmän kokoonpanoon. Johtoryhmän puheenjohtaja Paavo Nõgenen suositusten mukaisesti Tallinkin hallintoneuvos on nimittänyt konsernin johtoryhmän uudeksi jäseneksi Piret Mürk-Duboutin 15.4.2019 alkaen. Samalla hallintoneuvos erottaa Andres Huntin johtoryhmästä saatuaan tämän erohakemuksen.

Tallink-konsernin kaikilla matkustajalaivoilla nyt MSC-sertifikaatti

Tallink-konsernin kaikki 11 matkustajalaivaa ovat saaneet vastuullisesti pyydetyn kalan ja äyriäisten MSC:n jäljitettävyyssertifikaatin katkarapu- ja sillituotteille. Sertifikaatti myönnettiin jo aiemmin kaikille Suomesta liikennöiville laivoille ja nyt sen piiriin saatiin myös Itämeren muilla reiteillä liikennöivät Tallinkin laivat.  

Tallink Silja suunnittelee liiketoimintojensa uudelleenjärjestelyjä Suomen maatoiminnoissa

Tallink Silja Oy suunnittelee liiketoimintojensa uudelleenjärjestelyjä Suomen maatoiminnoissa. Syynä liiketoimintojen uudelleenjärjestelyihin ovat matkailualan toimintaympäristön ja erityisesti asiakkaiden tarpeiden muutokset.