Ajankohtaista tietoa

Raitiolinjoissa 7 ja 9 poikkeuksia 10.-11.11.2019

Länsiterminaaliin kulkeva raitiolinja 7 sekä Jätkäsaareen kulkeva raitiolinja 9 ovat poikkeusreitillä lauantaista 10.11. alkaen maanantaiaamuun 12.11. klo 5 asti Ruoholahdenkadulla tehtävien kaivutöiden vuoksi. Raitiovaunut kulkevat tänä aikana Rautatieaseman ja Huutokonttorin välisen osuuden poikkeuksellisesti Bulevardin ja Hietalahden kautta. Kampin reittiosuus jää ajamatta.

Pysäkit Simonkatu, Kampintori, Ruoholahden villat ja Länsilinkki ovat tänä aikana poissa raitioliikenteen käytöstä.

Linjan 6 kaikki lähdöt ajetaan tänä aikana linjana 6T Länsiterminaaliin asti.

Katso reittikartta HSL:n sivuilta

RAKENNUSTÖITÄ TALLINNAN D-TERMINAALISSA JA SEN YMPÄRISTÖSSÄ

Tallinnan sataman D-terminaalia uudistetaan ja siitä johtuen terminaalirakennuksessa ja sen ympäristössä on meneillään rakennustöitä. Sisällä terminaalirakennuksessa matkustajien kulkureitit laivaan ja laivasta pois muuttuivat alkukesällä ja on merkitty selkein opastein. Rakennustyöt toteutetaan eri vaiheissa ja ne aiheuttavat lähikuukausina tilapäisiä liikennejärjestelyjä terminaalin läheisyydessä. Samalla myös terminaalin asiakaspaikoitusalueen paikkaa vaihdetaan.

Toivomme asiakkaidemme kiinnittävän terminaalialueella liikkuessaan huomiota kulloinkin voimassa oleviin liikennejärjestelyihin ja varaavan riittävästi aikaa satamaan ja laivaan siirtymiseen. Pahoittelemme rakennustöistä johtuvaa haittaa.

Tallinnan D-terminaalin autolähtöselvitys

Tallinnan satamassa autolähtöselvityksen paikka ja osoite on muuttunut 9.5.2018 alkaen. Uusi osoite on Uus-Sadama 19/23.
S
amalla on otettu käyttöön elektroninen Smart Port -autolähtöselvitys.


Asiakkaan saapuessa ajoneuvolla satamaan ajoneuvon rekisterikilvet luetaan automaattisesti ja oikea lähtöselvitysportti ilmoitetaan näytöllä. Lähtöselvitysportilla ajoneuvon rekisterikilvet luetaan automaattisesti uudelleen ja samalla tarkistetaan varauksen tiedot. Asiakas saa laivaannousukortit lähtöselvitysvirkailijalta. Mahdollisia muutoksia varaukselle voi tehdä normaalien sääntöjen mukaan. Tämän jälkeen elektroninen näyttö ilmoittaa oikean kaistan ja portti sinne aukeaa.

Katso opastusvideo (englanniksi)

Huomioitavaa

  • Autolähtöselvitykseen kannattaa varata alkuvaiheessa normaalia enemmän aikaa.
  • Matka-asiakirjat on pidettävä esillä lähtöselvitysportille saapuessa.
  • On hyvä tarkistaa ennen satamaan saapumista, että rekisterikilvet ovat helposti luettavissa.
  • Autolähtöselvityksen osoite on Uus-Sadama 19/23.
  • Pre-order-noutopiste ja Shuttle Car Shopping -noutopiste ovat vaihtaneet paikkaa, Smart Port ohjaa asiakkaan oikealle kaistalle hänen palattuaan noutopisteeltä.

Karttoja
Autolähtöselvitys
Pre-Order-noutopiste
Shuttle Car Shopping -noutopiste

MATKAEHTOJEN UUDISTUS 1.7.2018 ALKAEN

Uusi matkapakettilaki astuu voimaan 1.7.2018. Laki korvaa valmismatkalain sekä lain valmismatkaliikkeistä lailla matkapalveluyhdistelmien tarjoajista.
Vanhoja yleisiä valmismatkaehtoja sovelletaan ennen 30.6.2018 varattuihin Tallink Silja Oy:n valmismatkoihin.
Uusia Tallink Silja Oy:n matkapakettiehtoja sovelletaan 1.7.2018 jälkeen varattuihin Tallink Silja Oy:n matkapaketteihin.
1.7.2018 jälkeen varattuihin erikoismatkoihin sovelletaan uusia Tallink Silja Oy:n matkapakettiehtoja erikoismatkoille.

Tutustu uusiin ehtoihimme:
www.tallinksilja.fi/matkapakettiehdot
www.tallinksilja.fi/matkapakettiehdot-erikoismatkoille

Ruotsin poliisi tehostaa rajavalvontaa mm. tukholman satamissa ma 2.7.2018 alkaen - henkilöllisyys voitava todistaa

Ruotsin poliisiviranomaiset ovat 29.6.2018 tehdyn päätöksen mukaisesti päättäneet tehostaa rajatarkastuksia uudelleen Ruotsin satamissa ja lentokentillä maanantaista 2.7.2018 alkaen. Jo marraskuussa 2015 Ruotsin hallitus päätti tehostaa rajavalvontaa Schengen-maiden sisärajoilla tietyillä rajanylityspaikoilla ja nyt paikkoja on lisätty kattamaan mm. Tukholman sataman. Kaikkia matkustajia pyydetään huolehtimaan siitä, että hänellä on mukanaan viranomaismääräysten edellyttämät matkustusasiakirjat. Suomen ja muiden Pohjoismaiden kansalaisia koskee edelleen passivapaus, mutta henkilöllisyys on voitava todistaa.

Lue tehostetuista rajatarkastuksista lisää Ruotsin poliisin sivuilta

Lue tarvittavista matkustusasiakirjoista lisää Tallink Siljan sivuilta

Taksialan uudistus Suomessa 1.7.2018 alkaen 

Takseihin liittyvä lainsäädäntö muuttuu 1.7.2018 ja myös taksilla satamaan tai satamasta liikkuvan on tämä hyvä huomioida. 

Taksimatkustajalle uudistus näkyy mm. siten, ettei takseilla ole enää päivystysvelvollisuutta, joten etenkin hiljaiseen aikaan ja kaupunkien ulkopuolella taksi kannattaa tilata etukäteen. Hinnan tai hinnan määräytymisen perusteen asiakas saa tietää taksia tilatessaan ja monessa taksissa se on luettavissa myös taksin ulkopuolelta. Uudistuksen myötä asiakas saa valita vapaasti, minkä taksin ottaa, eli taksien jonosta esimerkiksi satamassa hänen ei tarvitse välttämättä valita jonon ensimmäistä.

