Aito Brasilia maistuu ja näkyy Silja Linen laivoilla

Silja Linen laivoilla nautitaan kesään asti aidoista brasilialaista mauista. Reseptiikasta ja laivan keittiöhenkilökunnan koulutuksesta on vastannut brasilialainen vieraileva keittiömestari Heloisa Bacellar. Myös brasilialaisen ruoan ja juomien vienninedistämisjärjestön Brazil Flavorsin edustajat ovat tuoneet laivoille tietoutta brasilialaisesta ruokakulttuurista, raaka-aineista ja resepteistä.

Brasilialainen keittiömestari Heloisa Bacellar on intohimoinen ruoan ystävä, jonka kekseliäät keittokirjat ovat saavuttaneet suurta suosiota naisen kotimaassa. Mestarin lempiraaka-aineisiin kuuluvat kala ja merenelävät. Yksi Bacellarin suosituimmista keittokirjoista käsittelee suolakuivattua turskaa, bacalhauta, jota käytetään runsaasti brasilialaisessa keittiössä. Heloisan bacalhau-taitoja päästään nyt maistelemaan myös Silja Linen Helsinki-Tukholma-reitin El Capitanissa, Happy Lobsterissa ja buffet-ravintolassa.

Grande Buffet'ssa voi maistella vaikkapa Brasilian kansallisruokaa Feijoadaa, erilaisia piirakoita tai suussasulavaa quava‐juustokakkua ja passionhedelemäkreemiä. Ravintola El Capitanin ruokalistalta löytyy Churrascoa eli kanaa, porsasta ja härkää palmunsydänsalaatin, bacalao‐salaatin, biquinho‐riisin, paahdetun kurpitsan ja pähkinöiden kera. Happy Lobsterissa on tarjolla erilaisia brasilialaisia merenherkkuja.

- Olen erittäin innoissani, kun pääsen levittämään Itämeren laivamatkustajille brasilialaista ruokakulttuuria. Matkustajat voivat ottaa laivalta mukaan parhaita reseptejäni ja kokata brasilialaista ruokaa myös kotona. Yhteistyö Silja Linen kanssa on samalla minulle mahdollisuus oppia lisää trendikkäästä skandinaavisesta keittiöstä, iloitsee Heloisa Bacellar.

Heloisan taidot tulevat esille myös muissa kuin kalaruoissa. Brasilialaisen keittiön muihin antimiin kuuluvat mm. palmunsydämet, palmitos, ja erilaiset pavut. Makeat herkut syntyvät esimerkiksi banaanista, kookoksesta, guavasta tai pähkinöistä. Osa raaka-aineista tuodaan laivoille suoraan Brasiliasta.  

Silja Serenaden ja Silja Symphonyn keittiöhenkilökunta on koulutettu Brasilian makumaailmaan kevään aikana. Matkustajille on lisäksi tarjolla parhaita reseptejä kotiin vietäväksi ja testattavaksi.

Lisätietoja antaa:
Tallink Silja Oy Head of Restaurants, Tomi Söderström, 050 355 0242, tomi.soderstrom@tallinksilja.com

Lue myös: http://www.brazilianflavors.com.br/