TILAA TIEDOTTEET

MEDIAYHTEYSTIEDOT

Marika Nöjd
Viestintäjohtaja
Tallink Silja Oy
Puh. +358 9 180 4308
GSM +358 400 207 704
E-mail: marika.nojd@tallinksilja.com
Lisää yhteystietoja →

KUVAUSLUVAT JA KUVAPANKKI

Kuvapankki on vapaasti median käytettävissä. Laivojen kuvausluvista tulee sopia tapauskohtaisesti Tallink Siljan viestinnän kanssa.
Lue lisää →

BLOGIYHTEISTYÖ

Oletko innokas risteilijä, shoppailija tai ehkä kulinaristi, ja kerrot kokemuksistasi blogikuvin ja -tekstein intohimoisesti muillekin?
Lue lisää →

Tallink ja HSL aloittavat lippuyhteistyön

Tallink alkaa myydä HSL:n matkalippuja Helsinki–Tallinna-reitillä Megastar ja Star -laivoilla 1.12.2017. Yhteistyöllä sujuvoitetaan kotimaisten ja ulkomaisten matkustajien kulkemista Helsingissä ja HSL:n kulkuneuvoissa. Kun joukkoliikenteen lippu on valmiiksi ostettuna, matkustajat pääsevät helposti julkisilla kulkuneuvoilla Länsisatamasta Helsingin keskustaan ja takaisin.

Tallink Silja mukana Suomen Bocuse d’Or -edustaja Ismo Sipeläisen matkassa harjoitteluaikana

Tallink Silja on jälleen mukana mahdollistamassa suomalaisen ruokakulttuurin maailmanvalloitusta. Yhtiö tekee yhteistyötä Suomen edustajaksi valitun keittiöpäällikkö Ismo Sipeläisen kanssa Bocuse d’Or -kilpailun harjoitteluaikana. Yhteistyön myötä Sipeläinen tekee kesällä 2018 erikoismenun Silja Linen Bon Vivant- ja Tallinkin Gourmet-ravintoloihin.

Tallinkin tulos 45,4 miljoonaa euroa vuoden 2017 ensimmäisten yhdeksän kuukauden aikana

Tallink-konsernin* tulos (tilintarkastamaton) vuoden 2017 ensimmäisten yhdeksän kuukauden aikana on 45,4 miljoonaa euroa, mikä on 4,8 miljoonaa euroa (11,9 %) enemmän kuin edellisvuoden vastaavana ajankohtana. Liikevaihto oli samana ajankohtana 734,1 miljoonaa euroa eli kasvua vuodentakaiseen oli 3,2 prosenttia. Myös käyttökate (EBITDA) kasvoi edellisvuoteen verrattuna lähes 10 miljoonalla eurolla ollen kuluvan vuoden ensimmäisten yhdeksän kuukauden aikana 129,5 miljoonaa euroa.

Baltic Princess uudistuu alkuvuodesta 2018

Turku-Tukholma-reitin Baltic Princess uudistuu alkuvuodesta 2018 laivan ollessa telakalla 10.1.-22.2.2018. Näiden kuuden viikon aikana laivalle tehdään suunnitelmien mukaisia teknisiä huoltotöitä sekä matkustajille näkyviä uudistuksia; laivan ravintolapalveluita sekä ostosmahdollisuuksia uudistetaan ja lisäksi lapsimatkustajille rakennetaan täysin uusi Silja Land. Baltic Princess telakoidaan Puolassa Remontowan korjaustelakalla.

Tallinkin rahtilaiva SeaWind liikennöi jatkossa Muugan satamaan

Tallink on yhdessä Tallinnan sataman sekä Transiidikeskuse AS:n kanssa vaihtanut rahtilaiva SeaWindin satamapaikan Virossa Tallinnan vanhankaupungin satamasta Muugan satamaan. Tämä muutos tarkoittaa, että vuositasolla yli 40 000 rekkaa siirtyy pois Tallinnan kaupungin keskustasta vähentäen samalla merkittävästi keskustan ruuhkia ja saasteita.  

Tallink-konsernin osavuosikatsaus 1.7.-30.9.2017

AS Tallink Grupp* (Tallink) kuljetti yhteensä 2 912 759 matkustajaa vuoden 2017 kolmannella kvartaalilla (heinä-syyskuussa), mikä on 2 prosenttia enemmän kuin vastaavana ajankohtana vuonna 2016. Myös kuljetettujen rahtiyksiköiden määrä nousi edellisvuoden vertailuajankohtaan verrattuna, kasvua oli 12,5 prosenttia ja rahtiyksiköitä yhteensä 91 335.

Tallink Siljalle MSC-sertifikaatti ensimmäisenä laivayhtiönä maailmassa

Tallinkin ja Silja Linen Suomesta lähteville risteilylaivoille on myönnetty ensimmäisenä laivayhtiönä maailmassa MSC:n jäljitettävyyssertifikaatti. Vastuullisesti pyydetyn kalan ja äyriäisten MSC-sertifiointi on jatkoa Tallink Siljan kestävää kehitystä tukevalle työlle. Tallink-konserni on yksi Itämeren alueen suurimmista matkustaja- ja rahtiliikennevarustamoista.

Ravintola Juuri lähti merelle

Helsinkiläisravintola Juuren keittiömestari Jukka Nykäsen laatima Menu Nordic by Juuri tekee Itämeren aalloilla syksyn ajan kunniaa suomalaiselle ruokakulttuurille. Syksyisen juurevat maut ovat tarjolla Silja Serenaden ja Silja Symphonyn Bon Vivant –ravintoloissa aina tammikuun alkuun saakka.

Silja Linen ja Tallinkin brändiuudistuksen ensimmäinen askel otettu

Tallink-konserni on tänään ottanut ensimmäisen askeleen brändiuudistuksessaan ja julkaissut uudet ilmeet kahdelle kuluttajabrändilleen Silja Linelle ja Tallinkille. Brändiuudistusprojekti on ollut käynnissä pitkään, ja tarkoituksena oli päivittää molemmat brändit kohtaamaan tämän päivän asiakkaiden muuttuneita tarpeita.

Kaikkien aikojen matkustajaennätys Tallinkille: 1,2 miljoonaa matkustajaa

Tallink-konserni teki heinäkuussa kaikkien aikojen matkustajaennätyksen ja kuljetti yhteensä 1 208 156 matkustajaa, mikä on 1,7 prosenttia enemmän kuin vastaavana aikana viime vuonna. Matkustajaennätyksiä tehtiin sekä Ruotsi-Viro- että Ruotsi-Latvia –reiteillä.