TILAA TIEDOTTEET

MEDIAYHTEYSTIEDOT

Tallink Siljan viestintä palvelee mediaa arkisin klo 8 - 16. 
Viestinnällä ei ole toistaiseksi päivystystä iltaisin eikä viikonloppuisin.

Mediakyselyt: comms@tallinksilja.com

Viestintäjohtaja Marika Nöjd, 
+358 400 207 704
Viestinnän asiantuntija Armi Kailio,
+358 45 635 6870


etunimi.sukunimi@tallinksilja.com

AS Tallink Gruppin mediayhteystiedot 

Sijoittajaviestinnästä vastaa AS Tallink Grupp.

KUVAUSLUVAT JA KUVAPANKKI

Kuvapankki on vapaasti median käytettävissä. Laivojen kuvausluvista tulee sopia tapauskohtaisesti Tallink Siljan viestinnän kanssa.
Lue lisää →

BLOGIYHTEISTYÖ

Oletko innokas risteilijä, shoppailija tai ehkä kulinaristi, ja kerrot kokemuksistasi blogikuvin ja -tekstein intohimoisesti muillekin?
Lue lisää →

Silja Europa palaa liikenteeseen 23.6.2021

Tallink-konsernin suurin laiva Silja Europa palaa Helsinki-Tallinna-reitille keskiviikkona 23.6.2021. Europan liikennöinti keskeytettiin koronapandemian vuoksi syyskuussa 2020. Laiva on ollut poissa lähes 10 kuukautta ja aloittaa pitkän tauon jälkeen omalla reitillään tehden 22 tunnin karanteenivapaita risteilyitä.

Tallink aloittaa liikennöinnin Tallinna-Tukholma-reitillä lähes 16 kuukauden tauon jälkeen

Liikennöinti Tallinna-Tukholma-reitillä aloitetaan pitkän tauon jälkeen, kun Baltic Queen palaa liikenteeseen 7.7.2021. Ensimmäinen risteily järjestetään yhteistyökumppaneille ja yhtiön työntekijöille, ja 9.7.2021 alkaen reitti avataan kaikille matkustajille. Reitti on ollut keskeytettynä koronapandemiasta aiheutuneiden matkustusrajoitusten vuoksi.

Virolaisilla matkustajilla mahdollisuus ottaa koronarokote Tallinkin laivoilla 17.6. ja 18.6.2021

Tallink tarjoaa yhteistyössä virolaisen lääkärikeskus Confidon kanssa virolaisille matkustajille mahdollisuuden ottaa koronarokote matkan aikana Helsinki-Tallinna-reitin Starilla ja Megastarilla 17.6. ja 18.6.2021. Suomalaisten tai muiden maiden kansalaisten ei ole mahdollista ottaa rokotetta laivalla.

Laivamatkustaminen Suomeen sallitaan koronarokotetodistuksella 8.6. alkaen – edelleen voimassa tiukat maahantulon rajoitukset

Tallink Silja ja muut varustamot hyväksyvät yhden rokotteen koronarokotetodistuksen Suomeen tulevilta matkustajilta 8.6.2021 alkaen huomioiden edelleen tiukat voimassa olevat maahantulon rajoitukset. Todistusta ei edellytetä risteilymatkustajilta, jotka eivät ole käyneet maissa toisessa maassa. Samalla terveystodistusvaatimus poistuu alle 16-vuotialta matkustajilta. Varustamot kuitenkin suosittelevat negatiivisen testitodistuksen hankkimista 12–15-vuotialle matkustajille Suomeen tultaessa sujuvoittamaan maahantuloa.

Ferry Terminal -yhteisterminaalihanke Turussa etenee Turun kaupunginhallituksen käsittelyyn

Tallink Siljan, Viking Linen ja Turun Sataman yhteisterminaalihanke etenee, ja Turun kaupunginhallitus käsittelee hanketta maanantaina 31.5.2021. Mittavan Ferry Terminal -hankkeen tarkoituksena on rakentaa uusi yhteinen matkustajaterminaali Tallink Siljalle ja Viking Linelle. Yhteisterminaalin on suunniteltu valmistuvan joulukuussa 2025.

Silja Serenade palaa liikenteeseen 4.6. – Tallink Siljan uudet kesäreitit ja liikenteen avaus

Suomalaisten rakastama laiva Silja Serenade palaa liikenteeseen pitkän poissaolon jälkeen 4.6.2021. Laiva aloittaa liikennöinnin Helsinki-Tallinna-reitillä tehden vain Suomesta lähteville matkustajille tarkoitettua yhden yön risteilyjä ilman maissakäyntiä Tallinnassa 4.-22.6.2021.

Nimityksiä Tallink-konsernin johtoryhmään: Paavo Nõgene jatkaa, Margus Schults jäseneksi

Tallink-konsernin hallintoneuvosto on päättänyt jatkaa konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgenen toimikautta kolmella vuodella. Konsernin uudeksi jäseneksi nimitettiin Suomen Tallink Silja Oy:n toimitusjohtaja Margus Schults. Lembit Kitterin toimikausi päättyy vuoden 2021 lopussa.

Tallink-konserni julkaisi vuoden 2021 ensimmäisen kvartaalin tuloksen

Tallink-konserni on tänään julkaissut vuoden 2021 ensimmäisen vuosineljänneksen taloudellisen tuloksen (tilintarkastamaton). Yhtiön ensimmäisen kvartaalin nettotappio oli 34,4 miljoonaa euroa (nettotappio vuoden 2020 ensimmäisellä vuosineljänneksellä oli 30,2 miljoonaa euroa). Konsernin liikevaihto oli 53,7 miljoonaa euroa, mikä on 65,3 prosenttia eli 101,2 miljoonaa euroa vähemmän kuin vuonna 2020. Konsernin tulos ennen korkoja, veroja ja poistoja (EBITDA) oli -6,3 miljoonaa euroa, mikä ei ollut merkittävästi huonompi kuin vuonna 2020 (-1,3 miljoonaa euroa 2020/Q1).

Silja Linen Turun terminaalin liikennejärjestelyt muuttuvat 22.4.2021

Silja Linen Turun terminaalin auto- ja rahtilähtöselvityskenttä uudistuu, minkä vuoksi myös liikennejärjestelyt muuttuvat torstaina 22.4.2021. Uuden autolähtöselvityksen osoite on Kuljetuskatu 4 ja sekä auto- että rahtilähtöselvitykseen ajetaan jatkossa Kuljetuskatua pitkin.

Tallinkin pikalaivoilla mahdollisuus koronaviruspikatestiin päivittäin 26.4.2021 alkaen

Tallink tarjoaa päivittäin 26.4.2021 alkaen matkustajille maksullisia koronaviruspikatestejä Helsinki-Tallinna-reitin pikalaivoilla Megastarilla ja Starilla yhteistyökumppani Farmatarin kanssa.