Risteilykulttuuri - Risteilyt nyt ja tulevaisuudessa


Keräsimme erilaisia matkavinkkejä, kun lähetimme joukon suomalaisia somevaikuttajia katsomaan risteilyä ja Tukholmaa uusin silmin. Vinkit ja ideat toimivat loistavana tietopankkina meille kaikille risteilyä rakastaville suomalaisille. Vinkkejä on luvassa vielä lisää!

Varaa risteilysi Helsingistä Tukholmaan → Varaa risteilysi Helsingistä Tukholmaan → Varaa risteilysi Turusta → Varaa risteilysi Turusta →

BLOGGAAJAVINKIT

Minityyli-bloggaajan vinkit

LAPSIPERHEMATKUSTAJAN VINKIT

Laura, yksi Minityyli-blogin pitäjistä, kävi kuopuksensa kanssa koko perheen Skidit Risteilyllä Silja Serenadella Tukholmassa.
Katso Minityyli-bloggaajan viisi vinkkiä →

LAPSIPERHEMATKUSTAJAN VIISI VINKKIÄ

 • 1. Varatkaa pöytä Buffet -ravintolan myöhäisemmästä kattauksesta, siellä on yleensä rauhallisempaa. Tarvittaessa nauttikaa ennen pieni välipala, mikäli odotus tuntuu pitkältä.
 • 2. Tukholmassa ottakaa tukikohdaksi Humlegårdenin puisto, jos seurueessa on alle viisivuotiaita lapsia. Puistosta löytyy hyvät sosiaaliset tilat, kahvia, grillausmahdollisuus, vaipanvaihtopiste ja loistava leikkipaikka. Sijainti mitä mainioin Östermalmilla.
 • 3. Shopatkaa kuin kruunupäät Livlyn liikkeessä.
 • 4. Laivalle palatessa käykää kylpemässä Sunflower Oasis -kylpyläosastolla, ennen ruokailua ehtii hyvin polskia.
 • 5. Panostakaa aamiaiseen ja hemmotelkaa itseänne erikoisaamiaisella, jossa on leppoisa tunnelma.
 

Minityyli-bloggaajan omat sivut →

 

Lumolife-bloggaajan vinkit

LIFESTYLE-MATKUSTAJAN VINKIT

Lumolife-bloggaaja matkusti miehensä kanssa Silja Symphonylla Päivä Tukholmassa -risteilylle Helsingistä DeLuxe -luokassa.
Katso Lumolife-bloggaajan viisi vinkkiä →

LIFESTYLE-MATKUSTAJAN VIISI VINKKIÄ

 • 1. Ruoka on monelle tärkeä syy lähteä risteilemään. Laivoilla on nykyisin valtavasti valinnan varaa ruokailuun tutun buffan lisäksi.
 • 2. Mikä voisikaan olla ruotsalaisempaa kuin kanelipullat ja fika eli kahvittelu, mieluiten pullan kera?
 • 3. Kevät alkaa Tukholmassa aina vähän aiemmin. Kungsträgårdenissa voi ihailla kirsikkapuiden kukintaa jo huhtikuun alussa.
 • 4. Tukholmasta voi ostaa monien sellaisten muotibrändien tuotteita, joita Suomesta ei saa ja siellä voi imeä vaikutteita tyylikkäiltä pukeutujilta.
 • 5. Ruokatuliaiset, mikä ihana syy vierailla Tukholmassa! Södermalmilla käyn aina Urban Delissä, joka on upea ravintolan ja ruokakaupan yhdistelmä -ja kuka voisi vastustaa Östermalm hallin herkkuja?
 

Lumolife-bloggaajan omat sivut →

 

Kristallikimara-bloggaajan vinkit

NUORTEN KANSSA MATKUSTAVAN VINKIT

Minna, Kristallikimara-bloggaaja, nautti miehensä ja nuoremman tyttärensä kanssa Päivä Tukholmassa -risteilystä Helsingistä Promenade -luokassa.
Katso Kristallikimara-bloggaajan viisi vinkkiä →

NUORTEN KANSSA MATKUSTAVAN VIISI VINKKIÄ

 • 1. AIKAA PERHEEN KANSSA: Laivalla vietetään kiireetöntä aikaa perheen kesken ja hengataan yhdessä, seuraillen ihmisiä ja nauttien matkan tuomasta pienestä irtioton fiiliksestä rentoutuen.
 • 2. VIIHDE: Usein varsinkin syyslomilla ja hiihtolomien aikaan laivalla esiintyvät nuorille mieluiset artistit, joten miten kiva onkaan yhdistää lavashow ja risteily samaan settiin.
 • 3. RUOKA: On sanomattakin selvää, että kun laivalle mennään, niin ruoka näyttelee todella suurta osaa risteilyssä. Myös ruokien esillepanolla on merkitystä ja ei voi kuin ihailla näitä herkkuja, joita mekin saimme nautiskella.
 • 4. SHOPPAILU: Meidän perheen naiset tykkää shoppailla ja kyllä se mieskin tekee aina löytöjä, kun laivalle mennään. Helppoa on ostaa töihin paitoja ja housuja, kun ei ole kiire mihinkään. Mutta jos laivalla ei oikein löydä haluamaansa, niin Tukholmassa sitten voi löytää kivoja juttuja.
 • 5. AISTI KAUPUNGIN SYKETTÄ JA FIILISTELE: Tukholman viehätys on minusta sen tunnelmassa. Tuntuu, kuin olisi matkannut kauemmaksikin ja meno on kansainvälisempää kuin meillä täällä kotona. Välillä on hyvä vain aistia ilmapiiriä, pysähtyä ja fiilistellä, sillä aina ei tarvitse suorittaa niitä nähtävyyksiäkään.
 