Taksiuudistukseen voi tutustua Trafin sivuilla tai lukea uudistuksesta taksiasiakkaan kannalta.

Uutta! peruutusturva matkallesi.

Nyt voit ostaa Helsinki-Tukholma-reitin matkallesi edullisen peruutusturvan, jolla matkavarauksen voi perua kuluitta, mikäli lähtöön on yli 2 tuntia. 

Peruutusturvan hinta on 2 €/aikuinen ja 1 €/6-17 v. ja se on ostettava kaikille samassa varauksessa oleville matkustajille. Huom. Peruutusturva on voimassa vain Helsinki-Tukholma-reitin matkoilla!

Peruutusturvan voit ostaa Myyntipalvelustamme, matkamyymälöistä tai Internet-varauspalvelusta 
(kohdassa Lisäpalvelut, kun valittu Osta matka –painike).

Lue lisää peruutusturvasta

ALKOHOLIN MYYNTI BALTIC PRINCESSIN JA GALAXYN LOPPUVIIKON ILTALÄHDÖILLÄ

Turku-Tukholma-reitin Baltic Princessillä ja Tukholma-Turku –reitin Galaxyllä myydään loppuviikon risteilymatkustajille alkoholia laivan myymälästä paluumatkalla. Käytäntö on voimassa torstai–lauantai-lähdöillä toistaiseksi. Käytäntö on voimassa myös Galaxyn korvatessa Baltic Princessin Turun-iltalähdöillä alkuvuonna 2018.

Myymälästä ostetut alkoholijuomat on tarkoitettu kotiin vietäväksi ja niiden nauttiminen hyteissä on jo aiemminkin ollut kiellettyä. Käytännön myötä halutaan rauhoittaa hyttiosastot. Laivan ravintolat ja baarit myyvät juomia normaaliin tapaan sekä meno- että paluumatkalla ravintoloiden aukiolojen puitteissa. Turusta Tukholmaan tai Ahvenanmaalle matkustavat reittimatkustajat voivat tehdä ostoksensa illalla normaaliin tapaan.

Lue lisää ostoksista Baltic Princessillä

EVIRA MUISTUTTAA: ÄLÄ TUO VILLISIANLIHAA SUOMEEN BALTIAN MAISTA JA PUOLASTA

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira painottaa, ettei Suomeen saa tuoda villisianlihaa eikä siitä valmistettuja elintarvikkeita Baltian maista ja Puolasta. Myös villisikojen metsästysmatkoja tartunta-alueille on vältettävä. Tarkoituksena on estää afrikkalaisen sikaruton leviäminen Suomeen. 

Afrikkalainen sikarutto (ASF) on sikojen ja villisikojen vakava verenvuotokuumetauti, joka on levinnyt luonnonvaraisten villisikojen välityksellä ja ihmisen toiminnan kautta Suomen lähialueille Venäjälle ja Baltiaan eikä tautitilanne ole varotoimenpiteistä huolimatta helpottanut. Tilanne on siten poikkeuksellisen vakava ja siksi on ensisijaisen tärkeää, että matkustajat ymmärtävät taudin leviämisen riskin suuruuden.

Tauti ei tartu ihmiseen, mutta voi vaarantaa suomalaisen sianlihan tuotannon ja vaikuttaa maan talouteen pitkälle tulevaisuuteen.

Lue Eviran kampanjoinnista Afrikkalaisen sikaruton torjumiseksi Helsingin satamissa
Lue Afrikkalaisesta sikarutosta Eviran sivuilta

Anthon Bergin tuotteiden takaisinveto

Tanskalainen makeisyhtiö Toms Gruppen A/S vetää Anthon Berg -tuoteryhmänsä suklaatuotteita myynnistä. Joitakin näitä tuotteita on ollut myynnissä myös Silja Linen ja Tallinkin laivoilla sekä terminaaleissa. Yhtiön mukaan on pieni mahdollisuus, että joistakin tuotteista löytyy muovinpalasia ja takaisinveto tehdään varotoimenpiteenä.

Lisätietoa asiasta yhtiön tiedotteesta:
http://tomsgroup.com/globalassets/pressemeddelelser/press-release_toms_10122017.pdf .

Tallinkilta tai Silja Linelta takaisinvedettäviä suklaita ostaneita pyydetään olemaan yhteydessä asiakaspalautteisiin, internetsivulla https://www.tallinksilja.fi/asiakaspalautteet olevan lomakkeen kautta.

Tarvittava matkustusasiakirja riippuu kohdemaasta, esimerkiksi ajokortti ei riitä Viron matkalle

Haluamme muistuttaa matkustajiamme huolehtimaan siitä, että jokaisella matkustajalla on mukanaan matkustuskohteen viranomaismääräysten edellyttämä matkustusasiakirja. Esimerkiksi Viroon matkustettaessa kaikilla matkustajilla, myös lapsilla, tulee olla mukana passi tai virallinen, kuvallinen henkilökortti. Ajokortti ei kelpaa matkustusasiakirjaksi Viroon.

Matkustusasiakirjat tarkistetaan lähtöselvityksen yhteydessä ja muutoin satunnaistarkastuksin ISPS-säännöstön mukaisesti (International Ship and Port Facility Security Code).

Ilman asianmukaista matkustusasiakirjaa matkustavien ei ole mahdollista päästä laivaan eikä saada hyvitystä käyttämättä jääneestä lipustaan.

Ruuhkien minimoimiseksi suosittelemme tekemään lähtöselvityksen etukäteen mobiilissa, netissä tai terminaalin lähtöselvitysautomaateilla. 

Lue lisää matkustusasiakirjoista

MUISTUTUS SUOMEN KANSALAISEN MATKUSTUSASIAKIRJOISTA VIROON

Huomioithan, että ajokortti ei käy matkustusasiakirjana Viroon matkustettaessa. Ainoat hyväksyttävät matkustusasiakirjat ovat passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti.
Myös alaikäiset lapset tarvitsevat oman matkustusasiakirjan.

Lisätietoa henkilöllisyyden todistamisesta sekä passi- ja viisumimääräyksistä

Rakennustyöt länsisataman alueella hidastavat liikennettä

Länsisataman läheisyydessä on käynnissä lukuisia rakennustöitä, jotka hidastavat liikennettä. Toivomme matkustajiemme varaamaan riittävästi aikaa satamaan saapumiseen.

