Tallink Silja tukee Bocuse d'Or kilpailun Matti Jämseniä

Suomalaisen keittiömaailman konkari keittiömestari Matti Jämsén kilpailee toukokuussa Tukholmassa Bocuse d'Or Euroopan osakilpailussa, josta parhaat pääsevät mukaan tammikuussa 2015 Lyonissa pidettäviin loppukilpailuihin. Matin tavoitteena on tulla maailman parhaaksi kokiksi; tätä tavoitetta myös Tallink Silja haluaa tukea.

- Tallink Silja haluaa olla mukana tukemassa suomalaisen ruokakulttuurin maailmanvalloitusta. Olemme tehneet aiemminkin yhteistyötä Matti Jämsénin kanssa ja nyt yhteistyö jatkuu Bocuse d'Or -kokkikilpailun raaka-ainetoimitusten myötä, kertoo Head of Restaurant Services Tomi Söderström Tallink Siljalta.

Tallink Silja ja Matti Jämsén ovat tehneeet yhteistyötä myös kolmen vuoden takaisissa kisoissa, jolloin Tallink Silja tuki Jämséniä toimittamalla merikrottia Ruotsista Suomeen harjoitteluannoksia varten. Lisäksi Jämsén on suunnitellut Silja Linelle seitsemän ruokalajin Menu Signaturen laivojen Bon Vivant -ravintoloihin vuonna 2012.

Matin tavoitteena on tulla maailman parhaaksi kokiksi. Valtteina ovat kova työ sekä ruoan ja muotoilun innovatiivinen yhdistäminen.

Matti Jämsén aloitti valmistautumisen viime syksynä, kun järjestäjät olivat paljastaneet kilpailun pakolliset raaka-aineet. Liharuoan pääraaka-aine on nuoren possun takajalka. Possun lisäksi lihavadille on suunniteltava ruokia, joissa on käytetty sian verta ja suolta. Vapaavalintaisissa lisäkkeissä kokit käyttävät mielikuvitustaan ja omavalintaisia raaka-aineita. Tukholman kala-annoksessa tulee käyttää seitä, sinisimpukoita, ostereita ja sesongin vihanneksia.

- Nyt on tavoitteena menestys Tukholmassa. Tukholman jälkeen alkaa toinen harjoitteluvaihe. Siihen Ranska ilmoittaa uudet raaka-aineet, Matti kertoo.

Lisätietoja antaa:
Tallink Silja Oy Tomi Söderström, Head of Restaurants Services, 050 355 0242, tomi.soderstrom@tallinksilja.com

Lue lisää:
www.elo-saatio.fi
www.bocusedor.fi