Pietarin risteily Europalla

 

Europa-laiva risteilee uutuutena vuonna 2020 Pietariin! Pietarin erikoisristeilylle voit lähteä 4.8. suoraan Helsingistä. Pietarin risteilyllä perillä vietetään yksi kokonainen päivä, joten varaamalla kiertoajelun tai jonkun muun mielenkiintoisen retken laajasta valikoimastamme voit vierailla Pietarissa ilman viisumia. Pohjolan Venetsiassa voit tutustua mm. historialliseen keskustaan ja Eremitaašin museoon.
 

Liity Club One -asiakkaaksi ilmaiseksi ja varaa edullisemmin!

Koe loisteliaiden palatsien kaupunkiloma Europalla Pietariin!

Varaa erikoisristeily Pietariin netistä, Myyntipalvelusta puhelimitse 0600 157 00 / Club One -kanta-asiakkaat 0600 152 68 (puheluhinnat ja aukioloajat) tai matkamyymälöistä.

Kesällä voit lähteä Europalla myös erikoisristeilylle Visbyhyn tai erikoisristeilylle Ahvenanmaalle tai erikoisristeilylle Riikaan!

Pietarin risteilyjen aikataulut ja tärkeät tiedot

Aikataulut ja tiedot

Tutustu aikatauluihin sekä matkaa ja Pietaria koskeviin muihin tärkeisiin tietoihin.

Aikataulut ja hyödyllistä tietoa
Pietarin risteilyjen hinnat ja varaus

Hinnat ja varaus

Katso esimerkkihinnat, jotka sisältävät myös aterioita ja varaa erikoisristeilysi loistokkaaseen Pietariin!

Risteilyhinnat ja varaus
Pietarin risteilyjen kattaukset ja viihde

Ruokailut ja viihde

Varaa jo ennakkoon paikkasi haluamaasi kattaukseen Pietari-risteilyllä sekä tutustu viihteeseen laivalla.

Ruokailut ja viihde

Pietarin risteilyn retket


Pietariin voit tutustua osallistumalla järjestämillemme retkille, jolloin et tarvitse erillistä viisumia liikkuessasi ryhmän mukana satamasta pois ja takaisin. Tarvitset mukaasi voimassaolevan passin ja sinun tulee ilmoittaa henkilökohtaiset tietosi Tallinkille ennen matkaa. Retket pystyt kätevästi varaamaan risteilyvarauksen yhteydessä ja useammassa retkessä on myös hieman omaa aikaa (paluu ryhmän kanssa bussilla satamaan). Voit varata retket myös myyntipalvelusta puhelimitse 0600 157 00. Retket on varattava viimeistään 7 vrk ennen lähtöä klo 12.00. Retken toteutuminen edellyttää minimimäärän osallistujia. Paikkoja rajoitetusti, oikeudet muutoksiin pidätetään.

Lue lisää matkavarauksen yhteydessä ilmoitettavista henkilökohtaisista tiedoista

Huom. Kun varaat retken, pääset Pietariin viisumivapaasti. Riittää että sinulla on risteilyllä mukanasi passi, joka on voimassa matkan ajan sekä voimassaoleva matkavakuutus.

Henkilökohtaiset tiedot pitää olla samat kuin passissa. Huom. Jos Club One -kortillasi on eri tiedot, niin ne on muokattava - otathan yhteyttä Myyntipalveluumme.

 • Sukunimi
 • Etunimi (ensimmäinen nimi)
 • Sukupuoli
 • Kansalaisuus
 • Syntymäpäivä
 • Syntymämaa
 • Passin numero
 • Passin myöntämispäivä
 • Passin myöntämispaikka

Lue lisää henkilökohtaisesta viisumista

Jollet halua osallistua retkelle, sinun on itse haettava henkilökohtainen viisumi tai e-viisumi Venäjälle!

 • Tallink ei ole vastuullinen henkilökohtaiseen viisumiin liittyvissä asioissa
 • Passin oltava voimassa 6 kk matkan jälkeen
 • Henkilökohtaiset tiedot informoitava Tallinkille ennen matkaa
 • Matkustajalla on oltava voimassaoleva matkavakuutus
 • Risteilyn aikana on mahdollista vierailla vain Pietarin alueella ja paluu pitää tapahtua Europan risteilyllä
 
Pietarin kaupunkikiertoajelu

Pietarin kaupunkikiertoajelu

Suomeksi opastetulla Pietarin kaupunkikiertoajelulla tutustutaan keisarillisen Venäjän entisen pääkaupungin historiaan, arkkitehtuuriin ja jokapäiväiseen elämään. Kierroksella pysähdytään mm. Strelkan Rostra-pylväille, jotka ovat yksi Pietarin kuuluisimmista symboleista sekä Iisakin aukiolla. Kierroksella nähdään ulkoapäin keskeisiä nähtävyyksiä, mm. Pörssitalo, Mikaelinlinna, Amiraliteetti ja Vaskiratsastaja.

