Luottavaisin mielin laivalle

Cover image

Huolehdimme hyvinvoinnistasi

Monet laivamme ovat liikennöineet rahtilaivoina koronaviruksesta huolimatta. Näillä laivoilla on konkreettisesti testattu erilaisia käytäntöjä ja toimenpiteitä viruksen leviämisen estämiseksi. Olemmekin Tallink Siljalla viime kuukausien aikana valmistautuneet matkustajien palaamiseen laivoillemme ja palvelujen asteittaiseen palauttamiseen matkustajien hyvinvoinnista huolehtien.
 

Toimenpiteitä laivoillamme

 

Laivojen siivousta tehostettiin jo ennen koronaviruspandemian varsinaista puhkeamista normaalin influenssakauden vuoksi. Tehostettua siivousta ja desinfiointia on jatkettu ja erityisesti sellaisia pintoja puhdistetaan perusteellisemmin ja tiheämmin, joihin matkustajat koskevat useasti. Näitä on esimerkiksi porraskaiteet, hissinnappulat ja ovenkahvat.

Laivojen yleisiin tiloihin on lisätty huomattava määrä käsidesiautomaatteja, jotka ovat vapaasti matkustajien ja miehistön käytettävissä.

Käsienpesun tärkeyttä ei pidä unohtaa ja siksi yleisten WC-tilojen käsipesupaikat ovat helposti saatavilla. Laivoille on myös mahdollisuuksien mukaan pyritty rakentamaan ylimääräisiä käsienpesupisteitä, kuten Baltic Princessin Fastlanen-ravintolan edessä. Myös käsienkuivausautomaatit on toistaiseksi poistettu käytöstä laivojen yleisistä WC-tiloista.

Liikennöivien laivojen matkustajakapasiteetti on ensimmäisen kuukauden aikana ja epidemiatilanteesta riippuen korkeintaan puolet laivan normaalista maksimimäärästä. Näin pystymme takaamaan jokaiselle matkustajalle riittävästi tilaa, ja etäisyys toisiin matkustajiin pystytään helpommin säilyttämään.

Myös laivojen kaupoissa ja ravintoloissa on asetettu rajoja asiakasmäärille. Asiakaspalvelupisteisiin on maissa olevien kauppojen tavoin asennettu suojaavia pleksilaseja ja lisäksi esimerkiksi Helsinki-Tallinna-reitin laivoilla henkilökunta käyttää toistaiseksi suu-nenäsuojuksia eli ns. kasvomaskeja.

 

Toimenpiteet alkavat jo terminaalissa

Matka alkaa aina jo terminaalista. Eri kohdemaidemme laivaterminaaleissa on lisätty tiedottamista koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Terminaaleissa muistutetaan etäisyyden pitämisestä kanssamatkustajiin, yskimisohjeista ja hyvästä käsihygieniasta. Tarjolla on lisäksi käsidesiautomaatteja sekä yleisiä WC-tiloja käsienpesua varten.

Erilaiset julisteet, kyltit, opasteet ja näyttöruudut ohjaavat ja opastavat matkustajaa toimimaan oikein. Materiaalia on tuotettu useilla eri kielillä.

Terminaalien odotus- ja jonotusalueet on merkitty niin, että riittävä turvaväli muihin ihmisiin säilyy. Henkilökunta opastaa matkustajia turvavälien pitämiseen. Tarvittaessa matkustajia voidaan kutsua satamaan porrastetusti ja aikatauluttaa laivaannousua ruuhkien välttämiseksi.

Ennen lähtöselvityksen suorittamista matkustajan tulee myös vakuuttaa, että hän itse sekä varauksen mahdolliset muut matkustajat tietävät, että on kielletty matkustaa, jos on mitään COVID-19-oireista (kuumetta, yskää, nuhaa tai hengenahdistusta).

Jokainen kantaa oman vastuun

Jokainen voi omalla toiminnallaan hidastaa koronaviruksen leviämistä. Sairaana tai oireilevana on ehdottomasti pysyttävä kotona. Jokaisen matkustajan velvollisuus on itse huolehtia omasta käsienpesuhygieniastaan estääkseen viruksen leviämisen. Kunnollinen käsipesu saippualla ja käsien tarkka kuivaaminen on kaiken A ja O.

Pidäthän huolta etäisyyden pitämisestä muihin matkustajiin sekä miehistön jäseniin. Vältä siis ihmisjoukkoja ja tungoksia ja pidä vähintään metrin etäisyys kanssaihmisiin.

Viimeistään nyt kannattaa ladata Tallink & Silja Linen mobiilisovellus, jonka kautta välttää Helsinki-Tallinna-matkallaan lähtöselvityksen tekemisen terminaalissa. Sovelluksen kautta on saatavilla kaikki matkan tärkeät tiedot ja aikataulut sekä Club One kanta-asiakaskortti. Lue lisää ja lataa: www.tallinksilja.fi/mobiili

Suunnittelemme liikenteen asteittaista palauttamista yhteistyössä viranomaisten, satamien ja muiden kumppaneiden kanssa. Jatkamme eri toimenpiteiden ylläpitoa ja toteutamme niitä tarpeen ja tilanteen mukaan yhä lisää.

Matkustajamäärät eivät palaa ennalleen vielä pitkään aikaan, mutta askel askeleelta menemme eteenpäin kohti uutta arkea.

Vielä me risteilemme!

Tutustu varattavissa oleviin laivamatkohin
Tutustu päivittyviin ajankohtaisiin tietoihin

Katso video toimenpiteistä laivoillamme

 
 

Muista ainakin nämä ohjeet:

  • Pese kädet vedellä ja saippualla usein ja huolellisesti, ainakin 20 sekunnin ajan.
  • Käytä alkoholipohjaista käsihuuhdetta, jos et voi pestä käsiäsi.
  • Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi.
  • Yski ja aivasta kertakäyttöiseen nenäliinaan ja laita nenäliina heti roskiin. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta hihaan, älä käsiisi.