Liikennetiedotteet

Tukilakon mahdolliset vaikutukset laivaliikenteeseen

Suomen Merimies-Unionin hallitus on ilmoittanut aloittavansa Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n lakkoa tukevat toimet. Toteutuessaan tukitoimet vaikuttaisivat Suomen lipun alla liikennöiviin laivoihin.

Tallink Siljan laivoista lakolla olisi vaikutus Turku-Tukholma-reitillä liikennöivään Baltic Princessiin ja Helsinki-Tukholma-reitillä liikennöivään Silja Serenadeen. Baltic Princess jäisi Turun satamaan maanantaina 25.11. illalla, ja Silja Serenade Helsinkiin tiistaina 26.11. aamulla.

Matkustajien ei tarvitse huolestua tai ryhtyä toimenpiteisiin lakkoon liittyen. Toivomme ja uskomme, että sopu löytyisi ennen ilmoitettujen toimenpiteiden alkamista.


Mikäli tukilakko toteutuisi, Helsinki-Tukholma-reitillä liikennöintiä jatkaisi normaalisti Ruotsin lipun alla liikennöivä Silja Symphony, Turku-Tukholma-reitillä Galaxy ja Helsinki-Tallinna-reitillä Viron lipun alla liikennöivät Star, Megastar ja Europa. Tarvittaessa matkustajia voitaisiin mahdollisuuksien mukaan siirtää näille reiteille.

Seuraamme tilannetta ja tiedotamme matkustajia tarvittaessa mahdollisen lakon tarkemmista vaikutuksista laivojen liikennöintiin.

Julkaistu 14.11.2019 klo 18.50

Silja Symphony palaa aikataulunmukaiseen liikenteeseen tänään 29.10.

Silja Symphonyn evävakaimessa ilmennyt tekninen vika on saatu ratkaistua ja laiva palaa aikataulunmukaiseen liikenteeseen tänään 29.10. klo 16.45 Tukholmasta.

Asiantuntijat ja laivan miehistö saivat myöhään eilen illalla siirrettyä laivan evävakaimen takaisin laivan rungon sisälle. Luokituslaitos on illalla Tukholmassa tarkastanut ja hyväksynyt tehdyt korjaustyöt.

Pahoittelemme matkojen peruuntumisia ja matkustajille aiheutunutta harmia ja vaivaa.

Julkaistu 28.10.2019 klo 7.25

Silja Symphonyn lähdöt 27.10. ja 28.10. joudutaan perumaan teknisen vian vuoksi

Silja Symphonyn vuorot tänään 27.10. Tukholmasta ja huomenna maanantaina 28.10. Helsingistä joudutaan perumaan teknisen vian vuoksi. Silja Symphony liikennöi Helsinki-Tukholma-reitillä.

Laivan evävakaimessa ilmeni vikaa laivan saavuttua Tukholmaan sunnuntaina 27.10. aamulla. Tekniset asiantuntijat ja laivan miehistö ovat yrittäneet ratkaista vikaa kuluneen päivän aikana. Valitettavasti vikaa ei ole saatu korjattua yrityksistä huolimatta.

Laivalla on tällä hetkellä noin 2100 matkustajaa. Matkustajat saavat yöpyä laivassa sen ollessa Tukholman satamassa; laivan ravintolat, kahvilat ja jotkut kaupat ovat auki. Kansainväliset matkustajat pyritään siirtämään Helsinkiin yhtiön Tukholma-Turku-reitin laivalla Galaxylla, jotta he ehtisivät paluulennoilleen.

Tallink Siljan asiakaspalvelu on yhteydessä matkustajiin huomisen aikana.

Pahoittelemme ikävää tilannetta ja matkustajille tästä aiheutuvaa vaivaa ja harmia.

Julkaistu 27.10.2019 klo 21.13

Baltic Princess lähtee Turusta tänään 25.4. klo 20.40

Turku-Tukholma-reitin Baltic Princessin sähköviasta johtuneet korjaustyöt on saatu päätökseen ja laiva pääsee lähtemään Turusta tänään torstaina 25.4. klo 20.40 aikataulun mukaisen lähtöajan klo 20.15 sijasta.

Laivalla ilmennyt sähkövika johtui päätaulun kytkimen oikosulusta, joka aiheutti useamman kytkimen rikkoutumisen. Vika on nyt saatu korjattua ja kaikki laivalla toimii normaaliin tapaan.

