Asiakkaat valitsivat 100 tuotetta Siljan laivojen Suomi 100 -buffetpöytään

Silja Linen laivoilla päästään kesäkuun alusta nautiskelemaan Suomi 100 -buffetista, jossa toteutuu laivamatkustajien omat ehdotukset. Club One kanta-asiakkailta kysyttiin* heidän suosikkejaan, joiden pohjalta Silja Linen ravintolatoimenjohtaja Matti Jämsén sekä laivojen keittipäälliköt toteuttivat toiveita. Runsas kalapöytä, voileipäkakut, lihamureke, lakka eri muodoissaan ja suklaamousse nousivat toiveista esille hyvin vahvoina. Myös vegaanit on huomioitu kesäbuffetin ja loppuvuoden ruokasuunnitelmissa, ja tulossa on runsaasti uudistuksia, jotka varmasti ilahduttavat erityisesti vegaaniruokailijoita, mutta myös muita matkustajia.

Kotimaisuus oli monelle vastaajalle tärkeää ja myös mielipiteitä jakavia tuotteita, kuten tillilihaa, mämmiä ja mustaamakkaraa, toivottiin mukaan valikoimaan. Kalapöytä on selkeä ykkössuosikki. ”Kala- ja äyriäispöytä on meikäläisen suosikki. Monipuolinen valikoima sillejä, graavilohta, katkarapuja yms. Perunoita ja voita kylkeen niin avot”, kirjoittaa eräs kyselyyn vastannut matkustaja.

- Mielestäni oli hienoa lukea asiakkaiden kommentteja ja nähdä, miten selkeästi he kunnioittivat vastauksissaan perinteitä ja nimenomaan perinteisiä laivan buffetpöydän tuotteita. Pyrimme käyttämään laivojen ravintoloissa mahdollisuuksien mukaan kotimaisia tuotteita; Suomi 100 -buffetvalikoiman kotimaisuusaste on 50 %, Matti Jämsén kertoo.

Laivamatkustajat pääsevät nauttimaan Suomi 100 -buffetpöydässä muun muassa Pielisen savumuikuista, Heimon kalan kylmäsavuhauesta, kalastaja Vento Aallon silakoista sekä Itämeren rantakalapyöryköistä. Paljon toivottu lakka-juustokakku on tuusulalaisen Konditoria PH7 -yrityksen valmistama ja karpalokiisseli valmistetaan itse laivoilla kotimaisista karpaloista.

Myös pääruokia muokattiin toiveiden pohjalta ja mukaan otettiin muun muassa silakkapihvit, laivalla itse tehty lihamureke sekä loimulohi korvasienimuhennoksella. Yhdessä vastauksessa kiteytyy hyvin laivan buffet-pöydän ydin: ”Mielestäni buffetpöydän ruoan tulee olla näyttävää ja herättää paljon positiivisia ajatuksia. Ruossa tulisi näkyä kotimaisuus ja Suomen ruokakulttuuri. Olisi erityisen hienoa, jos kokki olisi leikkaamassa lihan asiakkaalle”.

- Sesonkituotteita, kuten omenapiirakkaa, riisipuuroa tai mämmiä, toivottiin myös paljon, mutta päätimme toteuttaa näitä tuotteita myöhemmin sesongin mukaan. Erikoiset toiveet, kuten ”liejuva hedelmäsalaatti” eli hedelmäsalaatti jäätelön kera, päätettiin tällä kertaa jättää pois. Riistaruokia toivottiin myös paljon, mutta saatavuus ei meidän määrille valitettavasti riitä. Myös mielipiteitä jakava tilliliha jätettiin tässä kohtaa pois, koska osa rakastaa ja osa vihaa sitä, Jämsén kertoo.

Myös laivojen henkilökunta sai äänestää omia buffetpöydän suosikkejaan. Alkuruoissa suosikkeja olivat kylmäsavulohi, katkarapuskagen, graavilohi ja juustot. Pääruokien ykkösiksi nousivat savustettu lohi ja roseepaistettu häränpaisti. Jälkiruoaksi laivojen miehistöt äänestivät juustokakun.

Vegaani- ja kasvisruoan kysyntä on kasvanut asiakkaiden keskuudessa ja toiveet nousevat entistä vahvemmin esille. Niinpä toiveita toteutetaan nyt isolla kädellä. Keväällä käynnistynyt somevaikuttajien projekti #vegepaatti sekä matkustajilta saadut toiveet tuovat Suomi 100 -buffetvalikoimaan mukaan huikean määrän vegaanituotteita, joista mainittakoon falafel, hummus, kasvisvartaat, kasviscurry ja grillattu munakoiso. Tavoitteena on tehdä hyvää vegaaniruokaa, joka maistuu kaikille asiakkaille.

Suomi 100 -buffet on tarjolla kaikilla Silja Linen laivoilla sekä Silja Europalla kesän alusta alkaen aina pitkälle syksyyn asti. Lokakuun puolivälissä valikoimaa päivitetään kauden tuotteilla ja 16.11. alkaen tarjolla on joulubuffet.

Lisätietoja antavat:

Viestintäjohtaja Marika Nöjd, marika.nojd@tallinksilja.com, 0400 207 704

Lue lisää Silja Linen Suomi 100 -yhteistyöstä >> 

Lue lisää vegaanihaasteesta >> 

* Kysely suomalaisille Club One kanta-asiakkaille tehtiin syksyllä 2016 ja vastaajia oli yhteensä 627.