Kristallikimara-blogi →

 

Sami Koski/Valkeat Laivat vinkit

USEIN MATKUSTAVAN VINKIT

Sami Koski, Valkeat Laivat -sivuston bloggaaja, juhlisti laivalla Siljan synttäreitä mm. nauttien Silja 60 -juhlamenun ja juhlaleivoksen.
Katso Valkeat Laivat -bloggaajan viisi vinkkiä →

USEIN MATKUSTAVAN VIISI VINKKIÄ

 • 1. PANOSTA HYTTIIN: Siljan laivoilta löytyy monentasoisia hyttejä, lasten kanssa suosikkini on Commodore-luokan hytti tai Junior Suite, joissa on hyvin tilaa ja Commodoren Loungen palvelut käytettävissä. Edullisimmin luksuksesta nautit arkilähdöillä koulujen lomakausien ulkopuolella.
 • 2. NAUTI RUOKAILUSTA: Lasten kanssa Tavoláta on erinomainen valinta. Lapset voivat nauttia omaan tahtiin lastenpöydän antimista ja aikuiseen makuun listalta löytyy valinnanvaraa. Kahden kesken matkalla ollessa kannattaa ruokailusta nauttia enemmän ja varata pöytä Bon Vivantista. Happy Lobsterin legendaarinen äyriäisvati on myös kokeilemisen arvoinen.
 • 3. VIETÄ MUKAVA PÄIVÄ LAIVALLA: Aina ei tarvitse lähteä Tukholmaan, vaan laivalla voi viettää rennon päivän. Siljalandissa saavat lapset leikkiä rauhassa, ruuhkaa ei ole. Laivalla on palvelupisteitä avoinna myös laivan ollessa satamassa ja aurinkoisena päivänä voi nauttia auringosta ulkokannella.
 • 4. TEE OSTOKSIA LAIVALLA: Kannattaa hyödyntää myymälöiden henkilökunnan ammattitaitoa ja kysellä suosituksia. Hyviä löytöjä on tullut vuosien varrella henkilökunnan avustuksella tehtyä. Laivalla myös moni tuote on edullisempi kuin maissa.
 • 5. LIITY KANTA-ASIAKKAAKSI: Paljon risteilevänä Club One -asiakkaana olen ollut tyytyväinen saamiini etuihin. Kanta-asiakkaana pääsee risteilemään edullisemmin ja laivoilla sekä kohdemaissa on tarjolla lukuisia etuja. Lisäksi kanta-asiakkaaksi liittyminen on ilmaista. Itselläni on ollut Silja Linen kanta-asiakaskortti jo vuodesta 1993 lähtien.
 

Valkeat Laivat -blogi →

 

Riikan Blogi -vinkit

LAPSIKATRAAN KANSSA MATKUSTAVAN VINKIT

Riikka, Riikan Blogin kirjoittaja, matkusti ystävättärensä ja isomman lapsikatraan (omien ja ystävän lasten) kanssa Siljan risteilylle Tukholmaan.
Katso Riikka-bloggaajan viisi vinkkiä →

LAPSIKATRAAN KANSSA MATKUSTAVAN VIISI VINKKIÄ

 • 1. Syökää Tavolata ravintolassa, jos satutte sille laivalle missä se on. Ihan oikeasti todella hyvää ruokaa ja voittaa buffet jonottamisen mennen tullen!
 • 2. Matkustakaa perhehytissä, jos teitä isompi porukka. Se isompi ja hauskempi.
 • 3. Älkää suorittako liikaa, vaan katsokaa ohjelmaa rauhassa ja valitkaa porukasta yhdessä kiinnostavimmat tarjonnat. Jos vain pieniä lapsia, niin voi aikuiset voi varmaan päättää mitä tehdään. Lapsille riittää ihan vain hytti, perheen yhdessä olo, hetki pallomeressä ja syöminen yhdessä. Toki, jos Harri-hylje tupsahtaa jostain, niin sen halaaminen voi tehdä maailman onnellisemmaksi.
 • 4. Hiukan kevyemmät kengät ja sellaiset mitkä on helppo laittaa jalkaan kannattaa olla mukana. Laivalla on lämmin ja paikkoja missä ne halutaan ottaa pois tulee vastaan yllättävän usein.
 • 5. Älkää antako pienten lasten valvoa liian myöhään ja juosta äänekkäästi käytävillä kello 22.00 jälkeen. Jossain hyteissä saatetaan nukkua silloin ja ihan oikeasti perheellänne on varmasti mukavampi päivä, jos lapset eivät ole super väsyneitä.
 

