Kesäristeilylle Maarianhaminaan

Päivä Maarianhaminassa -risteily Silja Serenadella Helsingistä

 

Odotus palkitaan. Suositulla Silja Serenadella pääset kesällä Maarianhaminaan suoraan Helsingistä. Päivä Maarianhaminassa -risteilyt 24.6.-30.7.2021 Helsingistä joka toinen päivä.

Voit myös varata yhdensuuntaisen matkan Helsinki-Maarianhamina-reitille tai mikset lähtisi läheisesi tai ystäväsi kanssa kahden tai useamman yön hotellimatkalle Maarianhaminaan! Silja Serenaden kyydissä matkustat väljästi tunnelmoiden promenaden ravintoloissa ja baareissa, shoppaillen merihintaisia ostoksia ja rentoutuen aurinkokannella!

Osallistu mielenkiintoisille retkillemme tai ota auto mukaan kohteeseen (ajetaan saavuttaessa ulos) ja kiertele omatoimisesti. Risteilylle voit myös varata alk. +60 € auton laivaparkkiin (ei voi ajaa maihin Maarianhaminassa) isompia ostoksia varten ja tehdä Pre-Order-tilauksen jo ennakkoon.

Silja Serenade lähtee klo 16.00 Olympiaterminaalista, perillä Ahvenanmaalla vietät kiireettömän kesäpäivän, lähes 8 tuntia.
Huomioithan, että tarvitset matkalle mukaan passin tai poliisin myöntämän henkilökortin (laiva käy Tallinnassa)!

Varaa risteily alk. 149 €/B-hytti

Club One -asiakkaille vieläkin edullisemmin.

Myös bonuspisteillä alk. 10 700 p + 105 € (Silver).

Tutustu myös Visby-risteilyihin Europalla

 
 • Club One -ateriointietu

  Club One -ruokaetu

   

  Club One -jäsenille 5 % lisäalennus ruoasta matkoilla 4.6.-31.12.2021! Alennus koskee ruokia ravintoloissa ja kahviloissa Tallinkin ja Siljan laivoilla* sekä jo alunperin edullisempia ennakkoon ostettuja Buffet-aterioita ja -ateriapaketteja.

  Huomioithan, että alennus on henkilökohtainen ja myönnetään kaikille Club One -jäsenille matkustajatiedoissa ilmoitetun Club One -numeron perusteella. *Alennus ei koske ruokia Silja Symphonylla eikä Megastarin/Starin BURGER KING® -ravintolassa. Alennusta ei saa Club One -hintaisista menuista.

  Club One -jäsenet saavat lisäksi 10 % alennuksen laivan viineistä ruokaravintoloissa ja erilaisia vaihtuvia etuja laivojen ravintoloissa.

  Lue lisää Club One -eduista

  Jollet ole jo Club One -asiakas, liity nyt maksutta!

 

Hotellimatkat ja automatkat Ahvenanmaalle


Voit myös varata Silja Serenadella hotellimatkan ja nauttia kahdesta tai useammasta yöstä perillä Maarianhaminassa! Voit hyödyntää Helsinki-Maarianhamina-reittiä myös meno-paluu tai yhdensuuntaiseen reittimatkaankin. Halutessasi varaat myös auton tai polkupyörän mukaan. Ota aikaa ja kiertele rauhassa kahden kesken, ystäväporukalla tai perheen kanssa tutustuen Maarianhaminan ja muun Ahvenanmaan nähtävyyksiin. Nauti myös aktiviteeteista, kuten golfauksesta, pyöräilystä, kalastuksesta tai perheen suosikkikohteista, kuten SmartPark.

Hyödynnä myös kohdevinkkimme ja Club One -etusi Maarianhaminaan ja Ahvenanmaalle.

Varaa Hotellimatka Maarianhaminaan

Varaa automatka Helsinki-Maarianhamina-reitille

 

HOTELLI POMMERN

 • 1
 • 1
 • 1
 • 1
 • 1

Kokonaan uudistettu Hotelli Pommern sijaitsee aivan Maarianhaminan keskustassa. Pommernista löytyy mm. tasokas ravintola Kvarter5, jonka saaristolaismenu on maistamisen arvoinen! Perushuonevarustelu: tv, wifi, ilmastointi ja hiustenkuivaaja.

Alkaen hinta sisältää:
Alk. hintaan (€/hlö) sisältyy edestakainen laivamatka Helsinki-Maarianhamina Silja Serenadella B-luokan hytissä (kun 2 hlöä) ja kahden yön hotellimajoitus kahden hengen Classic-huoneessa aamiaisineen.