Mechelininkadun peruskorjaus valmistuu loppuvuodesta 2018. Peruskorjaus tehdään välillä Leppäsuonkatu–Nordenskiöldin aukio. Katurakentaminen tulee aiheuttamaan liikenneruuhkia Mechelininkadulla ja Töölön alueella sekä vaikeuttaa Länsisatamassa asiointia. Jos suinkin mahdollista, kannattaa autoilijoiden käyttää mitä tahansa toista reittiä.

Tyynenmerenkadulle rakennetaan lisää tieosuutta Länsisataman uutta matkustajaterminaalia varten. Rakennustöiden aikana autoliikennettä ohjataan tarvittaessa kiertotielle. Tyynenmerenkatu valmistuu kokonaisuudessaan vuoden 2017 aikana. Laivasta poistuvat henkilöautot ohjataan ulos satama-alueelta Länsisatamankadun ja Tyynenmerenkadun risteyksestä, jonka jälkeen valittavaksi jää poistuminen joko Tyynenmerenkatua pitkin tai vaihtoehtoisesti Länsisatamankatua kohti Länsiväylää.

Maksuominaisuus lähtöselvitysautomaateissa

Tallink Siljan terminaalien lähtöselvitysautomaateissa on nyt mahdollista maksaa ja lähtöselvittää matkavaraukset joiden lähtöön on alle 24 tuntia aikaa ja joissa ei ole varattuna ajoneuvoa. Maksuvälineinä käyvät sirulliset MasterCard-, Visa-, Visa Electron- ja Maestro -kortit.

Lue lisää lähtöselvityksestä

Muista ottaa matkalle mukaan virallinen matkustusasiakirja

Muistutamme, että matkustajalla tulee aina olla matkalla mukana viranomaisen myöntämä asiakirja, jolla hän voi tarvittaessa todistaa henkilöllisyytensä ja kansalaisuutensa.

Huomioithan myös, että ajokortti ei ole virallinen matkustusasiakirja Viroon matkustettaessa.

Tutustu tarkemmin Ruotsiin ja Viroon vaadittaviin matkustusasiakirjoihin

AIKATAULUMUUTOKSET

Huomioithan, että laivojen aikatauluissa saattaa olla muutoksia/poikkeuksia johtuen esim. huoltopäivistä tai sääolosuhteista.

Lue lisää Aikataulut-sivulta

arkisto

Lue aikaisempia tiedotteita tästä →


Paavin vierailu Tallinnassa 25.9.

Paavi on vierailulla Tallinnassa tiistaina 25.9., jonka vuoksi keskustan ja Kadriorgin alueen liikenteessä voi olla rajoituksia.

Toivomme matkustajiemme varaavan riittävästi aikaa satamaan saapumiseen.


tampereen matkamyymälä lauantaina 22.9.2018 suljettuna

Tampereen matkamyymälä on lauantaina 22.9.2018 poikkeuksellisesti suljettuna (avoinna normaalisti lauantaisin klo 10-14). Myyntipalvelumme on avoinna klo 17 asti. Pahoittelemme tilannetta.

Myyntipalvelumme yhteystiedot
 

we run riga -Maraton ja paavin vierailu riiassa - poikkeusjärjestelyjä liikenteessä

11. novembra krastmala (Daugava-joen myötäisesti menevä rantakatu, katso kartta) on suljettuna 21.9 klo 20.00-23.9. klo 08.00 asti. Paavin vierailun aikana osa Riian vanhasta kaupungista ja joitain alueita Vapauden Monumentin (Monument of Freedom, katso kartta) ympäristöstä on suljettuna sekä jalankulkijoilta että autoliikenteeltä. Maanantai 24.9. on myös virallinen vapaapäivä Latviassa. 

Toivomme matkustajiemme varaavan riittävästi aikaa satamaan saapumiseen.
 

Tallinna Maraton 7.-9.9.2018 - mahdollisia poikkeusjärjestelyjä Tallinnan liikenteessä

Tallinna Maraton -urheilutapahtuma saattaa aiheuttaa poikkeusjärjestelyjä Tallinnan liikenteessä viikonloppuna 7.-9.9.2018.

Toivomme matkustajiemme varaavan riittävästi aikaa satamaan saapumiseen.

Katso kaikki reittikartat
Lue tapahtumasta lisää virallisilta sivuilta


Helsinki marathon 2018 - mahdollisia liikenteellisiä haittoja eteläsatamassa

Helsinki Marathon 2018 -tapahtuma saattaa aiheuttaa liikenteellisiä haittoja Eteläsatamassa lauantaina 25.8.2018.

Helsinki Marathon juostaan lauantaina 25.8.2018. Se saattaa aiheuttaa jonkin verran liikenteellisiä haittoja liikkumisessa Olympiaterminaalin ympäristössä. Tukholmasta saapuvan laivan autojen purun aikana voi olla hetkellisiä hidastumisia, mutta maratonin järjestäjien mukaan juoksijat ohjataan selkeää reittiä pitkin valvotusti.

Lue lisää tapahtumasta Helsinki Marathonin virallisilta sivuilta   

IRONMAN TALLINN 2018 - POIKKEUSJÄRJESTELYJÄ TALLINNAN LIIKENTESSÄ 4.-5.8.2018

Ironman Tallinn 2018 -urheilutapahtuma aiheuttaa poikkeusjärjestelyjä Tallinnan liikenteessä viikonloppuna 4.-5.8.2018.

Kilpailun aikana liikenteessä on poikkeusjärjestelyjä ja esimerkiksi osa kaupungin julkisesta liikenteestä suljetaan kokonaan. Toivomme matkustajiemme varaavan riittävästi aikaa satamaan saapumiseen.

Lue tapahtumasta lisää Ironman Tallinn 2018 -tapahtuman virallisilta sivuilta →

Tallink pyytää matkustajiaan varaamaan normaalia enemmän aikaa matkalle lähtiessään 13.-17.7. välisenä aikana

Yhdysvaltojen ja Venäjän presidenttien tapaaminen aiheuttaa poikkeusjärjestelyjä Helsingin liikenteessä 15.-16.7. Lisäksi matkustusasiakirjatarkastukset vievät tavallista enemmän aikaa terminaaleissa 13.-17.7 välisenä aikana.

