Koe ainutlaatuiset Visby-risteilyt!


Europa-laiva risteilee kuutena kesäsunnuntaina Helsingistä Visbyhyn. Perillä vietetään yksi kokonainen päivä, jolloin voit tutustua ihastuttavaan Visbyn kaupunkiin ja Gotlannin saareen joko omin päin tai osallistua erilaisille opastetuille retkille.
Lähtöpäivät ovat 18.6., 9.7., 16.7., 23.7. ja 6.8.2017. 
Katso video uudistetusta Europasta »

AIKATAULUT JA TIEDOT

Tutustu aikatauluihin ja matkaa koskeviin tärkeihin tietoihin ohessa. Lue lisää »

HINNAT JA VARAUS

Varaa paikkasi sopivaan kattaukseen jo ennakkoon ja tutustu Visby-risteilyjen viihteeseen.

Lue lisää »

RUOKA JA VIIHDE

Varaa paikkasi sopivaan kattaukseen jo ennakkoon ja tutustu Visby-risteilyjen viihteeseen.

Lue lisää »
Varaa Visby-risteily Internet-varauspalvelusta:
Varaa 18.6. risteily » Varaa 9.7. risteily » Varaa 16.7. risteily » Varaa 23.7. risteily » Varaa 6.8. risteily »
Voit myös varata Visby-risteilyn puhelimitse: Myyntipalvelusta 0600 157 00 ja Club One -kanta-asiakkaat 0600 152 68 (Palvelemme: ma-pe 8-21, la 9-18, su 10-18) tai matkamyymälöistä.

 

RETKET VISBYSSÄ JA GOTLANNISSA


Visbyyn ja Gotlantiin voit tutustua osallistumalla Tallinkin järjestämille retkille. Retket pystyt kätevästi varaamaan risteilyvarauksen yhteydessä, internet-varauspalvelusta retket löytyvät ”Palvelut maissa” -osiosta. Voit myös varata retket puhelimitse myytipalvelusta numerosta 0600 157 00.


Tutustu myös Tallinkin tarjoamiin Visby-vinkkeihin »

VISBYN KAUPUNKIKIERROKSET

Onko Visby sinulle uusi tuttavuus? Tutustu kaupunkiin paikallisen oppaan johdolla ja tietysti suomeksi.
Lue lisää »
VISBYN KAUPUNKIKIERROS BUSSILLA JA KÄVELLEN
Suomeksi opastettu bussi- ja kävelykierros viehättävässä Visbyssä. Retken aikana nähdään mm. Almedalenin puisto, kasvitieteellinen puutarha sekä Pyhän Marian kaunis tuomiokirkko. Högklint-jyrkänteeltä on upeat näkymät yli koko kaupungin. Retken kesto noin 3 tuntia, sisältäen kävelyä Vanhankaupungin mukulakivillä, joten suosittelemme mukavia jalkineita.


Lähdöt satamalaiturilta: Klo 11, Klo 15 (19.6. klo 15 kierros peruttu)
Hinnat: Aikuinen 26 €, Lapset 6–17 v. 16 €, Lapsi 0—5 v. ilmaiseksi (paikkavaraus tarvitaan)

Tämä retki on varattavissa myös englanniksi opastettuna klo 11 (ei 19.6.).
 

VISBYN KAUPUNKIKIERROS KÄVELLEN
Suomeksi opastettu kävelykierros sisältää kuljetuksen Almedaleniin, josta varsinainen kävelykierros alkaa. Retken aikana nähdään mm. Almedalenin puisto, kasvitieteellinen puutarha sekä Pyhän Marian kaunis tuomiokirkko. Retken kesto noin 2 tuntia, sisältäen kävelyä Vanhankaupungin mukulakivillä, joten suosittelemme mukavia jalkineita. Ei sovi liikuntarajoitteisille.


Lähdöt satamalaiturilta: Klo 11, Klo 14 (19.6. klo 14 kierros peruttu)
Hinnat: Aikuinen 16 €, Lapset 6–17 v. 10 €

VISBY JA LÄHIALUEET PYÖRÄILLEN

Visby on mainio pyöräilykaupunki ja pyöräilyretkellä saat mahdollisuuden tutustua nähtävyyksiin pyöräilevän oppaan ja ryhmän kanssa.
Lue lisää »
VISBY JA LÄHIALUEET PYÖRÄILLEN
Pyörän selkään hypätään satamasta, josta suunnataan oppaan johdolla Almedaleniin. Sieltä pyöräily jatkuu tärkeimpien nähtävyyksien kautta aina Högklintille asti. Prinsessa Eugenien kesäasunnolla pidetään kahvitauko, joka sisältyy hintaan. Takaisin Visbyhyn palataan rennosti polkien. Maasto on vaihtelevaa, mutta normaali kunto riittää. Retken kesto n. 4 tuntia ja pyöräilymatkaksi tulee yhteensä n. 30 km. Ikäraja retkelle 12 vuotta.