Lisätietoa retkestä →

Pietarin kaupunkikiertoajelu

Suomeksi opastetulla Pietarin kaupunkikiertoajelulla tutustutaan keisarillisen Venäjän entisen pääkaupungin historiaan, arkkitehtuuriin ja jokapäiväiseen elämään.

Kierros alkaa satamalaiturilta ja reitti kulkee läpi historiallisten sekä nykyaikaisten kaupunginosien, joiden aikana nähdään lukuisia Pietarin päänähtävyyksiä. Ensimmäisenä pysähdytään Vasilinsaaren itäkärjen, Strelkan, Rostra-pylväille, jotka ovat yksi Pietarin kuuluisimmista symboleista. Täältä näemme Nevajoen yli Eremitaasin sekä Pietari-Paavalin linnoituksen. Vasilinsaarelta kierros jatkuu roomalaista Pyhän Pietarin kirkkoa muistuttavalle Iisakin kirkolle, jonka rakentamisessa kesti jopa 40 vuotta. Iisakin kirkon kupolin, yhden maailman suurimmista, pinnoituksessa on käytetty yli 90 kiloa aitoa kultaa. Pysähdys Iisakin aukiolla, josta matka jatkuu maailmankuululle Verikirkolle. Ortodoksikirkko rakennettiin Aleksanteri III:n käskystä paikalle, jolla hänen isänsä ja edeltäjänsä Aleksanteri II murhattiin vuonna 1881. Kirkon rakentaminen venyi lähes neljännesvuosisadan mittaiseksi, mutta siitä tuli todellinen arkkitehtuurin mestariteos, jonka interiöörit on koristeltu lukuisin mosaiikkikuvin ja jonka kupolit hämmästyttävät värikkyydellään. Kierroksen aikana nähdään ulkoapäin myös Pörssitalo, Mikaelinlinna, Pietari I:n Kesäpuisto, Palatsisilta, Venäläinen teatteri, Amiraliteetti, Vaskiratsastaja ym. keskeisiä nähtävyyksiä.

Kierros päättyy Taiteiden aukiolle, jonka jälkeen on n. 2 tuntia omatoimista vapaata aikaa tutustua kaupunkiin ennen paluukuljetusta takaisin satamaan. Huom. Kaupunkiin ei voi jäädä retken jälkeen muuten omatoimisesti, retki päättyy aina ryhmän mukana retkibussilla satamaan.

Hinta: 25 €/aikuinen, 13 €/lapset 5–12 v, ilmaiseksi lapset 0–4 v (paikkavaraus tarvitaan)
Lähtö satamasta: klo 9.30
Kesto n. 5 tuntia. Soveltuu lievästi liikuntaesteisiille.

Retken toteutuminen edellyttää minimimäärän osallistujia. Pidätämme oikeuden muuttaa tai perua retken, mikäli esimerkiksi sääolosuhteet estävät retken toteutumisen. Mikäli retki jostain syystä joudutaan perumaan, ilmoitamme siitä niin pian kuin mahdollista ja retkimaksu palautetaan.
 
St. Petersburg city tour in other languages
Pietarin kaupunkikiertoajelu + Eremitaasi

Pietarin kaupunkikiertoajelu + Eremitaasi

Suomeksi opastetulla kaupunkikiertoajelulla kuulemme mm. Pietarin historiasta, arkkitehtuurista ja jokapäiväisestä elämästä. Lisäksi tutustumme henkeäsalpaavan kauniin Eremitaasin tiloihin ja kokoelmiin sekä näemme ulkoapäin keskeisiä nähtävyyksiä, kuten Iisakin kirkko, Venäläinen teatteri, Pietari I:n Kesäpuisto ja Vaskiratsastaja.

Lisätietoa retkestä →

Pietarin kaupunkikiertoajelu + Eremitaasi

Suomeksi opastetulla Pietarin kaupunkikiertoajelulla tutustutaan keisarillisen Venäjän entisen pääkaupungin historiaan, arkkitehtuuriin ja jokapäiväiseen elämään.