Pahoittelemme viasta matkustajille aiheutunutta vaivaa ja harmia.

Julkaistu 25.4.2019 klo 20.02

Baltic Princessin iltalähtö 25.4. toteutuu tämän hetkisen tiedon mukaan

Turku-Tukholma –reitin Baltic Princessille on saatu hankittua varaosia ja sähkövian korjaustyöt ovat edelleen käynnissä. Tämän hetkisen tiedon mukaan laiva pääsee lähtemään torstaina 25.4. iltalähdöllä Turusta mahdollisesti hieman aikataulustaan myöhässä.

Lopullinen tilanne ja lähtöaika tarkentuvat illan aikana.

Matkustajat voivat myös halutessaan siirtää tai perua matkansa.

Julkaistu 25.4.2019 klo 13.25

Korjaustyöt jatkuvat Baltic Princessillä 25.4.2019

Baltic Princessillä korjaustyöt jatkuvat – klo 13 mennessä vahvistuu torstai-illan 25.4. lähdön tilanne

Turku-Tukholma –reitin Baltic Princessillä jatketaan keskiviikkona 24.4. ilmenneestä sähköviasta johtuvaa korjaustyötä tänään torstaina 25.4. Illan lähdön tilanne vahvistuu klo 13 mennessä.

Pahoittelemme ikävää tilannetta ja matkustajille tästä aiheutuvaa vaivaa ja harmia.

Julkaistu 25.4.2019 klo 10.00

Tekninen vika Baltic Princessillä 24.4.2019

Tekninen vika Baltic Princessillä – saapuminen Turkuun viivästyy ja iltalähtö Turusta 24.4. perutaan

Turku-Tukholma –reitin Baltic Princessillä on tekninen vika laivan sähköjärjestelmään liittyen. Tästä johtuen laiva joutui jättämään keskiviikon 24.4. Maarianhaminan pysähdyksen klo 13.35 välistä. Arvioitu saapumisaika Turkuun on klo 21.00 normaalin klo 19.15 sijasta. Lisäksi Baltic Princessin iltalähtö Turusta klo 20.15 joudutaan perumaan.

Olemme yhteydessä illan matkustajiin mahdollisimman pian. Pahoittelemme ikävää tilannetta ja matkustajille tästä aiheutuvaa vaivaa ja harmia.

Julkaistu 24.4.2019 klo 14.45

Tiedoksi Ahvenanmaalla matkustaville 4.1.2019

Liikennetilanne myrskyn jälkeen
Ahvenanmaan maakuntahallitus ilmoittaa, että suurin osa julkisesta tieverkostosta, toisin sanoen maantiet, maaseudun tiet ja kunnalliset tiet, ovat käytössä myrskyn jälkeen mutta pääsy saattaa osittain olla rajallista.

Ahvenanmaan maakuntahallitus varoittaa, että useassa paikassa tieverkoston yli kulkevat kaapelit roikkuvat matalalla, kaapeleita makaa pitkin teitä ja puunoksia sekä muita esteitä makaa osittain ajoteillä. Monessa paikassa puut nojaavat sähköjohtoihin ja vaarana on, että puut kaatuvat tien yli.

Autoilijoita pyydetään tämän takia jatkossakin oleman varovaisia, säätämään nopeutta vallitseviin olosuhteisiin nähden ja huomioimaan että liikenneolosuhteet saattavat nopeasti muuttua.

/Ahvenanmaan maakuntahallinnon infrastruktuuriosasto

***

Trafikläget efter stormen
Ålands landskapsregering meddelar att största delen av det allmänna vägnätet, d.v.s. landsvägar, bygdevägar och kommunala vägar, går att trafikera efter stormen, men att framkomligheten delvis kan vara begränsad.

Ålands landskapsregering varnar för att det på flera platser i vägnätet finns lågt hängande kablar över vägarna, kablar som ligger på vägbanan, utskjutande trädgrenar och andra hinder på delar av vägbanan. På många platser finns det även träd som lutar mot ledningar intill vägen och riskerar att falla över vägen.

Trafikanterna ombeds att därför fortsättningsvis iaktta försiktighet, anpassa hastigheten efter de rådande förhållandena och vara uppmärksamma på att trafikförhållandena snabbt kan skifta.