Riikan Blogi →

 

Mama loves you two -bloggaajan vinkit

PERHEEN KANSSA MATKUSTAVAN VINKIT

Nanna, Mama loves you two -bloggaaja, matkusti äitienpäivänä Silja Serenadella Tukholman risteilylle miehensä ja kaksospoikiensa kanssa.
Katso Mama loves you two -bloggaajan viisi vinkkiä →

PERHEEN KANSSA MATKUSTAVAN VIISI VINKKIÄ

 • 1. Laivan buffet sopii erinomaisesti myös ruoka-aineallergisille sen monipuolisen tarjonnan ansiosta - jokaiselle jotakin!
 • 2. Lasten kanssa matkatessa kannattaa ottaa mukaan pientä naposteltavaa, kuten hedelmiä ja riisikakkuja, joita voi syödä esimerkiksi hytissä iltapalaksi.
 • 3. Silja Landista saa lainaan (20 euron panttia vastaan) lastenrattaat. Kätevää erityisesti, jos matkassa on mukana lapsi, joka ei tarvitse rattaita muuten kuin maissaoloa varten.
 • 4. Matkaliput julkisiin kulkuvälineisiin kannattaa ostaa laivan infosta, jolloin välttää myöhemmän jonottamisen. Tukholman keskustaan pääsee kätevästi tunnelbanan lisäksi laivabussilla.
 • 5. Tukholmassa voi shoppailla monessa sellaisessa liikkeessä, joita ei Suomessa ole. Things, Lagerhaus, Sephora... Åhlens-tavaratalosta taas löytyy kaikki mitä voit kaivata: upea sisustuspuoli, lastenvaatteita, kosmetiikkaa, muotia jne.
 

Mama loves you two -blogi →

 

Siveltimellä-bloggaaja Sannan vinkit

YSTÄVIEN KANSSA MATKUSTAVAN VINKIT

Sanna, Siveltimellä-bloggaaja, kävi Karibian risteilyllä ja Siljan Tukholman risteilyllä ja vertaili niitä keskenään.
Katso Siveltimellä-bloggaajan viisi vinkkiä →

MATKUSTA KUIN KARIBIALLA - YSTÄVIEN KANSSA MATKUSTAVAN VIISI VINKKIÄ

 • 1. Panosta hyttiin. Omalta parvekkeelta tai ikkunallisesta hytistä on upeat saaristomaisemat.
 • 2. Ihaile auringonlaskuja. Sama auringo laskee myös Karibialla.
 • 3. Rentoudu ja ota aikaa itsellesi laivan Sunflower Oasis-kylpylässä.
 • 4. Nauti italialaisesta tunnelmasta ja mauista ravintola Tavolàtassa. Testaa oliiviöljyä.
 • 5. Shoppaile! Tukholma ja laiva tarjoaa monipuolisen valikoiman ostettavaa itsellesi ja tuliaiseksi.
 

Siveltimellä-blogi →

 

Herneetkin rokkaa -bloggaaja Petran vinkit

RUOKAILUSTA KIINNOSTUNEEN VINKIT

Herneetkin rokkaa -bloggaaja Petra risteili Tukholmaan mm. nauttien Menu Nordicin ja käyden Sven Harry's taidemuseossa.
Katso Herneetkin rokkaa -bloggaajan viisi vinkkiä →

RUOKAILUSTA KIINNOSTUNEEN VIISI VINKKIÄ

 • 1. Jos olet viinien ystävä, kannattaa ehdottomasti käydä lasillisella Siljan laivojen Bon Vivant-viinibaarissa ja pyytää henkilökuntaa esittelemään ja ehdottamaan omaan makuusi sopivia juomia. Näitä harvemmin löytyy maista. Muista, että täältä saat ostettua myös kotiiviemiseksi pulloja jos tykästyt johonkin.
 • 2. Siljan laivojen kalaravintola Habby Lobster on klassikko joka pitää kokea ainakin jompaan kumpaan suuntaan kuljettaessa. Äyriäisvati, savustetut katkaravut, kampasimpukat ja muut herkut löytyvät listalta.
 • 3. Ota päiväkohteeksi joku sinulle uusi alue Tukholmasta. Vietä päivä esimerkiksi Vasastanissa, joka on rauhallinen alue josta löytyy muutama museo, kivoja kahviloita ja puistoja. Koe erilainen Tukholma.
 • 4. Tukholmassa on paljon kivoja kahviloita ja laadukkaita brunssipaikkoja joita ei kannata ohittaa! Panosta aamuun ja nauti toinen aamiainen kaupungissa.
 • 5. Pistäydy ruokakaupassa, torilla tai kauppahallissa ja osta kivaa piknikevästä mukaan. Valitse kaunis ja kiva puisto ja katsele Tukholman menoa puistonpenkiltä käsin ja lepuuttele jalkojasi samalla.
 

Herneetkin rokkaa -blogi →

 

Modernisti Kodikas -bloggaaja Kertun vinkit

LASTEN KANSSA MATKUSTAVAN OIVALLUKSET

Kerttu, Modernisti Kodikas –bloggaaja matkusti perheensä kanssa Muumi-hytissä Tukholmaan ja kävi ihastelemassa satujen maailmaa Junibackenilla.
Katso Modernisti Kodikas -bloggaajan otteita oivalluksista →

LASTEN KANSSA MATKUSTAVAN VIISI OIVALLUSTA

 • 1. Rentoudu, kun lapset viihtyvät (mutta silmät saa olla selässäkin)
  Kun lapset viihtyvät, viihtyy itsekin. Tällä hetkellä on niin ihana seurata sisarussuhteen kehittymistä, poikamme kun menee perävaununa siskonsa perässä joka paikkaan. Sisko toimii esiliinana silloin, kun jättimäinen muumi epäilyttää tai sutsisatsin muuvit eivät osu kerralla kohdalleen. Silja Serenadella on panostettu lasten leikkitiloihin ja ohjelmaan.
   
