Luottavaisin mielin laivalle

Cover image

LUOTETTAVA LÄHILOMA

Meri tuoksuu edelleen samalta ja ääretön ulappa näyttää upealta. Vastuullinen matkustus onnistuu yhteistyössä. Miehistö laivoillamme tekee kaikkensa, jotta voit risteillä luottavaisin mielin.

NIIN MYÖTÄ- KUIN VASTATUULISSA
Suomi tarvitsee matkustusta.
#matkustavastuullisesti


Tutustu karanteenivapaisiin matkoihin

Artikkeli on julkaistu 07/2020, muokattu 05/2021.

Uskaltaako nyt risteillä?

Miehistö laivoillamme tekee kaikkensa, jotta sinä voisit risteillä luottavaisin mielin. Olemme toteuttaneet lukuisia toimenpiteitä taataksemme matkustajien hyvinvoinnin ja jotta matkakokemukset säilyvät edelleen parhaina mahdollisina. Matkustajamääriä on pienennetty, ravintoloiden ja myymälöiden toimintamalleja on päivitetty ja ohjelma- ja viihdetarjonta on suunniteltu siten, että jokaiselle löytyy jotakin – sopivan etäisyyden päästä toisistaan.

Baltic Princess

Mihin nyt saa matkustaa?

Moni pohtii, onko matkustaminen mihinkään sallittua ja uskaltaisiko kesälle jo varata lyhyen irtioton. Vastaus on kyllä! Itämerellä on mahdollista tehdä useita erilaisia laivamatkoja, jotka on tarkoitettu vain Suomesta lähteville asiakkaille ja joissa ei ole ollenkaan maissakäyntiä kohteessa. Näille matkoille ei myöskään vaadita negatiivista testitulosta, eikä matkan jälkeen tarvitse jäädä karanteeniin. Lue lisää artikkelistamme.

Ennen matkaa

Tee lähtöselvitys ennakkoon Tallink Silja -mobiilisovelluksella tai netissä, mikäli mahdollista, tai terminaalissa lähtöselvitysautomaatilla. Toki, käytössäsi on aina myös perinteinen lähtöselvitystiski, jossa saat henkilökohtaista palvelua. Henkilökuntamme terminaaleissa auttaa sinua mielellään.

Kasvomaskien käyttö laivoilla

Toivomme jokaisen matkustajan käyttävän kasvomaskia terminaalin ja laivan yleisissä tiloissa liikuttaessa. Myös tarvittavat turvavälit tulee edelleen säilyttää. Kasvomaskin saa poistaa ainoastaan ruokailun ja juomisen ajaksi, sekä niissä tiloissa, joissa ei ole muita matkustajia.

Kasvomaskia ei tarvitse käyttää matkustajan omassa hytissä. Alle 12-vuotiaiden lapsien ei myöskään tarvitse käyttää kasvomaskia, eikä henkilöiden, jotka eivät terveydellisistä syistä tai muusta erityistarpeesta johtuen voi käyttää maskia.

Viihde laivoilla

Viihdetarjonta laivoillamme on mukautettu matkustajamääriin ja tämänhetkisiin turvamääräyksiin sopivaksi. Toistaiseksi tanssiminen ja karaoken laulaminen on kielletty. Laivojen viihdetarjonta vaihtelee reitti-ja laivakohtaisesti. Tutustu tarkemmin laivojen viihdetarjontaan

Lapsiperheille tekemistä

Kaikilla laivoilla järjestetään aktiviteetteja terveysturvallisuus huomioiden. Reitistä ja laivasta riippuen lapsia voi viihdyttää myös iki-ihana Harri Hylje tai Muumi kavereineen.

Laivojen lasten leikkipaikat ovat pääsääntöisesti auki, eli leikkimään pääsee oman matkaseurueen kesken. Pallomeret ovat kiinni kaikilla laivoilla hygieniasyistä. Lasten ohjelma on suunniteltu niin, että ruuhkia ei synny eikä perheet joutuisi oleilemaan liian lähellä toisiaan.

Perheen teineille, ja miksi ei aikuisillekin, on Tallinkin ja Siljan laivoilla tarjolla uudistettu interaktiivinen seikkailupeli Hack on Deck, jonka pelikenttänä toimii koko laiva. Peliä voi pelata turvallisesti oman seurueen kesken ja seikkailun välissä ehtii pitämään hyvin taukojakin.