/Infrastrukturavdelningen vid Ålands landskapsregering

Julkaistu 4.1.2019 klo 14.00

Myrskyn vaikutusten tilannekatsaus 2.1.2019


Tallink Siljan Maarianhaminan matkamyymälä on toistaiseksi suljettu sähkökatkoksien vuoksi. Lisäksi Ahvenanmaan viranomaiset ovat kehottaneet välttämään liikkumista ulkona. Myymälän oli määrä aueta 2.1.2019 klo 9.30. Myymälä avataan heti kun mahdollista.

Tallinkin ja Silja Linen laivat ovat myrskystä huolimatta liikennöineet normaaliin tapaan ja saapuvat pääosin aikataulun mukaisesti määränpäähän tänään 2.1.2019.

Silja Serenade saapuu Helsinkiin klo 9.30 eli tunnin etuajassa, jotta laiva saadaan kovasta tuulesta huolimatta sujuvasti operoitua satama-altaassa ennen muiden laivojen saapumista.

Riika-Tukholma –reitin laiva Isabelle saapuu Tukholmaan kolme tuntia aikataulusta myöhässä.
 

Baltic Princessin aikataulu 4.-5.12.2018


Baltic Princess liikennöi aikataulustaan myöhässä eilisiltana 4.12.2018 laivalla ilmenneen palo-ovien teknisen vian vuoksi.
Laiva lähti illalla 4.12. Turusta klo 22.30 (normaalisti klo 20.15), poikkesi yöllä Maarianhaminan sijasta Långnäsissa klo 2.30 ja saapui Tukholmaan n. klo 8.30.
Laivan arvioitu saapumisaika Långnäsiin (Maarianhaminan sijasta) on klo 15.25 ja Turkuun klo 19.20. Ajat ovat Suomen aikoja.

Pahoittelemme viivästystä.
 

Baltic Princessin telakointi jatkuu 17.3.2018 asti – Galaxy korvaa osan iltalähdöistä

Baltic Princessin telakointi jatkuu 17.3. asti eli laiva palaa omalle reitilleen iltalähdöllä Turusta sunnuntaina 18.3. Baltic Princessin lisätelakoinnin vuoksi Galaxy siirtyy korvaamaan iltalähtöjä Turusta perjantaina 16.3. ja lauantaina 17.3. Galaxy palaa omalle reitilleen maanantaina 19.3. aamulähdöllä Turusta. Baltic Princessin lähdöt Turusta ajalta 12.-15.3. on jouduttu perumaan.

Kontaktoimme kaikki perutuille matkoille matkansa varanneet asiakkaamme lähtöpäivän mukaisessa järjestyksessä tai halutessaan he voivat olla meihin yhteydessä.

Puhelin 09-887 53121 (puhelun hinta määräytyy kunkin oman liittymäsopimuksen mukaan). Palvelemme ma-pe klo 8-19 ja la-su klo 9-17. Chat-palvelun kautta: Chat-ikkuna löytyy Yhteystieto-sivumme oikeasta laidasta. Palvelemme ma-pe klo 8-20 ja la-su klo 9-17.

Pahoittelemme ikävää tilannetta ja matkustajille tästä aiheutuvaa vaivaa ja harmia.

Julkaistu 13.3.2018 klo 16.35, muokattu klo 16.55

Baltic Princessin 12.-16.3.2018 lähdöt peruttu

Baltic Princessin lähdöt ajalta 12.-16.3. joudutaan valitettavasti perumaan. Baltic Princessillä on ilmennyt hiljattain tehdyn telakoinnin jälkeen teknistä vikaa, jota ei ole yrityksistä huolimatta saatu korjattua. Tämän vuoksi laivalle on tehtävä korjaustöitä kuivatelakalla ennen kuin se voi palata reitilleen. Kontaktoimme kaikki perutuille matkoille matkansa varanneet asiakkaamme lähtöpäivän mukaisessa järjestyksessä tai halutessaan he voivat olla meihin yhteydessä. Matkustajien on mahdollista siirtää tai perua matkansa kuluitta.

Pahoittelemme ikävää tilannetta ja matkustajille tästä aiheutuvaa vaivaa ja harmia.