 • 2. Unohda Buffet
  Laivan buffet on klassikko, mutta suosittelen sen päivittämistä uusiin ruokaelämyksiin. Erikoisaamiainen rauhallisessa Tavolata-ravintolassa antaa ihana startin päivään. Pienemmässä ravintolassa melutaso pysyy alhaisempana ja se rauhoittaa myös lapsia (aikuisista puhumattakaan). Valikoima on hyvä ja tunnelma ripauksen ylellinen, mutta rento.
   
 • 3. Rakastu Tukholmaan & Junibackeniin
  Junibacken muistutti siitä, miksi satuja on olemassa. Ne avartavat, ihmetyttävät, ilahduttavat ja jännittävät sekä saavat itkemään ja nauramaan. Ne kasvattavat mielikuvitusta ja vievät paikkoihin, joista ei osaisi edes uneksia. Päivä Junibackenissa muistutti, että koskaan ei ole liian vanha uskomaan onnellisiin loppuihin.
   
 • 4. Kiireettömästi kannella
  Jos vain sää suinkin suosii, iltakävely kannattaa tehdä laivan kannella. Jälkkäripöydän sokerihuumat haihtuvat ja hyttiin palaa sopivasti energiaa purkaneet lapset. Rakastan katsella rannikon taloja ja miettiä, minkä niistä valitsisin, jos saisin.
   
 • 5. Huolettomasti hytissä
  Menevälle perheelle tekee oikein hyvää sulkeutua 14 neliön tilaan ilman nettiä. Siinä missä opiskeluaikoina löysi itsensä pahimmillaan jostain autokannen alta, ovat ajat muuttuneet. Muumi-perhehyteissä on vuoteet neljälle sekä vuodesohva kahdelle. Neljän hengen perheenä tämä oli oikein mukava vaihtoehto, varsinkin kun isokokoista kaksivuotiasta ei oikein kannata laittaa vauvasänkyyn, eikä varsinkaan yläsänkyyn nukkumaan.
 

Lue oivallukset kokonaan Modernisti Kodikas -blogista →

 

Tallink Siljan työntekijän Sarin vinkit

TALLINK SILJAN TYÖNTEKIJÄN VINKIT

Sari, viestintäasiantuntija Tallink Silja Oyssä, matkustaa usein, mutta nyt pitkästä aikaa 23 h -risteilyllä Turusta perheensä kanssa.
Katso Sarin viisi vinkkiä Turun risteilyltä →

TALLINK SILJAN TYÖNTEKIJÄN VIISI VINKKIÄ

 • 1. Jos olet tottunut matkustamaan Helsingistä, lähde vaihteeksi matkaan Turusta (tai päinvastoin): Turun 23 h-risteilyllä et pääse Tukholmaan, mutta laivassa on mahtavasti kiireetöntä aikaa yhdessä perheen tai ystävien kanssa.
 • 2. Nauti laivan viihteestä. Jos iltaesiintyjä musisoi liian myöhään lapsia ajatellen, muistathan, että näet lavan tapahtumia myös hytin tv:stä.
 • 3. Nuku pitkään, nauti aamiaiseksi brunssi ja ihaile samalla ainutlaatuista saaristomaisemaa.
 • 4. Anna merituulen rauhoittaa mieltä ja tuivertaa tukkaa ulkokannella. Tarvittaessa voit hakeutua ulkokannen suojaisaan tilaan.
 • 5. Ota risteilylle mukaan riittävän tilava (veto)laukku – laivan myymälöissä on upeita tuotteita mahtavaan merihintaan, niitä ei kannata jättää kauppaan.
 

Lue Sarin ja muiden matkustusvinkkejä Club One Socialista →

 

Dinner4u2 -blogin Mirkan ja Pauliinan vinkit

KULINARISTIEN VINKIT

Blogin Dinner4u2 Mirka ja Pauliina ovat kulinaristeja ja kävivät testaamassa Bon Vivantin Menu Nordicin ja nauttivat mm. Tukholman pienistä ruokakaupoista ja katuruoasta.
Katso Dinner4u2 -bloggaajien viisi vinkkiä→

KULINARISTIEN JA RENTOUTUJIEN VIISI VINKKIÄ

 • 1. Illallista Bon Vivantissa
  Voimme todella lämpimästi suositella illallista Bon Vivantissa ja erityisesti Menu Nordicia, joka oli todella tasapainoinen kokonaisuus. Aivan upea kokonaisuus, jossa kaikki yksityiskohdat olivat tarkasti pohdittuja ja todella onnistuneita, ja hintalaatusuhde erinomainen.
   
 • 2. Rentoudu kylpyläosasto Sunflower Oasiksessa
  Oli ihanaa päästä rentoutumaan pitkän viikon päätteeksi saunaan ja porealtaaseen. Kylpyläosastolta on hienot maisemat merelle. Osastolla on porealtaiden lisäksi perinteinen sauna ja höyrysauna ja baari. Olimme tosi tyytyväisiä tähän rentoutushetkeen ja suosittelemme lämpimästi!
   
 • 3. Kippistä kuohuvalla
  Laivalla oli aivan huipputarjous; Skumppaa kahdella eurolla!!! Tämä teki meidät todella iloisiksi ;). Mikäs oli kannella kuohuvaa nautiskellessa, kun ilmakin oli mitä mainioin.
   
