Tallink keskeyttää liikennöinnin Helsinki-Riika-reitillä lokakuun loppuun asti Latvian hallituksen asettamien matkustusrajoituksien seurauksena

Latvian hallitus on tänään päättänyt uusista matkustusrajoituksista ja asettanut 10 vuorokauden karanteenimääräyksen Suomesta saapuville matkustajille. Päätöksen seurauksena Tallink keskeyttää operoinnin Helsinki-Riika-reitillä 28.9.2020 alkaen lokakuun loppuun asti. Latvia on luokitellut Suomen keltaiseksi maaksi tämänhetkisen koronavirustartuntaluvun perusteella, minkä takia uudet matkustusrajoitukset ja karanteenikäytäntö astuvat voimaan. 

Liikennöinti Helsinki-Riika-reitillä aloitettiin kesäkuun 2020 lopussa, aluksi päivittäin Silja Serenadella ja syyskuun puolivälistä lähtien kahdesti viikossa Baltic Queenilla. Kesälomakaudella matkustajia oli jopa 1500-2000 jokaisella lähdöllä, mutta matkustajamäärät kääntyivät laskuun elokuun puolivälissä kun maiden hallitukset asettivat uusia matkustusrajoituksia ja kehottivat välttämään tarpeetonta matkustusta. 

”Matkustajamäärät ovat laskeneet elokuun puolivälistä lähtien, mutta olleet kuitenkin riittäviä Helsinki-Riika-reitin kannattavuutta ajatellen. Tänään ilmoitettujen uusien matkustusrajoitusten myötä on mahdotonta jatkaa reitin liikennöintiä kannattavasti. Tiedämme kokemuksistamme, että matkustajamäärät romahtavat heti kun uusista matkustusrajoituksista ilmoitetaan. Tappioidemme minimoimiseksi meidän on valitettavasti keskeytettävä tämä suosittu reitti toistaiseksi”, Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene kertoo.

”Ymmärrämme tietysti Latvian viranomaisten tekemät päätökset, joilla pyritään estämään koronaviruksen leviämistä. Ottaen kuitenkin huomioon matkailualan hälyttävän tilan ilman minkäänlaista valoa tunnelin päässä, toivoimme päätöksiin poikkeuksia. Toivoimme, että saisimme edelleen kuitenkin järjestää Päivä Riiassa-risteilyjä Helsingistä, jolloin matkustajat viettävät Latviassa vain lyhyen ajan. Tällaiset poikkeukset olisivat merkittävä apu matkailulle eri maissa ja matkailualalle ylipäätään, sekä olisivat tietysti mahdollistaneet liikennöinnin jatkamisen Suomen ja Latvian välillä”, Nõgene jatkaa.

Tallink Silja on mahdollisimman pian yhteydessä matkustajiin, joiden matkavarauksiin reitin tilapäisellä keskeyttämisellä on vaikutuksia.

Lisätietoja medialle antaa:

Tallink-konserni, Communications Director Katri Link, katri.link@tallink.ee, +372 53042121