Kierros alkaa satamalaiturilta ja reitti kulkee läpi historiallisten ja nykyaikaisten kaupunginosien, joiden aikana nähdään ulkoapäin lukuisia Pietarin päänähtävyyksiä; muun muassa Iisakin kirkko, Mikaelinlinna, Amiraliteetti, Vaskiratsastaja, Pörssitalo, Venäläinen museo, Pietari I:n Kesäpuisto. Kiertoajelun aikana pysähdytään Vasilinsaaren Rostra-pylväillä, maailmankuululla Verikirkolla ja Iisakin aukiolla.

Kaupunkikierroksen jälkeen tutustutaan maailman kuuluisimman taide- ja kulttuurihistoriallisen museon, Eremitaasin, upeisiin tiloihin ja sen henkeäsalpaavan monipuolisiin kokoelmiin. Eremitaasista löytyy lähes 3 miljoonaa näyttelyesinettä kivikaudelta nykyaikaan, lähes 400 näyttelysalissa. Eremitaasissa on huoneita, jotka on koristeltu mm. Tizianin ja Leonardo Da Vincin kaltaisten italialaisten renessanssiajan mestareiden teoksilla sekä Rubensin ja Rembrandtin flaamilaisilla barokkityylisillä teoksilla. Upeudellaan hämmästyttävät myös valtavat parkettilattiat, marmoriportaat, katot maalauksineen ja kipsikoristeineen, kullatut huonekalusteet ja koristeellinen malakiitti. Museo on todella kuin kaunein koru – sekä sisältä että ulkoa!

Eremitaasin kierroksen jälkeen siirrymme Taiteiden aukiolle, jonka jälkeen on n. 2 tuntia omatoimista aikaa tutustua kaupunkiin ennen paluukuljetusta takaisin satamaan. Huom. Kaupunkiin ei voi jäädä retken jälkeen muuten omatoimisesti, retki päättyy aina ryhmän mukana retkibussilla satamaan.

Hinta: 52 €/aikuinen, 27 €/lapset 5–12 v ja ilmaiseksi lapset 0–2 v (paikkavaraus tarvitaan)
Lähtö satamasta: klo 9.00
Kesto n. 7,5 tuntia.
Retki sisältää kävelyä, joten suosittelemme mukavia jalkineita. Soveltuu lievästi liikuntaesteisille.

Retken toteutuminen edellyttää minimimäärän osallistujia. Pidätämme oikeuden muuttaa tai perua retken, mikäli esimerkiksi sääolosuhteet estävät retken toteutumisen. Mikäli retki jostain syystä joudutaan perumaan, ilmoitamme siitä niin pian kuin mahdollista ja retkimaksu palautetaan.
 
City tour + Hermitage in other languages
Pietari: Eremitaasin museo ja kanavaristeily

Eremitaasin museo + kanavaristeily

Suomeksi opastetulla retkellä tutustumme kuuluisaan museoon, Eremitaasiin ja sen jälkeen teemme tunnin opastetun Neva-jokiristeilyn.

Lisätietoa retkestä →

Eremitaasin museo + kanavaristeily

Suomeksi opastetulla retkellä tutustumme yhteen maailman kuuluisimmista taide- ja kulttuurihistoriallisista museoista, Neva-joen rannalla sijaitsevaan Eremitaasiin. Eremitaasi koostuu viidestä yhteen liitetystä rakennuksesta – Talvipalatsista, Pienestä Eremitaasista, Vanhasta Eremitaasista, Uudesta Eremitaasista ja Eremitaasin teatterista. Niistä tärkein on Talvipalatsi, joka toimi aikaisemmin keisarillisena palatsina. Eremitaasin kokoelmat ovat henkeäsalpaavan monipuoliset; lähes 3 miljoonaa näyttelyesinettä kivikaudelta nykyaikaan, lähes 400 näyttelysalissa. Eremitaasissa on huoneita, jotka on koristeltu mm. Tizianin ja Da Vincin kaltaisten italialaisten renessanssiajan mestareiden teoksilla sekä Rubensin ja Rembrandtin flaamilaisilla barokkityylisillä teoksilla. Upeudellaan hämmästyttävät myös valtavat parkettilattiat, marmoriportaat, katot maalauksineen ja kipsikoristeineen, kullatut huonekalusteet ja koristeellinen malakiitti. Museo on todella kuin kaunein koru – sekä sisältä että ulkoa.

