Tallink Siljalle uudet laivan viinit, kuohuviinit sekä nimikko-oluet

Tallink Siljan viralliset laivan viinit ja kuohuviinit ovat vaihtuneet. Viinit valitaan laivoille kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Vuoden 2017 toukokuun alusta Tallink Siljan laivan samppanja on Bauchet Brut Champagne (Ranska), kuohuviini Brioso Spumante Extra Dry (Italia), punaviini Zonin Velluto Appasimento (Italia) ja valkoviini Geil Riesling Trocken (Saksa). Kaksi vuotta sitten laivoille valitut nimikko-oluet ovat nekin saaneet seuraajansa: uudet nimikko-oluet ovat nyt Suomenlinnan panimon Bell Porter ja virolaisen Pühaste-panimon Sireen.

Tallink Siljan laivan samppanja, kuohuviini, punaviini ja valkoviini valitaan kahden vuoden välein yli sadan viinin joukosta tiukkojen valintakriteereiden perusteella. Viinien on oltava laadukkaita ja sovittava monenlaisiin ruokiin ja käyttötarkoituksiin. Valinnan suorittaa yrityksen sommelierien muodostama tiimi, ja puoli vuotta kestävään valintaprosessiin kuuluu muun muassa sokkomaistelu.

Laivan viinit ovat olleet useana vuonna laivojen myydyimpiä viinejä ja niitä myydäänkin vuosittain yli puoli miljoonaa pulloa, piccolopullot mukaan lukien yli miljoona pulloa.

Laivan samppanja: Bauchet Brut, Champagne, Ranska (28,9 € / 0,75 l)

Laivan samppanja tulee Bauchet’n perheen tiloilta Champagnen maakunnasta Pohjois-Ranskasta. Tämän kevyen ja runsaan samppanjan maussa on häivähdyksiä mantelista ja paahtoleivästä. Se sopii oivallisesti nautittavaksi esimerkiksi sushin ja merenelävien kuten rapujen, osterien ja simpukoiden kanssa.

Laivan kuohuviini: Brioso Spumante Extra Dry, Veneto, Italia (8,5 € / 0,75 l)

Laivan kuohuviinissä yhdistyvät Glera- ja Chardonnay-rypäleet. Tämä Barbonin perheen viinitalon tuotos tuoksuu hedelmäiseltä ja tuntuu suussa raikkaalta, tasapainoisen hapokkaalta ja kevyen makealta. Viini sopii erinomaisesti aperitiiviksi tai alkupalojen, merenelävien, salaatin tai valkoisen lihan partneriksi.

Laivan punaviini: Zonin Velluto Appasimento, Veneto, Italia (8,5 € / 0,75 l)

Laivan punaviini valmistetaan perinteisellä menetelmällä Zonin perhetiloilla. Väritykseltään viini on rubiininpunaista, tuoksultaan kirsikkaista ja suutuntumaltaan täyteläistä ja runsasta. Suuhun jää pitkä ja pehmeä jälkimaku – aivan kuten viinin nimi, Velluto eli samettinen, antaa olettaa. Viini sopii paitsi seurustelujuomaksi, myös mm. grilliruokien tai välimerellisten pastaruokien seuraksi.

Laivan valkoviini: Geil Riesling Trocken, Rheinhessen, Saksa (8,5 € / 0,75 l)

Laivan valkoviini on rieslingiä ja siten valkoviineistä ruokien suhteen kaikkein monipuolisinta. Sen tuoksu on yrttisen sitruunainen ja omenainen. Viini sopii nautittavaksi sellaisenaan tai esimerkiksi kevyiden kotimaisten kalojen, äyriäisten, vaalean lihan tai aasialaisten ruokien kanssa.

Nimikko-oluiden löytämiseksi järjestettiin kilpailu, johon osallistumiskutsu lähetettiin yli 20 panimoon Suomessa, Virossa, Ruotsissa, Englannissa, Tanskassa, Norjassa ja Latviassa. Kilpailuun osallistui lopulta 40 kilpailuehdot täyttävää olutta 15 eri pienpanimosta. Finaaliin päätyi mm. sokkomaistelun jälkeen 6 erinomaista kandidaattia, ja niistä voittajiksi valikoituivat Suomenlinnan panimon Bell Porter ja virolaisen Pühaste-panimon Sireen.

Lisätietoja antavat:

Argo Aosaar, Head of Purchasing Department, Tallink Duty Free, argo.aosaar@tallink.ee (viinit)

Nele Nedaškovskaja, Beverage Manager, Tallink Duty Free, nele.nedaskovskaja@tallink.ee (oluet)