 • 4. Kuljeskele Södermalmilla
  Tukholmassa valitsimme kohteeksemme Södermalmin, jossa kuluisi helposti useampikin päivä! Tutustumisen arvoisia ovat esim. Marienplatzin ympäristö (siellä esim. Paradiset -ruokakauppa), Götgatan kauppoineen, Bageri Petrus (kaupungin parhaat kanelipullat), hurmaava viinibaari Dryck, Nytorgetin alue, Pärlansin toffeekauppa…
   
 • 5. Maistele katuruokia Teaternissa, Skanstullin metroaseman vieressä kauppakeskus Ringenissä
  Täältä löytyy tukholmalaisten huippukokkien katuruokakioskeja, joten tarjonta on yltäkylläistä ja valinnanvaikeus iskee taatusti. Tänne kannattaa siis tulla nälkäisenä!
 

Lue vinkit kokonaisuudessaan Dinner4U2 -blogista →

 

Ennin kengissä -bloggaaja Ennin vinkit

SHOPPAILIJAN VINKIT

Ennin kengissä blogin Enni hemmotteli ja rentoutui ystäviensä kanssa Silja Serenaden matkassa ja Tukhholma-päivänä lähti ystäviensä kanssa tutustumaan Mall of Scandinavia -ostoskeskukseen (bussi terminaalista vie sinne kätevästi sunnuntaisin).
Katso Ennin kengissä -bloggaajan vinkit→

SHOPPAILIJAN VIISI VINKKIÄ

 • 1. Vietä hetki aikaa rentoutumiseen hytissä. Tax Free Superstoren kosmetiikkapuolelta löydät kasvoja elvyttäviä ja helppokäyttöisiä kasvonaamioita. Kurkkaa erityisesti Mitomon valikoima. Tarjolla on myös kasvoja helliviä, rentouttavia ja kirkastavia naamioita. Levitä naamio kasvoille ja anna naamion vaikuttaa 20-30 minuuttia. Naamion poistamisen jälkeen hiero ihoa kevyesti, kunnes uute on imeytynyt ihoon. Aamulla iho kiittää.
 • 2. Varaa edullinen ja nopea kuljetus Värtan-terminaalilta Mall Of Scandinavia -ostoskeskukseen ja vietä päivä upeissa puitteissa shoppaillen ja herkutellen.
 • 3. Nauti terveellisistä ja herkullisista mehuista Joe & The Juice -mehubaareissa, joita löytyy ympäri Tukholmaa. Testaa myös paikan herkullinen avokado-tomaatti-mozzarella-sandwich.
 • 4. Suuntaa Tukholmassa ylellisen Stureplanin aukiolle, jossa saatat törmätä tuttuihinkin kasvoihin. Vaikka alue tunnetaan ylellisenä ja kalliina, alueelta löytyy myös rentoon ilmapiiriin ja edulliseen ruokaan erikoistunut T.G.I. Friday's -ketjuravintola.
 • 5. Laivan baareissa on tarjolla laaja alkoholiton drinkkivalikoima. Nämä drinkit ovat todella herkullisia ja edullisia. Älä unohda Club One -korttia kotiin missään nimessä, drinkit olivat tarjouksessa! Lapsenmielisten kannattaa myös kokeilla lastenlistalta löytyvää Harrin Halausta, joka tarjoillaan appelsiinisiivun, kirsikan ja valotikun kera. Laivamaskotti Harri Hylje on niin hellyttävä.
 

Lue lisää Ennin kengissä -blogista →

 

Minnean muruja -blogin risteilyvinkit

ENSIMMÄISEN PERHERISTEILYN VINKIT

Minnean muruja -bloggaaja risteili Tukholmaan syyslomaksi. Laivamatka oli perheen pienelle pojalle kaikkien aikojen ensimmäinen ja ihmeteltävää siis riitti.
Kurkista meriseikkailun vinkkeihin →

ONNISTUNEEN PERHERISTEILYN VIISI OIVALLUSTA

 • 1. Nappaa mukaan isovanhempi tai vaikka täti tai kummi!
  Useimmissa hyteissä on tilaa neljälle tai useammalle, joten jos vain mahdollista, kannattaa ottaa kolmas aikuinen mukaan reissuun. Vaari tai kummi saa viettää laatuaikaa lapsen kanssa, ja päästä osaksi pienten tarttuvaa riemua!
   
 • 2. Sulata buffetpöytien ylimääräiset energiat Sunflower Oasis-kylpylässä!
  Kävimme herkuttelemassa Grande Buffetissa pitkän kaavan mukaan, ja jälkiruokakin maistui kaikille. Buffetin jälkeinen sokerihumala ja ylimääräinen energia oli hyvä taltuttaa polskimalla kylpylän reutouttavissa porealtaissa.
   
 • 3. Jos perinteiset Junibacken ja Grönä Lund on jo nähty, niin ihastu Aquariaan!
  Vanhan kaupungin kärjestä, eli Slussenilta pääsee kätevästi lautalla Djurgårdeniin, ja siellä sijaitsevaan Aquaria akvaariotaloon!
   
 • 4. Herkuttele lounasta viihtyisässä Rolf de Maré -bistrossa!
  Laivalla buffet on meille ihan ehdoton, sillä niin laajaa herkkujen valikoimaa ei muualta löydy, mutta Tukholmassa yritämme aina nauttia lounasta eri paikoissa.
   
 • 5. Nappaa itsellesi hetki shoppailuun!
  Meillä pojat menivät viihdyttävään Silja Landiin, eli lasten leikkiosastolle sillä aikaa, kun minä sain rauhassa kiertää laivan tax free-osaston ja muut putiikit. Oli ihanaa ottaa pieni hetki itselle, käydä kahvilla ja yllätyä laivan laajasta ostosvalikoimasta.
 