Ruokailu laivoilla

Kaikkien matkustajien on pestävä tai desinfioitava kätensä joka kerta saapuessaan ravintoloiden tai kahviloiden ruokailualueille. Osalle laivoista on rakennettu ylimääräisiä käsipesupisteitä ravintoloiden läheisyyteen. Desinfiointipisteitä on kahvi- ja juoma-asemien vieressä ja lisäksi käsidesiä on saatavilla riittävästi joka puolella laivaa. Buffet-ravintoloissa on lisäksi saatavilla kertakäyttöhanskoja. Toivomme jokaisen desinfioivan kätensä useasti ruokailun aikana.

Henkilökunta puhdistaa koneita ja kosketuspintoja usein ja säännöllisesti sekä vaihtaa ottimia tiuhaan tahtiin.

Juomat tarjoillaan pöytiin laivojen baareissa ja ravintoloissa niin paljon kuin mahdollista, jotta juomia ei jäädä nauttimaan baaritiskin eteen. À la carte -ravintoloiden menut ovat kertakäyttöisiä tai laminoituja, jotta niitä voidaan desinfioida.

Hyvän olon palvelut

Laivojen sauna- ja kylpyläosastot ovat auki reitistä ja laivasta riippuen. Kylpyläosastolle otetaan vain rajattu määrä asiakkaita. Kylpijöiden toivotaan huolehtivan omasta hygieniastaan huolellisesti.

Katkarapuleipä

 

Toimenpiteitä laivamatkustajien hyvinvoinnista huolehtimiseksi

 • Kaikkia kosketuspintoja puhdistetaan perusteellisesti ja säännöllisesti.
 • Desinfiointiainetta on saatavilla ravintoloiden, kahviloiden ja baarien sisäänkäynneillä, oleskelutiloissa, wc-tiloissa, kaupoissa ja muissa myyntipisteissä.
 • Automaattiset käsien kuivaimet on poistettu käytöstä ja tiloissa on käytössä paperipyyhkeitä.
 • Laivojen asiakaspalvelupisteet on varustettu suojaplekseillä lähikontaktin välttämiseksi.
 • Matkustajia opastetaan ympäri laivaa infonäytöillä, kuulutuksilla ja julisteilla oikeaoppisesta käsienpesusta ja yhteisen hyvinvoinnin varmistamisesta.
 • Turvavälin pitämisestä muihin matkustajiin muistutetaan mm. kuulutuksilla, lattiatarroilla ja risteilyohjelmassa.
 • Lääkintähenkilökuntaa on kaikilla laivoilla.

 

Risteily onnistuu yhteistyössä

Pidetään huolta toisistamme, nautitaan tulevista matkoista ja muistetaan ainakin nämä:

 • Pysythän kotona, mikäli olet sairas tai oireileva.
 • Pese kädet vedellä ja saippualla usein ja huolellisesti – ainakin 20 sekunnin ajan.
 • Käytä alkoholipohjaista käsihuuhdetta, mikäli käsienpesu ei ole mahdollista.
 • Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi.
 • Yski ja aivasta kertakäyttöiseen nenäliinaan ja laita nenäliina heti roskakoriin. Ja jos nenäliinaa ei ole matkassa, yski tai aivasta omaan hihaan, älä käsiisi.
 • Pidä kohtuullista etäisyyttä kanssamatkustajiin, omaa seuruetta lukuun ottamatta – ainakin käsivarren pituus, 2 metriä on vielä parempi.
 • Vältä tungosta ja odota omaa vuoroasi.
 • Kaikkien matkustajien tulee käyttää kasvomaskia terminaalissa ja laivan yleisissä tiloissa liikuttaessa.
 • Mikäli sairastut matkan aikana, ilmoitathan siitä välittömästi laivan henkilökunnalle.
 • Pidä huolta omasta ja toisten hyvinvoinnista; jokainen meistä kantaa oman vastuun.

Astu hyvillä mielin laivaan!

Ajankohtaista tietoa koronaviruksen vaikutuksista laivamatkustamiseen

Tiedote

Ajankohtaista tietoa turvallisesta matkustamisesta


Kesän matkat ovat varattavissa - useita karanteenivapaita matkoja, joihin ei vaadita negatiivista testitulosta eikä matkan jälkeen tarvitse jäädä omaehtoiseen karanteeniin. Laivoilla matkustat väljästi nauttien ravintoloista, baareista, viihteestä, aurinkokannesta ja shoppaillen merihintaisia ostoksia.

Tallink Silja on yhteydessä matkustajiin, jos heidän olemassa oleviin matkavarauksiin tulee yhtiön puolesta muutoksia tai peruutuksia.