Julkaistu 12.3.2018 klo 16.10, muokattu klo 16.40

Baltic Princessin 11.3.2018 lähtö peruttu teknisen vian vuoksi

Baltic Princessin sunnuntai-illan 11.3.2018 klo 20.15 lähtö Turusta joudutaan perumaan hiljattain tehdyn telakoinnin jälkeen ilmenneen teknisen vian vuoksi. Vikaa korjataan tulevan illan ja yön aikana Turun satamassa. Tilanteesta saadaan lisätietoa huomenna maanantaina 12.3.

Tämän illan matkustajille on lähetetty tilanteesta tekstiviesti. Matkustajilla on mahdollista siirtää tai perua matkansa kuluitta, mutta myös viettää yö laivassa sen ollessa satamassa Turussa.

Pahoittelemme ikävää tilannetta ja matkustajille tästä aiheutuvaa vaivaa ja harmia.

Julkaistu 11.3.2018 klo 16.30

Baltic Princessin telakoinnissa lisäviivästys – laiva palaa reitilleen torstaina 8.3.2018

Turku–Tukholma-reitin Baltic Princessin tekninen telakointi viivästyy entisestään. Laivan piti alun perin olla uudistumassa telakalla 10.1.–22.2.2018, mutta paluupäivää on jo aiemmin jouduttu lykkäämään maaliskuun alkuun. Lisäviivästyksen myötä laivan ensimmäinen lähtö Turusta on 8.3. Viivästys johtuu uuden vaihdelaatikon asennuksen yhteydessä ilmenneistä teknisistä lisätöistä.

Kaikki 2.3. asti varatut matkat on jo siirretty Baltic Princessille myöhempään ajankohtaan, vaihdettu yhtiön muille laivoille tai asiakkaan toivomuksesta peruttu kokonaan.

Kontaktoimme seuraavaksi kaikki ne asiakkaat matkapäivän mukaisessa järjestyksessä, joiden matkavaraus on uusille perutuille päiville eli ajalle 2.-7.3. Matkustaja voi myös itse halutessaan olla meihin yhteydessä joko puhelimitse tai netin chat-palvelun kautta: puhelinnumero (09) 887 53121 (puhelun hinta määräytyy liittymäsopimuksen mukaan). Palvelemme puhelimessa ma-pe klo 8-19 ja la-su klo 9-17 ja chatissa klo 8-20 ja la-su klo 9-17. Puhelin- ja chat-palvelu saattaa aluksi ruuhkautua, joten toivomme asiakkailtamme kärsivällisyyttä.

Turun ja Tukholman välisen reitin toinen Silja Linen laiva Galaxy liikennöi normaalisti omalla aikataulullaan Turkuun saapumiseen 5.3. asti. Tämän jälkeen se korvaa Baltic Princessin muutamalla iltalähdöllä Turusta viikon 10 aikana.

Olemme erittäin pahoillamme alkuperäisten matkasuunnitelmien peruuntumisesta ja siitä matkustajillemme aiheutuvasta vaivasta ja harmista.

Katso Turku-Tukholma aikataulut

Julkaistu 27.2.2018

Baltic Princessin paluu viivästyy – laivan arvioitu paluupäivä reitilleen on perjantaina 2.3.2018

Turku-Tukholma-reitin Baltic Princessin tekninen telakointi viivästyy entisestään ja tämän hetkisen tiedon mukaan laiva palaa liikenteeseen perjantaina 2.3. iltalähdöllä Turusta. Baltic Princessin lähdöt Turusta ajalle 24.2.-1.3. joudutaan valitettavasti kokonaan perumaan. Viivästyminen johtuu laivalle tehtävistä teknisistä lisätöistä, joita on ilmennyt uuden vaihdelaatikon asennuksen yhteydessä.

Matkustajien kontaktointi aloitetaan tänään ja vaihtoehdot heille ovat seuraavat:

  • matkustaja voi siirtää matkansa myöhempään ajankohtaan
  • matkustaja voi siirtää matkansa yhtiön muille laivoille
  • matkustaja voi perua matkansa jolloin hän saa rahansa takaisin


Matkojen peruutukset aiheuttavat ruuhkia myyntipalvelussamme, joten pyydämme asiakkailtamme kärsivällisyyttä. Kontaktoimme kaikkien peruttujen lähtöjen asiakkaamme lähtöpäivän mukaisessa järjestyksessä. Matkustaja voi myös itse halutessaan olla meihin yhteydessä: (09) 887 53121 (puhelun hinta määräytyy liittymäsopimuksen mukaan.) Palvelemme ma-pe klo 8-19 ja la-su klo 9-17. Matkustajan on hyvä mainita soittaessaan varausnumeronsa.

