Huippukokki toteuttaa syksyn Menu Signaturen Silja Linelle

Kokkien maailmanmestaruuskilpailuissa Bocuse d'Orissa menestynyt keittiömestari Matti Jämsén toteuttaa Silja Serenaden ja Silja Symphonyn Bon Vivant –ravintoloihin seuraavan seitsemän ruokalajin Menu Signaturen.

- Yksinkertaisuus ja pohjoismaisuus ovat syksyn Menu Signaturen ydin. Menussa on pääraaka-aineena vihanneksia, juureksia, kalaa, äyriäisiä, kateenkorvaa, lihaa ja marjoja. Valitsen annoksiin aina suomalaisia raaka-aineita kun se on mahdollista. Menun kalat ja äyriäiset tulevat puhtaista vesistä ja sieltä missä kannat eivät ole uhanalaisia, Matti Jämsén kertoo.

Menu johdattaa ruokailijan läpi huikean makumaailman; esimerkiksi lohitartar nautitaan Crémand Bourgogne –kuohuviinin kanssa ja siika kreikkalaisen Thalassis –valkoviinin kera. Viinit menulle on valinnut Vindirekt Oy:n myyntipäällikkö ja sommelier Joonas Vainio yhteistyössä Matti Jämsénin kanssa.

Kateenkorva saa seurakseen täyteläisen Viré-Clessè J:F: Thevenet –valkoviinin Bourgognesta. Paahdettu peuran ulkofilee tarjoillaan pitkään kypsytetyn peuran lavan kera karhunlaukalla maustettuna. Peuran seuraksi tarjoillaan toscanalaista Brunello di Montalcino –punaviiniä. Loppuhuipennuksena nautitaan vanhanajan vaniljajäätelöä, karpaloita ja suolakaramellia.

Matista maailman paras kokki?

G. W. Sundmans –ravintolan keittiömäällikkönä työskentelevä Matti Jämsén selvitti komeasti tiensä kansainvälisen Bocuse d'Or –kokkikilpailun finaaliin. Kilpailu järjestetään joka toinen vuosi ja sen voittoa pidetään kokkien kiistattomana maailmanmestaruutena. Suomessa Bocuse d'Or-kilpailun järjestämisestä ja organisoinnista vastaa ELO-säätiö eli suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö.

Harjoituskaudella Tallink Siljan toimittamilla raaka-aineilla, kaloilla, äyriäisillä ja kinkuilla, oli merkittävä rooli koko proktissa. Jämsén sijoittui semifinaalissa upeasti viidenneksi. Joukkue voitti myös parhaan lihavadin palkinnon, joka on erittäin arvostettu palkinto. Loppukilpailu käydään Lyonissa tammikuussa 2015.

- Seitsemän ruokalajin illallinen on vuodesta toiseen erittäin suosittu tuote Helsingin laivoillamme. Laadukkaaseen ruokaan ja hyvään viiniin halutaan selvästi panostaa risteilyllä. Olemme tehneet Matin kanssa loistavaa yhteistyötä aiemminkin. Matin edellinen Menu Signature on vuodelta 2012. Haluamme myös olla tukemassa suomalaisen ruokakulttuurin maailmanvalloitusta, ja Bocuse d'Or –kilpailu sopii loistavasti tähän tarkoitukseen, kertoo Head of Restaurant Services Tomi Söderström Tallink Siljalta.

Lisätietoja antavat:
Tallink Silja Oy Tomi Söderström, Head of Restaurants Services, 050 355 0242, tomi.soderstrom@tallinksilja.com
ELO-säätiö Milla Visuri, tiedottaja, 040 124 5161, milla.visuri@elo-saatio.fi

Menu Signature tarjoillaan Bon Vivant –ravintoloissa Silja Serenadella 1.9.-8.1.2015 ja Silja Symphonylla 16.10.-8.1.2015. Hinta on 139 euroa ja Club One –jäsenille 125 euroa. Hinnat sisältävät menuun kullekin ruokalajille merkityt viinit.

Lue lisää:

Bocuse d'Or on maailman arvostetuin ruoanvalmistuskilpailu. Kilpailua on järjestetty vuodesta 1987. Suomi on ollut mukana 11 kertaa ja saavuttanut kilpailussa kahdesti 5. sijan (1999 ja 2011). Euroopan osakilpailu järjestettiin Tukholmassa 7.-8.5.2014 ja maailmanmestarin tittelistä kilpaillaan Lyonissa 27.-28.1.2015. Suomen edustaja on kokenut keittiömestari Matti Jämsén ja assistentti Antti Lukkari. Joukkueen valmentajana toimii Eero Vottonen ja tuomarina Pekka Terävä.
www.bocusedor.fi
www.bocusedor.com

ELO-säätiö eli suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö kokoaa suomalaisen ruokakulttuurin tekijät, näkijät ja resurssit saman pöydän ääreen. Tavoitteena on saada ruokakulttuurillemme tunnettuutta myös maailmalla. Bocuse d´Or -kilpailun lisäksi säätiö vastaa vuosittaisten Vuoden Kokki - ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen järjestämisestä. Säätiö tekee työtä myös villiruoan ja kouluruokailun hyväksi.
www.elo-saatio.fi