Tartto – ihastuttava kulttuurikaupunki

Tartto on Viron toiseksi suurin kaupunki ja arvostettu yliopisto- ja teatterikaupunki, jossa on monipuolinen kulttuuritarjonta. Autolla kierrät kätevästi Tallinnan ja Tarton lisäksi Viron muita kiehtovia kaupunkeja, kuten Pärnu. Jos matkustat pienellä porukalla, esim. perheen kanssa, voit hyödyntää kesän tarjoukset, takapenkkiläiset maksutta tai muksut maksutta automatkalla Viroon. Tartoon pääset myös kätevästi ja edullisesti bussilla Tallinnasta noin kahdessa tunnissa, jolloin kannattaa varata edullinen hotellimatka!

Tartto, Viron toiseksi suurin kaupunki, jossa on mm. uusi Eestin kansallismuseo

Kaikkea uutta terminaalista Tallinnaan »
Katso Helsinki-Tallinna-reitin aikataulu »
Varaa automatkasi Viroon »Varaa automatkasi Viroon »

Hotellit Tartossa

Kätevä vaihtoehto on varata hotellimatka, joka sisältää yöpymisen valitsemassasi hotellissa Tartossa ja edestakaiset laivamatkat Helsinki–Tallinna.

Hotel Dorpat

  • 1
  • 2
  • 3

Tarton sydämessä, aivan linja-autoaseman vieressä sijaitseva nykyaikainen suuri hotelli ja konferenssikeskus.

Lue lisää
Sijainti: Tarton keskustassa, linja-autoaseman vieressä

Etäisyys Tallinnasta: noin 180 km
 
Pysäköintimahdollisuus: piha-alueella kameravalvotut ilmaiset paikat (ei varauksia), sopimuspysäköinti lisämaksusta P-hallissa
 
Perushuonevarustelu: wc/suihku, hiustenkuivaaja, sat-tv, puhelin, internet-yhteys
 
Muut varattavissa olevat huoneluokat: Lisäksi väliovelliset perhehuoneet, tilavammat ja ilmastoidut Superior-huoneet, Junior Suitet ja Suitet.
 
Huonehintaan sisältyy: aamiainen, lisäksi aamu-uinti läheisen Aura-keskuksen uimahallissa klo 6:30-12 sekä täysi-ikäisille sisäänpääsy (ennen klo 24, ei erikoisiltoina) läheisiin yökerhoihin Maasikas tai Atlantis Ahi (kysy lisätietoja sisäänkirjautuessasi hotellin vastaanotosta)

Esim.98 €

Esim. hinta (€/hlö) sisältää meno-paluu-laivamatkat Helsinki-Tallinna kansipaikoin ja 1 yön majoituksen aamiaisineen.

Varaa

Hotel London

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Hyvätasoinen keskustahotelli lähellä Raatihuoneen toria ja Tarton yliopistoa. Tallink Siljan kautta tehtyihin varauksiin lisäetuna ilmainen pysäköinti.

Lue lisää

Sijainti: Tarton keskustassa, lähellä Raatihuoneen toria

Etäisyys Tallinnasta: noin 180 km
 
Pysäköintimahdollisuus: piha-aluella, kameravalvonta
 
Perushuonevarustelu: wc/suihku, hiustenkuivaaja, sat-tv, puhelin, internet-yhteys, tallelokero ja minibaari
 
Muut varattavissa olevat huoneluokat: tasokkaampia De Luxeja ja sviittejä
 
Huonehintaan sisältyy: aamiainen

Tallink Siljan asiakkaille lisäksi
- myöhäinen uloskirjautuminen paikkatilanteen salliessa klo 14.00
- 10 % alennus kauppakeskus Taskuun
- 11 % alennus ravintolasta Polpo
- Alennukset hotellin avainkortilla
- Mahdollisuus alennushintaiseen vierailuun MyFitness kuntoklubille, kysy lisää vastaanotosta.

Esim.109 €

Esim. hinta (€/hlö) sisältää meno-paluu-laivamatkat Helsinki-Tallinna kansipaikoin ja 1 yön majoituksen aamiaisineen.

