Tartto – ihastuttava kulttuurikaupunki

Tartto on Viron toiseksi suurin kaupunki ja arvostettu yliopisto- ja teatterikaupunki, jossa on monipuolinen kulttuuritarjonta. Autolla kierrät kätevästi Tallinnan ja Tarton lisäksi Viron muita kiehtovia kaupunkeja, kuten Pärnu. Jos matkustat pienellä porukalla, esim. perheen kanssa, voit hyödyntää edullisen automatkan Viroon. Tartoon pääset myös kätevästi ja edullisesti bussilla Tallinnasta noin kahdessa tunnissa, jolloin kannattaa varata edullinen hotellimatka!

Tartto, Viron toiseksi suurin kaupunki, jossa on mm. uusi Eestin kansallismuseo

Kaikkea uutta terminaalista Tallinnaan →
Katso Helsinki-Tallinna-reitin aikataulu →
Varaa automatkasi Viroon →Varaa automatkasi Viroon →

Hotellit Tartossa

Kätevä vaihtoehto on varata hotellimatka, joka sisältää yöpymisen valitsemassasi hotellissa Tartossa ja edestakaiset laivamatkat Helsinki–Tallinna.

HOTEL DORPAT

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Hotel Dorpat on Tarton keskustassa, aivan linja-autoaseman vieressä sijaitseva nykyaikainen suuri hotelli ja konferenssikeskus. Perushuonevarusteluun kuuluu wc/suihku, hiustenkuivaaja, sat-tv, puhelin, ja wifi. Lisäksi huonehintaan sisältyy aamu-uinti läheisen Aura-keskuksen uimahallissa.

Sisältyy:
Esim. hinta (€/hlö) sisältää edestakaisen laivamatkan Helsinki-Tallinna kansipaikoin ja 1 yön majoituksen aamiaisineen.

Osoite →
Soola 6, 51014 Tartu, Estonia
Esim. 64 € /HLÖ

 

V SPA & CONFERENCE HOTEL

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Uusi V spa-ja konferenssihotelli sijaitsee ostoskeskuksen yhteydessä keskeisellä paikalla Tartossa. Hotellin 79 hyvinvarusteltua huonetta sopivat hyvin niin perheille kuin pariskunnillekin. Huonehintaan sisältyy kylpyläosaston käyttö.

Sisältyy:
Esim. hinta (€/hlö) sisältää edestakaisen laivamatkan Helsinki-Tallinna kansipaikoin ja 1 yön majoituksen aamiaisineen.

Osoite →
Riia 2, 51004 Tarto, Viro
Esim. 95 € /HLÖ

 

HOTEL PALLAS

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Tarton keskustassa sijaitsevan Hotelli Pallaksen sisustus on teemoitettu ennen sotia toimineen Pallas-taidekorkeakoulun taiteilijoille ja huoneet on sisustettu värikkäin maalauksin. Perushuonevarusteluun kuuluu wc/suihku, sat-tv, wifi sekä ilmastointi. Hotellin avainkortilla lisäksi alennuksia Tartossa!

Sisältyy:
Esim. hinta (€/hlö) sisältää edestakaisen laivamatkan Helsinki-Tallinna kansipaikoin ja 1 yön majoituksen aamiaisineen.

Osoite →
Riia 4, 51004 Tartu, Estonia
Esim. 75 € /HLÖ

 

Näe ja koe

Tartossa on paljon upeita rakennuksia ja patsaita. Lisäksi uutuutena Tartossa jo ulkoapäinkin upealta näyttävä Viron Kansallismuseo.

Katso Näe ja koe -vinkit →


Viron Kansallismuseo
Viron uudessa kansallismuseossa kävijöille avautuu sekä esineellinen että virtuaalinen maailma, joka kutsuu löytämään, tietämään ja osallistumaan itse kaikkeen. Museossa on kaksi perusnäyttelyä, "Tapaamiset" on näyttely tavallisista virolaisista, jotka ovat eläneet maassa eri aikoina. Näyttely "Uralin kaiku" esittelee suomalaisugrilaisten ja samojedien perinteistä arkikulttuuria. Museon kotisivut →

Osoite: Muuseumi tee 2, Tartu


AHHAA
AHHAA on Baltian suurin ja nykyaikaisin tiedekeskus, joka alunperin aloitti toimintansa Tarton yliopiston projektina. AHHAA:n missiona on arvostaa oppimista tarjoamalla kaikille löytämisen iloa. Tiedekeskuksen interaktiivisissa näyttelyissä voit kokeilla itse mm. planetaariota, koululaboratorion pilottiohjelmaa, oppimateriaalien laadintaa tai tiedeteatteria. Houkutteleva opiskeluympäristö tarjoaa lisätietoa tieteistä kiinnostuneille.

Osoite: Sadama 1, Tartu


Vanemuine teatteri
Vanemuine teatterin ohjelmatarjontaan kannattaa ehdottomasti tutustua. Teatteri sijaitsee keskustassa, joten kaikilta hotelleilta on sinne lyhyt kävelymatka.

