Perheloma Tallinnaan:
Nuorten suosikit syyslomalle

Cover image

Espoolaiset sisarukset Sissi Wilén, 15, ja Vappu Wilén, 13, käyvät perheensä kanssa Tallinnassa useita kertoja vuodessa. He vinkkaavat Tallinnan parhaat nähtävyydet ja shoppailupaikat ja paljastavat, mikä on paras kylpylä lapsille.

 

Erilainen elämys: Linnoitusmuseo

Vappu:Linnoitusmuseo vanhassa kaupungissa oli hieno. Siellä pääsee muurin sisään kulkemaan maanalaisia käytäviä ja tornista näkee koko kaupungin.”

Tiesitkö? Bastionien tunnelit on rakennettu 1600- ja 1700-luvuilla. Niissä kaupunkia puolustavat sotilaat pystyivät liikkumaan vihollisen näkymättömissä. Neitsyttornista taas saattoi tähyillä vihollisen liikkeitä.
Osoite: Komandandi tee 2.

Paras kylpylähotelli: Tallink Spa & Conference

Sissi: ”Olemme yöpyneet Tallink Spa & Conference -hotellissa useamman kerran. Hotellissa parasta on iso uima-allas, joka jatkuu myös ulos. On hienoa uida lämpimässä höyryävässä vedessä, kun ulkona on kylmä.”

Tiesitkö? Tallink Spa & Conference on uudistunut täydellisesti. Hotellin valoisan ja skandinaavisen uuden ilmeen on suunnitellut suomalainen Vertti Kivi & Co. Kylpylän puolelta löytyy kaksi isoa allasta, porealtaita, pienten lasten allas sekä saunamaailma.
Osoite: Sadama 11 A.

 

Jännitystä korkealla: KGB-museo

Vappu: ””KGB-museo ja sen salaiset huoneet olivat jännittävä kokemus, varsinkin jos tykkää historiasta. Minä en edes erityisemmin tykkää, ja silti siellä oli siistiä.”

Tiesitkö? Neuvostovallan aikana Viru-hotellin 23. kerroksessa toimi KGB:n, eli Neuvostoliiton salaisen poliisin tukikohta, josta hotellivieraita ja kansalaisia vakoiltiin ja salakuunneltiin. Huoneita ei virallisesti ollut olemassa – yhä edelleen hissi pysähtyy 22. kerrokseen. Museokierrokselle täytyy ilmoittautua etukäteen Sokos Hotel Virun myyntipalvelun kautta.
Osoite: Viru Väljak 4.

Parhaat shoppailupaikat: Rotermannin alue ja Nautica

Sissi: ”Suosikkini on Rotermannin alue, josta löytyvät esimerkiksi Bershka ja Pull & Bear, joita ei ole Suomessa. Lähellä on lisäksi useita kauppakeskuksia. Tutuissa liikkeissäkin, kuten H&M:ssä, on Tallinnassa osin eri valikoima kuin Suomessa.”
Osoite: Rotermanni 8.

Vappu: ”Haluan aina käydä kauppakeskus Nauticassa, jossa on Cropp-merkin liike, koska Suomesta ei vielä saa Croppin vaatteita.”

Tiesitkö? Cropp on katumuodista ja graffiteista inspiraationsa imevä puolalainen nuorten suosima vaatemerkki, jota saa jo yli 20 maasta. Suomen ensimmäinen myymälä avataan Pasilan Triplaan.
Osoite: Kauppakeskus Nautica, Ahtri 9.

 

Herkullisin yllätys: suklaapuoti

Sissi: ”Tallinnan vanhassa kaupungissa kannattaa käydä pienissä suklaapuodeissa, ne ovat kauniita ja suklaat uskomattoman hyviä. Sellaisia ei ole Suomessa.”

Tiesitkö? Pierre Chocolaterien runsaan boheemi tunnelma on elämys jo itsessään, puhumattakaan suussa sulavista tryffeleistä ja leivoksista.
Osoite: Vene 6.

Varaa koko perheen Tallinnan-hotellimatka täältä.

 
 

Europalla hypätään syyslomatunnelmaan!

Europan 22 tunnin huviristeilyt on lastattu syyslomalla koko perheen tähtiartisteilla:

  • Su 13.10. Tuure Boelius
  • Ti 15.10. Lukas Leon
  • To 17.10. Poikien äidit -risteily (esiintyjinä Arttu Lindeman, Lucas ja Jaakko Parkkali)
  • To 24.10. Gasellit
 

Lisäksi perheen pienimpiä viihdyttävät Muumi ja aktivaattorit joka päivä syysloma-aikaan 11.–26.10.2019!

Varaa Europan syyslomaristeily
 

Tutustu ja varaa laivamatka Tallinnaan →