Varaa

Hotel Pallas

  • 1
  • 2
  • 3

Hotellin sisustus on teemoitettu ennen sotia toimineen Pallas-taidekorkeakoulun taiteilijoille ja huoneet on sisustettu värikkäin maalauksin. Hotellissa on 200-paikkainen ravintola Big Ben, jossa tarjoillaan myös aamiainen. Siistit ilmastoidut huoneet ja keskeinen sijainti. Tallink Siljan kautta tehtyihin varauksiin lisäetuna ilmainen pysäköinti.

Lue lisää

Sijainti: Tarton keskustassa

Etäisyys Tallinnasta: noin 180 km
 
Pysäköintimahdollisuus: piha-alueella, kameravalvonta
 
Perushuonevarustelu: wc/suihku, sat-tv, wifi sekä ilmastointi. Kaikki huoneet uudistettu 2010-11 aikana, huoneisiin mahtuu 2 lisävuodetta.
 
Muut varattavissa olevat huoneluokat: tilavampia De Luxeja ja sviittejä
 
Huonehintaan sisältyy: aamiainen
Tallink Siljan asiakkaille lisäksi:
- myöhäinen uloskirjautuminen paikkatilanteen salliessa klo 14.00
- 10 % alennus kauppakeskus Taskuun
- 10 % alennus Tarton Kaubamajaan
- 11 % alennus ravintolasta Polpo
- Alennukset hotellin avainkortilla
- Mahdollisuus alennushintaiseen vierailuun MyFitness kuntoklubille, kysy lisää vastaanotosta

Esim.98 €

Esim. hinta (€/hlö) sisältää meno-paluu-laivamatkat Helsinki-Tallinna kansipaikoin ja 1 yön majoituksen aamiaisineen.

Varaa

Näe ja koe

Tartossa on paljon upeita rakennuksia ja patsaita. Lisäksi uutuutena Tartossa jo ulkoapäinkin upealta näyttävä Eestin Kansallismuseo.

Katso Näe ja koe -vinkit »


Eestin Kansallismuseo
Viron uudessa kansallismuseossa kävijöille avautuu sekä esineellinen että virtuaalinen maailma, joka kutsuu löytämään, tietämään ja osallistumaan itse kaikkeen. Museossa on kaksi perusnäyttelyä, "Tapaamiset" on näyttely tavallisista virolaisista, jotka ovat eläneet maassa eri aikoina. Näyttely "Uralin kaiku" esittelee suomalaisugrilaisten ja samojedien perinteistä arkikulttuuria.
Osoite: Muuseumi tee 2, Tartu


AHHAA
AHHAA on Baltian suurin ja nykyaikaisin tiedekeskus, joka alunperin aloitti toimintansa Tarton yliopiston projektina. AHHAA:n missiona on arvostaa oppimista tarjoamalla kaikille löytämisen iloa.
Osoite: Sadama 1, Tartu


Vanemuine teatteri
Vanemuine teatterin ohjelmatarjontaan kannattaa ehdottomasti tutustua. Teatteri sijaitsee keskustassa, joten kaikilta hotelleilta on sinne lyhyt kävelymatka.
Osoite: Vanemuise 6, Tartu


Raekoja plats – Raatihuoneentori
Raekoja plats on Tarton keskusaukio ja kaupungin elämän keskipiste ympäri vuoden, ja sen alueella pääsee hyvin sisään kaupungin ainutlaatuiseen henkeen. Suutelevat opiskelijat –suihkulähde on raatihuoneentorin kuvatuin kohde ja siihen kiteytyy hienosti kaupungin henki Viron johtavana opiskelukaupunkina.
Osoite: Raekoja plats, Tartu


Yliopiston kasvitieteellinen puutarha
Tarton yliopiston ylläpitämä kasvitieteellinen puutarha sijaitsee vanhankaupungin alueella, lyhyen matkan päässä muista suurista nähtävyyksistä. Sen laajoissa puutarhoissa, joissa on todella kattava kokoelma kasvillisuutta, voi vierailla ilmaiseksi, ja trooppisen ilmaston hallitsemiin kasvihuoneisiin on aikuisilta 3 euron pääsymaksu. Kasvitieteellisen puutarhan valttikortteja on alusta lähtien ollut se, että Venäjältä, lähinnä Siperiasta sinne on tuotu huomattava määrä kasvillisuutta.
Osoite: Lai 38, Tartu