Tutustu Minnean muruja -blogiin →

 

Lifestyle -bloggaaja Satu Koon vinkit Tukholmaan

MATKAILUA RAKASTAVAN VINKIT

Lifestyle-bloggaaja Satu kävi nauttimassa syksyisestä Tukholmasta mm. Södermalmilla ja luksuksesta laivalla.
Tutustu Satun fiilistelyvinkkeihin →

VIISI VINKKIÄ SYYSLOMAN FIILISTELYYN TUKHOLMASSA JA LAIVALLA

 • 1. Tukholman saaristo
  Ehdottomasti yksi ihanista kohteista risteilyllä on seurata upeita vaihtuvia maisemia. Meri ei koskaan nuku, se muuntuu ja muuttaa maisemaa.
   
 • 2. Södermalm
  Södermalm on entinen työläiskaupunginosa ja se on parin vuosikymmenen aikana muuttunut boheemiksi ja rennoksi kaupunginosaksi, josta löytyy paljon mielenkiintoisia ja hurmaavia putiikkeja, ravintoloita ja kahviloita. Suosittelen Tunnelbanan läheisyydessä olevaa Götgatan 14 sijaitsevaa Fåtöljen-kahvilaa. Sieltä saa niin makeaa kuin suolaistakin syötävää hyvään hintaan.
   
 • 3. Gamla Stan eli Vanhakaupunki
  Vanhakaupunki tuo legendaarinen turistikohde. Tällä kertaa suunnistin Saksalaiseen kirkkoon eli Pyhän Gertrudin kirkkoon ihailemaan sen upeaa rakennustaidetta. Kirkolta suunnistin Vanhankaupungin kapeille kujille kahvilaan seuraamaan ihmisvilinää ja tunnelmaa.
   
 • 4. Globen
  Globenille on SkyView lasinen näköalahissi, joka lienee ainoa lajissaan maailmassa. Globenin huipulle noustaan kahdessa pyöreässä hissikorissa.. Hissi nousee 130 metrin korkeuteen Globen-rakennuksen ulkopuolella, korkeammalle kuin Tukholman katot. Sieltä on hyvällä säällä upeat näkymät.
   
 • 5. Laivan kylpyläosasto
  Silja Serenadella on valoisa ja viihtyisä Sunflower Oasis -kylpyläosasto, jossa on kolme suurta poreallasta. Serenadella saunaosasto on viihtyisä ja valoisa ja itse ainakin tykkäsin siitä erittäin paljon. Saunasta on myös hienot näkymät merelle ja sieltä on mukava katsoa saaristoa.
 

Lue Satun vinkit kokonaisuudessaan hänen blogistaan →

 

Lähtöportti -blogin Mikan vinkit Tukholman matkalle

Jatkuvaa matkakuumetta potevan reissuvinkit

Lähtöportti-blogin Mika on käynyt Tukholmassa useita kertoja, mutta ei ollenkaan pariin vuoteen. Nyt oli siten korkea aika tehdä merimatka Tukholmaan, pitkälti lasten ehdoilla.
Lue Mikan vinkit Tukholman matkalle →

VIISI VINKKIÄ TUKHOLMASTA NAUTTIMISEEN UUSIN SILMIN

 • 1. Suhtaudu Tukholmaan ”ihan oikeana matkakohteena”, aivan kuten mihin tahansa eurooppalaiseen suurkaupunkiin. Hae vinkkejä vaikka matkablogeista, sillä Tukholmassa on paljon koettavaa!
 • 2. Osta Tukholmassa tarvitsemasi julkisen liikenteen liput valmiiksi jo laivalta. Myös Tallink Siljan oma bussikuljetus kaupunkiin voi suunnitelmistasi riippuen olla toimiva ratkaisu.
 • 3. Tukholmasta voi nauttia myös ilmaiseksi. Moniin museoihin on vapaa pääsy ja kaupungista löytyy useita komeita näköalapaikkoja. Tunnelman kannalta oma suosikkini on Södermalmin kaupunginosa.
 • 4. Erityisesti lasten kanssa matkustettaessa on hyvä suunnitella valmiiksi jotain kivaa tekemistä kaikille. Matkaa ei kannata tehdä pelkästään lasten ehdoilla, mutta hekin tarvitsevat omat päivän kohokohtansa.
 • 5. Varsinkin jos Tukholmaan jää yöksi, kannattaa tutustua kaupungin tapahtumatarjontaan. Esimerkiksi laadukkaita konsertteja on paljon. Jalkapallon ystävänä tarkistan aina otteluohjelman ennen matkaa, sillä katsomoiden tunnelma on kiihkeällä kansainvälisellä tasolla.
 