Helsingin kaupunki muistuttaa että tapaaminen 16.7. saattaa aiheuttaa laajoja häiriöitä ja viivästyksiä joukkoliikenteeseen sunnuntaina 15.7. ja maanantaina 16.7. Turvallisuussyistä autosaattueiden reittejä ei kerrota etukäteen, ja poliisilla on valtuudet katkaista muu liikenne. Tarkempaa tietoa liikennejärjestelyistä löytyy osoitteessa www.hel.fi kun presidenttien tapaamispaikat on vahvistettu. Ajantasaisin tieto tapaamisen vaikutuksista liikenteeseen päivitetään Helsingin poliisilaitoksen Twitter-tilille @helsinkipoliisi.

Suomi palauttaa tilapäisesti rajavalvonnan EU-sisärajoilleen presidenttien tapaamisen turvallisuusjärjestelyjen tukemiseksi. Sisärajavalvonta alkaa perjantaina 13.7. klo 12 ja päättyy tiistaina 17.7. klo 12. Rajavalvonta ei kohdistu kaikkiin matkustajiin. Kaikilla matkustajilla tulee olla hallussaan vaadittavat matkustusasiakirjat. Matkustajien kannattaa varata reilusti aikaa myös terminaalissa. Lisätietoa Sisäministeriön sivuilta →

Anna lahjaksi yhteistä aikaa ja elämyksiä merellä!

Kesä on yhtä juhlaa. Mikä olisikaan mukavampaa kuin saada lahjakortti.
Tutustu Tallink Siljan lahjakorttivaihtoehtoihin ja tilaa omasi hyvissä ajoin!

Lue lisää

Tampereen matkamyymälä muuttanut

Tampereen matkamyymälä on muuttanut uusiin tiloihin Ratinan kauppakeskukseen. Avajaisia vietetään torstaina 31.5. klo 09.30 alkaen. 

Matkamyymälän uusi osoite on Vuolteenkatu 1, 33100 Tampere. Myymälä palvelee arkisin klo 9.30-18.00 ja lauantaisin klo 10-14.

Matkamyymälöiden yhteystiedot ja aukioloajat

Muutoksia raitioliikenteessä terminaaleihin 14.8. alkaen

HSL uudistaa raitioliikenteen linjastoaan 14.8.2017 alkaen. Kaikkiin keskustan matkustajasatamiin pääsee yhä kätevästi raitiovaunulla, mutta uudistus vaikuttaa erityisesti Länsisatamaa ja Eteläsatamaa palveleviin linjoihin.

Länsiterminaali 1 ja 2: linjat 7 ja 6T

Uusi linja 7 alkaa kulkea reittiä Länsi-Pasila – Pasilan asema – Mäkelänkatu – Sörnäinen – Hakaniemi – Kruununhaka – Rautatieasema – Kamppi – Länsiterminaali. Katso reittikartta

Linja 9 ei enää 14.8. alkaen kulje terminaalien kautta. Katso reittikartta

Linjalla 6T ei tapahdu muutoksia. Katso reittikartta

Olympiaterminaali: linjat 2 ja 3

Linjan 2 reitti muuttuu Etu-Töölössä ja ydinkeskustassa. Katso reittikartta

Linjan 3 pohjoinen päätepysäkki siirtyy Mannerheimintien ja Kuusitien risteykseen. Katso reittikartta

Lisätietoa raitioliikenteen uudistuksesta HSL:n sivuilla


Hyvä muistaa Juhannuksena matkustettaessa

Virossa vietetään Voitonpäivää lauantaina 23.6. ja juhannuspäivää sunnuntaina 24.6.2018.
Useimmat liikkeet, kaupat, pankit, museot ja monet ravintolat ovat kiinni juhannuspäivänä ja sulkevat ovet normaalia aikaisemmin Voitonpäivänä. Suuremmat marketit ovat yleensä avoinna myös juhannuspäivänä, mutta poikkeuksia normaaleihin aukioloaikoihin voi olla, voit tarkistaa aukioloaikoja täältä. Pre-Order tilauksissa on myös poikkeuksia 23.-24.6., katso ne täältä.

Ruotsissa vietetään juhannusaattoa perjantaina 22.6. ja juhannuspäivää lauantaina 23.6.2018. Useimmat liikkeet, kaupat, pankit, museot ja monet ravintolat ovat kiinni juhannuspäivänä ja sulkevat ovet normaalia aikaisemmin juhannusaattona. 

Matkamyymälämme ovat suljettu 22.-24.6. Myyntipalvelumme aukioloajat voit tarkistaa täältä


juoksutapahtuma Helsingissä AIHEUTTAA POIKKEUSJÄRJESTELYJÄ liikenteessä lauantaina 19.5.2018

Juoksutapahtuma Helsinki City Running Day aiheuttaa poikkeusjärjestelyjä liikenteessä Helsingin keskustassa lauantaina 19.5.2018 noin klo 11.30-21.00 välillä. Myös Länsiterminaaliin tai Olympiaterminaaliin tulevien laivamatkustajien on hyvä ottaa tapahtuma huomioon ja varata runsaasti aikaa satamaan siirtymiseen.

Länsiterminaaliin pääsee vapaasti Mechelininkatua pohjoisesta. Länsiväylän ja Porkkalankadun suunnasta pääsee suoraan Mechelininkadulle. Bulevardin suunnalta tulevat ohjataan Lapinlahdenkadun kautta Mechelininkadulle.
Raitiovaunulinja 6T ajetaan Länsiterminaalille poikkeuksellisesti Kampin kautta (linjan 7 reittiä) klo 15.30–19.00.

Olympiaterminaalissa ajoneuvoliikenne laivoihin ohjataan Pohjoisrannan / Mariankadun, Pohjoisesplanadin ja Etelärannan kautta. Ehrenströmintie ja Laivasillankatu on suljettu ajoneuvoliikenteeltä n. klo 16.00-18.00 välillä.
Raitiovaunulinjat 2 ja 3 eivät pysähdy Olympiaterminaalin kohdalla klo 12.00-18.00 välillä.

Lisätietoa joukkoliikenteestä (HSL)
Lisätietoa juoksutapahtumasta


Raitiolinjat 7 ja 9 kulkevat Bulevardin kautta lauantaista maanantaihin 12.-14.5.

Raitiolinjat 7 ja 9 ovat poikkeusreitillä lauantaista maanantaihin 12.–14.5. Ruoholahdenkadulla tehtävien kaivutöiden vuoksi. Raitiovaunut kulkevat tänä aikana Rautatieaseman ja Huutokonttorin välisen osuuden poikkeuksellisesti Bulevardin ja Hietalahden kautta. Kampin reittiosuus jää ajamatta.

Lue lisää ja katso kartta HSL:n sivuilta

Olympiaterminaalin maihinnoususillan huoltotyö ma-ke 7.-9.5.

