Tallink-konserni aikoo listautua myös Helsingin pörssiin

Tallink-konserni (AS Tallink Grupp) on tänään ilmoittanut Tallinnan pörssiin aikovansa tehdä toissijaisen listautumisen Helsingin pörssiin. Yhtiön hallintoneuvos teki asiasta päätöksen kuluvalla viikolla konsernin johtoryhmän ehdotuksesta. Päätöksen mukaisesti Tallink-konserni aloittaa nyt valmistelut Helsingin pörssiin listautumisen osalta. Listautumisen ajankohta vahvistuu valmistelujen aikana, mutta sen arvioidaan tapahtuvan alkusyksystä 2018. Tallink-konsernin osakkeet pysyvät listattuna myös Tallinnan pörssissä.

- Toissijaisen listautumisen ansiosta Tallink-konsernin osakkeet ovat helpommin sijoittajien saatavilla. Helsingin pörssi on luonteva valinta listautumiselle, koska Suomi on yksi Tallink-konsernin tärkeimmistä kotimarkkinoista, Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene sanoo.

- Listautumalla Helsingin pörssiin luomme sijoittajille lisämahdollisuuksia käydä kauppaa yhtiön osakkeilla. Jatkossa suomalaisilla ja Suomessa asuvilla sijoittajilla on mahdollisuus olla mukana historiallisen Silja Line -brändin ja laajemmin koko Tallink-konsernin toiminnassa, Nõgene lisää.

Lisätietoja antaa:
Communications Director, Tallink Grupp Katri Link, Katri.link@tallink.ee; +372 53 04 2121

Tallink-konserni on pohjoisen Itämeren alueen suurin matkustaja- ja rahtiliikennevarustamo. Yrityksellä on yhteensä 14 alusta ja se liikennöi Tallink- ja Silja Line -brändeillä kuudella reitillä. AS Tallink Grupp työllistää yli 7 400 henkilöä ja kuljetti vuonna 2017 yli 9,8 miljoonaa matkustajaa. AS Tallink Grupp on listattu Tallinnan pörssissä.
www.tallink.com