Sydämessä tuntuu iloa

Pienelläkin avulla voi olla suuri merkitys

Teksti Tiina Tuppurainen, kuvitus Antti Vettenranta

Hope ry tukee pienituloisia perheitä. Tässä tehtävässä Tallink Silja haluaa auttaa. Tänä vuonna Hope ry:lle lahjoitettiin 25 000 euroa. Viime vuonna puolestaan kolmelle vähävaraiselle perheelle tarjottiin koko joulu ruokineen ja lahjoineen.

Pieniä mutta suuria tekoja

Kaikki alkoi siitä, kun Tallink Siljalla ideoitiin 2017 talvella syntymäpäivälahjaa satavuotiaalle Suomelle. – Päätimme tukea vähävaraisia perheitä, sanoo Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd.

Avustuskohteeksi valikoitui Hope ry, joka jakaa vapaa ehtoisvoimin vaatteita ja tavaroita vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille. Järjestö tukee myös lasten ja nuorten harrastuksia, ja tähän Tallink Silja halusi lahjoittaa 50 000 euroa. Osa aloitti uuden harrastuksen tai pystyi jatkamaan vanhaa harrastusta, osa sai elokuva- ja uimahallilippuja.

– Pieniä asioita mutta heille suuria, Nöjd sanoo.

Osana tämän vuoden Hope-kampanjaa Tallink Siljan työntekijät toteuttivat lasten lahjatoiveita.

Tallink Siljan työntekijät ovat antaneet Hopelle hyväkuntoisia vaatteita ja tavaroita. Yrityksen sisältä on koottu kymmenen hengen porukoita, jotka ovat olleet työajalla auttamassa järjestön varastolla Pitäjänmäessä.

Viime jouluna työntekijät valitsivat joulupuusta lasten lahjatoiveita ja toteuttivat ne. Kolme perhettä sai Tallink Siljalta lahjaksi kokonaisen joulun.

– Viime vuonna järjestimme 20 perheelle risteilyn ruokineen ja yllätyksineen VR:n kanssa. Mukana oli lapsia, jotka eivät olleet koskaan olleet junassa tai laivassa. Sydämessä tuntuu iloa, että pystyimme toteuttamaan heidän toiveensa.

Yhteistyö Hopen kanssa jatkuu ainakin joululahjojen ja työntekijöiden vastuullisuuspäivien myötä.

– On monta tapaa auttaa. Voit lahjoittaa hyväkuntoisia esineitäsi tai aikaasi edes tunnin. Kynnys on matala, Nöjd sanoo.

 

Tallink Silja Oy:n ja Hope ry:n yhteistyö

Vastuullisuustyö Tallink Siljalla

Kunpa kukaan ei tarvitsisi meitä

Eveliina Hostila on Hope ry:n toiminnanjohtaja. Hänen mukaansa Tallink Siljan avustuksella on ollut järjestölle huomattava merkitys.

– Siinä on ollut niin monta elementtiä: lapset ovat saaneet elämyksiä ja harrastuksia, me taas olemme saaneet apukäsiä varastoillemme. Ihana yhteistyö.

Apua on jaettu sadoille lapsille ympäri Suomen. – Työttömällä perheellä lomarahoja ei koskaan tule. Tavoitteemme on, että jokainen lapsi pääsisi kokemaan loman tai elämyksen, jota raha ei rajoita.

 

Hope ry:n toiminnanjohtaja Eveliina Hostila haluaa jokaisen lapsen samalle viivalle.

Siksi matka, jolla kaikki kulut on maksettu, oli monelle hieno yllätys. – Puhelimessa on itketty, kun olemme kertoneet, että perhe pääsee risteilylle. Se on ilon ja huolen purkautumista, kun ei enää tarvitse miettiä, mitä lomalla tehdään.

Pienten lasten lisäksi Hope ry auttaa nuoria. Keväällä järjestettiin keräys, jossa he saivat toivoa lahjaa. Moni toivoi tukea opintoihin. Avuntarve on viime vuosina lisääntynyt. – Ei sen pitäisi olla niin, että asiakasmäärämme kasvavat. Mutta rakenteelliset muutokset ovat hitaita. Lapsuudesta ei voi ottaa uusintaa, tilanteet ovat akuutteja. Kun tulee talvi, lapsi tarvitsee toppa vaatteet heti. Toivoisin, ettei kukaan tarvitsisi apuamme.

 
 

Hope tuo toivoa Suomeen

  • 17 000 lasta ja nuorta saa vuosittain apua Hope ry:ltä.
  • 6500 perhettä vuodessa saa Hope ry:n kautta tukea.
  • 650 vapaaehtoista tekee työtä järjestössä.
 

Tutustu Hopen toimintaan →

 

Varaa yhteistä aikaa merellä →