TILAA TIEDOTTEET

MEDIAYHTEYSTIEDOT

Marika Nöjd
Viestintäjohtaja
Tallink Silja Oy
Puh. +358 9 180 4308
GSM +358 400 207 704
E-mail: marika.nojd@tallinksilja.com
Lisää yhteystietoja →

KUVAUSLUVAT JA KUVAPANKKI

Kuvapankki on vapaasti median käytettävissä. Laivojen kuvausluvista tulee sopia tapauskohtaisesti Tallink Siljan viestinnän kanssa.
Lue lisää →

BLOGIYHTEISTYÖ

Oletko innokas risteilijä, shoppailija tai ehkä kulinaristi, ja kerrot kokemuksistasi blogikuvin ja -tekstein intohimoisesti muillekin?
Lue lisää →

Tallink-konsernin Q1 tulos: rahtiyksiköiden ja ajoneuvojen määrä kasvoi, matkustajamäärä laski

Tallink-konserni* kuljetti vuoden 2018 ensimmäisen neljänneksen aikana yhteensä 1 930 449 matkustajaa, mikä on 0,5 prosenttia vähemmän kuin vastaavana ajankohtana vuonna 2017. Sen sijaan kuljetettujen rahtiyksiköiden määrä jatkoi voimakasta kasvuaan ollen 90 687 yksikköä, mikä on 8,2 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Myös kuljetettujen ajoneuvojen määrä kasvoi: ensimmäisen vuosineljänneksen aikana kuljetettiin 222 370 ajoneuvoa, kasvua vuodentakaiseen on siten 2,3 prosenttia.

Italialainen keittiöpäällikkö Valter Gaiaudi suunnitteli uudistuneen ruokalistan Silja Linen ja Tallinkin laivoille

Italialainen keittiöpäällikkö Valter Gaiaudi suunnitteli Silja Linen ja Tallinkin laivojen Tavolàta-ravintoloihin täysin uudistuneen ruokalistan, josta matkustajat pääsevät nauttimaan vuoden verran 1.4.2018-31.3.2019. Luoteis-Italian Liguriasta lähtöisin oleva menu sisältää runsaasti merenantimia, ja on saanut inspiraation siitä, mitä tavalliset italialaiset kotiäidit ostavat markkinoilta.

Tallink-konsernin uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Paavo Nõgene 1.5.2018 alkaen

Tallink-konsernin hallintoneuvosto on valinnut tänään Paavo Nõgenen uudeksi konsernin toimitusjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi 1.5.2018 alkaen. Nykyinen toimitusjohtaja Janek Stalmeister jatkaa Tallink-konsernin johtoryhmän jäsenenä.

Baltic Princessin telakointi jatkuu 17.3. asti – Galaxy korvaa osan iltalähdöistä

Baltic Princessin telakointi jatkuu 17.3. asti eli laiva palaa omalle reitilleen iltalähdöllä Turusta sunnuntaina 18.3. Baltic Princessin lisätelakoinnin vuoksi Galaxy siirtyy korvaamaan iltalähtöjä Turusta perjantaina 16.3. ja lauantaina 17.3. Galaxy palaa omalle reitilleen maanantaina 19.3. aamulähdöllä Turusta. Baltic Princessin lähdöt ajalta 12.-15.3. on jouduttu perumaan.

Baltic Princessin lähdöt 12.-16.3. joudutaan perumaan teknisen vian vuoksi

Tämän hetkisen tiedon mukaan Baltic Princessin lähdöt 12.-16.3. joudutaan valitettavasti perumaan. Baltic Princessillä on ilmennyt hiljattain tehdyn telakoinnin jälkeen teknistä vikaa, jota ei ole yrityksistä huolimatta saatu korjattua. Tämän vuoksi laivalle on tehtävä korjaustöitä kuivatelakalla ennen kuin se voi palata reitilleen.

Baltic Princess palaa liikenteeseen tänään 8.3.

Turku-Tukholma-reitin Baltic Princess uudistui alkuvuodesta 2018 Remontowan telakalla Puolassa ja palaa reitilleen tänään 8.3.2018 iltalähdöllä Turusta Tukholmaan. Kuluneiden kahdeksan viikon aikana laivalle tehtiin niin teknisiä huoltotöitä kuin useita matkustajille näkyviä uudistuksia. Mittavin ja lopulta viivästyksiin johtanut työ oli kuitenkin laivan kahden vaihdelaatikon vaihtaminen.

Tallinkille ennätyksellinen 967 miljoonan euron liikevaihto vuonna 2017

Tilinpäätöstiedotteen (tilintarkastamaton) mukaan AS Tallink Grupp saavutti ennätyksellisen 967 miljoonan euron liikevaihdon vuonna 2017. Lisäksi, kuten pörssitiedotteessamme kerroimme, konsernin kaikkien aikojen suurin vuosittainen matkustajamäärä – yli 9,8 miljoonaa matkustajaa – lisäsi merkittävästi konsernin ravintoloiden ja myymälöiden liikevaihtoa lähes 537 miljoonaan euroon, mikä nostaa Tallink-konsernin nettovoiton vuodelta 2017 yhteensä 49 miljoonaan euroon.

BALTIC PRINCESSIN TELAKOINNISSA LISÄVIIVÄSTYS – LAIVAN ARVIOITU PALUU REITILLEEN 8.3.2018

Turku–Tukholma-reitin Baltic Princessin tekninen telakointi viivästyy entisestään. Laivan piti alun perin olla uudistumassa telakalla 10.1.–22.2.2018, mutta paluupäivää on jo aiemmin jouduttu lykkäämään maaliskuun alkuun. Lisäviivästyksen myötä laivan ensimmäinen lähtö Turusta on tämänhetkisen arvion mukaan 8.3. Viivästys johtuu uuden vaihdelaatikon asennuksen yhteydessä ilmenneistä teknisistä lisätöistä.

Baltic Princessin paluu viivästyy – laivan arvioitu paluupäivä reitilleen on perjantaina 2.3.2018

Turku-Tukholma-reitin Baltic Princessin tekninen telakointi viivästyy entisestään ja tämänhetkisen tiedon mukaan laiva palaa liikenteeseen perjantaina 2.3. iltalähdöllä Turusta. Baltic Princessin lähdöt ajalle 24.2.-1.3.2018 joudutaan valitettavasti kokonaan perumaan.  Viivästyminen johtuu laivalle tehtävistä teknisistä lisätöistä, joita on ilmennyt uuden vaihdelaatikon asennuksen yhteydessä.

Tallink-konserni on hankkinut Esprit-brändin franchiseoikeudet Virossa

Tallink-konserni on hiljattain hankkinut franchiseoikeudet maailmanlaajuiselle Esprit-brändille Virossa ja laajentaa siten tunnettujen brändien franchisetoimintojaan.