Eremitaasin kierroksen jälkeen ohjelma jatkuu opastetulla jokiristeilyllä. Tunnin kestävä risteily on erinomainen mahdollisuus tutustua paremmin Pietarin historiaan ja nauttia kaupungin ainutlaatuisesta arkkitehtuurista veden ääreltä käsin. Jokiristeilyltä siirrymme vielä Taiteiden aukiolle, jossa on n. 2 tuntia omatoimista aikaa tutustua kaupunkiin ennen paluukuljetusta takaisin satamaan. Huom. Kaupunkiin ei voi jäädä retken jälkeen muuten omatoimisesti, retki päättyy aina ryhmän mukana retkibussilla satamaan.

Retken aikana näet myös ulkoapäin muun muassa Pietari-Paavalin linnoituksen, Palatsisillan, Amiraliteetin, Vaskiratsastajan, Pietari I:n Kesäpuiston, Iisakin tuomiokirkon, Verikirkon ja Mikaelinlinnan.

Hinta: 62 €/aikuinen, 32 €/lapset 5–12 v ja ilmaiseksi lapset 0–4 v (paikkavaraus tarvitaan)
Lähtö satamasta: klo 10.45
Kesto n. 7,5 tuntia. Retki sisältää kävelyä, joten suosittelemme mukavia jalkineita!

Retken toteutuminen edellyttää minimimäärän osallistujia. Pidätämme oikeuden muuttaa tai perua retken, mikäli esimerkiksi sääolosuhteet estävät retken toteutumisen. Mikäli retki jostain syystä joudutaan perumaan, ilmoitamme siitä niin pian kuin mahdollista ja retkimaksu palautetaan.
 
Hermitage + Canal cruise in other languages
Pietari: Kaupunkikiertoajelu + Grand Maket Rossiya englanniksi

Pietarin kaupunkikiertoajelu + Grand Maket Rossiya (in english)

Englanniksi opastetulla kaupunkikiertoajelulla näemme ulkoapäin Pietarin päänähtävyyksiä ja vierailemme interaktiivisessa pienoismallimaailmassa, joka esittelee Venäjää. Erinomainen päiväretki koko perheelle!

Lisätietoa retkestä englanniksi →

City Tour + Grand Maket Rossiya in english

During the excursion you will see Spit of the Basil’s Island, Rostral Columns, former Stock Exchange building, State Hermitage Museum, Peter and Paul Fortress, the Palace bridge, the Admiralty, the Bronze Horseman, St.Isaac Cathedral, Mariinsky Palace, hotel Astoria, Arts square, State Russian museum, Michailovsky Theatre.

You will depart from the quayside for a drive through the old and modern sectors of the city to view the major places of historical importance. After the city tour your excursion continues to the Grand Maket Rossiya – Russia in miniature. Grand Maket Rossiya is a scale model (1:87) of Russia covering the country on 800 square meters of permanent interactive exhibition. This is a perfect place for kids and parents to spend a day discovering hidden and unusual parts of Russia scaled down and gently spiced with a humor in details. Special attention should be paid to moving objects: numerous trains, cars and buses move and stop according to the traffic lights. Special buttons make additional parts move enlivening various life episodes. The most dramatic effect is a changing of a day/night cycle, each 10-15 minutes. When the night comes, city lights switch on; when the “sun” rises, the lights fade slowly. Now the scale map of Grand Maket Rossiya represents parts of St. Petersburg, Kaliningrad region, the North-West region, Moscow and the Moscow region, the Central region, Sochi. You can see Urals, Siberia, the Northern region and Far East of Russia.

And after the visit to the Grand Maket Rossiya you will lead to Art’s Square where your acquaintance with the city continues by leisure time. On arrival your guide will provide you with information and show you points of interest and you will have approximately 2 hours of free time before meeting your guide at the designated point for your coach transfer back to the harbour. There are two main department stores in the area, the Gostinny Dvor (the Merchant’s Yard) and Passage.

Hinta: 36 €/aikuinen, 19 €/lapset 5–12 v ja ilmaiseksi lapset 0–4 v (paikkavaraus tarvitaan)
Lähtö satamasta: klo 10.15
Kesto n. 6,5 tuntia. Retki sisältää kävelyä, joten suosittelemme mukavia jalkineita! Ei sovellu liikuntaesteisille.

Retken toteutuminen edellyttää minimimäärän osallistujia. Pidätämme oikeuden muuttaa tai perua retken, mikäli esimerkiksi sääolosuhteet estävät retken toteutumisen. Mikäli retki jostain syystä joudutaan perumaan, ilmoitamme siitä niin pian kuin mahdollista ja retkimaksu palautetaan.
Pietari: Kaupunkikiertoajelu + Faberge-museo englanniksi

Pietarin kaupunkikiertoajelu + Faberge-museo (in english)

Englanniksi opastetulla kaupunkiertoajelulla kuulemme Pietarin historiasta nykypäivään ja näemme ulkoapäin Pietarin upeaa arkkitehtuuria ja nähtävyyksiä, kuten Eremitaasi, Iisakin kirkko ja Taiteiden aukio. Tämän jälkeen teemme opastetun kierroksen ainutlaatuisessa Faberge-museossa.

