Luottavaisin mielin laivalle

Cover image

LUOTETTAVA LÄHILOMA

Artikkeli päivitetty 25.6.2020.

Kesä on tullut ja risteilyliikenne alkanut hiukan toisella tapaa, kuin mihin olemme tottuneet. Merelle voit kuitenkin lähteä luottavaisin mielin!
 

Uskaltaako nyt risteillä?

Me Tallink Siljalla teemme kaikkemme, jotta sinä voisit risteillä laivoillamme luottavaisin mielin. Olemme toteuttaneet lukuisia toimenpiteitä taataksemme matkustajien hyvinvoinnin ja jotta matkakokemukset säilyvät edelleen parhaina mahdollisina. Matkustajamääriä on pienennetty, ravintoloissa ja kaupoissa on kapasiteettirajoituksia ja ohjelma- ja viihdetarjonta on suunniteltu siten, että jokaiselle löytyy jotakin – sopivan etäisyyden päästä toisistaan.

 

Ennen matkaa

Tee lähtöselvitys ennakkoon Tallink Silja -mobiilisovelluksella tai netissä, mikäli mahdollista, tai terminaalissa lähtöselvitysautomaatilla. Toki, käytössäsi on aina myös perinteinen lähtöselvitystiski, jossa saat henkilökohtaista palvelua.

 

Viihde laivoilla kesällä

Viihdetarjonta laivoillamme on mukautettu matkustajamääriin ja nykyisiin turvamääräyksiin sopivaksi. Kesällä esimerkiksi esitämme saman show-esityksen kaksi kertaa illan aikana. Näin pidämme katsomot sopivan väljinä. Muistutamme myös muun muassa kuulutuksilla ja risteilyohjelmassa turvavälin pitämisestä toisiin matkustajiin.

Karaoke on avoinna vain Silja Europalla ja Baltic Princessillä. Risteilyisännät pitävät huolen mikrofonin puhtaudesta. Diskot pysyvät toistaiseksi kiinni.

Laivoilla on reittikohtaisesti tarjolla tanssimusiikkia. Matkustaja voi itse päättää haluaako tanssia. Tanssiminen esimerkiksi oman matkaseurueen jäsenten kesken on ihan hyväksyttävää.

 

Lapsiperheille tekemistä

Kaikilla laivoilla järjestetään aktiviteetteja ja lapsille on omat leikittäjät sekä reitistä riippuen iki-ihana Harri Hylje tai Muumi kavereineen.

Silja Linen laivoilla lasten leikkipaikat ovat avoinna ja lisäksi leikkitiloja on laajennettu laivojen kokousosastoille. Tallinkin laivoilla lasten leikkipaikat pysyvät toistaiseksi suljettuina, mutta ohjelmaa järjestetään lapsille muissa tiloissa. Lasten ohjelma on suunniteltu niin, että ruuhkia ei synny eikä perheet joutuisi oleilemaan liian lähellä toisiaan. Pallomeret ovat kiinni kaikilla laivoilla hygieniasyistä.

Perheen teineille, ja miksi ei aikuisillekin, on Silja Linen laivoilla tarjolla uudistettu interaktiivinen seikkailupeli, jonka pelikenttänä toimii koko laiva.

 

Ruokailu laivoilla

Kaikkien matkustajien on pestävä tai desinfioitava kätensä joka kerta saapuessaan ravintoloiden tai kahviloiden ruokailualueille. Desinfiointipisteitä on kahvi- ja juoma-asemien vieressä. Henkilökunta puhdistaa koneita ja kosketuspintoja usein ja säännöllisesti. Ottimia vaihdetaan tiuhaan tahtiin ja asiakkaille on lisäksi tarjolla kertakäyttökäsineitä buffet-alueella.

Laivoilla palataan vähitellen perinteiseen buffet-tarjoiluun. Kokit jakavat suurimman osan lämpimistä ruuista asiakkaille. Osa alkupaloista on edelleen tarjolla annospaloina, joten asiakas koskee vain valitsemaansa tuotteeseen. Juoma-automaatit ovat matkustajien käytettävissä ja toivomme jokaisen desinfioivan kätensä useasti ruokailun aikana.

Juomat tarjoillaan pöytiin laivojen baareissa ja ravintoloissa niin paljonkuin mahdollista, jotta juomia ei jäädä nauttimaan baaritiskin eteen.

À la carte -ravintoloiden menut ovat kertakäyttöisiä tai laminoituja, jotta niitä voidaan desinfioida. Pilottikokeiluna Grill House -ravintoloissa Europalla, Baltic Queenillä ja Victorialla voi tilata ruoat digitaaliselta menulta.

Hyvän olon palvelut

Laivojen sauna- ja kylpyläosastot ovat auki reitistä riippuen. Osalla laivoista saunat ovat suljettuina, mutta allasosastot ovat auki. Kylpyläosastolle otetaan vain rajattu määrä asiakkaita. Kylpijöiden toivotaan huolehtivan omasta hygieniastaan huolellisesti.

 
 

Toimenpiteitä laivamatkustajien hyvinvoinnista huolehtimiseksi

 • Kaikkia kosketuspintoja puhdistetaan perusteellisesti ja säännöllisesti.
 • Desinfiointiainetta on saatavilla ravintoloiden, kahviloiden ja baarien sisäänkäynneillä, oleskelutiloissa, wc-tiloissa, kaupoissa ja muissa myyntipisteissä.
 • Automaattiset käsien kuivaimet on poistettu käytöstä ja tiloissa on käytössä paperipyyhkeitä.
 • Laivojen asiakaspalvelupisteet on varustettu suojaplekseillä lähikontaktin välttämiseksi.
 • Opastamme asiakkaitamme ympäri laivaa infonäytöillä, kuulutuksilla ja julisteilla oikeaoppisesta käsienpesusta ja yhteisen hyvinvointimme varmistamisesta.
 • Lääkintähenkilökuntaa on kaikilla laivoilla.
 
 

Risteilykesä onnistuu yhteistyössä

Risteilykesän säännöt ovat ehkä tänä vuonna toisenlaiset, mutta meri tuoksuu edelleen samalta ja ääretön ulappa näyttää edelleen valloittamattomalta.

Pidetään huolta toisistamme, nautitaan tulevista matkoista ja muistetaan ainakin nämä:

 • Pysythän kotona, mikäli olet sairas tai oireileva.
 • Pese kädet vedellä ja saippualla usein ja huolellisesti – ainakin 20 sekunnin ajan.
 • Käytä alkoholipohjaista käsihuuhdetta, mikäli käsienpesu ei ole mahdollista.
 • Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi.
 • Yski ja aivasta kertakäyttöiseen nenäliinaan ja laita nenäliina heti roskakoriin. Ja jos nenäliinaa ei ole matkassa, yski tai aivasta omaan hihaan, älä käsiisi.
 • Pidä kohtuullista etäisyyttä kanssamatkustajiin, omaa seuruetta lukuun ottamatta – ainakin käsivarren pituus, 2 metriä on vielä parempi.
 • Vältä tungosta ja odota omaa vuoroasi.
 • Pidä huolta omasta ja toisten hyvinvoinnista; jokainen meistä kantaa oman vastuun.
 

Astu siis hyvillä mielin laivaan!