Osoite: Vanemuise 6, Tartu


Raekoja plats – Raatihuoneentori
Raekoja plats on Tarton keskusaukio ja kaupungin elämän keskipiste ympäri vuoden, ja sen alueella pääsee hyvin sisään kaupungin ainutlaatuiseen henkeen. Suutelevat opiskelijat –suihkulähde on raatihuoneentorin kuvatuin kohde ja siihen kiteytyy hienosti kaupungin henki Viron johtavana opiskelukaupunkina.

Osoite: Raekoja plats, Tartu


Yliopiston kasvitieteellinen puutarha
Tarton yliopiston ylläpitämä kasvitieteellinen puutarha sijaitsee vanhankaupungin alueella, lyhyen matkan päässä muista suurista nähtävyyksistä. Sen laajoissa puutarhoissa, joissa on todella kattava kokoelma kasvillisuutta, voi vierailla ilmaiseksi, ja trooppisen ilmaston hallitsemiin kasvihuoneisiin on aikuisilta 3 euron pääsymaksu. Kasvitieteellisen puutarhan valttikortteja on alusta lähtien ollut se, että Venäjältä, lähinnä Siperiasta sinne on tuotu huomattava määrä kasvillisuutta.

Osoite: Lai 38, Tartu


Inglisild –Enkelisilta
Toomemäen Enkelisilta on rakennettu 1814-1816. Kun katsoo sillalle Lossikadun puolelta, näkee lomalaisille erinomaisesti sopivan tekstin: ”Otium reficit vires” eli lepo palauttaa voimat.

Osoite: Lossi tänav, Tartu

Leiki ja liiku

Tartossa on myös perheille paljon tekemistä. Voitte ulkoilun ja herkuttelun lisäksi käydä vaikka pulikoimassa kylpylässä tai vesikeskuksessa.

Katso Leiki ja liiku -vinkit →


V Spa
Uusi huippuluokan kylpylä Tartossa, jossa yli 50 hoitorituaalia kaikkialta maailmasta. V kylpylän vesi- ja saunamaailmassa vedestä saa kaiken irti!
Osoite: Riia tänav 2, Tartu


Aurakeskus
Monipuolinen vesikeskus, jossa koko perhe voi viettää rentoutua ja kuntoilla keskuksen uimahallissa, vesipuistossa ja kuntosalilla. Kesäisin on ulkoterassi, jossa voi nauttia ulkoilmasta ja ihailla kaunista jokimaisemaa.
Osoite: Turu tänav 10, Tartu


Tartu Toy Museum -Tarton Leikkikalumuseo
Tarton Vanhassakaupungissa entisöidyssä puurakennuksessa sijaitseva leikkikalumuseo tarjoaa lapsille paljon jännittävää katsottavaa ja puuhasteltavaa. Museossa on leikki- ja askarteluhuone ja siellä järjestetään vaihtuvia näyttelyitä ja lastentapahtumia.
Osoite: Lutsu tänav 8, Tartu


Jokilaivat
Emajoella risteilee useita jokilaivoja. Esimerkiksi hotelli Dorpatin edestä Pegasus tekee noin 1,5 tunnin jokiristeilyjä. Laivassa on myytävänä virvoitusjuomia ja pikkupurtavaa.
Osoite: Soola 6, Tartu

Syö ja juo

Tartossa on runsaasti erilaisia viehättäviä kahviloita ja ravintoloita, joissa on erinomainen hinta/laatusuhde. Yliopistokaupungissa löytyy myös luonnollisesti erilaisia pubeja.

Katso Syö ja juo -vinkit →


Restoran Umb Roht
Viihtyisän kodikas pikkuravintola ihan ydinkeskustassa Ülikooli -kadun varrella sisäpihalla. Annokset valmistetaan ensiluokkaisista aineksista ja tarjoillaan aina hymyn kanssa!
Osoite: Ülikooli 7, Tartu


Werner
Hieman piilossa sijaitsevassa kahvilassa tarjoillaan erikoiskahvien ja leivosten lisäksi myös herkullisia ruoka-annoksia.
Osoite: Ülikooli 11, Tartu


Hõlm
Hõlm on uuden Lydia-hotellin ravintola, joka on päässyt mukaan White Guide Nordic 2017 -ravintolaoppaaseen Pohjoismaiden parhaiden ravintoloiden joukkoon. Ravintola käyttää ruokien valmistukseen mielenkiintoisia tekniikoita, joissa ovat tärkeällä sijalla puhtaat raaka-aineet, laatu ja yksinkertaisuus.
Osoite: Ülikooli 14, Tartu


Dorpat
Ravintola Dorpatista on hieno näköala Emajoelle. Ravintola tarjoaa virolaisen ja kansainvälisen keittiön parhaat palat. Ravintola kuuluu Tarton parhaimmistoon, ja se on saanut paljon tunnustusta useina peräkkäisinä vuosina.
Osoite: Soola 6, Tartu


Eduard Vilde
Suosittu ravintola on vierailemisen arvoinen varsinkin grilliruoan ystäville.
Osoite: Vallikraavi 4, Tartu