Lisätietoa retkestä englanniksi →

City tour + Faberge museum in english

During the excursion you will see Spit of the Basil’s Island, Rostral Columns, former Stock Exchange building, State Hermitage Museum, Peter and Paul Fortress, the Palace bridge, the Admiralty, the Bronze Horseman, St.Isaac Cathedral, Mariinsky Palace, hotel Astoria, Shuvalov Palace, Sheremetev Palace, Arts square, State Russian museum, Michailovsky theatre.

This tour will introduce you to the history, architecture and present-day life of St. Petersburg, the celebrated former capital of Imperial Russia.

You will depart from the quayside for a drive through the old and modern sectors of the city to view the major places of historical importance. After the city tour your excursion continues with the guided tour of unique Faberge Museum. The Fabergé Museum is a privately owned museum, founded by the Link of Times foundation in order to repatriate lost cultural valuables to Russia. The museum is located in the very centre of St. Petersburg — in Shuvalov Palace The museum's collection contains more than 4,000 works of decorative applied and fine arts, including gold and silver items, paintings, porcelain and bronze. A highlight of the museum's collection is the group of nine Imperial Easter eggs created by Faberge for the last two Russian Tsars: Alexander III and Nicolas II.

And after the visit to the Faberge museum you will lead to Art’s Square where your acquaintance with the city continues by leisure time. On arrival your guide will provide you with information and show you points of interest and you will have approximately 2 hours of free time before meeting your guide at the designated point for your coach transfer back to the harbour.

Hinta: 59 €/aikuinen, 29 €/lapset 5–12 v ja ilmaiseksi lapset 0–4 v (paikkavaraus tarvitaan)
Lähtö satamasta: klo 11.00
Kesto n. 5,5 tuntia. Retki sisältää kävelyä, joten suosittelemme mukavia jalkineita. Ei sovellu liikuntaesteisille.

Retken toteutuminen edellyttää minimimäärän osallistujia. Pidätämme oikeuden muuttaa tai perua retken, mikäli esimerkiksi sääolosuhteet estävät retken toteutumisen. Mikäli retki jostain syystä joudutaan perumaan, ilmoitamme siitä niin pian kuin mahdollista ja retkimaksu palautetaan.
Pietarin kaupunkikiertoajelu + Yusupovin palatsi englanniksi

Pietarin kaupunkikiertoajelu + Yusupovin palatsi (in english)

Englanniksi opastetulla retkellä teemme ensin kaupunkikierroksen ja näemme ulkoapäin Pietarin päänähtävyyksiä Iisakin kirkosta Eremitaasiin. Tämän jälkeen tutustumme opastetulla kierroksella yhteen Pietarin loistokkaimmista palatseista, Yusupovin ruhtinassuvun palatsiin.

Lisätietoa retkestä englanniksi →

City tour + Yusupov palace in english

This tour will introduce you to the history, architecture and present-day life of St. Petersburg, the celebrated former capital of Imperial Russia. After city tour your excursion continues with the guided tour of Yusupov Palace.

The Yusupov Palace, located on the bank of the Moika River, is one of the many treasures of St. Petersburg. Although its yellow exterior with white columns presents a somewhat modest appearance, the interior is noted for its exquisite art and architecture. Today, the Palace exemplifies the various dimensions of the Yusupov family, their vast wealth, their devotion to the Tsar, their appreciation of education and their love of music and art.

By the beginning of the 20th century, the Yusupov’s were the wealthiest family in Russia, even wealthier than the reigning Tsars themselves. The Palace on the Moika was only one of the 54 estates owned by them. As problems increased in the Russian government, the last owner of the Palace, Felix Felixovich Yusupov, found himself in the middle of a complex political situation involving the infamous Grigori Rasputin, who was later assassinated here. With the nationalistic policies that followed the 1917 Revolution, many of the individual pieces of the Yusupov art collection were moved to various museums, including the Hermitage and the Russian Museum. However, the Palace itself has remained intact and has benefited from restoration projects in recent years.

And after the visit to the Yusupov museum you will lead to Art’s Square where your acquaintance with the city continues by leisure time. On arrival your guide will provide you with information and show you points of interest and you will have approximately 2 hours of free time before meeting your guide at the designated point for your coach transfer back to the harbour.

