Tallink Silja lahjoitti Kummeille 55 600 euroa vuonna 2015

Tallink Silja jatkaa jo viidettä vuotta yhteistyötä Lastenklinikoiden Kummien kanssa. Varoja kerätään lasten ja nuorten kirurgiseen hoitoon. Tänä vuonna lahjoituspotti oli 55 600 euroa. Summa käytetään O-kaari-neuronavigaattoriyhdistelmän käytössä tarvittavaan stereotaksiakehikkoon. Stereotaktista tekniikkaa käytetään mm. aivokasvainten diagnostiikassa ja hoidossa, sekä epilepsia- ja liikehäiriöleikkauksissa.

Tänä vuonna Tallink Silja osallistui Elämä lapselle-konserttiin, Hirsala golfiin sekä järjesti hyväntekeväisyysmyyntitempauksen Olympiaterminaalissa Silja Serenadelta poistuneista esineistä. Tempauksen tarkoitus oli saada esineet kiertoon edullisesti; lahjoitussummaksi kertyi vajaat 2000 euroa.

Vuoden 2015 aikana Tallink Silja järjesti lisäksi kaksi potilasperheiden virkistysristeilyä Tukholmaan sekä elokuussa erillisen Kummit-risteilyn Tallinnaan Baltic Queenilla.

Tallink Siljan ja Kummien neljän vuoden yhteistyön aikana kerätyt varat on käytetty Helsingin Lastenklinikalle hankitun O-kaari –nimisen laitteen hankintaan. Tähän mennessä rahaa on kerätty yhteensä 221 408 euroa.

- O-kaari-laite on nykyaikaa vaativissa selkä-, lantio- ja jalkateräleikkauksissa. Sitä voisi verrata nykyiaikaiseen auton navigaattoriin ja perinteiseen tiekarttaan. Molemmilla pääsee kyllä perille, mutta nykyaikainen laite helpottaa ja tehostaa matkaa suunnattomasti. Tämä laite on erittäin käytännöllinen ja turvallisuutta lisäävä työväline, kertoo lasten ortopedi Mikko Mattila Lastenklinikalta.

O-kaari-laite oli syksyllä koekäytössä lastenklinikalla ja virallisesti laite otetaan käyttöön vuoden 2016 alkupuolella.

Lisätietoja antaa:
Viestintäjohtaja Marika Nöjd, marika.nojd@tallinksilja.com, 0400 207 704