Kesän Visby-risteilyt


Europa-laiva risteilee jälleen vielä muutamana kesäsunnuntaina heinä-elokuussa Helsingistä Visbyhyn. Perillä vietetään yksi kokonainen päivä, jolloin voit tutustua ihastuttavaan Visbyn kaupunkiin ja Gotlannin saareen joko omin päin tai osallistua erilaisille opastetuille retkille.
Lähtöpäivät ovat 22.7., 29.7. ja 5.8.2018.

Koe ainutlaatuinen Visby-risteily!

Visby-risteilyjen aikataulut ja tiedot

Aikataulut ja tiedot

Tutustu aikatauluihin ja matkaa koskeviin muihin tärkeisiin tietoihin ohessa.

Lue lisää

Hinnat ja varaus

Tutustu hintoihin, jotka sisältävät myös aterioita ja varaa ihastuttava matka kesäiseen Visbyhyn!

Lue lisää

Ruoka ja viihde

Varaa paikkasi sopivaan kattaukseen jo ennakkoon ja tutustu viihteeseen.

Lue lisää

Retket Visbyssä ja Gotlannissa


Visbyhyn ja Gotlantiin voit tutustua osallistumalla Tallinkin järjestämille retkille. Retket pystyt kätevästi varaamaan risteilyvarauksen yhteydessä, internet-varauspalvelusta retket löytyvät ”Palvelut maissa” -osiosta. Voit myös varata retket puhelimitse myyntipalvelusta numerosta 0600 157 00. Retket on varattava viimeistään 11 vrk ennen lähtöä, paikkoja rajoitetusti.

Tutustu myös Tallinkin tarjoamiin Visby-vinkkeihin →

Visbyn kaupunkikierros

Visbyn kaupunkikierros

Onko Visby sinulle uusi tuttavuus? Tutustu kaupunkiin paikallisen oppaan johdolla ja tietysti suomeksi.
Lue lisää →
Visbyn kaupunkikierros bussilla ja kävellen
Suomeksi opastettu yhdistetty bussi- ja kävelykierros viehättävässä Visbyssa. Kävelykierros alkaa Almedalenin puistosta kulkien Kalastajaportin ja Ruutitornin kautta kasvitieteelliseen puutarhaan, josta jatketaan bussilla ihailemaan maisemia Galgbergetin luonnonsuojelualueen näköalapaikalle. Jyrkänteeltä on kaunis näkymä Visbyn Vanhaankaupunkiin. Kävelykierros jatkuu Dalmanin portilta Pyhän Marian tuomiokirkon näköalapaikalle kulkien Vanhankaupungin pienten kujien kautta aina toriaukiolle, josta palataan takaisin Almedalenin puistoon. Kuljetus takaisin satamaan. Retken kesto noin 3 tuntia, sisältäen kävelyä Vanhankaupungin mukulakivillä, joten suosittelemme mukavia jalkineita.

Lähdöt satamalaiturilta: klo 9.00, 11.00 ja 14.00
Hinnat: Aikuiset 27 €, lapset 6–17 v 16 €, lapset 0–5 v ilmaiseksi (paikkavaraus tarvitaan)
Panorama-kiertoajelu Visbyssä

Panorama-kiertoajelu Visbyssä

Tällä retkellä kierretään pääosin bussilla Visbytä ja sen lähiympäristöä. Retki soveltuu myös liikuntaesteisille.
Lue lisää →
Panorama-kiertoajelu Visbyssä
Suomeksi opastettu bussikiertoajelu viehättävässä Visbyssä sekä kaupungin lähiympäristössä. Retki kulkee Visbyn kaupungin kehämuurin viertä ja suuntaa tämän jälkeen rannikkoa pitkin Krusmyntan puutarhalle, jossa voi kuljeskella tuoksuvassa yrttitarhassa ja ostaa mukaan siellä kasvatettuja yrttejä sekä teetä. Alueella on myös kahvila/ravintola. Seuraavaksi käydään ihastelemassa maisemia Galgbergetin luonnonsuojelualueen näköalapaikalla, jyrkänteeltä on kaunis näkymä Visbyn vanhaan kaupunkiin. Ennen paluuta takaisin satamaan lyhyt pysähdys vielä Visbyssä Almedalenin Puistossa. Retken kesto n. 3 tuntia ja retki soveltuu liikuntaesteisille.

