FriendSHIP-ranneke tuo tekemistä lapsille laivalla

Cover image

FriendSHIP-rannekkeella voi maksaa ostokset ilman äitiä

Uusien FriendSHIP-rannekkeiden avulla lapset ja nuoret voivat itse lunastaa herkkuja ja elämyksiä Siljan laivoilla. Ranneke on osa Siljan uutta FriendSHIP-konseptia, jolla halutaan tuoda parhaat mahdolliset puitteet lapsiperheiden oleskeluun laivalla. Lähdimme Pessin, Nemiaksen ja Penjan mukana testaamaan, mitä kaikkea rannekkeella saakaan laivalta.

Artikkeli on julkaistu 5.9.2019.

Rannekkeet kiinnitetty, seikkailu alkakoon

“Siis täähän on niin kuin Särkänniemen ranneke”, 11-vuotias Pessi sanoo ja kääntelee rannettaan. Pessin pikkuveljet, 9-vuotias Nemias ja 6-vuotias Penja, kurkkivat Pessin selän takaa lähtöselvitystiskille ja yrittävät ehtiä seuraaviksi.

Ollaan Helsingin Olympiaterminaalissa, jonka ikkunoista näkyy Silja Symphonyn keula.

“Jos toi on pelkkä keula, niin tää laivahan on valtava”, Pessi sanoo ja näyttää peukkua. Valtavuus on hyvä asia, sillä Pessi, Nemias ja Penja ovat lähdössä äitinsä kanssa risteilylle ja pääsevät samalla testaamaan Siljan uusia FriendSHIP-rannekkeita.

Rannekkeiden idea on yksinkertainen: niitä vilauttamalla lapset voivat itse lunastaa esimerkiksi jäätelöpallon Silja Landin Spice Ice -jäätelöbaarista tai virvoitusjuoman mistä tahansa laivan ravintolasta. Mukana ei tarvitse olla käteistä (tai vähän vanhemmilla lapsilla omaa äitiä), koska kaikki on ladattu rannekkeeseen valmiiksi, kuten resortissa kuuluu.

Vanhemmat voivat ostaa lapselle FriendSHIP-rannekkeen matkavarauksen yhteydessä. Ranneke maksaa 15,90 euroa ja Club One -asiakkaille 14,90 euroa. FriendSHIP-rannekkeelle ladattujen etujen sekä yllätyksien arvo on vähintään kaksinkertainen hintaan verrattuna.

“Siis mistä yllätyksestä me puhutaan?” Nemias kysyy ja pyörittelee matkalaukkuaan terminaalin kivilattialla.

Paras suunnata hyttiin katsomaan!

Jokaiseen rannekkeeseen sisältyy reppu, joka odottaa valmiina hytissä.

 

Tekemistä lapsille

Hytin sängyllä se yllätys odottaa: kolme sinistä reppua. “Siis onko nää meille?” Pessi kysyy ja hyppää veljiensä kanssa sängylle reppujen kimppuun.

“Hei tällä voi kastella futiksessa koko pään”, Pessi huudahtaa ja kaivaa sinisestä repusta valkoisen juomapullon, jonka kyljessä komeilee Harri Hylkeen kuva.

Penja kaivaa repusta tehtäväkirjan ja kynät, selailee hetken sivuja ja ottaa sitten paremman asennon.

“Äiti, onko hylkeet sinisiä vai valkoisia”, Nemias kysyy ja alkaa värittää Harri Hylkeen kuvaa. Samassa puuhassa ovat kohta kaikki kolme. “Hei täällä on terotinkin”, Nemias hihkaisee ja testaa sitten reppua päähänsä.

Kaikilla kolmella pojalla on Juniors-ranneke ja siihen sisältyvä reppu. FriendSHIP-rannekkeita on tarjolla kolme erilaista lapsen iän mukaan. 0–5-vuotiaille suunnattu Kiddos-ranneke, 6–11-vuotiaille tarkoitettu Juniors-ranneke ja 12–17-vuotiaille suunniteltu Teens-ranneke.

Juniors- ja Kiddos-rannekkeiden edut ja reput ovat samanlaiset, mutta Teenseillä pakettiin kuuluu narureppu ja tehtäväkirjojen sijasta pelikuponkeja laivan viihdepeleihin. Rannekkeeseen ladatut jäätelö- ja juomaliput ovat kuitenkin kaikilla samat.

