TIETOSUOJAPERIAATTEET

AS TALLINK GRUPP ("Varustamo")

TIETOSUOJAPERIAATTEET

Asiakkaittemme yksityisyys on meille tärkeää ja sitoudumme huolehtimaan henkilötietojen ja muiden palveluidemme yhteydessä kerättävien tietojen käsittelemisestä ja suojaamisesta parhaamme mukaan asianmukaisesti ja turvallisesti. Näissä tietosuojaperiaatteissa kerrotaan siitä, miten ja miksi keräämme ja käsittelemme tietojasi vieraillessasi verkkosivustollamme tai muutoin käyttäessämme tarjoamiamme palveluita ja miten suojaamme näitä tietoja. Lisäksi näissä tietosuojaperiaatteissamme kerrotaan, millaisia valintoja voit tehdä tietojen käytön suhteen. Näitä tietosuojaperiaatteita täydentävät henkilörekistereitämme koskevat rekisteriselosteet, jotka on listattu alla.  Antamalla meille henkilötietojasi internetsivustollamme tai muutoin tarjoamiemme palveluiden yhteydessä hyväksyt samalla sen, että tietojen käsittelyyn sovelletaan näitä tietosuojaperiaatteita sekä soveltuvassa rekisteriselosteessa esitettyjä tietojenkäsittelyperiaatteita. Internetsivustoomme ja muihin tarjoamiimme palveluihimme viitataan näissä periaatteissa yhdessä ilmaisulla "Palvelut".

Internetsivujen tekniset käyttötiedot sekä mainonnan toteuttaminen

Käyttäessäsi Palveluitamme me ja ulkopuoliset palveluntarjoajamme ja yhteistyökumppanimme voimme lähettää evästeitä tai vastaavaa teknologiaa tietokoneellesi parantaaksemme ja kehittääksemme verkkokokemustasi. Evästeet (cookies) ovat tiedostoja, jotka keräävät erilaisia teknisiä tietoja käyttäjän tietokoneesta, selaimesta sekä sivuston käytöstä, kuten sitä millä sivuilla olet vieraillut ja missä järjestyksessä. Evästeiden avulla voidaan tunnistaa usein vierailevat käyttäjät, helpottamaan ja personoimaan kävijöiden kirjautumista ja liikkumista sivustolla sekä mittaamaan ja analysoimaan käyttäjätottumuksia ja muita tilastoja. Sivustollamme voidaan käyttää myös erilaisia seuranta- ja analytiikkatyökaluja, joiden avulla voidaan kerätä tietoa, analysoida ja mitata esimerkiksi sivuston käyttöä tai lähettämämme viestinnän tai mainonnan tehokkuutta eli sitä, miten viestintä saavutti käyttäjämme. Evästeisiin ja muihin seuranta ja analytiikkatyökaluihin tallentuvat tiedot ovat anonyymia tietoa eivätkä sisällä henkilötietoja.

Tämän palautteen avulla pystymme jatkuvasti parantamaan ja kehittämään sivujemme sisältöä ja palveluitamme. Evästeet tai muu vastaava teknologia eivät vahingoita käyttäjien tietokoneita tai tiedostoja.

Jos et halua meidän tai yhteistyökumppaniemme saavan edellä mainittuja tietoja evästeiden avulla, voit poistaa evästeet käytöstä selainohjelmasi asetuksissa. Lisätietoja saat selaimesi ohje-valikoista.   On kuitenkin hyvä ottaa huomioon se, että evästeet saattavat olla välttämättömiä joidenkin palveluidemme tai sivustojemme osien käyttämiseksi ja siten evästeiden poiskytkemisen seurauksena sivustojemme jotkut palvelut tai sisällöt eivät välttämättä ole käytössäsi.

Evästeitä, seurantatyökaluja ja vastaavaa teknologiaa sekä niistä saatua anonyymiä käyttötietoa hyödynnetään myös oman mainontamme kohdentamiseen yhteistyössä verkkomainonnan teknologiaan erikoistuneiden yritysten kanssa. Yhteistyökumppaniemme evästeiden ja muiden tekniikoiden avulla voimme paremmin kohdentaa sekä omilla sivustoillamme että ulkopuolisten sivustoilla näyttämäämme mainontaa niille käyttäjille, joita mainoksemme todennäköisesti kiinnostavat. Mainonnan kohdentamisessa voidaan käyttää myös omien sivustojemme ulkopuolisilta sivustoilta kerättyä anonyymia käyttäytymistietoa.