Lähdöt satamalaiturilta: klo 11.00
Hinnat: Aikuiset 28 €, lapset 6–17 v 17 €, lapset 0–5 v ilmaiseksi (paikkavaraus tarvitaan)
Kneippbyn, Peppi Pitkätossun kesämaa ja vesipuisto

Kneippbyn, kesämaa ja vesipuisto

Bongasitko Peppi Pitkätossun, hyppäsitkö Pepin hevosen Pilkun selkään tai laskitko vesiliukumäkeä? Kaikkea tätä voit tehdä Kneippbyn retkellä.
Lue lisää →
Kneippbyn, Peppi Pitkätossun kesämaa ja vesipuisto
Teemapuistossa on noin 50 erilaista aktiviteettia, kuten huvipuistolaitteita, pomppulinnoja ja leikkipaikkoja sekä tietysti Peppi Pitkätossun Huvikumpu, jossa järjestetään päivittäin myös erilaisia teatteriesityksiä. Vesipuistossa on lämmitettyjä uima-altaita ja vesiliukumäkiä. Puistossa on paljon ravintoloita ja matkamuistomyymälä.

Retken hintaan kuuluu meno-paluu-bussikuljetus satama-Kneippbyn-satama sekä sisäänpääsyrannekkeet (ei opastusta).

Lähdöt satamalaiturilta: klo 09.45 alkaen, viimeinen bussi satamasta klo 11.30
paluubussit Kneippbystä klo 13.00 alkaen, viimeinen bussi klo 18.00
Hinnat: Aikuiset ja yli 3-vuotiaat lapset 45 €/hlö
Lapset 0–2 v ilmaiseksi (paikkavaraus tarvitaan, ei ranneketta).
Kävelykierros ja panimovierailu Visbyssä

Kävelykierros ja panimovierailu - PERUTTU

Englanniksi opastetulla retkellä tutustut mm. Visbyn Almedalenin puistoon sekä oluen historiaan ja valmistukseen paikallisessa panimossa.
Lue lisää →
Kävelykierros ja panimovierailu Visbyssä - PERUTTU
Retki alkaa kävelykierroksella Almedalenin puistosta, josta kuljetaan Vanhankaupungin läpi kohti Gotlands Bryggeri panimoa. Matkalla pysähdytään Pyhän Marian keskiaikaisessa tuomiokirkossa. Panimossa tutustutaan oluen historiaan, valmistukseen ja välineisiin panimomestarin johdolla. Kierroksen lopuksi oluenmaistelu panimon pubissa sisältäen pikkusuolaista (leipää, juustoa, pateeta ja leikkeleitä). Kesto noin 3 tuntia, kierros päättyy panimolle. Englanniksi opastettu retki sisältää kävelyä Vanhankaupungin mukulakivillä, joten suosittelemme mukavia jalkineita.

Huom. Ikäraja retkelle 20 vuotta
Lähdöt satamalaiturilta: klo 11.00
Hinnat: Aikuinen 59 €
Read more →
Walking tour and visit to brewery in Visby - CANCELLED
Tour starts with walk from Almedalen Park continuing through old town towards Gotland’s Brewery. A stop at medieval Santa Maria Cathedral. In brewery you will introduce to history, process and equipment of beer making. Beer tasting including savory snacks (bread, cheese, pâtés and cured meats) in brewery pub. English speaking guide. Tour duration approx. 3 hours and it includes walking on Old Town’s cobblestone streets. Comfortable footwear is recommended. Tour ends to brewery.

Notice: Age limit 20 yrs
Departure from harbour: at 11.00 a.m.
Prices: Adult 59 €
Karun kaunis Gotlanti

Karun kaunis Gotlanti

Huikeita maisemia, idyllinen kalastajakylä ja ihania tuoksuja yrttitarhassa – kaikkea tätä on luvassa Luoteis-Gotlannin retkellä.
Lue lisää →
Karun kaunis Gotlanti
Bussiretkellä nähdään mm. keskiaikainen kirkko, tunnelmallinen Lickershamnin kalastajakylä, sekä korkein ja tunnetuin kalkkikivimuodostelma Jungfrun, eli neito. Pysähdymme myös Krusmyntan puutarhassa, jossa voi kuljeskella tuoksuvassa yrttitarhassa ja ostaa mukaan siellä kasvatettuja yrttejä ja teetä taikka kahvilan virvokkeita. Viimeinen pysähdys ennen paluuta satamaan tehdään Visbyn Almedalen-puistoon, jonka jälkeen bussi palaa satamalaiturille. Kesto n. 3,5 tuntia.

