Pikalaiva Starin ajoneuvoja lastataan ja puretaan pian kahdelta kannelta

Tallinkin pikalaiva Starille rakennetaan tammikuussa uusi ajoramppi ylemmille autokansille ajoneuvojen kaksitasoista lastausta ja purkua varten. Ajoneuvojen lastaus kahdelta eri tasolta vähentää huomattavasti lastaus- ja purkutoimintaan käytettävää aikaa ja lisää samalla automatkustajien matkustusmukavuutta. Tammikuun lopussa Helsinki−Tallinna-reitillä aloittavalla uudella Megastarilla on myös vastaavat ajorampit kahdelle kannelle.

Tallinkin Head of Shipmanagement, kapteeni Tarvi-Carlos Tuulik kertoo, että insinöörit alkoivat kartoittaa laskelmin ja mittauksin parasta mahdollista ratkaisua Starin kaksitasoiseen lastaukseen lähes kaksi vuotta sitten. ”Nyt suunnitelmat ovat valmiit ja Starin kahden viikon telakoinnin aikana suunnitelmien mukaiset rakennustyöt voidaan toteuttaa, joten meillä on tammikuun lopulla molemmilla Helsinki−Tallinna-reitillä liikennöivillä pikalaivoilla tehokas ja asiakkaita miellyttävä ajoneuvojen lastaus- ja purkausmahdollisuus", Tuulik iloitsee.  

Sekä Starille että Megastarille lastataan isot rahtiyksiköt jatkossa alemmalle kannelle ja henkilöajoneuvot rahdista erilleen ylemmille kansille.

Sataman puolella uudet kahden kerroksen kaksoisrampit ovat jo paikoillaan niin Helsingin Sataman Länsiterminaali 2:ssa kuin Tallinnan sataman D-terminaalissa.

Starin ollessa telakalla 12.-27. tammikuuta Helsinki−Tallinna-reitillä liikennöi tilapäisesti vain yksi pikalaiva, Superstar. Meyer Turun telakalla rakenteilla oleva LNG-käyttöinen Megastar aloittaa liikennöinnin reitillä 29.1. Tällöin Star on jo palannut telakalta ja Superstar poistuu Tallinkin liikenteestä.

Lisätietoja:

Tarvi-Carlos Tuulik, Head of shipmanagement, tarvi-carlos.tuulik@tallink.ee