Jos et halua, että mainontaamme kohdennetaan sivustoillamme kiinnostusalueidesi mukaan, voit estää kohdentamisen tämän linkin kautta. Kohdentamisen estämisen jälkeen sinulle näytetään yhtä paljon mainoksia, mutta mainoksia ei ole valittu kiinnostusalueidesi mukaan.

Henkilötiedot

Keräämme asiakkailtamme henkilötietoja muun muassa asiakkaan tehdessä varauksia internetpalvelussamme tai puhelimitse asiakaspalvelumme kautta. Lisäksi henkilötietoja kerätään, kun asiakas rekisteröityy kanta-asiakkaaksemme tai muiden verkkopalveluidemme käyttäjäksi tai osallistuu mielipidetutkimuksiin, kilpailuihin, arvontoihin tai muihin markkinointitoimiin tai tilaa uutiskirjeitä tai muuta asiakasviestintää tai ottaa Varustamoon yhteyttä palautteen, kysymyksen tai reklamaation muodossa. Näitä henkilötietoja käsitellään muun muassa asiakkaiden tunnistustietoina pystyäksemme tarjoamaan asiakkaille pyydettyjä palveluita sekä muutoin asiakassuhteiden ylläpidossa, hoidossa ja yhteydenotoissa asiakkaisiin sekä palveluidemme analysoinnissa ja kehittämisessä.

Keräämme palvelustamme riippuen muun muassa seuraavia henkilötietoja: asiakkaan nimi ja muut tunnistetiedot, yhteystiedot, käyttäjätunnus ja maksutietoja, Rekisteröimämme tiedot on lueteltu alla luetelluissa, eri palveluita koskevissa rekisteriselosteissa.

Varustamo ei luovuta henkilötietoja ilman asiakkaan suostumusta kolmansille osapuolille, ellei Suomen henkilötietolainsäädännöstä ja muusta lainsäädännöstä tai määräyksistä muuta johdu. Varustamo voi luovuttaa tietoja konserniyhtiöilleen henkilötietolainsäädännön sallimalla tavalla sekä käyttää yhteistyökumppaneita tietojen käsittelemiseen puolestaan.

Varustamo pyrkii siihen, että sen rekisteröimät tiedot ovat oikeita ja ajantasaisia. Täydennämme, korjaamme ja poistamme asiakkaan pyynnöstä tai oma-aloitteisesti rekisteröityjä epätäydellisiä tai virheellisiä henkilötietoja.

Asiakkaalla on oikeus tarkistaa itseään koskevat tiedot, oikeus vaatia virheellisen tiedon oikaisua, oikeus kieltää antamiensa tietojen käyttö  suoramarkkinointitarkoitukseen sekä muutoinkin turvautua henkilötietolaissa turvattuihin oikeuksiinsa. Kirjalliset pyynnöt näitä asioita koskien voi lähettää rekisteriselosteissa mainittuihin osoitteisiin. Rekisteröityneet käyttäjät voivat myös päivittää omia tietojaan ja suoramarkkinointiasetuksiaan kirjautumalla omaan profiiliinsa sivustollamme.

Varustamo ei säilytä henkilötietojasi kauempaa kuin näissä tietosuojaperiaatteissa ja kyseisessä rekisteriselosteessa kuvattujen käsittelyn tarkoitusten perusteella tai lainsäädännön vaatimusten mukaisesti on tarpeellista. Sivuillamme, jossa voit tehdä matkavarauksen tai pre order –tilauksen käytetään  SSL-salausta (SSL=Secure Sockets Layer), joka on tunnettu ja erittäin yleisesti käytetty salausmenetelmä. Tämän tekniikan avulla varmistetaan turvallinen tiedonsiirto Varustamon ja käyttäjän välillä. Käytämme henkilötietojen suojaamiseksi lisäksi sellaisia yleisesti käytössä olevia teknisiä ja hallinnollisia turvaamistoimenpiteitä, joiden avulla voidaan riittävällä tavalla taata se, että tiedot on suojattu mahdollisilta väärinkäytöksiltä ja muilta luvattomilta toimilta. Järjestelmämme on suojattu palomuuri- ja salasanasuojauksin ja rekisteröityjä henkilötietoja käsittelevät ainoastaan neVarustamon työntekijät, joiden toimenkuvaan käsittely kuuluu.

Rekisteriselosteet
Online-matkavaraus (pdf) 
Tarjouskirje sähköpostitse (pdf) 
Internet yhteydenotto- ja asiakaspalaute (pdf)
Club One
PreOrder Netshop