Lähdöt satamalaiturilta: klo 10.00 ja 15.00
Hinnat: Aikuiset 31 €, lapset 6–17 v 20 €, lapset 0–5 v ilmaiseksi (paikkavaraus tarvitaan)
Historian muovaama Gotlanti

Historian muovaama Gotlanti

Retkellä pääset tutustumaan keskiaikaiseen kirkkoon ja moneen historiallisesti merkittävään kohteeseen Lounais-Gotlannissa.
Lue lisää →
Historian muovaama Gotlanti
Retken aikana tutustutaan Almedalenin puistoon, keskiaikaiseen kirkkoon, Gnisvärdin pronssikaudelta peräisin olevaan hautapaikkaan ja sen kivisiin hautalaivoihin sekä pysähdytään 1500-luvulla perustetussa kalastajakylässä. Retken puolivälissä kahvitauko (sisältyy hintaan). Bussiretken aikana kuullaan elämästä saarella ja tietenkin nähdään upeita rannikkomaisemia ja luontoa. Kesto noin 4 tuntia.

Lähdöt satamalaiturilta: klo 15.00
Hinnat: Aikuiset 38 €, lapset 6–17 v 23 €, lapset 0–5 v ilmaiseksi (paikkavaraus tarvitaan)

Visby-vinkit


Tallink tarjoaa myös Visby-vinkkejä omatoimiseen kaupunkimatkailuun. Kiersimme Visbyn näytävyyksiä, nautimme lounaista ja kahvittelimme shoppailun lomassa. Kerää vinkit talteen ja hyödynnä omalla Visby-risteilylläsi.

Näe ja koe -vinkit

Näe ja koe

Visby on pieni, vehreä kaupunki, jossa riittää nähtävää kaiken ikäisille. Nauti piknik puistossa, tutustu kulttuuriin tai nauti pyöräretkestä
Katso vinkit →
ALMEDALENIN PUISTO
Puisto on ihanteellinen paikka vaikkapa piknik-retkelle perheen kanssa, sillä alueella on laadukas leikkipaikka lapsille sekä paljon kauniita kukkia.
Osoite: Strandvägen 8

Kasvitieteellinen puutarha (DBW:s Botaniska trädgård)
Täällä näet hienoja kukkaistutuksia sekä hyötykasveja, kuten viikunoita, viiniköynnöksiä, parsaa ja erilaisia sipuleita. Alueella on myös huvimaja, joka on rakennettu 1800-luvulla.
Osoite: Tranhusgatan 21/ Strandgatan

Gotland By Bike
Pyöränvuokrauspaikalla on loistava sijainti aivan Visbyn satamassa. Kesä-elokuussa paikka on auki klo 9-18, ja pyörävarauksia voi tehdä etukäteen vuokraamon kotisivuilta.
Osoite: Färjeleden 3A

Pyhän Marian tuomiokirkko
Iso ja näyttävä kirkko, jossa portaiden laella on näköalapaikka kaupungin ylle. Tasanteelle pääset kaupungin puoleisesta kulmasta portaita pitkin.
Osoite: Norra Kyrkogatan 4
Leiki ja liiku -vinkit

Leiki ja liiku

Visbyssä pääset kurkistamaan Peppi Pitkätossun taloon, polskimaan uima-altaissa, pyöräilemään koko perheen kanssa tai tutustumaan paikalliseen leikkipuistoon.
Katso vinkit →
ALMEDALENIN PUISTO
Puiston leikkipaikassa on nykystandardien mukaiset pehmustetut alustat, ja alueella on muun muassa keinuja ja karuselleja.
Osoite: Strandvägen 8

Kneippbyn
Sommarland-teemapuistossa on tekemistä koko päiväksi: vieraile aidossa ja alkuperäisessä Peppi Pitkätossun Huvikummussa, hurjastele vuoristoradassa, temppuile pomppulinnassa - yli 50 laitetta ja leikkipaikkaa kutsuvat seikkailuun. Vattenland-vesipuisto puolestaan kutsuu pulikoimaan: alueella on mm. 13 vesiliukumäkeä ja 7 lämmitettyä uima-allasta.
Osoite: Kneippbyn 15