Olympiaterminaalin 7. kannen maihinnoususillan huoltotöistä johtuen ajalla 7.-9.5. maihin- ja- laivaannousu Silja Serenadelle sekä Silja Symphonylle tapahtuu ainoastaan kannen 5 sisäänkäynnin kautta.

Baltic Princessin telakointi jatkuu 17.3. asti – Galaxy korvaa osan iltalähdöistä

Baltic Princessin telakointi jatkuu 17.3. asti eli laiva palaa omalle reitilleen iltalähdöllä Turusta sunnuntaina 18.3. Baltic Princessin lisätelakoinnin vuoksi Galaxy siirtyy korvaamaan iltalähtöjä Turusta perjantaina 16.3. ja lauantaina 17.3. Galaxy palaa omalle reitilleen maanantaina 19.3. aamulähdöllä Turusta. Baltic Princessin lähdöt Turusta ajalta 12.-15.3. on jouduttu perumaan.

Kontaktoimme kaikki perutuille matkoille matkansa varanneet asiakkaamme lähtöpäivän mukaisessa järjestyksessä tai halutessaan he voivat olla meihin yhteydessä.

Puhelin 09-887 53121 (puhelun hinta määräytyy kunkin oman liittymäsopimuksen mukaan). Palvelemme ma-pe klo 8-19 ja la-su klo 9-17. Chat-palvelun kautta: Chat-ikkuna löytyy Yhteystieto-sivumme oikeasta laidasta. Palvelemme ma-pe klo 8-20 ja la-su klo 9-17.

Pahoittelemme ikävää tilannetta ja matkustajille tästä aiheutuvaa vaivaa ja harmia.

Baltic Princessin 12.-16.3.2018 lähdöt peruttu

Baltic Princessin lähdöt ajalta 12.-16.3. joudutaan valitettavasti perumaan. Baltic Princessillä on ilmennyt hiljattain tehdyn telakoinnin jälkeen teknistä vikaa, jota ei ole yrityksistä huolimatta saatu korjattua. Tämän vuoksi laivalle on tehtävä korjaustöitä kuivatelakalla ennen kuin se voi palata reitilleen. Kontaktoimme kaikki perutuille matkoille matkansa varanneet asiakkaamme lähtöpäivän mukaisessa järjestyksessä tai halutessaan he voivat olla meihin yhteydessä. Matkustajien on mahdollista siirtää tai perua matkansa kuluitta.

Pahoittelemme ikävää tilannetta ja matkustajille tästä aiheutuvaa vaivaa ja harmia.

Tilapäisiä katkoja asiakaspalvelussa 12.3.

Teliassa ilmenneen katkoksen vuoksi puhelinpalvelussamme on ongelmia. Vikaa korjataan parhaillaan ja halutessasi voit ottaa yhteyttä chat-palvelumme kautta.

Pahoittelemme ikävää tilannetta ja tästä aiheutuvaa vaivaa ja harmia.

Baltic Princessin 11.3.2018 lähtö peruttu teknisen vian vuoksi

Baltic Princessin sunnuntai-illan 11.3.2018 klo 20.15 lähtö Turusta joudutaan perumaan hiljattain tehdyn telakoinnin jälkeen ilmenneen teknisen vian vuoksi. Vikaa korjataan tulevan illan ja yön aikana Turun satamassa. Tilanteesta saadaan lisätietoa huomenna maanantaina 12.3.

Tämän illan matkustajille on lähetetty tilanteesta tekstiviesti. Matkustajilla on mahdollista siirtää tai perua matkansa kuluitta, mutta myös viettää yö laivassa sen ollessa satamassa Turussa.

Pahoittelemme ikävää tilannetta ja matkustajille tästä aiheutuvaa vaivaa ja harmia.

Baltic Princess palaa reitilleen torstaina 8.3.

Telakalla uudistunut Baltic Princess palaa viivästyksen jälkeen reitilleen 8.3. ja jatkaa tästä eteenpäin normaalisti liikennöintiään Turusta.

Tallinnan D-terminaalin tekninen vika hidastuttaa automatkustajien purkamista ja lastausta ylemmän ajorampin kautta

Tallinnan D-terminaalin ajorampissa ilmeni tekninen vika tiistaina 27.2. Ylempi ajoramppi ei ole ollut käytössä ollenkaan, joten Megastarin ja Starin ajoneuvojen lastaaminen ja purkaminen on vienyt tavallista enemmän aikaa alemman ajorampin ollessa ainoastaan käytössä.

Tallinnan satama korjaa vikaa parhaillaan. Pahoittelemme automatkustajille tästä toistaiseksi aiheutuvaa haittaa.

Baltic Princessin telakoinnissa lisäviivästys – laivan paluu reitilleen on torstaina 8.3.2018

Turku–Tukholma-reitin Baltic Princessin tekninen telakointi viivästyy entisestään. Laivan piti alun perin olla uudistumassa telakalla 10.1.–22.2.2018, mutta paluupäivää on jo aiemmin jouduttu lykkäämään maaliskuun alkuun. Lisäviivästyksen myötä laivan ensimmäinen lähtö Turusta on 8.3. Viivästys johtuu uuden vaihdelaatikon asennuksen yhteydessä ilmenneistä teknisistä lisätöistä.

Kaikki 2.3. asti varatut matkat on jo siirretty Baltic Princessille myöhempään ajankohtaan, vaihdettu yhtiön muille laivoille tai asiakkaan toivomuksesta peruttu kokonaan.

Kontaktoimme seuraavaksi kaikki ne asiakkaat matkapäivän mukaisessa järjestyksessä, joiden matkavaraus on uusille perutuille päiville eli ajalle 2.-7.3. Matkustaja voi myös itse halutessaan olla meihin yhteydessä joko puhelimitse tai netin chat-palvelun kautta: puhelinnumero (09) 887 53121 (puhelun hinta määräytyy liittymäsopimuksen mukaan). Palvelemme puhelimessa ma-pe klo 8-19 ja la-su klo 9-17 ja chatissa klo 8-20 ja la-su klo 9-17. Puhelin- ja chat-palvelu saattaa aluksi ruuhkautua, joten toivomme asiakkailtamme kärsivällisyyttä.

Turun ja Tukholman välisen reitin toinen Silja Linen laiva Galaxy liikennöi normaalisti omalla aikataulullaan Turkuun saapumiseen 5.3. asti. Tämän jälkeen se korvaa Baltic Princessin muutamalla iltalähdöllä Turusta viikon 10 aikana.

Olemme erittäin pahoillamme alkuperäisten matkasuunnitelmien peruuntumisesta ja siitä matkustajillemme aiheutuvasta vaivasta ja harmista.