Lähdöt satamalaiturilta: Klo 11
Hinnat: Yli 12-vuotiaat 40 €

KNEIPPBYN, PEPPI PITKÄTOSSUN KESÄMAA JA VESIPUISTO

Bongasitko Peppi Pitkätossun, hyppäsitkö Pepin hevosen Pilkun selkään tai laskitko vesiliukumäkeä? Kaikkea tätä voit tehdä Kneippbyn retkellä.
Lue lisää »
KNEIPPBYN, PEPPI PITKÄTOSSUN KESÄMAA JA VESIPUISTO
Teemapuistossa on noin 50 erilaista aktiviteettia, kuten huvipuistolaitteita, pomppulinnoja ja leikkipaikkoja sekä tietysti Peppi Pitkätossun Huvikumpu, jossa järjestetään päivittäin myös erilaisia teatteriesityksiä. Vesipuistossa on lämmitettyjä uima-altaita ja vesiliukumäkiä. Puistossa on paljon ravintoloita ja matkamuistomyymälä.


Lähdöt satamalaiturilta: Klo 11
Hinnat: Aikuiset ja yli 3-vuotiaat lapset 36 €/hlö (kesäkuussa)
Aikuiset ja yli 3 vuotiaat lapset 43 €/hlö (heinä- ja elokuussa)
Lapset 0–2 v. ilmaiseksi (paikkavaraus tarvitaan, ei ranneketta).


Huom. kesäkuun lähdöillä kaikki puiston aktiviteetit eivät välttämättä vielä avoinna (esim. Peppi-teatteri).

HISTORIAN MUOVAAMA GOTLANTI

Retkellä pääset tutustumaan keskiaikaiseen kirkkoon ja moneen historiallisesti merkittävään kohteeseen.
Lue lisää »
HISTORIAN MUOVAAMA GOTLANTI
Retken aikana tutustutaan Almedalenin puistoon, keskiaikaiseen kirkkoon, Gnisvärdin pronssikaudelta peräisin olevaan hautapaikkaan ja sen kivisiin hautalaivoihin sekä pysähdytään 1500-luvulla perustetussa kalastajakylässä. Retken puolivälissä kahvitauko (sisältyy hintaan). Lopuksi ennen paluuta takaisin satamaan vieraillaan jylhällä Högklint-jyrkänteellä mistä on upeat näkymät yli koko keskiaikaisen Visbyn. Bussiretken aikana kuullaan elämästä saarella ja tietenkin nähdään upeita rannikkomaisemia ja luontoa. Kesto noin 4 tuntia.


Lähdöt satamalaiturilta: Klo 11
Hinnat: Aikuinen 38 €, Lapset 6–17 v. 25 €, Lapsi 0—5 v. ilmaiseksi (paikkavaraus tarvitaan)

KARUN KAUNIS GOTLANTI

Huikeita maisemia, idyllinen kalastajakylä ja ihania tuoksuja yrttitarhassa – kaikkea tätä on luvassa Luoteis-Gotlannin retkellä.
Lue lisää »
KARUN KAUNIS GOTLANTI
Bussiretkellä nähdään mm. keskiaikainen kirkko, tunnelmallinen Lickershamnin kalastajakylä, sekä tunnettu kalkkikivimuodostelma Jungfrun, eli neito. Pysähdymme myös Krusmyntan puutarhassa, jossa voi kuljeskella tuoksuvassa yrttitarhassa ja ostaa mukaan siellä kasvatettuja yrttejä ja teetä taikka ravintolan virvokkeita. Viimeinen pysähdys ennen paluuta satamaan tehdään Almedalen-puistoon. Kesto noin 4 tuntia.