Osoite →
Norra gatan 8-10, 22100 Mariehamn, Åland
Alk. 247 € /HLÖ

 

HOTELLI ADLON

 • 1
 • 1
 • 1
 • 1
 • 1

Maarianhaminan sataman lähellä sijaitseva viihtyisä hotelli, joka soveltuu lomamatkailijoiden lisäksi kokousryhmille. Perushuonevarustelu: suihku, TV, puhelin, radio, hiustenkuivaaja, housuprässi ja silityslauta. 26.6-7.8.2021 perhehuonevaraukseen sisältyy sisäänpääsy (2 aik. + 2 lasta 0-17 v) purjelaiva Pommerniin ja Ahvenanmaan merenkulkumuseoon.

Alkaen hinta sisältää:
Alk. hintaan (€/hlö) sisältyy edestakainen laivamatka Helsinki-Maarianhamina Silja Serenadella B-luokan hytissä (kun 2 hlöä) ja kahden yön hotellimajoitus kahden hengen Standard-huoneessa aamiaisineen.

Osoite →
Hamngatan 7, FIN-22100 Mariehamn, Åland
Alk. 229 € /HLÖ

 

HOTELLI ARKIPELAG

 • 1
 • 1
 • 1
 • 1
 • 1

Merenrantahotelli Maarianhaminan keskustassa. Hotellin yökerho on kesäisin niin paikallisten kuin turistienkin suosiossa. Perushuonevarustelu: wc/kylpyamme ja suihku, tv, minibaari, puhelin ja hiustenkuivain.

Alkaen hinta sisältää:
Alk. hintaan (€/hlö) sisältyy edestakainen laivamatka Helsinki-Maarianhamina Silja Serenadella B-luokan hytissä (kun 2 hlöä) ja kahden yön hotellimajoitus kahden hengen Standard-huoneessa aamiaisineen.

Osoite →
Strandgatan 31, FIN-22100 Mariehamn, Åland
Alk. 265 € /HLÖ

 

PARK ALANDIA HOTELL

 • 1
 • 1
 • 1
 • 1
 • 1

Kodikas, perheomistuksessa oleva juuri uudistettu hotelli, joka sijaitsee Maarianhaminan keskustassa. Läheltä löytyvät niin kaupat, ravintolat kuin suositut käyntikohteetkin. Perushuonevarustelu: TV, wifi, vedenkeitin, jääkaappi. Aamiainen kuuluu hintaan.

Alkaen hinta sisältää:
Alk. hintaan (€/hlö) sisältyy edestakainen laivamatka Helsinki-Maarianhamina Silja Serenadella B-luokan hytissä (kun 2 hlöä) ja kahden yön hotellimajoitus kahden hengen Standard-huoneessa aamiaisineen.

Osoite →
Norra Esplanadgatan 3, FIN-22100 Mariehamn, Åland
Alk. 243 € /HLÖ

 

 • Joustoturva

  JOUSTOTURVA

  Osta lisäturvaa matkallesi Joustoturvan avulla! Voit varata matkan huoletta, sillä Joustoturvan avulla voit muuttaa tai peruuttaa matkan viimeistään 4 h (Helsinki-Tallinna-reitillä viimeistään 45 min.) ennen lähtöä Joustoturvan hinnalla.

  • Muutimme ehtoja joustavammiksi: Joustoturva käy myös kesäsesongin lomaristeilyihin.
  • Joustoturvan voit ottaa kaikkiin yön yli risteilyihin.
  • Voit siirtää matkasi ajankohtaa tai vaihtaa kohdetta ilman muutoskuluja.
  • Voit peruuttaa matkan Joustoturvan hinnalla.


  Lue lisää Joustoturvasta

  Tutustu Joustoturvan hinnastoon ja ehtoihin

 

Ahvenanmaan retket ja sisäänpääsyliput


Maarianhaminaan ja Ahvenanmaahan voit tutustua helposti osallistumalla järjestämillemme retkille.
Retket ja sisäänpääsyliput pystyt varaamaan kätevästi netistä risteilyvarauksen yhteydessä tai myös Myyntipalvelustamme p. 0600 157 00. Juhannusristeilylähdöllä 24.6. erikoisretkiä, tutustu Online-varauspalvelussa kaikkiin vaihtoehtoihin.

Retket on varattava viimeistään lähtöä edeltävänä päivänä klo 12.00 (polkupyörävuokraus viim. 2 päivää ennen lähtöä klo 11.00).
Paikkoja rajoitetusti, oikeudet muutoksiin pidätetään.

Tutustu myös Ahvenanmaa-vinkkeihimme →

Maarianhaminan opastettu kävelykierros

Maarianhaminan kävelykierros

Onko Maarianhamina sinulle uusi tuttavuus? Kävelyllä oppaan johdolla tutustut kaupunkiin ja näet mm. Pommern-museolaivan ja kaupungintalon.