Katso Turku-Tukholma aikataulut

Baltic Princessin paluu viivästyy – laivan arvioitu paluupäivä reitilleen on perjantaina 2.3.2018

Turku-Tukholma-reitin Baltic Princessin tekninen telakointi viivästyy entisestään ja tämän hetkisen tiedon mukaan laiva palaa liikenteeseen perjantaina 2.3. iltalähdöllä Turusta. Baltic Princessin lähdöt Turusta ajalle 24.2.-1.3. joudutaan valitettavasti kokonaan perumaan. Viivästyminen johtuu laivalle tehtävistä teknisistä lisätöistä, joita on ilmennyt uuden vaihdelaatikon asennuksen yhteydessä.

Matkustajien kontaktointi aloitetaan tänään ja vaihtoehdot heille ovat seuraavat:

  • matkustaja voi siirtää matkansa myöhempään ajankohtaan
  • matkustaja voi siirtää matkansa yhtiön muille laivoille
  • matkustaja voi perua matkansa jolloin hän saa rahansa takaisin


Matkojen peruutukset aiheuttavat ruuhkia myyntipalvelussamme, joten pyydämme asiakkailtamme kärsivällisyyttä. Kontaktoimme kaikkien peruttujen lähtöjen asiakkaamme lähtöpäivän mukaisessa järjestyksessä. Matkustaja voi myös itse halutessaan olla meihin yhteydessä: (09) 887 53121 (puhelun hinta määräytyy liittymäsopimuksen mukaan.) Palvelemme ma-pe klo 8-19 ja la-su klo 9-17. Matkustajan on hyvä mainita soittaessaan varausnumeronsa.

Tämän hetkisen tiedon mukaan Baltic Princessin ensimmäinen matka Turusta tehdään perjantai-iltana 2.3.2018. Galaxy liikennöi normaalisti omalla aikataulullaan 23.2. alkaen iltalähdöllä Tukholmasta Turkuun. Turusta on mahdollista tehdä 24.2. alkaen 23 h -risteily Tukholmaan Galaxyn aamulähdöllä.

Olemme erittäin pahoillamme matkojen peruuntumisesta ja siitä aiheutuvasta vaivasta ja harmista.

Katso Turku-Tukholma aikataulut

Baltic Princessin saapuminen telakalta viivästyy

Baltic Princessin tekninen telakointi viivästyy ja tämän hetkisen tiedon mukaan laiva palaa liikenteeseen lauantaina 24.2. iltalähdöllä Turusta aiemmin ilmoitetun torstain 22.2. sijasta. Viivästyminen johtuu laivalle tehtävistä teknisistä töistä, jotka vievät kauemmin aikaa kuin alunperin oli suunniteltu. Baltic Princessin 22.2. ja 23.2. matkustajien informointi ja kontaktointi aloitetaan tänään. Pahoittelemme viivästymistä.

Matkustajalaivat liikennöivät normaalisti mahdollisen poliittisen mielenilmauksen aikana 2.2.2018

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry on tiedottanut eri alojen osallistumisesta SAK:n poliittiseen mielenilmaukseen perjantaina 2.2.2018 .

Tämän hetkisen tiedon mukaan mielenilmauksella ei ole vaikutuksia matkustajaliikenteeseen eli Tallinkin laivat Tallinnaan ja Silja Linen laivat Tukholmaan liikennöivät normaaliin tapaan 2.2.2018.

Mielenilmauksella ei ole myöskään vaikutusta Tallinkin ja Silja Linen matkustajaterminaaleihin, eli lähtöselvitykset ja laivaannousut toimivat normaalisti. Mielenilmauksen mahdollinen vaikutus rahtiliikenteeseen tiedotetaan erikseen Tallink Silja Cargon internet-sivuilla.

Tallinkin ja Silja Linen laivojen aikataulut

lipunmyynti raitiovaunuissa päättyy 1.2.2018.

Raitiovaununkuljettajat eivät enää myy raitiovaunuissa HSL:n matkalippuja torstaista 1.2.2018 lähtien. 

Lue lisää HSL:n sivuilta

Helsinki-Tallinna-reitin Megastar ja Star -laivojen infopisteissä on myynnissä HSL:n ennakkoon ostettavia matkalippuja.

Helsinki-Tallinna-reitin Länsiterminaali 1:ssä Silja Europan matkustajat voivat ostaa lippuja HSL:n lippuautomaatista. Katso Länsiterminaali 1:n palvelukartta

Helsinki-Tukholma-reitin Olympiaterminaalissa Silja Serenaden ja Silja Symphonyn matkustajat voivat ostaa lippuja HSL:n lippuautomaatista. 
Katso Olympiaterminaalin palvelukartta

Lisäksi Silja Serenaden ja Silja Symphonyn infopisteillä on myynnissä päivälippuja. Näin sujuvoitetaan sekä kotimaisten että ulkomaisten matkustajien liikkumista HSL:n kulkuneuvoissa.


joulun aikaan poikkeuksia aukioloajoissa

Joulun ja vuodenvaihteen aikana Tallink Siljan myyntipalvelun, matkamyymälöiden ja lähtöselvityksien aukioloajoissa on poikkeuksia.

Kaikki poikkeusaukioloajat voit katsoa sivuiltamme:

Myyntipalvelu
Matkamyymälät
Satamat ja terminaalit


Joulupöytä Tallink Siljalla

Buffet-ravintoloiden pöydät notkuvat jouluherkkuja ajalla 16.11.–26.12.2017.

Katso tarjonta:
Helsinki-Tukholma-linjalla (Silja Serenade & Silja Symphony)
Turku-Tukholma-linjalla (Baltic Princess & Galaxy)
Helsinki-Tallinna-linjalla (Europa)

Tutustu myös joulunajan matkoihimme


Itsenäisyyspäivänä 6.12. poikkeuksia aukioloajoissa

Suomen itsenäisyyspäivänä keskiviikkona 6.12.2017 Tallink Siljan aukioloajoissa on poikkeuksia.

Myyntipalvelumme palvelee yksittäisasiakkaita klo 09.00-18.00.

Kokous- ja ryhmämyynti sekä matkamyymälämme Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Maarianhaminassa ovat suljettu.

Katso Myyntipalvelun yhteystiedot


Poikkeuksia raitioliikenteessä terminaaleihin 26.11.2017

Sunnuntaina 26.11. vietetään Helsingissä Aleksanterinkadun joulukadun avajaisia noin klo 15.50 alkaen.

