Tallink keskeyttää liikennöinnin Helsinki-Riika-reitillä kevääseen 2021 asti

Tallink keskeyttää liikennöinnin Helsinki-Riika-reitillä kevääseen 2021 saakka alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen. Reitti oli alun perin tarkoitus keskeyttää vain lokakuun loppuun asti. Yhtiö on tällä viikolla tarkastellut tulevia kuukausia ja tehnyt päätöksen keskeyttää liikennöinnin kevääseen asti.

Tämänhetkinen suunnitelma on palauttaa liikennöinti Helsinki-Riika-reitille jälleen toukokuussa 2021.

Latvian viranomaiset päättivät viime perjantaina 25.9.2020 tiukentaa matkustusrajoituksia Suomen osalta ja luokitteli Suomen ”keltaiseksi” maaksi. Tästä johtuen Suomesta Latviaan saapuvien matkustajien on jäätävä kymmenen vuorokauden karanteeniin. Päätöksestä johtuen Suomen ja Latvian välisten matkojen varauksissa nähtiin heti merkittävä pudotus.

”Päätös reitin keskeyttämisestä ei ole koskaan helppo, ja päätökset ovat entistä vaikeampia tässä jatkuvassa ylä- ja alamäessä. Latvian uudet matkustusrajoitukset vaikuttivat kuitenkin välittömästi Helsinki-Riika-reitin varauksiin tulevina kuukausina, eikä meillä ollut muuta vaihtoehtoa kuin keskeyttää liikennöinti välttääksemme lisätappiot”, kertoo Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene.

”Toivomme, että voimme avata reitin uudelleen tämänhetkisen suunnitelman mukaan toukokuussa 2021. Olemme jo aloittaneet neuvottelut reitin suhteen eri viranomaisten ja useiden muiden tahojen kanssa Riiassa ja Latviassa”, Nõgene jatkaa.

Tallink Silja on mahdollisimman pian yhteydessä matkustajiin, joiden matkavarauksiin reitin keskeyttämisellä on vaikutuksia.

Lisätietoja medialle antaa:
Tallink Silja Oy, viestintäjohtaja Marika Nöjd, marika.nojd@tallinksilja.com, 0400 207 704