Gotlanti kutsuu seikkailuun

Tarujen saari Gotlanti on koko perheen ehdoton lomakohde. Lyhyiden välimatkojen ansiosta saarella ehtii kokea paljon jo viikonlopun aikana ja jopa yhdessä päivässä. Visbyn kaupungissa on jo runsaasti nähtävää ja elokuussa järjestetään mielenkiintoiset Keskiajan viikot. Luonnonnähtävyyksiltään koko Gotlanti on oikea aarrearkku. Visbyssä ja muualla Gotlannissa on majoitusvaihtoehtoja hotelleista mökkeihin ja huoneistoista lomakyliin. Kesällä pääset myös neljänä sunnuntaina kätevästi suoraan Helsingistä Visby-risteilylle Europalla!

Tutustu ja varaa kesän Visby-risteily →
Tutustu tarjontaan ja varaa majoituksesi →

Gotlannin vinkit ja linkit

Destination Gotland -lauttaliput

Matka Visbyhyn, Gotlantiin taittuu noin kolmessa tunnissa Destination Gotland -lautoilla Nynäshamnista (noin 60 km Tukholmasta etelään).


Lauttamatkojen hinnat vaihtelevat neljässä kategoriassa riippuen paikkatilanteesta ja lähtöajasta. Katso aikataulut ja lähtöjen hintakategoriat ja varaa Destination Gotlandin omilta nettisivuilta.

Vinkkejä Gotlannin matkaajalle

Tutustu suomenkieliseen Gotlanti.fi-sivustoon, josta saat vinkkejä Gotlantiin niin lyhyelle käynnille kuin pidemmälle lomallekin.

Tutustu Gotlanti.fi-sivustoon →

 

Gotlannin virallinen matkailusivusto

Gotland.com on erinomainen tietopankki Gotlannin matkaajalle. Sieltä löydät tietoa muun muassa matkailusta, majoituksesta ja saaren tarjoamista aktiviteeteista.

Tutustu Gotland.com-sivustoon →

HURMAAVA VISBY

Hansakaupunki Visby on erittäin hyvin säilynyt keskiaikainen kaupunki kaupunginmuureineen ja mukulakivikatuineen. Kesäisin Visby on täynnä elämää: viehättäviä ravintoloita ulkoterasseineen, pikkukauppoja, kahviloita ja aktiviteetteja, kuten vuosittain elokuussa järjestettävät keskiaikaiset juhlat. Kaupunki on lisäksi tunnettu ruusuistaan, jotka kukkivat kaikkialla kaupungissa alkukesästä jopa loka-marraskuuhun saakka. Vuodesta 1995 ollut UNESCON maailmanperintökohde.

Lapsiperheiden Kneippbyn

3 kilometriä Visbystä etelään sijaitsee Kneippbyn, joka on kaikkien perheiden kesäparatiisi. Sommarland tarjoaa tekemistä koko päiväksi: vieraile aidossa, alkuperäisessä Peppi Pitkätossun Huvikummussa, hurjastele vuoristoradassa, temppuile pomppulinnassa - yli 50 kohdetta kutsuvat seikkailuun. Vattenland puolestaan kutsuu vesileikkeihin: alueella on mm. 13 vesiliukumäkeä ja 7 lämmitettyä uima-allasta.

Tutustu Kneippby-sivustoon →

Visby Golfklubb

Golf Digest lehti on rankannut Visby Golfklubbin Kronholmens Seaside -kentän Ruotsin kuudenneksi parhaaksi. Nauti upeista merimaisemista ja haasta itsesi huippusuoritukseen – Kronholmens Seaside ei ole kenttänä niitä helpoimpia.
 

Vietä lomapäivä uimarannalla

Gotlannista löytyvät Ruotsin parhaat uimarannat. Visbyn lähialueella sijaitsevat muun muassa Näckgärdsbaden, Gustavsvik ja Norderstrand. Rantojen yhteydessä on kioskeja ja usein esimerkiksi minigolf. Yhteensä Gotlannista löytyy 51 virallista uimarantaa, joiden kuntoa valvotaan Gotlannin hallinnon toimesta.
 

Fårö & Gotska Sandö

Fårö on suosittu pikkusaari, joka sijaitsee kymmenen minuutin lauttamatkan päässä Gotlannista. Saaren hiekkarannat ovat vertaansa vailla. Farön saarelle voi helposti tehdä päivän omatoimimatkan. Gotska Sandö on luonnonpuisto, jonne pääsee lautalla Fårön saarelta.

Raukkialue ja tippukiviluola

Gotlannin pohjoisosa on tunnettu raukeista, patsasmaisista kalkkikivimuodostelmista. Lummelundagrotta on tippukiviluola, jonne järjestetään opastettuja kierroksia. Hurjapäisimmät voivat tiedustella myös sukellusretkiä luolaan.