Katso lisätietoa kävelyretkestä →
Maarianhaminan opastettu kävelykierros
Kävelykierroksella Maarianhaminan merkittävimmät nähtävyydet tulevat tutuksi yhdessä suomenkielisen oppaan kanssa. Kierroksen aikana nähdään muun muassa historiallinen museolaiva Pommern (ulkopuolelta), 40 m merenpinnan yläpuolella kohoava Badhusberget, Södragatanin ”Vanhakaupunki” hurmaavine puuhuviloineen, Maarianhaminan kaupungintalo, Ahvenanmaan itsehallintotalo sekä kävelykatu Torggatan. Kävelykierros päättyy joko keskustaan tai yhdessä oppaan kanssa kävellen risteilyterminaaliin. Retken kesto n. 1,5 tuntia.

Kävelyä myös mukulakivillä, joten suosittelemme mukavia jalkineita. Ei sovellu liikuntaesteisiille.

Lähtö satamasta: klo 10.30

Hinnat: Aikuiset 17 €/hlö, lapset 6-11 v 12 €/hlö, lapset 0–5 v ilmaiseksi (paikkavaraus tarvitaan)

Retken toteutuminen edellyttää minimimäärän osallistujia. Pidätämme oikeuden muuttaa tai perua retken, mikäli esimerkiksi sääolosuhteet estävät retken toteutumisen. Mikäli retki jostain syystä joudutaan perumaan, ilmoitamme siitä niin pian kuin mahdollista ja retkimaksu palautetaan.
Opastettu kiertoajelu Sundin kulttuurimaisemiin

Kiertoajelu Sundin maisemiin

Lyhyen opastetun Maarianhaminan bussikierroksen jälkeen otamme suunnaksi Sundin upeat kulttuurimaisemat ja pääset tutustumaan Kastelholman alueeseen sekä Bomarsundiin.

Katso lisätietoa kiertoajelusta →
Opastettu kiertoajelu Sundin kulttuurimaisemiin
Suomeksi opastettu retki Itäiselle Ahvenanmaalle. Lyhyen Maarianhaminan kaupunkikierroksen jälkeen otetaan suunnaksi Sundin upeat kulttuurimaisemat. Käymme luonnonkauniilla Kastelholman alueella, jota myös kutsutaan kulttuurin kehdoksi. Täältä löytyy muun muassa 1300-luvulta peräisin oleva Kastelholman linna, johon tutustutaan ulkoisesti. Mahdollisuus kahvihetkelle omatoimisesti. Kierros jatkuu Bomarsundiin ja kuulemme Venäjän vallan ajasta Ahvenanmaalla. Retki päättyy takaisin risteilyterminaaliin. Kesto n. 4 tuntia.

Retki sisältää kävelyä, joten suosittelemme mukavia jalkineita. Ei sovellu liikuntaesteisille.

Lähtö satamasta: klo 10.30

Hinnat: Aikuiset 30 €/hlö, lapset 6-11 v 19 €/hlö, lapset 0–5 v ilmaiseksi (paikkavaraus tarvitaan)

Retken toteutuminen edellyttää minimimäärän osallistujia. Pidätämme oikeuden muuttaa tai perua retken, mikäli esimerkiksi sääolosuhteet estävät retken toteutumisen. Mikäli retki jostain syystä joudutaan perumaan, ilmoitamme siitä niin pian kuin mahdollista ja retkimaksu palautetaan.
Opastettu polkupyöräretki

Opastettu polkupyöräretki

Koe Maarianhamaminan helmet pyörän satulasta käsin suomenkielisen oppaan kanssa. Mutkittelevat tiet ja viehättävät maisemat vievät Maarianhaminan läpi etelään, luonnonkauniiseen Järsöhön.

Katso lisätietoa pyöräretkestä →
Opas tapaa ryhmän risteilyterminaalin edessä, josta kävellään (5 min) yhdessä Ro-No pyörävuokraamoon. Varusteiden jaon (pyörä+kypärä) jälkeen pyöräilemme Maarianhaminan läpi etelään. Mutkittelevat tiet ja viehättävät maisemat vievät meidät luonnonkauniiseen Järsöhön (Maarianhamina-Järsö 18 km m/p). Pyöräkierros päättyy takaisin risteilyterminaaliin. Kesto n. 2 tuntia.

Lähtö satamasta: klo 11.00

Ei sovellu liikuntaesteisille.

Hinnat: Aikuiset 32 €/hlö, lapset 6-11 v 32 €/hlö

Retken toteutuminen edellyttää minimimäärän osallistujia. Pidätämme oikeuden muuttaa tai perua retken, mikäli esimerkiksi sääolosuhteet estävät retken toteutumisen. Mikäli retki jostain syystä joudutaan perumaan, ilmoitamme siitä niin pian kuin mahdollista ja retkimaksu palautetaan.
Vuokraa fillari ja tee omatoimiretki

RO-NO Rent -polkupyörävuokraus

Ahvenanmaa on kuin luotu polkupyöräilyyn; etäisyydet ovat lyhyet, luonto on vaihteleva ja meri aina lähellä. Vuokraa pyörä päiväksi ja tutustu omatoimisesti Maarianhaminan ympäristöön.