Hinta: 47 €/aikuinen, 25 €/lapset 5–12 v ja ilmaiseksi lapset 0–4 v (paikkavaraus tarvitaan)
Lähtö satamasta: klo 11.00
Kesto n. 6 tuntia. Retki sisältää kävelyä, joten suosittelemme mukavia jalkineita.

Retken toteutuminen edellyttää minimimäärän osallistujia. Pidätämme oikeuden muuttaa tai perua retken, mikäli esimerkiksi sääolosuhteet estävät retken toteutumisen. Mikäli retki jostain syystä joudutaan perumaan, ilmoitamme siitä niin pian kuin mahdollista ja retkimaksu palautetaan.
Pietarhovin palatsi ja alapuisto

Pietarhovin palatsi ja alapuisto

Suomeksi opastetulla retkellä teemme kierroksen Pietarhovin Suuressa Palatsissa ja suurenmoisessa alapuistossa. Matkalla näemme mm. Vaskiratsastajan, Mariinski teatterin ja Mihailovski-teatterin. Huom. Muutos aiempaan - ei vierailua Iisakin kirkossa (ei auki), Pietarhovissa pidempi aika ja vapaa aikaa ½ h enemmän!

Lisätietoa retkestä →

Pietarhovin palatsi ja alapuisto

Suomenkielisen oppaan johdolla lähdemme Pietarhoviin, joka sijaitsee n. 30 km päässä Pietarista kauniin Suomenlahden rannalla. Tämä upea Venäjän keisareiden kesäresidenssi on 1700-luvun alussa perustettu Versaillesin kilpailijaksi Pietari Suuren toimesta. Pietarhovin upeasti sisustetut salit säihkyvät prameudellaan. Puisto on suunniteltu ranskalaisen puutarhan tyyliin, jossa kauniit kukkaistutukset, veistokset, patsaat, huvimajat ja useat suihkulähteet on sijoitettu ihailtavan geometrisesti. Pietarhovista matka jatkuu takaisin Pietariin Taiteiden aukiolle, jolloin on n. 2 tuntia vapaata aikaa tutustua omatoimisesti kaupunkiin. Opas antaa vinkkejä läheisistä mielenkiintoisista käyntikohteista. Retken päätteeksi bussi vie teidät satamaan. Huom. Kaupunkiin ei voi jäädä retken jälkeen muuten omatoimisesti, retki päättyy aina ryhmän mukana retkibussilla satamaan.

Hinta: 84 €/aikuinen, 40 €/lapset 5–12 v ja ilmaiseksi lapset 0–4 v (paikkavaraus tarvitaan)
Lähtö satamasta: klo 10.00
Kesto n. 7,5 tuntia. Retki sisältää kävelyä, joten suosittelemme mukavia jalkineita! Ei suositella liikuntaesteisille.

Retken toteutuminen edellyttää minimimäärän osallistujia. Pidätämme oikeuden muuttaa tai perua retken, mikäli esimerkiksi sääolosuhteet estävät retken toteutumisen. Mikäli retki jostain syystä joudutaan perumaan, ilmoitamme siitä niin pian kuin mahdollista ja retkimaksu palautetaan.
 
Peterhof Palace and Park in english
Pietarin kaupunkikiertoajelu, kanavaristeily ja Pietari-Paavalin linnoitus

Kaupunkikiertoajelu + kanavaristeily + Pietari-Paavalin linnoitus + lounas

Suomeksi opastetulla Pietarin kaupunkikiertoajelulla tutustumme Pietarin historiaan, arkkitehtuuriin ja jokapäiväiseen elämään. Kierroksen jälkeen syömme lounaan ja teemme tunnin kanavaristeilyn sekä vierailemme Pietari-Paavalin linnoituksessa.

Lisätietoa retkestä →

Kaupunkikiertoajelu, kanavaristeily ja Pietari-Paavalin linnoitus sisältäen lounaan

Suomeksi opastetulla Pietarin kaupunkikiertoajelulla tutustutaan keisarillisen Venäjän entisen pääkaupungin historiaan, arkkitehtuuriin ja jokapäiväiseen elämään.

Kierros alkaa satamalaiturilta ja reitti kulkee läpi historiallisten ja nykyaikaisten kaupunginosien, jonka aikana nähdään ulkoapäin lukuisia Pietarin päänähtävyyksiä; muun muassa Eremitaasi, Iisakin kirkko, Mikaelinlinna, Amiraliteetti, Vaskiratsastaja, Kesäpuisto. Kiertoajelun aikana pysähdytään Vasilinsaaren Rostra-pylväillä, maailmankuululla Verikirkolla, Iisakin aukiolla, Pyhän Nikolaoksen merikatedraalilla sekä matkamuistomyymälässä.