Olympiaterminaaliin kulkevat raitiolinjat 2 ja 3 sekä Länsiterminaaliin kulkeva raitiolinja 7 ajavat poikkeusreittiä joulukadun avajaiskulkueen aikana noin klo 15.50–17.00.

Lue tarkemmat tiedot poikkeuksista HSL:n sivulta

Katso kartta poikkeusreiteistä


SYYSLOMAT ALKAVAT!

Syyslomien aikana lähtöselvityksissämme voi olla ruuhkaa.
Lähtöselvitys alkaa kaksi tuntia (2 h) ennen laivan lähtöä. Suosittelemme kaikkia matkustajia saapumaan terminaaliin hyvissä ajoin.

Tutustu jo ennakkoon eri lähtöselvitysvaihtoehtoihin →

Syyslomien aikana laivoillamme on paljon ohjelmaa lapsille. Lue lisää lastenohjelmasta:

SILJA SERENADE →
SILJA SYMPHONY →
BALTIC PRINCESS →
GALAXY →
EUROPA →

Tallinkin pikalaivat Megastar ja Star liikennöimään uudesta Länsiterminaali 2:sta 27.2.2017 alkaen

Helsingin Sataman rakennuttama Länsiterminaali 2 Jätkäsaaren kärjessä on valmistunut. Tallinkin pikalaivat Megastar ja Star alkavat liikennöidä sieltä 27.2.2017 alkaen – ensimmäinen lähtö uudesta terminaalista on 27.2. klo 7.30. Samalla kävelymatka terminaalista laivaan lyhenee merkittävästi. Europa jatkaa liikennöimistä vanhasta terminaalista, Länsiterminaali 1:stä.

Koska Helsingin Länsisatamassa on nyt kaksi terminaalia, Länsiterminaali 1 (T1) ja Länsiterminaali 2 (T2), matkustajien toivotaan tarkistavan oma lähtöterminaalinsa ennen satamaan saapumista.

Vanha tuttu Länsiterminaali 1 palvelee jatkossakin risteilylaiva Europan matkustajia.

Lue aiheesta lisää uutishuoneestamme →

RAKENNUSTYÖT TALLINNAN D-TERMINAALISSA SAATTAVAT HIDASTAA LIIKENNETTÄ

Tallinnan D-terminaalissa tehtävät rakennustyöt saattavat hidastaa ajoneuvon kanssa matkustavia asiakkaita. Toivomme varaamaan riittävästi aikaa terminaalin alueella liikkumiseen ja seuraamaan opasteita sekä satamahenkilökunnan ohjeita. Rakennustyöt valmistuvat arviolta Toukokuussa 2017.

SEB Tallinna maraton 8.-10.9. aiheuttaa liikenteen poikkeusjärjestelyitä

SEB Tallinna maraton aiheuttaa  poikkeusjärjestelyitä Tallinnan keskustassa ja keskustan läheisyydessä perjantaista sunnuntaihin 8.-10.9.

Itse maraton juostaan sunnuntaina 10.9. klo 09.00 alkaen. Varaathan tarpeeksi aikaa terminaaliin saapumiseen. Katso reittikartta ja lisätietoja tapahtumasta →
 

Mielenilmaus pysäyttää junaliikenteen 14.8. klo 18 – 15.8. klo 24

Veturimiesten liitto on ilmoittanut mielenilmauksesta joka pysäyttää junaliikenteen ensi maanantaina 14.8. klo 18 alkaen. Mielenilmaus koskee kaikkia VR:n ja HSL:n lähijunia sekä VR:n kauko- ja tavarajunia. Poikkeuksena Venäjälle liikennöivät Allegro- ja Tolstoi-junat, jotka lähtevät mielenilmauksesta huolimatta normaalisti.

Tiedot vaikutuksista täsmentyvät ja niistä tiedotetaan VR:n internet-sivuilla sekä Twitterissä ja Facebookissa.

Helsinki City Marathon 12.8. aiheuttaa liikenteen poikkeusjärjestelyjä

Helsinki City Marathon aiheuttaa poikkeusjärjestelyjä liikenteessä Helsingin keskustassa lauantaina 12.8.2017 klo 15.00 - 21.00 välillä. Poikkeusjärjestelyt hoidetaan liikenteenohjauslaitteiden ja liikenteenohjaajien avulla.

Myös Länsiterminaaliin tai Olympiaterminaaliin tulevien laivamatkustajien on hyvä ottaa tapahtuma huomioon ja varata runsaasti aikaa satamaan siirtymiseen.

Lue tarkemmin liikennejärjestelyistä Helsingin Sataman sivuilta →
Katso reittikartta →

Anna lahjaksi yhteistä aikaa ja elämyksiä merellä!

Kesä on yhtä juhlaa. Mikä olisikaan mukavampaa kuin saada lahjakortti.
Tutustu Tallink Siljan lahjakorttivaihtoehtoihin ja tilaa omasi hyvissä ajoin!

Lue lisää →

Hyvä muistaa Juhannuksena matkustettaessa

Virossa vietetään Voitonpäivää perjantaina 23.6. ja juhannuspäivää lauantaina 24.6. Useimmat liikkeet, kaupat, pankit, museot ja monet ravintolat ovat kiinni juhannuspäivänä ja sulkevat ovet normaalia aikaisemmin Voitonpäivänä. Suuremmat marketit ovat yleensä avoinna myös juhannuspäivänä, mutta poikkeuksia normaaleihin aukioloaikoihin voi olla, voit tarkistaa aukioloaikoja täältä. Pre-Order tilauksissa on myös poikkeuksia 23.-24.6., katso ne täältä.

Suomessa ja Ruotsissa vietetään juhannusaattoa perjantaina 23.6. ja juhannuspäivää lauantaina 24.6. Useimmat liikkeet, kaupat, pankit, museot ja monet ravintolat ovat kiinni juhannuspäivänä ja sulkevat ovet normaalia aikaisemmin juhannusaattona. Katso myös joukkoliikenteen aikataulut Helsingissä ja Turussa

Matkamyymälämme ovat suljettu 23.-25.6. Myyntipalvelumme aukioloajat voit tarkistaa täältä

Laivasta poistuvien henkilöautojen sekä raskaan liikenteen purkureitit muuttuvat Helsingin Länsisatamassa 30.5.2017 alkaen.

Henkilöautot ohjataan ulos satama-alueelta Länsisatamankadun ja Tyynenmerenkadun risteyksestä, jonka jälkeen valittavaksi jää poistuminen joko Tyynenmerenkatua pitkin tai vaihtoehtoisesti Länsisatamankatua kohti Crusellin siltaa.