Lähdöt satamalaiturilta: Klo 11
Hinnat: Aikuinen 35 €, Lapset 6–17 v. 23 €, Lapsi 0—5 v. ilmaiseksi (paikkavaraus tarvitaan)

FÅRÖ – POHJOISEN PIENI SAARI (Opastus englanniksi)

Pohjois-Gotlannin kauniita maisemia, Ullahaun raukkialuetta sekä Ingmar Bergmanin elokuvien kuvauspaikkoja pääset ihailemaan englanniksi opastetulla Fårön retkellä.
Lue lisää »
FÅRÖ – POHJOISEN PIENI SAARI
Englanniksi opastettu retki vie hienojen maisemien siivittämänä kohti Gotlannin pohjois-osaa. Ylitys Fårösundista autolautalla pienelle Fårön saarelle, kesto noin 10 min. Ylityksen jälkeen tutustutaan Ullahaun Raukki-alueseen (tuulen ja suolaveden ajansaatossa muovaamat kalkkikivimuodostelmat), pysähdys paikallisessa ravintolassa lounaalle (sisältyy hintaan), minkä jälkeen vieraillaan Fårön vanhassa kirkossa. Kirkon alueelta on kaunis näköala meren poukamaan.

Fårö oli myös kuuluisan Ruotsalaisen elokuvaohjaajan, Ingmar Bergmanin kotipaikka. Saaren kauneus inspiroi myös Bergmania, joka kuvasikin siellä elokuvistaan useita. Retkellä vieraillaan kuvauspaikoilla.
Fårö-retken kesto noin 6 tuntia.


Lähdöt satamalaiturilta: Klo 11 (7.8. retki peruttu)
Hinnat: Aikuinen 62 €, Lapset 6–17 v. 32 €, Lapsi 0—5 v. ilmaiseksi (paikkavaraus tarvitaan)
 

FÅRÖ – NORTH ISLAND
Tour will take us through beautiful and rugged views towards North of Gotland. Ferry crossing to Fårö Island from Fårösund, duration about 10min. After crossing we will explore Ullahau’s sea stack fields (limestone rock formation carved by wind and salt water). Stop to local restaurant for lunch (included). Visit to old church of Fårö, a charming view point to bay. Fårö was home for famous Swedish movie director Ingmar Bergman. Beauty of the island inspired Bergman to film there several of his movies. Tour will stop on locations. Tour duration approx. 6 hours, English speaking guide.

 

Departure from harbor: at 11 a.m. (7.8. tour cancelled)
Prices: Adults 62 €, Children 6–17 yrs. 32 €, Children 0—5 yrs. free (booking needed)

VISBY-VINKIT


Tallink tarjoaa myös Visby-vinkkejä omatoimiseen kaupunkimatkailuun. Kiersimme Visbyn näytävyyksiä, nautimme lounaista ja kahvittelimme shoppailun lomassa. Kerää vinkit talteen ja hyödynnä omalla Visby-risteilylläsi.

 

NÄE JA KOE

Visby on pieni, vehreä kaupunki, jossa riittää nähtävää kaiken ikäisille. Nauti piknik puistossa, tutustu kulttuuriin tai nauti pyöräretkestä
Katso vinkit »
Almedalenin puisto
Puisto on ihanteellinen paikka vaikkapa piknik-retkelle perheen kanssa, sillä alueella on laadukas leikkipaikka lapsille sekä paljon kauniita kukkia.
Osoite: Strandvägen 8

 

Kasvitieteellinen puutarha (DBW:s Botaniska trädgård)
Täällä näet hienoja kukkaistutuksia sekä hyötykasveja, kuten viikunoita, viiniköynnöksiä, parsaa ja erilaisia sipuleita. Alueella on myös huvimaja, joka on rakennettu 1800-luvulla.
Osoite: Tranhusgatan 21/ Strandgatan

 

Gotland By Bike
Pyöränvuokrauspaikalla on loistava sijainti aivan Visbyn satamassa. Kesä-elokuussa paikka on auki klo 9-18, ja pyörävarauksia voi tehdä etukäteen vuokraamon kotisivuilta.
Osoite: Färjeleden 3A

 

Pyhän Marian tuomiokirkko
Iso ja näyttävä kirkko, jossa portaiden laella on näköalapaikka kaupungin ylle. Tasanteelle pääset kaupungin puoleisesta kulmasta portaita pitkin.
Osoite: Norra Kyrkogatan 4

LEIKI JA LIIKU

Visbyssä pääset kurkistamaan Peppi Pitkätossun taloon, polskimaan uima-altaissa, pyöräilemään koko perheen kanssa tai tutustumaan paikalliseen leikkipuistoon.
Katso vinkit »
Almedalenin puisto
Puiston leikkipaikassa on nykystandardien mukaiset pehmustetut alustat, ja alueella on muun muassa keinuja ja karuselleja.
Osoite: Strandvägen 8

 

Kneippbyn
Sommarland-teemapuistossa on tekemistä koko päiväksi: vieraile aidossa ja alkuperäisessä Peppi Pitkätossun Huvikummussa, hurjastele vuoristoradassa, temppuile pomppulinnassa - yli 50 laitetta ja leikkipaikkaa kutsuvat seikkailuun. Vattenland-vesipuisto puolestaan kutsuu pulikoimaan: alueella on mm. 13 vesiliukumäkeä ja 7 lämmitettyä uima-allasta.
Osoite: Kneippbyn 15