Kaupunkikierroksen jälkeen nautimme lounaan paikallisessa ravintolassa (sis. hintaan), jonka jälkeen ihaillaan Pietarin arkkitehtuuria veden ääreltä tunnin kestävällä kanavaristeilyllä. Kanavaristeilyltä siirrymme tutustumaan Nevan rannalla sijaitsevaan Pietari-Paavalin linnoitukseen, jonka Pietari Suuri rakennutti 1703 suurta Pohjan sotaa varten. Linnoitus on toiminut sittemmin myös poliittisten vankien säilytyspaikkana. Vierailemme myös Pietari-Paavalin katedraalissa, jonne on haudattu kaikki Venäjän keisarit Pietari I:stä lähtien. Huom. Kaupunkiin ei voi jäädä retken jälkeen omatoimisesti, retki päättyy aina ryhmän mukana retkibussilla satamaan.

Hinta: 75 €/aikuinen, 38 €/lapset 5–12 v ja ilmaiseksi lapset 0–4 v (paikkavaraus tarvitaan)
Lähtö satamasta: klo 10.30
Kesto n. 7,5 tuntia. Retki sisältää kävelyä, joten suosittelemme mukavia jalkineita! Ei suositella liikuntaesteisille.

Retken toteutuminen edellyttää minimimäärän osallistujia. Pidätämme oikeuden muuttaa tai perua retken, mikäli esimerkiksi sääolosuhteet estävät retken toteutumisen. Mikäli retki jostain syystä joudutaan perumaan, ilmoitamme siitä niin pian kuin mahdollista ja retkimaksu palautetaan.
 
City Tour + Canal Cruise + Peter and Paul Fortress in english
Majesteettinen Katariinan Palatsi ja kanavaristeily

Majesteettinen Katariinan Palatsi + Kanavaristeily

Suomeksi opastetulla retkellä lähdemme lyhyen bussimatkan päähän Pietarista etelään Pietari Suuren vaimon ylelliseen kesäasuntoon, Katariinan palatsiin. Tämän jälkeen teemme opastetun kanavaristeilyn. Huom. Muutos aiempaan - Verikirkon tilalla Kanavaristeily (kirkko ei auki)!

Lisätietoa retkestä →

Majesteettinen Katariinan Palatsi ja Kanavaristeily

Lähdemme suomenkielisen oppaan johdolla lyhyen bussimatkan päähän Pietarista etelään, Tsarskoje Seloon, joka tunnetaan myös nimellä Pushkin. Kaupunki oli aikoinaan toinen tsaariperheen ja hovin kesänviettopaikoista. Täällä sijaitsee Pietari Suuren vaimon, Katariina Suuren, ylellinen kesäasunto, Katariinan palatsi. Teemme kierroksen tässä henkeäsalpaavan loisteliaassa palatsissa, jossa käydään muun muassa Elisabetin Kultagalleriassa, Meripihkasalissa sekä Suuressa salissa. Palatsia ympäröivät koristeelliset, ranskalaistyyliset puistopuutarhat, kukka- ja pensasistutukset, lammet ja viehättävät paviljongit.

Palatsi vierailun jälkeen palataan takaisin Pietariin ja ohjelma jatkuu opastetulla kanavairisteilyllä. Tunnin kestävä risteily on erinomainen mahdollisuus tutustua paremmin Pietarin historiaan ja nauttia kaupungin ainutlaatuisesta arkkitehtuurista veden ääreltä. Kanavaristeilyltä siirrymme vielä Taiteiden aukiolle, jossa on n. 2 tuntia omatoimista aikaa tutustua kaupunkiin ennen paluukuljetusta takaisin satamaan. Huom. Kaupunkiin ei voi jäädä retken jälkeen muuten omatoimisesti, retki päättyy aina ryhmän mukana retkibussilla satamaan.
Retken aikana nähdään myös ulkoapäin muun muassa Mikaelinlinna, Kesäpuisto, Egyptiläinen silta, Verikirkko ja Venäläinen museo.

Hinta: 84 €/aikuinen, 42 €/lapset 5–12 v ja ilmaiseksi lapset 0–4 v (paikkavaraus tarvitaan)
Lähtö satamasta: klo 8.45
Kesto n. 8 tuntia. Retki sisältää kävelyä, joten suosittelemme mukavia jalkineita! Ei sovellu liikuntaesteisille.

