TILAA TIEDOTTEET

MEDIAYHTEYSTIEDOT

Marika Nöjd
Viestintäjohtaja
Tallink Silja Oy
Puh. +358 9 180 4308
GSM +358 400 207 704
E-mail: marika.nojd@tallinksilja.com
Lisää yhteystietoja →

KUVAUSLUVAT JA KUVAPANKKI

Kuvapankki on vapaasti median käytettävissä. Laivojen kuvausluvista tulee sopia tapauskohtaisesti Tallink Siljan viestinnän kanssa.
Lue lisää →

BLOGIYHTEISTYÖ

Oletko innokas risteilijä, shoppailija tai ehkä kulinaristi, ja kerrot kokemuksistasi blogikuvin ja -tekstein intohimoisesti muillekin?
Lue lisää →

Uusi risteilyreitti Turusta Tallinnaan jouluna 2018

Paljon toivottu suora risteilymahdollisuus Turusta Tallinnaan toteutuu vihdoin, kun Baltic Princess tekee jouluristeilyn reitillä 24.-26.12.2018. Jouluristeilyn aikataulu ja ohjelma poikkeaa täysin normaalista, ja koko laiva täyttyy joulun tunnelmasta. Matkaan voi lähteä joko Turusta tai vaihtoehtoisesti Ahvenanmaalta.

Silja Linen ja Tallinkin mocktailit hurmaavat Itämeren

Alkoholittomien cocktailien eli mocktailien uudistuneet maut hurmaavat tänä kesänä Silja Linen ja Tallinkin matkustajat Itämerellä. Mocktailien kulutus on kasvanut jatkuvasti ja siksi Tallink päätti aloittaa yhteistyön suomalaisen Mixtecin ja vuoden 2016 coctailien maailmanmestari Markus Sillanpään kanssa.

Tallink Silja Oy ja Turun Nappulaliiga ry yhteistyöhön

Tallink Silja Oy on aloittanut yhteistyön Turun Nappulaliiga ry:n kanssa. Seura on toiminut juniorijalkapallon parissa jo 53 vuotta liikuttaen vuosittain n. 1 500 turkulaista lasta. 

Silja Linen ja Tallinkin laivojen kesäviihde muokkautuu risteilijöiden mukaiseksi

Silja Linen ja Tallinkin laivoilla luotetaan tänä kesänä tieteeseen ja matkustajien yllättämiseen laivamatkan aikana, unohtamatta eri kansallisuuksia ja heidän toiveitaan. Koulujen kesälomien aikana Silja Linen laivoilla risteilevistä suuri osa on lapsiperheitä. Pelkästään yhden Helsinki-Tukholma-risteilyn aikana ohjelmaa, esityksiä, shownumeroita ja aikataulutettua tekemistä on huimat 65 kappaletta!

Tallink-konserni aikoo listautua myös Helsingin pörssiin

Tallink-konserni (AS Tallink Grupp) on tänään ilmoittanut Tallinnan pörssiin aikovansa tehdä toissijaisen listautumisen Helsingin pörssiin. Yhtiön hallintoneuvos teki asiasta päätöksen kuluvalla viikolla konsernin johtoryhmän ehdotuksesta. Päätöksen mukaisesti Tallink-konserni aloittaa nyt valmistelut Helsingin pörssiin listautumisen osalta. Listautumisen ajankohta vahvistuu valmistelujen aikana, mutta sen arvioidaan tapahtuvan alkusyksystä 2018. Tallink-konsernin osakkeet pysyvät listattuna myös Tallinnan pörssissä.

Ismo Sipeläisen Menu Nordic Silja Linen laivoille

Keittiömestari ja Suomen Bocuse d’Or edustaja Ismo Sipeläinen on loihtinut laivojen fine dining -ravintoloiden seuraavan viiden ruokalajin Menu Nordicin. Ensimmäistä kertaa menusta on tehty täysin oma kolmen ruokalajin vegaaniversio ja lasten oma versio.

Tallinnan D-terminaalin autolähtöselvityksen paikka muuttuu 9.5.2018 alkaen

Tallink pyytää kaikkia Tallinnaan autolla matkustavia huomioimaan, että keskiviikosta 9.5.2018 alkaen Tallinnan sataman D-terminaalin autolähtöselvityksen paikka muuttuu ja samalla Tallinnan Satama ottaa käyttöön elektronisen Smart Port  -autolähtöselvityksen. Tallinnan sataman uusi elektroninen Smart Port -autolähtöselvitys nopeuttaa ja sujuvoittaa matkallelähtöä.

Silja Serenaden miehistö harjoitteli vammaisten matkustajien evakuointia

Silja Serenaden miehistö harjoitteli keskiviikkona 25.4.2018 vammaisten matkustajien evakuointia laivalta. Mukana oli liikuntarajoitteisia, kehitysvammaisia, psyykkisesti vammaisia sekä näkö- ja kuulovammaisia henkilöitä. Harjoitus oli osa vammaisten, pelastusviranomaisten ja liikennöitsijöiden välistä pelastusyhteistyöprojektia Mutual Trustia.

Tallink-konsernin Q1 tulos: rahtiyksiköiden ja ajoneuvojen määrä kasvoi, matkustajamäärä laski

Tallink-konserni* kuljetti vuoden 2018 ensimmäisen neljänneksen aikana yhteensä 1 930 449 matkustajaa, mikä on 0,5 prosenttia vähemmän kuin vastaavana ajankohtana vuonna 2017. Sen sijaan kuljetettujen rahtiyksiköiden määrä jatkoi voimakasta kasvuaan ollen 90 687 yksikköä, mikä on 8,2 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Myös kuljetettujen ajoneuvojen määrä kasvoi: ensimmäisen vuosineljänneksen aikana kuljetettiin 222 370 ajoneuvoa, kasvua vuodentakaiseen on siten 2,3 prosenttia.

Italialainen keittiöpäällikkö Valter Gaiaudi suunnitteli uudistuneen ruokalistan Silja Linen ja Tallinkin laivoille

Italialainen keittiöpäällikkö Valter Gaiaudi suunnitteli Silja Linen ja Tallinkin laivojen Tavolàta-ravintoloihin täysin uudistuneen ruokalistan, josta matkustajat pääsevät nauttimaan vuoden verran 1.4.2018-31.3.2019. Luoteis-Italian Liguriasta lähtöisin oleva menu sisältää runsaasti merenantimia, ja on saanut inspiraation siitä, mitä tavalliset italialaiset kotiäidit ostavat markkinoilta.