Lue lisää Lähtöportti -matkablogista →

 

Sateenmuruja -blogin Paulan vinkit Turusta Tukholmaan

Todellisen reissunaisen vinkit koiran kanssa matkustamiseen

Sateenmuruja-blogin Paula lähti automatkalle Portugaliin ja matkan ensimmäinen etappi taittui Baltic Princessillä Turusta Tukholmaan. Matkaseurana oli myös perheen koira Ernesti the Westie.
Tutustu Paulan vinkkeihin koiran kanssa matkustettaessa →

VIISI VINKKIÄ KOIRAN KANSSA REISSAAMISEEN

 • 1. Koiran kanssa matkustaessa lentäminen on aina ehkä se viimeisin vaihtoehto. Yön yli kestävä lauttamatka Tukholmaan on mukava miniloma oman karvaturrin kanssa!
 • 2. Koiran kanssa matkustaessa voi valita hyttiluokan aina A-tasoon saakka – tämä on ihan riittämiin etenkin lyhyellä Turku-Tukholma matkalla.
 • 3. Kannattaa viettää muutama tunti ennen laivalle astumista koiran kanssa Turussa ja kuljeskella Aura-joen kauniilla jokivarella. Myös Turun linna sijaitsee lähellä satamaa.
 • 4. Laivalla löytyy koiralle myös pieni ulkoilualue.
 • 5. Aamulla Tukholman satamaan saapuva laiva on ajoitukseltaan erinomainen: ensin voi syödä laivalla oman vatsan täyteen, ruokkia koiran ja sitten rantautua jalottelemaan Tukholman pittoreskeille mukulakivikaduille.
 

Sateenmuruja -blogiin →

 

Yli pyykkivuorten -blogin jouluiset lapsiperheen vinkit laivalla

Jouluista tunnelmaa etsivän lapsiperheen vinkit

Yli pyykkivuorten -blogin Hanna kävi perheensä kanssa hakemassa joulutunnelmaa laivalta ja Taxingen Linnan joulumarkkinoilta. Samalla Hanna koki myös samoja kutkuttavia laivaristeilytunnelmia kuin lapsuudessaankin.
Katso Hannan vinkit toimivalle perheristeilylle →

HANNAN PERHEEN VIISI VINKKIÄ RISTEILYMATKALLE

 • 1. Jos kyseessä on perhematka lasten kanssa, asennoidu oikein. Unohda yökerhot, alkoholi ja läpi yön tanssiminen. Nauti lasten riemusta pallomeressä ja jäätelöannoksen edessä. Hyvästä ruuasta ja hyvästä unesta nauttii koko perhe.
 • 2. Laivan infosta ja Silja Land -leikkipaikasta voi lainata monia lapsiperheen tavaroita. Laivoilta löytyy ainakin matkasänkyjä, pottia, kerrossängyn irtolaitoja, lasten kuulosuojaimia, rattaita ja rintareppuja. Kaikkea ei siis tarvitse raahata mukana kotoa.
 • 3. Kokeile Tukholmassa jotain uutta. Linja-auton kyydissä opastetulla kierroksella saa ihan eri tavalla irti päivästä varsinkin lasten kanssa matkustaessa. Älä ainakaan käytä aikaa kiertelyyn sellaisissa kaupoissa, joita on Suomessakin.
 • 4. Muista ottaa myös lapsille mukaan juhlakengät tai vaikka tennarit. Talvikenkien sijaan on kiva kävellä laivassa kevyemmillä kengillä.
 • 5. Muista jättää buffetissa tilaa mahaan myös jälkiruualle!
 

Yli pyykkivuorten -blogiin →

 

Ikkunalla -blogin risteilyvinkit yksin matkustaville naisille

Yksin matkustavan naisen vinkit

Ikkunalla-blogin Annukka lähti pakettiauton kanssa pianonhakumatkalle Tukholmaan ja matkusti laivalla mennen tullen yksin, mutta ei suinkaan yksinäisenä.
Katso Annukan vinkit yksin matkustavalle →

ANNUKAN VINKIT YKSINMATKUSTAJALLE

 • 1. Sunflower Oasis -kylpylä Tukholmassa vietetyn päivän jälkeen olikin ihanaa rentoutua kylpylän poreissa. Höyrysaunan jätin tällä kertaa välistä, mutta tavallisessa saunassa nautin siitäkin edestä, sillä sain olla siellä yksin.
 • 2. Grande Buffet Suurin intohimoni on ruoka. Laivalta löytyy monta eri ravintolaa, mutta jos on vaikeuksia päättää mitä haluaa, löytyy Grande Buffetista vaihtoehtoja lähes jokaiseen mielihaluun. Itselleni suurinta herkkua oli vihersimpukat ja yleisestikin kalapöytä.
 • 3. Taxfree-myymälä Ruokailun jälkeen kerkesin vielä hyvin etsimään joululahja ideoita Taxfree-myymälästä. Oli hienoa huomata, että myymälässä oli paljon myös perinteisen kosmetiikan lisäksi tarjolla luonnonkosmetiikkaa. Suosikkimerkkini Madaran tuotteet olivatkin selvästi edullisempia kuin maissa.
 • 4. Midnight Show Risteilyillä on tarjolla musiikkia laidasta laitaan, mutta eniten lumoudun Midnight Show:sta Atlantis Night Clubissa. Tällä kertaa esiintymässä oli Quantum XXL, jonka esityksissä yhdistyi useat eri tanssilajit. Edellisellä kerralla sain ihailla todella taitavaa akrobatia-showta. Midnight Show:t eivät ole pelkästään musiikkia, vaan mukana on liikettä, akrobatiaa tai tanssia.
 • 5. Kansikävely Ulkoilmaihmisenä en jaksaisi olla vain koko ajan sisällä. Kävellessä kannen ympäri sain ihailla Tukholman saaristoa auringonpaisteessa merituulen puhaltaessa hiuksissani. Vaikka kesä onkin jo mennyt, takki päällä ja kaulaliina kaulassa, ei paleltanut.
 