Inglisild –Enkelisilta
Toomemäen Enkelisilta on rakennettu 1814-1816. Kun katsoo sillalle Lossikadun puolelta, näkee lomalaisille erinomaisesti sopivan tekstin: ”Otium reficit vires” eli lepo palauttaa voimat.
Osoite: Lossi tänav, Tartu

Leiki ja liiku

Tartossa on myös perheille paljon tekemistä. Voitte ulkoilun ja herkuttelun lisäksi käydä vaikka pulikoimassa kylpylässä tai vesikeskuksessa.

Katso Leiki ja liiku -vinkit »


V Spa
Uusi huippuluokan kylpylä Tartossa, jossa yli 50 hoitorituaalia kaikkialta maailmasta. V kylpylän vesi- ja saunamaailmassa vedestä saa kaiken irti!
Osoite: Riia tänav 2, Tartu


Aurakeskus
Monipuolinen vesikeskus, jossa koko perhe voi viettää rentoutua ja kuntoilla keskuksen uimahallissa, vesipuistossa ja kuntosalilla. Kesäisin on ulkoterassi, jossa voi nauttia ulkoilmasta ja ihailla kaunista jokimaisemaa.
Osoite: Turu tänav 10, Tartu


Tartu Toy Museum -Tarton Leikkikalumuseo
Tarton Vanhassakaupungissa entisöidyssä puurakennuksessa sijaitseva leikkikalumuseo tarjoaa lapsille paljon jännittävää katsottavaa ja puuhasteltavaa. Museossa on leikki- ja askarteluhuone ja siellä järjestetään vaihtuvia näyttelyitä ja lastentapahtumia.
Osoite: Lutsu tänav 8, Tartu


Jokilaivat
Emajoella risteilee useita jokilaivoja. Esimerkiksi hotelli Dorpatin edestä Pegasus tekee noin 1,5 tunnin jokiristeilyjä. Laivassa on myytävänä virvoitusjuomia ja pikkupurtavaa.
Osoite: Soola 6, Tartu

Syö ja juo

Tartossa on runsaasti erilaisia viehättäviä kahviloita ja ravintoloita, joissa on erinomainen hinta/laatusuhde. Yliopistokaupungissa löytyy myös luonnollisesti erilaisia pubeja.

Katso Syö ja juo -vinkit »


Restoran Umb Roht
Viihtyisän kodikas pikkuravintola ihan ydinkeskustassa Ülikooli -kadun varrella sisäpihalla. Annokset valmistetaan ensiluokkaisista aineksista ja tarjoillaan aina hymyn kanssa!
Osoite: Ülikooli 7, Tartu


Werner
Hieman piilossa sijaitsevassa kahvilassa tarjoillaan erikoiskahvien ja leivosten lisäksi myös herkullisia ruoka-annoksia.
Osoite: Ülikooli 11, Tartu


Hõlm
Hõlm on uuden Lydia-hotellin ravintola, joka on päässyt mukaan White Guide Nordic 2017 -ravintolaoppaaseen Pohjoismaiden parhaiden ravintoloiden joukkoon. Ravintola käyttää ruokien valmistukseen mielenkiintoisia tekniikoita, joissa ovat tärkeällä sijalla puhtaat raaka-aineet, laatu ja yksinkertaisuus.
Osoite: Ülikooli 14, Tartu


Dorpat
Ravintola Dorpatista on hieno näköala Emajoelle. Ravintola tarjoaa virolaisen ja kansainvälisen keittiön parhaat palat. Ravintola kuuluu Tarton parhaimmistoon, ja se on saanut paljon tunnustusta useina peräkkäisinä vuosina.
Osoite: Soola 6, Tartu


Eduard Vilde
Suosittu ravintola on vierailemisen arvoinen varsinkin grilliruoan ystäville.
Osoite: Vallikraavi 4, Tartu