Tämän hetkisen tiedon mukaan Baltic Princessin ensimmäinen matka Turusta tehdään perjantai-iltana 2.3.2018. Galaxy liikennöi normaalisti omalla aikataulullaan 23.2. alkaen iltalähdöllä Tukholmasta Turkuun. Turusta on mahdollista tehdä 24.2. alkaen 23 h -risteily Tukholmaan Galaxyn aamulähdöllä.

Olemme erittäin pahoillamme matkojen peruuntumisesta ja siitä aiheutuvasta vaivasta ja harmista.

Katso Turku-Tukholma aikataulut

Julkaistu 19.2.2018

Baltic Princessin saapuminen telakalta viivästyy

Baltic Princessin tekninen telakointi viivästyy ja tämän hetkisen tiedon mukaan laiva palaa liikenteeseen lauantaina 24.2. iltalähdöllä Turusta aiemmin ilmoitetun torstain 22.2. sijasta. Viivästyminen johtuu laivalle tehtävistä teknisistä töistä, jotka vievät kauemmin aikaa kuin alunperin oli suunniteltu.

Baltic Princessin 22.2. ja 23.2. matkustajien informointi ja kontaktointi aloitetaan tänään.

Pahoittelemme viivästymistä.

Julkaistu 15.2.2018

Silja Serenade myöhässä tänään 13.11. etsintä- ja pelastustöistä johtuen

Helsinki-Tukholma-reitin Silja Serenade saapuu tänään 13.11.2017 Tukholmaan kaksi tuntia ja 15 minuuttia myöhässä mereen joutuneen matkustajan yöllisistä etsintä- ja pelastustoimista johtuen. Laiva saapuu tämän hetkisen arvion mukaan Tukholmaan klo 12.00 (Ruotsin aikaa).

Tallinna-Tukholma-reitin Baltic Queen osallistui myös etsintä- ja pelastusoperaatioon, ja saapuu Tukholmaan 1 tunti 5 minuuttia myöhässä.

Molemmat laivat lähtevät illalla paluumatkalle normaalin aikataulunsa mukaisesti.

Pahoittelemme myöhästymisestä aiheutuvaa häiriötä.

Julkaistu 13.11.2017 klo 7.15, päivitetty klo 7.55

Galaxy myöhässä tänään 23.10. teknisestä viasta johtuen

Turku-Tukholma-reitin Galaxy lähti tänään maanantaina 23.10 myöhässä Turusta teknisestä viasta johtuen. Laiva pääsi lähtemään Turusta klo 10.25 eli 2 tuntia 10 minuuttia myöhässä aikataulun mukaisesta lähtöajasta.

Laiva ottaa aikataulua kiinni päivällä pysähtymällä Maarianhaminan sijasta Långnäsin satamassa Ahvenanmaalla.

Pahoittelemme myöhästymisestä aiheutuvaa häiriötä.

Helsinki-Tukholma-reitin uudet aikataulut

Helsinki-Tukholma-reitin Silja Symphonyn ja Silja Serenaden aikataulut ovat muuttuneet. Lähtöaika Tukholmasta on klo 16.45 ja saapumisaika Helsinkiin on klo 9.55. Ilmoitetut ajat ovat paikallista aikaa.

Katso myös aikataulut Helsinki-Ahvenanmaa-Tukholma

Julkaistu 18.3.2015

Ruuhkamaksut Tukholmassa ja Göteborgissa

Ruotsissa käytetään ruuhkamaksujärjestelmää Tukholmassa ja Göteborgissa. Maksut koskevat 1.1.2015 alkaen sekä Ruotsin että ulkomaan rekisterissä olevia ajoneuvoja. Aiemmin maksut koskivat ainoastaan Ruotsin rekisterissä olevia ajoneuvoja. Maksujärjestelmä on täysin automaattinen. Maksuaseman ohitus rekisteröidään ja ajoneuvon omistajalle lähetetään lasku.

Lue lisää Ruotsin ruuhkamaksuista:
http://www.transportstyrelsen.se/en/Other-languages/Suomi-Finnish/Ruuhkamaksut-Tukholmassa-ja-Goteborgissa/

Julkaistu 2.1.2015 klo 9.50

Takaisin