Katso lisätietoa polkupyörävuokrauksesta →
Varaa polkupyörä matkavarauksesi yhteydessä ja nouda vuokrapyöräsi Maarianhaminassa RO-NO Rentistä, Tallink Siljan terminaalia (Västra Hamnen) vastapäätä, Havsgatan 29.

Vuokraus sisältää kolmivaihteisen pyörän ja kypärän (lapsille junioripyörän). Pyörän palautus klo 17.00 mennessä.

Hinnat: Aikuiset 18 €/hlö, lapset 5-14 v 16 €/hlö
Sisäänpääsylippu Pommern-laivalle ja Merenkulkumuseoon

Pommern ja Ahvenanmaan Merenkulkumuseo

Voit myös varata ennakkoon sisäänpääsyliput mielenkiintoiseen nelimastoiseen Pommern-laivaan ja Ahvenanmaan Merenkulkumuseoon.

Lue lisää sisäänpääsylipuista →
Lasten omaa opas, laivarotta Ruby, opastaa lapsia ympäri Pommern-laivan salaisuuksia. Äänikertomus ”Rubyn matka” on palkitun kirjailijan Karin Erlandssonin kirjoittama.

Soveltuu liikuntaesteisiille.

Avoinna kesä-elokuussa: klo 10.00-17.00
Viimeinen Pommern-laivaannousu 1 h ennen sulkemista.

Hinnat: Aikuiset 12 € (Club One 11 €), lapset 7-17 v 7 €, lapset 0-6 v ilmaiseksi.
Hinta sisältää sisäänpääsyn Pommern-laivaan ja Ahvenanmaan Merenkulkumuseon näyttelyihin.
 

 

AhvenanMERELLE

 

AhvenanMERELLE

Joko olet käynyt lähilomalla Ahvenanmaalla? Kotimaan matkailu on sallittua ja laivamatkalla pääset nauttimaan raikkaasta meri-ilmasta ja tietysti laivan palveluista, herkuttelusta ja shoppailusta.

Löydät vinkkejä mm. lapsiperheille ja kulinaristeille sekä TOP10-kohteet Ahvenanmaalla, jotka haluat ehdottomasti kokea!

Tutustu AhvenanMERELLE-erikoisjulkaisuun ja nappaa vinkit omalle lomamatkallesi Suomen kesäparatiisiin.

Lue AhvenanMERELLE-julkaisu

Katso myös video viestintäjohtajamme Marikan ruokamatkasta Ahvenanmaalle!

Mat Åland -video

Ahvenanmaan nähtävyydet ja kohdevinkit

Ahvenanmaan vinkit: Näe ja koe

NÄE JA KOE

Maarianhaminassa nautit pikkukaupungin tunnelmasta ja moninainen Ahvenanmaa tarjoaa elämyksiä kaikille. Voit ulkoilla, tutustua kulttuuriin ja historiallisiin nähtävyyksiin.

Katso näe ja koe -vinkit →
MERIKORTTELI (Sjökvarteret)
Merikortteli sijaitsee Maarianhaminan Itäsatamassa. Kortteli on kappale elävää merellistä historiaa, missä voi tutustua veneenveistoon, raudantaontaan ja muihin käsityötaitoihin. Täällä on vierassatama perinteisille purjealuksille ja puuveneille. Alueelta löytyy myös museokauppa ja mantereellakin tunnettu Pub Niska.
Osoite: Österleden 110, Maarianhamina
 

Ahvenanmaan merenkulkumuseo (Ålands Sjöfartsmuseum) ja Museolaiva Pommern
Merenkulkumuseo (Ålands Sjöfartsmuseum) nimettiin vuonna 2016 Suomen parhaaksi museoksi! Maarianhaminan Länsisatamassa sijaitseva merenkulkumuseo tarjoaa jotakin kaikille kävijöille. Täällä merenkulkijoiden omia kertomuksia on elävöitetty jännittävien esineiden, kauniiden sisätilojen ja interaktiivisten asemien avulla. Kesäisin pääset myös vierailemaan vaikuttavassa purjelaiva Pommernissa. Lastenhuone Ruby ja Meri tarjoaa jännittävän maailman sekä merenpinnan ylä- että alapuolella, lisäksi lapsille järjestetään aarrejahtia laivarotta Rubyn johdolla.
Osoite: Hamngatan 2, Maarianhamina

Club One -asiakkaana saat 20 % alennuksen museon sisäänpääsylipusta. Edun saat esittämällä Club One -mobiilikortin. Etu voimassa aukioloaikojen mukaisesti vuoden 2021 loppuun saakka.

