Laivan täydelliset viinit

Cover image

Tässä ovat laivaviinit 2019-2021

Joka toinen vuosi 14 sommelieria ja viiniasiantuntijaa kerääntyy pyöreän pöydän ääreen ja maistelee yli 120 huippuviiniä ja olutta. Niiden joukosta valikoituvat huippujen huiput, Tallinkin ja Silja Linen laivojen omat viinit ja oluet. Pyysimme raatiin osallistunutta Argo Aosaarta kertomaan, miksi juuri nämä juomat selvisivät voittajiksi.

Laivaviinit ja -oluet ovat normaalisti laivoilla kaksi vuotta, mutta koronapandemiasta johtuen, nämä laivaviinit ovat laivoilla toukokuuhun 2022 asti.

Artikkeli on julkaistu 20.5.2019. Päivitetty 7.10.2020.

  • Allegranza Tempranillo - Shiraz

    Allegranza Tempranillo - Shiraz

    ”Kolmivaiheinen valintaprosessimme alkaa sokkomaistelusta ja huipentuu kolmen parhaan viinin finaalikierrokseen. Punaviinit herättivät tänä vuonna paljon keskustelua. Lopulta espanjalainen, La Manchan alueelta tuleva Allegranza, sai koko raadin tuen taakseen. Kokeile hedelmäistä ja raikasta punaviiniä erityisesti kesäisten grilliruokien rinnalla tai maistele rubiininpunaisena hohtavaa juomaa sellaisenaan.”

  • Montgravet Sauvignon Blanc Premium

    Montgravet Sauvignon Blanc Premium

    ”Laivan valkoviini on ollut monta vuotta saksalaista Riesling-rypälettä, joten halusimme vaihtelua. Raati istui kaksi päivää pöydän ääressä, söi vaaleaa leipää ja innostui Etelä-Ranskan aurinkoisilla pelloilla kypsytetyn Montgravet-viinin mausta ja paahteisesta väristä. Pehmeä Sauvignon Blanc on täydellinen pari erilaisille kaloille ja mereneläville. Se sopii erinomaisesti myös raikkaan salaatin kylkiäiseksi.”

  • La Gioiosa Aurea Blanc de Blancs Brut

    La Gioiosa Aurea Blanc de Blancs Brut

    ”Kuohuvaksi valikoitui tällä kertaa prosecco, jonka kaltaista meillä ei aiemmin ole tarjoiltu. Italialaisen Blanc de blanc -proseccon valmistuksessa on käytetty ainoastaan valkoisia rypäleitä. La Gioiosan kuohuviinit ovat olleet jo vuosia risteilijöiden suosiossa, koska prosecco sopii niin juhlaan kuin arkeen, kevääseen, kesään, syksyyn ja talveen. Älä epäröi tilata kuplivaa proseccoa merenelävien tai tuoreiden kala-annosten seuralaiseksi. Lupaan, ettet tule pettymään.”

  • Henri Gaillard Rose Mediterranée

    Henri Gaillard Rose Mediterranée

    ”Tänä vuonna raatimme pääsi maistamaan ensimmäistä kertaa myös roseeviinejä. Maistettuamme tätä eteläranskalaista roseeta, tiesimme heti, että valinta oli tehty. Rosee ei ole pelkästään kesäkauden trendiviini, vaan nappivalinta graavilohelle, täyteläisille liharuuille ja kesäisten jälkiruokien kylkiäiseksi.”

  • Champagne Ayala Brut Majeur Extra Age

    ”Tämä Ayalan tilalta tuleva samppanja on saanut tekeytyä neljä vuotta. Pitkä kypsymisprosessi tuo samppanjaan syvyyttä ja helmeilevää aromikkuutta. En keksi tilannetta, mihin lasillinen samppanjaa ei sopisi. Tämä raikas ja elegantti juoma on mainiota seuraa kalaruuille, vaalealle lihalle ja juustoille.”

  • Lighthouse Porter olut

    Lighthouse Porter, Puhaste, 5,8 %

    ”Tartolaisen pienpanimon Puhasteen tumma porter hurmaa maitosuklaan, hennon vaniljan ja paahdetun kahvin aromeilla. Karamellinen ja maltainen porter on loistopari liharuuille ja suklaisille jälkiruuille.”

  • Kapten Balder olut

    Nils Oscar Kapten Balder, 5,1 %

    ”Jo toisessa sukupolvessa toimivan Nils Oscar -pienpanimon suodattamatonta luomulageria on luonnehdittu Ruotsin taivaallisimmaksi olueksi. Tätä erikoisolutta kannattaa kaataa lasiin esimerkiksi grillattujen liharuokien tai merenelävien seuralaiseksi.”