“Äiti, mulla on jano”, Pessi sanoo samalla, kun viimeistelee Harri Hylkeen pyrstöä. Lähdetään siis testaamaan rannekkeita!

Rannekkeella maksaminen on helppoa, sen kuin vilauttaa ranneketta kassalla lukijalle. Ja jos pituus ei riitä, onneksi isoveli voi vähän auttaa.

Kaikkien ikäryhmien rannekkeisiin sisältyy jäätelöpallo tai pehmis Silja Landin Spice Ice -jäätelöbaarissa.

 

Omenamehua ja uimista

Pessi tarttuu Penjaa kainaloista ja nostaa kohti kassaa. Penja kurottaa ranteensa ja rannekkeen kohti lukijaa, joka päästää pienen piippauksen. Omenamehu lunastettu! Pessikin piippaa itselleen omenamehua, Nemias lunastaa colan.

“Poikien mielestä rannekkeiden paras puoli on varmaan se, ettei äiti ole nalkuttamassa, onko juoma terveellinen”, poikien äiti Jonna sanoo ja hymyilee.

Rannekkeisiin on ladattu yksi jäätelökuponki ja kaksi juomakuponkia. Rannekkeen kanssa pääsee myös laivan kylpylään ilmaiseksi, kun mukana on maksava aikuinen. Rannekkeen kanssa Silja Resortista saa aina uusia elämyksiä, se on varmaa.

“Missä täällä on se pallomeri? Haluan sukeltaa siellä syvälle”, Pessi sanoo ja kulauttaa omenamehun loppuun. Ehkä yhden jäätelönkin voisi loman kunniaksi syödä. “Herra Hai tuli”, Penja huutaa, juoksee Silja Landin hyllylle ja nappaa ison pehmohain syliinsä. Pessi ja Nemias ovat jo tilaamassa rannekkeeseen sisältyvää jäätelöä.

“Mulle Rocky Road tötteröön”, Nemias sanoo, ojentaa rannekkeen lukijaan ja odottaa piippauksen. Kohta jäätelö on jo syöty ja vohvelitötterö päätynyt Pessin nenän päälle.

“Pääseekö näillä oikeastikin uimaan?” pojat kysyvät pallomerestä ja kurottavat rannekkeita näkyviin pallojen seasta. Kyllä pääsee, äiti nyökyttelee. Iltahan on vasta nuori.

 
 

Lomatekemistä Tukholmassa

Kun on seikkaillut rannekkeen kanssa laivalla, seikkailua kannattaa jatkaa myös Tukholmassa. Pyysimme hieman vanhempia lapsia ja teinejä paljastamaan parhaat sisäpiirin vinkit matkalle Tukholmaan.

  • Ota metro Gärdetistä Östermalmstorgille ja kävele suoraan Sephoraan. Tutki meikkiuutuuksia ja tee löytöjä.
  • Shoppaile ihania neuleita ja rentoja vaatteita japanilaisessa Uniqlossa. Ihanan pehmeät samettihousut ovat nyt täällä.
  • Hyppää Ocean Bussin kiertoajelulle, joka starttaa osoitteesta Strömgatan 3. Kierros kestää 75 minuuttia ja sama bussi ajaa sekä maalla että merellä. Varaa paikat etukäteen ja varaudu jännittävään seikkailuun!
  • Urban Outfitters osuu sopivasti matkan varrelle. Tee katu-uskottavia vintage-asustelöytöjä.
  • Nauti pientä välipalaa tai juomat ja ota hyviä instakuvia Sveavägenin Urban Delissä. Urban Deli on kuin pieni kauppahalli jossa on kahvila, ravintola, tori, kauppa ja upea kattoterassi.
  • Jos nälättää, niin lounasta Wagamamassa. Wagamamassa on tarjolla todella herkullista fuusio-aasia-nuudeli-ramenruokaa. Erittäin hyvät kasvis- ja vegaanivaihtoehdot!
  • Ihan keskustassa sijaitsee second hand -kauppa Myrorna. Tee löytöjä edullisesti.
  • Vartin kävelymatkan päässä keskustasta löytyy herkkuparatiisi, ”jenkkikahvila” Mr Cake. Nauti vaikkapa upeat pannukakut tai kakkupalat.
  • Osta pienet tuliaiset kavereille sisustuskauppa Lagerhausista.

Tutustu Friendship -rannekkeisiin
 

Tutustu ja varaa Päivä Tukholmassa -risteily Helsingistä →