Kastelholman linna
Kastelholman linna on Ahvenanmaan ainoa keskiaikainen linna, joka on perustettu 1380-luvulla. Linna on avoinna yleisölle kesäaikaan. Linnan lähellä on myös ulkoilmamuseo Jan Karlsgården ja vankilamuseo Vita Björn.
Osoite: Kungsgårdsallén 5, Kastelholma

Ahvenanmaan taidemuseo
Ahvenanmaan taidemuseo (Ålands Konstmuseum) esittelee ahvenanmaalaista taidetta laajasta näkökulmasta aina maalauksista ja veistoksista installaatioihin asti. Lisäksi museossa on vaihtuvia näyttelyitä.
Osoite: Storagatan 1, Maarianhamina

Lägerelden kalastusretket
Lägerelden tarjoaa kalastusretkiä upeissa saaristomaisemissa parhaiden kala-apajien äärellä. Voit valita koko päivän tai puolen päivän retken, joka räätälöidään toiveidesi mukaan. Tarjolla on kaikkea haastavammasta urheilukalastuksesta rauhalliseen perhekalastusretkeen. Retkivaraukset Lägerelden kautta.
Osoite: 6 Arensgränd, 22100 Mariehamn

Club One -asiakkaana saat 10 % alennuksen kalastusretkistä. Edun saat esittämällä Club One -mobiilikortin. Etu voimassa aukioloaikojen mukaisesti vuoden 2021 loppuun saakka.

Ahvenanmaan vinkit: Leiki ja liiku

LEIKI JA LIIKU

Ahvenanmaalta löytyy mukavia uimapaikkoja kaiken ikäisille. Voit myös vuokrata kätevästi pyörän Maarianhaminasta ja tutustua pikkukyliin.

Katso leiki ja liiku -vinkit →
PYÖRÄILY
Ahvenanmaa tarjoaa erinomaiset puitteet pyöräilylle. Pyörätieverkko kattaa lähes koko pääsaaren. Vuokraa pyörä paikan päältä tai ota oma pyörä laivaan mukaan.
 

Ro No rent
Vuokrattavana polkupyöriä, mopoja sekä veneitä.
Osoite: Österhamn/Västerhamn, Maarianhamina

Club One -asiakkaana saat 10 % alennuksen pyörävuokrasta. Edun saat esittämällä Club One -mobiilikortin. Etu voimassa aukioloaikojen mukaisesti vuoden 2021 loppuun saakka.


Ålands Golfklubb
Ålands Golfklubb ja sen kaksi 18-reikäistä kenttää, Slottsbanan ja Kungsbanan, sijaitsevat Kastelholmassa, Ahvenanmaan pääsaaren koillisosassa.
Osoite: Kastelholmsnäsvägen 22, Kastelholm

UIMARANNAT
Eripuolilla Ahvenanmaata on kaikkiaan yli 20 yleistä uimarantaa. Maarianhaminan keskustan tuntumassa on kolme uimarantaa: Lilla Holmen, Nabben ja Gröna Udden ja Espholm.


LILLA HOLMEN
Lilla Holmen sijaitsee kävelymatkan päässä Maarianhaminan keskustasta, aivan vierasvenesataman tuntumassa. Alueelle on vapaa pääsy ja sieltä löytyy lapsille hyvin sopiva uimaranta, leikkipaikka merirosvolaivoineen, kioski ja kolme lintutaloa.
Osoite: Storagatan/Östra utfarten, Maarianhamina

Mariebad
Mariebadin kylpylä sijaitsee Maarianhaminassa ja sieltä on upea merinäköala. Ainutlaatuisen sijainnin ansiosta kylpylällä on myös oma hiekkaranta, jossa voi virkistäytyä suolaisessa merivedessä. Kylpylästä löytyy vauhdikasta tekemistä koko perheelle; myös matalia altaita aivan perheen pienimmille.
Osoite: Österleden, Maarianhamina

 

Frisbeegolf
Ahvenanmaalla päätettiin keväällä 2020 panostaa tosissaan frisbeegolfiin ja rakentaa on oma frisbeegolfrata jokaiseen Ahvenanmaan 16 kunnasta. Pelaaminen on maksutonta, mutta omat kiekot tarvitaan mukaan. Visit Ålandin matkailuneuvonnasta voi myös lainata kiekkosettiä vierailun ajaksi.

Smart Park
Eckerössä sijaitsevassa Smart Parkissa tiedot ja taidot karttuvat leikin ja puuhastelun lomassa. Smart Parkin idea perustuu oppimiseen leikin kautta. Paikka sopii kaikille leikkimielisille 2 vuoden iästä alken. Avoinna elokuun loppuun saakka.
Osoite: Eckerövägen 388, Eckerö

Club One -asiakkaana saat pääsylipun edullisemmin: aikuiset 8 € (norm. 11 €) ja lapset 15 € (norm. 22 €). Edun saat esittämällä Club One -mobiilikortin. Etu voimassa aukioloaikojen mukaisesti vuoden 2021 loppuun saakka.

Ahvenanmaan vinkit: Osta ja ihastu

OSTA JA IHASTU

Tee löytöjä paikallisista käsityö- ja ruokapuodeissa, ja shoppaile skandinaavista muotia. Omassa hytissäsi kuljetat ostokset helposti laukun koosta riippumatta.