Kurkista Annukan vinkkipostaukseen ja muihin matkakuulumisiin →

 

Antakee Armoo -bloggaaja Riikan vinkit jouluiseen Tukholmaan

Muumiristeilyllä jouluiseen Tukholmaan matkanneen vinkit

Antakee Armoo -blogin Riikka kävi perheensä kanssa tutustumassa jouluiseen Tukholmaan ja matkasi laivalla Muumilaakson asukkaiden kanssa ainutlaatuisella Suurella Muumiristeilyllä.
Katso Riikan vinkit jouluiseen Tukholmaan →

RIIKAN VINKIT VIIHTYISÄÄN JOULUNAJAN RISTEILYYN

 • 1. Gamla Stan ja joulumarkkinat Jos osut Tukholmaan joulun aikaan, niin poikkea ehdottomasti Gamla Stanin kautta Stortorgetille joulumarkkinoille. Paahdetut mantelit ja lämmin glögi tuoksuvat joululta.
 • 2. Fika Tukholman kahviloissa Tukholmassa, jos jossain ei kahvihammasta jää kolottamaan. Kun istahtaa kävelyn lomassa fikalle, ei pääse väsähtämään. Kahviloita on joka kulmauksessa ja voit nauttia joko perinteisiä kokosbollareita, frallan – sämpylän tai napata en varm korvin kioskilta.
 • 3. Ostokset Ihan pakollinen pysähdys on Sergelin torin kupeessa oleva iso, parikerroksinen BR-lelut. Galleriet jäi tällä kertaa väliin, eikä joka reissulla tarvitsekaan samoja liikkeitä välttämättä koluta. Stureplan on yksi suosikkipaikoistani. Biblioteksgatanilla ja Birger Jarlsgatanilla voi vain ihastella kauniita näyteikkunoita, eikä tarvitse poiketa edes sisään liikkeisiin.
 • 4. Mysa, viihtyminen Yksi erittäin tärkeä syy lähteä laivalle ja viettämään päivä Tukholmassa on viihtyminen. Ruotsinkielen mysa sopii tähänkin tarkoitukseen. Tulemme usein laivalle myös juhlimaan merkkipäiviä. Laivalla toteutuu erinomaisesti yhdessäolo, somebreikki, herkuttelu ravintoloissa ja ohjelma, joka tällä reissulla oli suunnattu erityisesti muumifaneille.
 • 5. Laivan tax-free ja lelukauppa Laivoilla on monenlaisia ostosmahdollisuuksia, mutta tämän vinkin mainitsen erityisesti lasten pyynnöstä. Nyt jo varmasti yli vuosi sitten kuopus löysi Kids&Toys -lasten liikkeestä suloisen tiikerin, jota piti halia aina ohikulkumatkalla. Tämän tiikerin hän on joulupukintoivomuslistaansa rustannut.
 

Antakee Armoo -blogiin →

 

Perinteisestä Tukholman risteilystä poikenneen reissuvinkit

Kohteena maailma -blogin Rami matkusti uusin ajatuksin perheensä kanssa Tukholmaan ja viivähti perillä yhden yön hotellissa. Mukavan matkan kruunasi kotimatkalle saatu tuttavaperheen seura.
Katso Ramin vinkit laivalle →

RAMIN VINKIT ERILAISELLE RUOTSIN RISTEILYLLE

 • 1. Yövy hotellissa Tukholmassa Tukholma on upea kaupunki ja perinteisellä Tukholman risteilyllä ehtii näkemään vain pintaraapaisun kaupungista. Jos risteilyyn yhdistää hotelliyön Tukholmassa, on kaksi päivää aika touhuta kaupungilla.
 • 2. Ota auto mukaan reissuun Pienten lasten kanssa matkustaessa perinteiselle Ruotsin risteilyllekin joutuu ottamaan useamman laukun matkaan - helpommalla pääsee ajamalla auton suoraan laivaan. Siinä kulkee mukavasti kaikki matkatavarat matkassa ja ei erikseen tarvitse miettiä, miten liikkuisi satamaan. Pitkänmatkalaisilla tämä on huomattava etu muutenkin.
 • 3. Panosta hyttiin: Muumihytit lapsiperheille Mitä enemmän vuosien varrella risteilyitä on tullut tehtyä, niin sen merkityksellisemmäksi ovat hytit muodostuneet. Muumihytit ovat erinomainen vaihtoehto lapsiperheille: ne on sisustettu muumiteeman mukaisesti ja ovat hieman tilavampia perinteisiin hytteihin verrattuna.
 • 4. Ruokailut: valitse ravintolat huolella Risteilyjen onnistumisen kannalta yksi tärkeimmistä asioista on ruokailut. Matkaseurueelle kannattaa valita aina kulloinkin toimivimmat ravintolat ja ruokailuajat. Esimerkiksi italialainen ravintola Tavolàta on erinomainen valinta rentoa ravintolaa ja laadukasta ruokaa etsiville.
 • 5. Tuttavaperhe kaveriseuraksi Olemme todenneet, että reissuista saa yleensä enemmän irti, kun kaveriperhe on matkassa mukana. Tukholmaan ja paluumatkalle seuraan liittynyt kaveriperhe kruunasikoko reissun niin lasten kuin aikuisten osalta. Se myös mahdollisti sen, että loppuillan lapsenhoitovuorot laivalla sai jaettua ja molemmat vanhemmat pääsivät tutustumaan myös laivan viihdetarjontaan.
 

Tutustu tarkemmin Ramin reissuajatuksiin →