Retken toteutuminen edellyttää minimimäärän osallistujia. Pidätämme oikeuden muuttaa tai perua retken, mikäli esimerkiksi sääolosuhteet estävät retken toteutumisen. Mikäli retki jostain syystä joudutaan perumaan, ilmoitamme siitä niin pian kuin mahdollista ja retkimaksu palautetaan.
Katariinan Palatsi ja Pietarhovin alapuisto englanniksi

Katariinan Palatsi + Pietarhovin alapuisto + lounas (in english)

Englanniksi opastetulla retkellä käymme lyhyen bussimatkan päässä Pietari Suuren vaimon Katariina Suuren ylellisessä kesäasunnossa, Katariinan palatsissa ja syömme lounaan. Lopuksi suuntaamme Pietarhoviin, jonka suurenmoisessa alapuistossa tehdään opastettu kävelykierros.

Lisätietoa retkestä englanniksi →

Catherine Palace and Lower Park of Peterhof (incl. lunch) in english

During the excursion you will see Catherine Palace, the Tzarskoselsky Liceum, Egyptian Gate, Grand Palace of Peterhof, the Lower garden of Peterhof.

A 17-mile drive through the countryside south of St. Petersburg takes you to the town of Pushkin, the site of Catherine Palace. Named in honour of Peter the Great’s wife, Catherine I, the Palace was constructed in the mid-18th century and is breathtaking in its size and elegance. The ornate blue façade is nearly 1,000 feet long, with the golden onion domes of its chapel rising at the north end. The long classical gallery of heroic Greek and Roman busts that runs alongside the palace was the work of the Scottish architect, Charles Cameron.

You will walk through a series of magnificent rooms including the famous Picture Gallery, the Amber Room and of course the Great Hall, the most spacious room in the palace. The palace is also noted for its luxurious, fairytale interior complete with fine furnishings and china. The grounds comprise 1,482 acres of landscaped gardens and parklands, embellished by charming pavilions, which add to the splendour.

After lunch (incl.) your tour continues to Peterhof, situated about 22 miles to the west of St. Petersburg on the southern shore of the Gulf of Finland. Built by Peter the Great at the beginning of the 18th century to rival Versailles, this town of palaces, fountains and parks is known as the grandest of all the summer residences of the Russian czars. Your visit will include a guided tour of the magnificent park and gardens. Peter the Great designed the layout of the 300-acre park with its spectacular fountains by himself. The Grand Cascade, often considered the highlight of the grounds, consists of three waterfalls, an avenue of 64 fountains and 37 gilded statues. During World War II, the estate was occupied and all the buildings and fountains were virtually destroyed, so it has taken many years to restore Peterhof right down to the last detail. Tour ends to the harbour.

Hinta: 105 €/aikuinen, 55 €/lapset 5–12 v ja ilmaiseksi lapset 0–4 v (paikkavaraus tarvitaan)
Lähtö satamasta: klo 8.30
Kesto n. 8,5 tuntia. Retki sisältää kävelyä, joten suosittelemme mukavia jalkineita! Ei sovellu liikuntaesteisille.

Retken toteutuminen edellyttää minimimäärän osallistujia. Pidätämme oikeuden muuttaa tai perua retken, mikäli esimerkiksi sääolosuhteet estävät retken toteutumisen. Mikäli retki jostain syystä joudutaan perumaan, ilmoitamme siitä niin pian kuin mahdollista ja retkimaksu palautetaan.
 • Liity Club Oneen

  Club One

  Itämeren suosituin kanta-asiakasohjelma

  Club One-jäsenenä saat matkoja edullisemmin, sekä mahtavia etuja laivojen ravintoloissa ja valikoiduista tuotteista myymälöissä. Korttia voi hyödyntää matkakohteissa jopa kymmenissä eri toimipisteissä. Saat matka- ja tuoteostoksista bonuspisteitä, joita voit käyttää mm. bonusmatkoihin. Perheenjäsenet voi liittää rinnakkaisjäseniksi, jolloin etuja voi hyödyntää koko perhe.

  Liity heti ja saat risteilyedun liittymislomakkeessa antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

  LIITY TÄSTÄ

   

  Oletko jo jäsen?

   

  Lataa Tallink Silja -sovellus puhelimeesi, saat sinne myös Club One -mobiilikortin.

  Lataa Tallink Siljan mobiilisovellus App Storesta Lataa Tallink Siljan mobiilisovellus Google Playsta