Katso osta ja ihastu -vinkit →
SALT
Merikorttelin käsityöläistalon myymälästä voi ostaa yli 50 paikallisen käsityöläisen taidonnäytteitä.
Osoite: Sjökvarteret, Maarianhamina

 

Viktor Crafts & Design
Ahvenanmaalaista nykymuotoilua. Ostosten teon ohessa voit rentoutua liikkeen viihtyisässä kahvinurkkauksessa.
Osoite: Torggatan 15, Maarianhamina
 

Maxinge Center
Ahvenanmaan kattavin kauppakeskus noin viiden kilometrin päässä Maarianhaminan keskustasta.
Osoite: Sparvägen 1, Jomala


Smakbyns bod
Smakbyn Puoti tarjoaa valikoiman herkullisia ruokatuliaisia ja paikallisten käsityöläisten tuotteita.
Osoite: Slottsvägen 134, Kastelholm


Second hand -liikkeet
Ahvenanmaalla on paljon kirpputoreja ja second hand -liikkeitä. Esimerkiksi Emmauksella on liikkeet Maarianhaminassa Strandgatanilla ja Norrbölessä, sekä Godbyssa, missä myydään vaatteita, kirjoja, posliinia ja paljon muuta. Ahvenanmaalla on myös useita kierrätykseen keskittyviä käsityöläisiä. Kannattaa tutustua esimerkiksi seuraaviin kohteisiin: Labelled Fashion and Recycling, Oktober ja The Little BBQ’s Junk Art.

Ahvenanmaan vinkit: Syö ja juo

SYÖ JA JUO

Ahvenanmaan ravintoloissa nautit laadukasta bistro-ruokaa, artesaani-pizzoja, fine dining -herkkuja tai maukasta saaristolaisruokaa.

Katso syö ja juo -vinkit →
Ravintola Smakbyn
Kastelholmassa sijaitseva, huippukokki Michael Björklundin isännöimä ravintola tarjoilee lähitilojen paikallisista raaka-aineista valmistettuja annoksia ystävällisellä palvelulla höystettynä. Ravintolan yhteydessä toimii Smakbyn Puoti, jossa on myynnissä vuodenaikojen mukaan mm. ahvenanmaalaisia ruokatuliaisia sekä käsityötuotteita.
Osoite: Slottsvägen 134, Kastelholm

Club One -asiakkaana saat 10 % alennuksen ravintolan kolmen ruokalajin menusta. Ilmoita etu pöytävarauksen yhteydessä. Edun saat esittämällä Club One -mobiilikortin. Etu voimassa aukioloaikojen mukaisesti vuoden 2021 loppuun saakka.

Nautical
Fine dining ravintola Nautical on ansaitusti jo usean vuoden ajan sijoittunut suomalaisravintoloiden kärkeen White Guide Nordic –ravintolaoppaan listalla. Ruoan perustana ovat puhtaat maut sekä kauden raaka-aineet Ahvenanmaalta.
Osoite: Hamngatan 2, Maarianhamina

Kvarter5
Kvarter5:n keittiön vaihtelevassa ja monipuolisessa ruokatarjonnassa otetaan huomioon satokauden vaihtelut. Ruoka on maistuvaa ja kaikki komponentit tehdään keittiössä alusta alkaen. Kvarter5 on myös mukana White Guide Nordicin listalla, eikä suotta!
Osoite: Norragatan 10, Maarianhamina

Club One -asiakkaana saat 15 % alennuksen ravintolan palveluista. Edun saat esittämällä Club One -mobiilikortin. Etu voimassa aukioloaikojen mukaisesti vuoden 2021 loppuun saakka.

Bagarstugan
Pakarituvassa tarjotaan herkkuja vatsalle ja sielulle; miljöö on kotoisa ja leppoisa. Leivonnaiset todella herkullisia ja palvelu huomaavaista. Avoinna myös talvella.
Osoite: Ekonomiegatan 2, Maarianhamina

Pub Niska
Merikorttelissa sijaitseva Pub Niska on kokki Michael Björklundin ravintolaketjun ensimmäinen ravintola. Uudentyyppisiä pizzoja eli maukkaita peltileipiä tarjoavassa paikassa elää vahvasti Algoth Niskan tarina.
Osoite: Sjökvarteret (Merikortteli), Maarianhamina

Gelateria Anna & Aldo
Ahvenanmaalta löytyy aito italialainen gelateria eli jäätelöbaari ja kahvila, jossa on tarjolla kymmeniä eri jäätelömakuja.
Osoite: Godbyvägen 21 C, Maarianhamina

Ravintola Park
Ravintola Park tarjoilee ensisijaisesti paikallisista raaka-aineista valmistettuja makuelämyksiä Park Alandia Hotellin yhteydessä. Ravintolassa pääset nauttimaan herkullista aamiaista, arkipäivisin lounasta, ja päivittäin illallista. Testaa esimerkiksi Parkin klassista venäläistä maustehärkää.
Osoite: 3 Norra Esplanadgatan, Maarianhamina

Club One -asiakkaana saat 10 % alennuksen ravintolan klassikkoateriasta. Edun saat esittämällä Club One -mobiilikortin. Etu voimassa aukioloaikojen mukaisesti vuoden 2021 loppuun saakka.

