TILAA TIEDOTTEET

MEDIAYHTEYSTIEDOT

Marika Nöjd
Viestintäjohtaja
Tallink Silja Oy
Puh. +358 9 180 4308
GSM +358 400 207 704
E-mail: marika.nojd@tallinksilja.com
Lisää yhteystietoja →

KUVAUSLUVAT JA KUVAPANKKI

Kuvapankki on vapaasti median käytettävissä. Laivojen kuvausluvista tulee sopia tapauskohtaisesti Tallink Siljan viestinnän kanssa.
Lue lisää →

BLOGIYHTEISTYÖ

Oletko innokas risteilijä, shoppailija tai ehkä kulinaristi, ja kerrot kokemuksistasi blogikuvin ja -tekstein intohimoisesti muillekin?
Lue lisää →

Tallink Silja valitsi uudet laivan viinit ja oluet – nyt valikoimassa myös roséviini

Tallink Siljan laivojen valikoimiin on valittu uudet viinit ja nimikko-oluet. Ensimmäistä kertaa laivoille saadaan oma roséviini. Tallinkin 30-vuotisjuhlan kunniaksi lanseerataan nimikko-oluiden lisäksi juhlavuoden käsityöläisoluet. Laivojen valikoimissa on tuttuun tapaan myös valkoviini, punaviini, kuohuviini ja samppanja.

Tallink-konserni laajentaa franchise-toimintojaan Virossa Superdry-brändiin

Tallink-konserni on tehnyt Virossa franchising-sopimuksen suositun Superdry-muotimerkin kanssa ja vastaa jatkossa Superdry-myymälöiden toiminnasta Tallinnan Rocca al Mare- sekä Ülemiste-ostoskeskuksissa. Brittiläinen muotibrändi on viides franchising-merkki, joka on lisätty Tallinkin salkkuun viimeksi kuluneiden 1,5 vuoden aikana.

Angry Birdsit vauhdittavat Silja Linen laivojen kesää

Lapsiperheille on luvassa tulevana kesänä Silja Linen laivoilla täysin uusia elämyksiä uudistuneen FriendSHIP-lastenkonseptin lanseerauksen myötä. Rovio Entertainmentin Angry Birds -hahmot ovat näkyvästi mukana laivojen Summer Centereissä, teineille on tiedossa jännittävä pakopeli Helsinki-Tukholma-reitin laivoilla ja lisäksi Grande Buffet -ravintolan lastenpöytä uudistuu lasten toiveiden mukaisesti.

Tallink-konsernin ensimmäisen neljänneksen taloudellinen tulos: rahdin tuotot jatkoivat kasvua, mutta yhtiön liikevaihto laski

Tallink-konserni* on tänään julkaissut tilintarkastamattoman osavuosikatsauksen vuoden 2019 ensimmäiseltä vuosineljännekseltä (tammi-maaliskuu). Konsernin nettotappio oli 25,3 miljoonaa euroa (19,6 miljoonaa euroa Q1/2018) ja liikevaihto 178,9 miljoonaa euroa, ollen 2,9 prosenttia pienempi kuin vuoden 2018 ensimmäisellä neljänneksellä.

Tallinkin maskottikisan voittaja on 6-vuotiaan tytön ideoima plankton perhe

Tallinkin maskottikisaan tuli lähes 250 ehdotusta. Tuomaristo valitsi voittajaksi kuusivuotiaan latvialaisen Alicen piirtämän kokonaisen plankton-perheen. Ruotsalainen mainostoimisto Happy luo lopullisen maskotin voittajaehdotuksen luonnokseen perustuen.

Tallink-konserni avaa rahtiliikenteen toimipisteen Puolaan

Tallink-konserni avaa rahtiliikenteen toimipisteen Puolan Varsovaan. Tallinkin rahtiliiketoiminta on kasvanut viime vuosina tasaisesti kaikilla konsernin reiteillä. Yhtiö tarjoaa rahtikuljetuksia kaikilla sen 11 matkustajalaivalla sekä kahdella rahtilaivalla, ja on siten olennainen toimija alueen liikenneinfrastruktuurissa. Puolan toimiston avaaminen liittyy yrityksen haluun kasvattaa rahtitoimintaa Keski-Euroopassa. Toimistopäällikön rekrytointi on parhaillaan käynnissä.

Tallink yhdistää kansallislaulut ja maat toisiinsa

Suomenlahden yli kuusi pikalähtöä päivässä liikennöivä Tallink pyysi suomalaista artistia Iltaa ja virolaista Valter Soosalua tulkitsijoiksi molempien maiden kansallislauluista luodulle uudelle yhteisversiolle. Kappale ilmentää Suomen ja Viron suhdetta, joka ammentaa maiden, ihmisten ja tapojen yhtäläisyyksistä ja erilaisuuksista. Tallink haluaa kappaleella inspiroida syventämään suhdettaan naapurimaahan.

Italia valtaa Silja Linen laivat – vahvaa osaamista laivojen keittiötiimeiltä

Italia näkyy, maistuu ja kuuluu kevään ajan Silja Linen laivoilla ja Helsinki–Tallinna-reitin Europalla. Italialaisen suosikkiravintola Tavolàtan uusi menu on vahva taidonnäyte Silja Symphonyn keittiötiimiltä. Lisäksi ruokaa rakastava toimittaja ja tv-juontaja Ella Kanninen on valinnut listalta neljä suosikkiaan, jotka kuvastavat juuri hänen Italiaansa. Italia maistuu myös Bon Vivant -ravintoloiden viinibaareissa, joihin Silja Serenaden keittiötiimi ja Ella Kanninen ovat suunnitelleet upean antipasto-lajitelman.

Tallink-konsernin vuoden ensimmäisen neljänneksen matkustaja- ja rahtimäärät julkaistu

Tallink-konserni kuljetti vuoden 2019 ensimmäisen neljänneksen aikana yhteensä 1 855 772 matkustajaa, mikä on 3,9 prosenttia vähemmän kuin vastaavana ajankohtana vuonna 2018. Myös kuljetettujen ajoneuvojen määrä laski ollen 214 087 ajoneuvoa eli 3,7 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Sen sijaan kuljetettujen rahtiyksiköiden määrä jatkoi kasvuaan ollen 93 114 yksikköä, mikä on vuodentakaiseen verrattuna 2,7 prosenttia enemmän.

Tallink-konserni ja Rauma Marine Constructions allekirjoittivat sopimuksen uuden laivan rakentamisesta

AS Tallink Grupp ja Rauma Marine Constructions (RMC) allekirjoittivat sopimuksen uuden LNG-käyttöisen Shuttle-pikalaivan rakentamisesta Helsinki–Tallinna-reitille. Sopimus astuu voimaan tänään. Aluksen suunniteltu valmistumisaika on tammikuussa 2022.