Gotland By Bike
Pyöränvuokrauspaikalla on loistava sijainti avain Visbyn satamassa. Kesä-elokuussa paikka on auki klo 9-18, ja pyörävarauksia voi tehdä etukäteen vuokraamon kotisivuilta.
Osoite: Färjeleden 3A

TerraNova badet
Kun helle yllättää, pääset vilvoittelemaan paikan aikuisten ja lasten altaisiin.
Osoite: Terra Nova Torg
Osta ja ihastu -vinkit

Osta ja ihastu

Kaupungissa on paljon piskuisia putiikkeja, joista voit tehdä löytöjä tuliaisiksi tai itselle. Omassa hytissäsi kuljetat ostokset kätevästi laukun koosta huolimatta.
Katso vinkit →
Bertholdsson & Holm
Tämä puoti on pullollaan sisustustavaraa ja pikkuherkkuja. Kotiinviemisiksi ostat vaikkapa paikallista tryffelisuolaa tai erilaisia yrttejä.
Osoite: Hästgatan 10

H10 MARKET
Tästä putiikista hankit vaatteita, kenkiä ja koruja skandinaavisilta merkeiltä. Liike sisältää myös lastenvaateosaston.
Osoite: Hästgatan 10

Idyllien
Tämä putiikki löytyy myös Tukholmasta, jollet voi ostaa kaikkia ihanuuksia kerralla! Kesäisin Visbyhyn avataan liikkeen kesäpuoti, jonka valikoimassa on muun muassa ihania spa-tuotteita, tuoksukynttilöitä, hamam-pyyhkeitä, rantakasseja, teetä ja gotlantilaista hunajaa.
Osoite: Södra kyrkogatan 8

Kränku Te & Kaffe
Irtomyynnissä on useita erilaisia tee- ja kahvilaatuja sekä pienten tuottajien makeisia ja erilaisia lahjatavaroita. Teen ja kahvin saa myös mukaan – kokeile myös virkistäviä kylmäkahveja!
Osoite: St Hansplan 4

Karamell Boden
Suloinen karkkikauppa kuin suoraan Peppi Pitkätossu -elokuvista! Kaupan vieressä on kahvila Café Karamell Boden, jossa nautit maittavan lounaan – säästä siis karkkiostokset vasta jälkiruoaksi.
Osoite: Södra Kyrkogatan 7

ADELSGATAN
Visbyn ostoskatu, jonka varrella on useita erilaisia liikkeitä – hyvä käyntikohde sadesäällä!

 

Syö ja juo -vinkit

Syö ja juo

Visbyn ravintolat tarjoavat perinteisiä ruotsalaisia herkkuja lounasnälkään. Idyllisistä kahviloista löydät myös paikallisia herkkuja
Katso vinkit →
Creperie & Logi
Ihanan boheemi crepes-paikka, joka täytti viime vuonna 10 vuotta. Täällä voi nauttia ohukaisia suolaisella täytteellä, kahvin, erilaisten mehujen, limonadien, paikallisten oluiden sekä ranskalaisten siidereiden kera. Listalla on myös maukkaita jälkiruokia.
Osoite: Wallers Plats 3

Vinäger
Tässä tyylikkäässä ravintolassa Gotlanti kohtaa Välimeren. Nauti raikkaista juomista baarissa tai maittavasta lounaasta.
Osoite: Hästgatan 4

H10 Bar & Cafe
Erään mielipiteen mukaan tässä kahvilassa nautit Visbyn parasta kahvia. Aamiaisen ja lounaan lisäksi H10 Bar & Cafe tarjoilee myös äppelmust-mehua ja paikallisia oluita.
Osoite: Hästgatan 10

Cafe Gula Huset
Tämä sympaattinen kahvila sijaitsee kapealla kadulla, jonka saatat muistaa Peppi Pitkätossu -elokuvista. Maista paikan herkullisia ja itse leivottuja pullia!
Osoite: Tranhusgatan 2

Leva
Pyöräilymatkan päässä Visbyn keskustasta sijaitsee kahvila- putiikki-puutarha-keikkapaikka, joka tarjoilee lounasta ja maukkaita kakkuja sekä leivonnaisia vastavalmistetun kahvin kera. Pihapiirissä on myös ”talotehdas”, joka valmistaa mökkejä, joihin pääset tutustumaan paikan päällä.
Osoite: Toftavägen 20