Mattas Gårdmejeri & Cafee
Mattas Gårdsmejeri on pieni perheyritys Finbyn kylässä, joka valmistaa erilaisia luomumaitotuotteita, ja pyörittää kesäisin kesäkahvilaa. Paikan päältä voit ostaa myös meijerin omia tuotteita.
Osoite: 8 Norra Finbyvägen, 22530 Sund

Club One -asiakkaana saat 10 % alennuksen kesäkahvilan tuotteista. Kesäkahvila auki 25.6.-15.8.2021. Edun saat esittämällä Club One-mobiilikortin.

Ravintola Indigo
Indigo on skandinaavinen ravintola, joka tarjoilee erinomaisista raaka-aineista valmistettua ruokaa vanhassa tiilitalossa Maarianhaminan sydämessä. Ravintolassa on tarjolla sekä lounasta että illallista. Pöytävarausta suositellaan varsinkin viikonloppuisin.
Osoite: 1 Nygatan, Maarianhamina

Club One -asiakkaana saat pääruoan yhteydessä joko Stallhagen oluen (33 cl) tai Amalian Limonaditehtaan limonadin (33 cl). Edun saat esittämällä Club One -mobiilikortin. Etu voimassa aukioloaikojen mukaisesti vuoden 2021 loppuun saakka.

Golfrestaurangen
Ålands Golfklubbin yhteydessä sijaitsee huippukokki Michael Björklundin golfravintola. Ravintolassa tarjoillaan niin lounasta kuin illallistakin.
Osoite: 134 Slottsvägen, Kastelholm

Club One -asiakkaana saat 10 % alennuksen Micke Björklundin ravintolamenusta. Edun saat esittämällä Club One -mobiilikortin. Etu voimassa aukioloaikojen mukaisesti vuoden 2021 loppuun saakka.

UFFE PÅ BERGET
Korkealla kalliolla sijaitsevan kahvilan näköalatornista on Ahvenanmaan parhaat näkymät. Paikka sijaitsee noin 17 kilometrin päässä Maarianhaminasta.
Osoite: Sundsvägen 144, Finström

Koko perheen erityisvinkkejä

Ahvenanmaan vinkit lapsille

Vinkkejä lapsille

Ahvenanmaalla nautit ulkoilmaelämästä perheesi kanssa! Tee seikkailuretkiä ympäriinsä ja nauti lasten riemusta. Sateisella säälläkin riittää tekemistä sisätila-aktiviteeteissa ja mielenkiintoisissa museoissa.

Katso lasten vinkit →


Trollstigen - Peikkopolku
Peikkopolku on n. 1 km pituinen satupolku lapsille. Bongaa matkan varrella peikkoperheen viestejä ja punaisia kallioluolia. Reitti alkaa Getan näköalatornin tuntumasta ja kulkee silokallioilla vaivaismäntyjen lomassa. Kulje kuitenkin varovasti sillä kalliot saattavat olla syksyllä liukkaita ja peikot voivat keksiä jekkuja!

Frisbeegolf
Pelaa koko perheen kanssa frisbeegolfia ympäri Ahvenanmaata lukuisilla uusilla radoilla! Pelaaminen on maksutonta, vain omat kiekot tarvitaan ja niitä voi ostaa useimmista hyvin varustetuista urheilu- ja lelukaupoista (yhdelläkin pääsee alkuun).

Spark Laser Arena
Eckerössä Smart Park -perhepuiston yhteydessä sijaitsee uusi laserseikkailu, Spark Laser Arena. Soveltuu 7 ikävuodesta lähtien koko perheelle - haasta kaveriperhe mukaan.

Kulttuurihistoriallinen- ja taidemuseo
Mielenkiintoiset Kulttuurihistoriallinen museo ja taidemuseo sijaitsevat saman katon alla ja tarjoavat runsaasti tekemistä ja näkemistä. Rakenna vaikka oma majakka, ratkaise arvoituksia ja etsi taidemuseon maskotti.

Merenkulkumuseo
Maarianhaminan Länsisatamassa sijaitsee Ahvenanmaan lapsiystävällisin museo, merenkulkumuseo, joka tarjoaa jotakin kaikille kävijöilleen. Laivarotta Rubylla on paljon hauskaa tekemistä lasten pään menoksi.