 

Gotland By Bike
Pyöränvuokrauspaikalla on loistava sijainti avain Visbyn satamassa. Kesä-elokuussa paikka on auki klo 9-18, ja pyörävarauksia voi tehdä etukäteen vuokraamon kotisivuilta.
Osoite: Färjeleden 3A

 

TerraNova badet
Kun helle yllättää, pääset vilvoittelemaan paikan aikuisten ja lasten altaisiin.
Osoite: Terra Nova Torg

OSTA JA IHASTU

Kaupungissa on paljon piskuisia putiikkeja, joista voit tehdä löytöjä tuliaisiksi tai itselle. Omassa hytissäsi kuljetat ostokset kätevästi laukun koosta huolimatta.
Katso vinkit »
Bertholdsson & Holm
Tämä puoti on pullollaan sisustustavaraa ja pikkuherkkuja. Kotiinviemisiksi ostat vaikkapa paikallista tryffelisuolaa tai erilaisia yrttejä.
Osoite: Hästgatan 10

 

H10 MARKET
Tästä putiikista hankit vaatteita, kenkiä ja koruja skandinaavisilta merkeiltä. Liike sisältää myös lastenvaateosaston.
Osoite: Hästgatan 10

 

Idyllien
Tämä putiikki löytyy myös Tukholmasta, jollet voi ostaa kaikkia ihanuuksia kerralla! Kesäisin Visbyhyn avataan liikkeen kesäpuoti, jonka valikoimassa on muun muassa ihania spa-tuotteita, tuoksukynttilöitä, hamam-pyyhkeitä, rantakasseja, teetä ja gotlantilaista hunajaa.
Osoite: Södra kyrkogatan 8

 

Kränku Te & Kaffe
Irtomyynnissä on useita erilaisia tee- ja kahvilaatuja sekä pienten tuottajien makeisia ja erilaisia lahjatavaroita. Teen ja kahvin saa myös mukaan – kokeile myös virkistäviä kylmäkahveja!
Osoite: St Hansplan 4

 

Karamell Boden
Suloinen karkkikauppa kuin suoraan Peppi Pitkätossu -elokuvista! Kaupan vieressä on kahvila Café Karamell Boden, jossa nautit maittavan lounaan – säästä siis karkkiostokset vasta jälkiruoaksi.
Osoite: Södra Kyrkogatan 7

 

Adelsgatan
Visbyn ostoskatu, jonka varrella on useita erilaisia liikkeitä – hyvä käyntikohde sadesäällä!

SYÖ JA JUO

Visbyn ravintolat tarjoavat perinteisiä ruotsalaisia herkkuja lounasnälkään. Idyllisistä kahviloista löydät myös paikallisia herkkuja
Katso vinkit »
Creperie & Logi
Ihanan boheemi crepes-paikka, joka täytti viime vuonna 10 vuotta. Täällä voi nauttia ohukaisia suolaisella täytteellä, kahvin, erilaisten mehujen, limonadien, paikallisten oluiden sekä ranskalaisten siidereiden kera. Listalla on myös maukkaita jälkiruokia.
Osoite: Wallers Plats 3

 

Vinäger
Tässä tyylikkäässä ravintolassa Gotlanti kohtaa Välimeren. Nauti raikkaista juomista baarissa tai maittavasta lounaasta.
Osoite: Hästgatan 4

 

H10 Bar & Cafe
Erään mielipiteen mukaan tässä kahvilassa nautit Visbyn parasta kahvia. Aamiaisen ja lounaan lisäksi H10 Bar & Cafe tarjoilee myös äppelmust-mehua ja paikallisia oluita.
Osoite: Hästgatan 10

 

Cafe Gula Huset
Tämä sympaattinen kahvila sijaitsee kapealla kadulla, jonka saatat muistaa Peppi Pitkätossu -elokuvista. Maista paikan herkullisia ja itse leivottuja pullia!
Osoite: Tranhusgatan 2
 

LEVA
Pyöräilymatkan päässä Visbyn keskustasta sijaitsee kahvila- putiikki-puutarha-keikkapaikka, joka tarjoilee lounasta ja maukkaita kakkuja sekä leivonnaisia vastavalmistetun kahvin kera. Pihapiirissä on myös ”talotehdas”, joka valmistaa mökkejä, joihin pääset tutustumaan paikan päällä.
Osoite: Toftavägen 20