TILAA TIEDOTTEET

MEDIAYHTEYSTIEDOT

Tallink Siljan viestintä palvelee mediaa arkisin klo 8 - 16. 
Viestinnällä ei ole toistaiseksi päivystystä iltaisin eikä viikonloppuisin.

Mediakyselyt: comms@tallinksilja.com

Viestintäjohtaja Marika Nöjd, 
+358 400 207 704
Viestinnän assistentti Armi Kailio,
+358 45 635 6870


etunimi.sukunimi@tallinksilja.com

AS Tallink Gruppin mediayhteystiedot 

Sijoittajaviestinnästä vastaa AS Tallink Grupp.

KUVAUSLUVAT JA KUVAPANKKI

Kuvapankki on vapaasti median käytettävissä. Laivojen kuvausluvista tulee sopia tapauskohtaisesti Tallink Siljan viestinnän kanssa.
Lue lisää →

BLOGIYHTEISTYÖ

Oletko innokas risteilijä, shoppailija tai ehkä kulinaristi, ja kerrot kokemuksistasi blogikuvin ja -tekstein intohimoisesti muillekin?
Lue lisää →

Tallink nosti kanteen Tallinnan satamaa vastaan

Tallink on nostanut kanteen Harjun lääninoikeuteen Virossa Tallinnan satamaa (AS Tallinna Sadam) vastaan 15,4 miljoonan euron suuruisella vaateella. Tallink vaatii, että Tallinnan satama korvaa yritykselle osan liian korkeista satamamaksuista, jotka maksettiin satamapalveluista Tallinnan satamalle (Tallinna Vanasadam). Viron kilpailulain mukaan määräävässä markkina-asemassa olevan on kiellettyä asettaa tai soveltaa suoraan tai epäsuorasti osto- tai myyntihintoja tai muita epäreiluja kauppaehtoja.

Tallink-konserni teki 108,3 miljoonan euron tappion pandemiavuonna 2020

Pörssissä tänään julkaistun taloudellisen raportin (tilintarkastamaton) mukaan Tallink-konsernin nettotappio oli 108,3 miljoonan euroa vuonna 2020 (nettovoitto 49,7 milj. euroa vuonna 2019). Tappioon vaikuttivat matkustusrajoitukset, rajojen sulkeminen ja eri maissa julistetut poikkeustilat COVID-19-pandemian vuoksi.

Tallink Silja edellyttää ulkomailta Suomeen saapuvilta laivamatkustajilta negatiivista koronatestitodistusta 23.2.2021 lähtien

Tallink Silja edellyttää Virosta ja Ruotsista Suomeen saapuvilta matkustajilta negatiivista koronatestitulosta 23.2.2021 alkaen THL:n suosituksen mukaisesti. Todistusta ei edellytetä risteilymatkustajilta, jotka eivät ole käyneet maissa toisessa maassa.  

Galaxy telakalle 1.-5.2.2021 – Baltic Princess liikennöi normaalin aikataulun mukaisesti

Turku-Tukholma-reitin Galaxy on poissa liikenteestä suunnitellun teknisen telakoinnin vuoksi 1.-5.2.2021. Galaxylle tehdään telakoinnin aikana normaalin huolto-ohjelman mukaisia teknisiä kunnostustöitä. Laiva telakoidaan Turun korjaustelakalla Naantalissa.

Tallink nimittää ruotsalaiselle tytäryhtiölleen Tallink Silja Ab:lle uuden toimitusjohtajan

Tallink nimittää Ats Jooritsin Ruotsissa toimivan tytäryhtiö Tallink Silja Ab:n uudeksi toimitusjohtajaksi. Yhtiön nykyinen toimitusjohtaja Marcus Risberg jättää yhtiön ja siirtyy uuteen tehtävään Destination Gotlandin toimitusjohtajaksi.

Tallinkin vuoden 2020 tilastot paljastavat Covid19-pandemian vaikutuksen matkustaja- ja rahtilukuihin

Tallink on julkaissut vuoden 2020 neljännen kvartaalin sekä joulukuun matkustaja- ja rahtiluvut. Odotusten mukaisesti Tallinkin vuoden 2020 kokonaismatkustajamäärä laski 61,8 prosenttia. Yhtiö kuljetti kaikkiaan yhteensä 3 732 102 matkustajaa kaikilla operoimillaan reiteillä vuonna 2020 (9 763 210 vuonna 2019).

Tallink keskeyttää Victoria I:n liikennöinnin 1.1.2021 alkaen

Tallink keskeyttää Victoria I:n liikennöinnin sekä Helsinki-Tallinna- että Tallinna-Tukholma-Riika-Tukholma-Tallinna-reitillä 1.1.2021 alkaen.

Tallink Silja Oy ja NIB ovat tehneet sopimuksen koronatukilainasta yhtiön toimintojen turvaamiseksi

Tallink Silja Oy ja Pohjoismaiden Investointipankki (NIB) ovat tehneet nelivuotisen sopimuksen 100 miljoonan euron lainasta, jolla tuetaan yhtiön toimia covid-19-pandemian liiketoiminnalle aiheuttamien seurausten lievittämiseksi.

Tallink Silja Oy vähentää arviolta 100 työpaikkaa, lomautukset jatkuvat

Tallink Silja Oy:n lokakuun alussa alkaneet yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelut koskivat suunnitelmaa vähentää noin 120 työpaikkaa, tehdä organisaatiorakenteen muutoksia sekä toteuttaa lisälomautuksia koronapandemian vaikutusten vuoksi. Matkustuksen radikaalin vähentymisen ja markkinamuutosten vuoksi Tallink Silja vähentää Suomessa arviolta 100 työpaikkaa. Vähennykset toteutetaan pääosin vuoden loppuun mennessä.

Kasvomaskin käyttö laajenee Helsinki-Tallinna-reitin laivoille

Viron hallitus on linjannut, että tiistaista 24.11.2020 alkaen julkisissa sisätiloissa sekä joukkoliikenteessä on käytettävä kasvomaskia. Näin ollen myös Tallinkin Helsinki-Tallinna-reitin laivoilla on jatkossa aina käytettävä maskia laivan yleisissä tiloissa liikuttaessa.