Ahvenanmaan vinkit aikuisille

Vinkkejä aikuisille

Ahvenanmaalla nautit upeasta luonnosta merimaisemissa. Herkuttele maukkailla saaristolaisruoilla, shoppaile käsintehtyjä tuotteita ja nauti rentoutumisesta tai aktiviteeteista, vaeltele, kalasta, golfaa - mahdollisuuksia on monta!

Katso aikuisten vinkit →


Maistele saaristolaisherkkuja
Ruoka on ahvenanmaalaisille sydämenasia ja lähes kaikki valmistetaan käsityönä. Ahvenanmaalla teet siis makumatkan saaristoherkkuihin ja lähiruokiin! Joko olet käynyt Michael Björklundin isännöimässä Smakbyn-ravintolassa syömässä ja puodissa shoppailemassa ruokatuliaisia ja käsityötuotteita?

Aktiviteetteja meren äärellä
Useimmat aktiviteetit ovat ilmastoystävällisiä ja osa jopa ilmaisia. Kiinnostaako golf, melonta, purjehdus vai oletko enemmän kalastuksesta tai lintubongauksesta kiinnostunut? Ahvenanmaalla on myös helppo pyöräillä ympäri saarta!

Eri pituiset vaellusreitit
Ahvenanmaalta löytyy niin pidempiä kuin lyhyempiäkin reittiä tutkittavaksi ja koettavaksi. Voit myös valita lyhyemmän luontopolun, jollet ole aiemmin käynyt vaelluksella. Huomioithan, että etenkin syksyllä kalliot voivat olla liukkaita.

Monipuolinen Maarianhamina
Maarianhaminan satama- ja merenkulkukaupungin otat helposti haltuun kävellen, pyöräillen tai bussillakin. Satamasta toiseen on vain n. 10 minuutin kävelymatka. Käveleskele viehättävää Esplanadia pitkin ja piipahda Torggatanin putiikeissa ja kahviloissa tai ravintoloissa. Ehdoton käyntikohde on tietysti Merikorttelit ja siellä mm. Pub Niska, joka sekin on kokki Michael Björklundin ravintola.

Mariebad
Maarianhaminassa sijaitseva rentoutumiskeidas kylpylä-uimahalli Mariebad ottaa sinut vastaan aktiviteettien tai päivän kävelyn jälkeen. Nauti höyrysaunan lempeästä lämmöstä tai ui virkistävässä ulkoaltaassa. Voit myös varata spa-osastolta hemmotteluhoitoja.

Stallhagen Panimo
Stallhagen on Ahvenanmaan suurin ja vanhin olutpanimo. Panimo sijaitsee Grelsbyssä, noin 18 km päässä Maarianhaminasta. Panimossa järjestetään opastettuja kierroksia ja olutmaisteluita. Lisäksi panimon yhteydessä on tehtaanmyymälä, sekä Pub Stallhagen, joka tarjoaa ruokaa ja olutmaistiaisia.
Osoite: 196 Getavägen, Godby

Club One -asiakkaana saat 10 % alennuksen panimon tehtaanmyymälän tuotteista. Edun saat esittämällä Club One -mobiilikortin. Etu voimassa aukioloaikojen mukaisesti vuoden 2021 loppuun saakka.

Åland Distillery
Åland Distillery avattiin vuonna 2020, jolloin he lanseerasivat oman tislaamonsa ginin, longdrinkin ja snapsin. Tuotelanseerausten lisäksi he avasivat Åland Distilleryn baari- ja kahvilatoiminnan. Kastelholmassa sijaitsevassa tislaamossa järjestetään myös juomamaisteluita, joihin voi varata ajan heidän kotisivuiltaan.
Osoite: 133 Slottsvägen, Kastelholm

Club One -asiakkaana saat 10 % alennuksen tislaamon juoma-tastingista. Ilmoita etu varauksen yhteydessä. Edun saat esittämällä Club One-mobiilikortin. Etu voimassa aukioloaikojen mukaisesti vuoden 2021 loppuun saakka.

 • Liity Club Oneen

  Club One

  Itämeren suosituin kanta-asiakasohjelma

  Club One-jäsenenä saat matkoja edullisemmin, sekä mahtavia etuja laivojen ravintoloissa ja valikoiduista tuotteista myymälöissä. Saat matka- ja tuoteostoksista bonuspisteitä, joita voit käyttää mm. bonusmatkoihin ja Tallink-verkkokauppaan. Korttia voit hyödyntää myös matkakohteissa jopa kymmenissä eri toimipisteissä. Perheenjäsenet kannattaa liittää rinnakkaisjäseniksi, jolloin etuja hyödyntää koko perhe.

  Liity heti ja saat risteilyedun liittymislomakkeessa antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

  LIITY TÄSTÄ


  Oletko jo jäsen?


  Lataa Tallink Silja -sovellus puhelimeesi, saat sinne myös Club One -mobiilikortin.

  Lataa Tallink Siljan mobiilisovellus App Storesta Lataa Tallink Siljan mobiilisovellus Google Playsta