Tallinkin laivoille jatkossa paremmat internet-yhteydet

Tallink-konserni parantaa matkustajien internet-yhteyksiä laivoillaan yhteistyössä ruotsalaisen Nowhere Networksin kanssa. WATS (Wireless Antenna Tracking System) -ratkaisu on asennettu yhtiön uusimmalle laivalle Megastarille, joka liikennöi Helsinki-Tallinna-reitillä. Loppuvuoden aikana verkkoyhteyksien parantamista jatketaan yhtiön muilla reiteillä. Ratkaisu tarjoaa 400 Mbit/s internet-yhteyden laivalla, mikä on nopein ja luotettavin saatavilla oleva yhteys Itämerellä.

Ratkaisu mahdollistaa Megastarin matkustajille yhä nopeamman katkeamattoman internet-yhteyden kahden tunnin laivamatkan ajaksi. Uuden tekniikan ansiosta reitittimellä on yhteys rantaan jossa antenni ylläpitää reaaliaikaisesti nopeinta mahdollista verkkoyhteyttä. Tukholmassa valmistetut Nowhere Networksin reitittimet on suunniteltu parantamaan ja nopeuttamaan langattomia verkkoyhteyksiä erityisesti liikkuvissa kohteissa ja kestämään myös merenkulun erilaisia ääriolosuhteita.

- Pyrimme jatkuvasti etsimään uusia innovatiivisia ratkaisuja yhteistyössä eri kumppaneiden kanssa pystyäksemme tarjoamaan matkustajillemme parasta palvelua laivoillamme. Toimivat verkkoyhteydet merellä ovat olleet, ja tulevat olemaan haaste, koska alalla ei ole tarjolla kustannustehokasta Euroopan laajuista ratkaisua. Samaan aikaan toimivat ja nopeat verkkoyhteydet ovat matkustajillemme entistä tärkemmät ja jopa itsestäänselvyys, Tallink-konserin toimitusjohtaja Paavo Nõgene sanoo.

- Olen erittäin tyytyväinen testeihin uudella ratkaisulla ja sen pohjalta pystymme tarjoamaan Itämeren parhaimman Internet-yhteyden Megastarilla. Seuraavana on vuorossa toinen pika-aluksemme Star ja loppuvuoden aikana jatkamme verkkoyhteyksien parantamista Suomi-Ruotsi sekä Viro-Ruotsi –laivoillamme, Paavo Nõgene iloitsee.

- On hienoa, että olemme saaneet tehdä yhteistyötä Tallink-konsernin kanssa tämän huipputeknologiaprojektin parissa. Käyttämällä Nowhere Networksin tarjoamaa ratkaisua, Tallink pystyy tarjoamaan yhä paremmat ja sujuvammat verkkoyhteydet miljoonille matkustajilleen. Kyseinen projekti on ensimmäinen laatuaan laivayhtiön kanssa ja olemme tyytyväisiä, että se on käynnistynyt onnistuneesti. Meille tämä on iso askel tehtävässämme mahdollistaa nopea ja luotettava verkkoyhteys mahdottomissakin paikoissa, kuten merellä, sanoo Nowhere Networksin toimitusjohtaja Asbjörn Frydenlund.

Lisätietoja antavat:
AS Tallink Grupp, Katri Link, Communications Director,  +372 611 8320, katri.link@tallink.ee
Nowhere Networks, CG Sänne, Sales Director, cg.sanne@nowherenetworks.com

http://www.nowherenetworks.com