Raskas liikenne ohjataan laiturialueelta Rionkadun kautta Tyynenmerenkadulle kohti Länsilinkkiä (Jätkäsaarenlaiturin ja Mechelininkadun risteys) ja edelleen Länsiväylää.

Lue lisää ja katso kartta Helsingin Sataman sivuilta →

Mechelininkadun peruskorjaus alkaa 18.1.2017 - vaikutuksia liikenteeseen Länsisatamaan päin

Mechelininkadun peruskorjaus tehdään välillä Leppäsuonkatu–Nordenskiöldin aukio. Katurakentaminen tulee aiheuttamaan liikenneruuhkia Mechelininkadulla ja Töölön alueella ja vaikuttaa myös Länsisatamaan päin suuntautuvaan liikenteeseen.
Lue lisää Helsingin kaupungin Rakennusviraston sivuilta →

Rakennustyöt Tyynenmerenkadulla Helsingin Jätkäsaaressa hidastavat liikennettä ja vähentävät pysäköintipaikkoja

Tyynenmerenkadulle Helsingin Jätkäsaaressa rakennetaan lisää tieosuutta Länsisataman uutta matkustajaterminaalia varten. Rakennustöiden aikana autoliikennettä ohjataan tarvittaessa kiertotielle. Tyynenmerenkatu valmistuu kokonaisuudessaan vuoden 2017 aikana.

Toivomme matkustajiemme varaamaan riittävästi aikaa satamaan saapumiseen.

Lue aiheesta lisää Helsingin Sataman sivuilta → 

Tullin 1.4.2014 antama uusi ohje Virosta tuotavista alkoholijuomista

Tulli antoi 1.4.2014 uuden ohjeen Virosta tuotavista alkoholijuomista:

- Ns. jalkamatkustajan on laivalta Suomeen poistuessaan itse kannettava tai siirrettävä tuomiset maihin.
- Jos matkustajan alkoholituomiset on pakattu kulkuneuvoon Virossa tai paluumatkan aikana ennen laivan saapumista Suomen aluevesille, matkustajan on oltava ko. kulkuneuvon (auto, pakettiauto) kyydissä sen poistuessa laivalta maihin.
- Huom! Turvallisuussyistä johtuen Tallinkin aluksilla matkustajat eivät saa matkustaa bussin mukana autokannen kautta laivaan tai laivasta ulos. Kaikkien bussimatkustajien on siirryttävä laivaan ja laivasta ulos ns. jalkamatkustajien reittiä käyttäen alkoholituomiset mukanaan.

Lue Tullin tiedote →

Lapsella on oltava Viroon matkustettaessa oma passi 25.6.2012 lähtien

Lapsella on oltava oma passi matkustamista varten 25.6.2012 lähtien. Lapset eivät voi enää matkustaa siten, että nimi on lisätty vanhempien passeihin.
 
Passin henkilökohtaisuusvaatimus johtuu Euroopan unionin vuoden 2009 passiasetuksen muutoksesta (Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EY) N:o 444/2009 jäsenvaltioiden myöntämien passien ja matkustusasiakirjojen turvatekijöitä ja biometriikkaa koskevista vaatimuksista annetun neuvoston asetuksen (EY) N:o 2252/2004 muuttamisesta). Asetusmuutos edellyttää, ettei passissa voi olla merkittynä kuin yhden henkilön tiedot. EU:n jäsenvaltioille annettiin siirtymäaikaa kolme vuotta ja se umpeutuu 25.6.2012.
 
Suomessa myönnettiin vielä elokuussa 2006 passeja, joihin vanhempien lisäksi voitiin merkitä myös lapset. Nuo passit ovat edelleen voimassa olevia 10 vuoden passeja, joissa ei ole biometrisiä tunnisteita. Kesäkuun 26. päivästä lähtien vanhoja 10 vuoden passeja voidaan käyttää niihin merkittyyn viimeiseen voimassaolopäivään saakka normaalisti passin ensisijaisen haltijan eli vanhemman osalta. Passiin merkityillä lapsilla ei mainitun päivämäärän jälkeen ole kuitenkaan enää matkustusoikeutta tällä passilla.
 
Euroopan unionin jäsenvaltioiden suhtautuminen siirtymäajan umpeutumiseen saattaa vaihdella, erityisesti ensimmäisten kuukausien aikana. Osa jäsenvaltioista on kuitenkin ilmoittanut, että ne toteuttavat rajoillaan valvontaa asetuksen mukaisesti välittömästi siirtymäajan umpeuduttua. 
 

MTK:n työhevos- ja traktorikavalkadi Helsingissä aiheuttaa poikkeuksia perjantaina 9.6.2017

MTK järjestää traktori- ja työhevoskavalkadin perjantaina 9.6. kello 13.15 alkaen. Kulkue lähtee liikkeelle Kaisaniemestä ja päättyy Messukeskukselle. Kulkue aiheuttaa reitillään Rautatientorin ja Mannerheimintien kautta poikkeusjärjestelyjä ja viivästyksiä joukkoliikenteelle.

Lue lisää Helsingin Seudun Liikenteen sivuilta →

Lentonäytös Kaivopuiston edustalla Helsingissä saattaa aiheuttaa viivästyksiä perjantaina 9.6.2017

Tapahtuma ajoittuu välille noin klo 17-21 ja sen odotetaan houkuttelevan paikalle jopa kymmeniä tuhansia katsojia. Joukkoliikenteessä voi olla viivästyksiä.

Lue lisää Helsingin Seudun Liikenteen sivuilta →

Helsinki Samba Carnaval – kulkue Helsingissä aiheuttaa poikkeuksia lauantaina 10.6.2017

Helsinki Samba Carnaval – kulkue järjestetään lauantaina 10.6. kello 15 – 18. Kulkueen reitti on Senaatintori - Unioninkatu - Pohjoisesplanadi - Mannerheimintie - Aleksanterinkatu aina Mikonkadulle asti. Kulkue aiheuttaa merkittäviä reittimuutoksia raitioliikenteessä keskustan alueella. Raitiolinjat 2, 3, 4, 5 ja 7A/B siirretään poikkeusreiteille noin klo 14.45 – 18.00 väliseksi ajaksi.

Lue lisää Helsingin Seudun Liikenteen sivuilta →

Helsinki Half Marathon aiheuttaa poikkeuksia liikenteessä lauantaina 10.6.2017

Lauantaina 10.6. juostava Helsinki Half Marathon aiheuttaa poikkeuksia joukkoliikenteessä klo 9.30-11.30. Länsisatamassa Jätkäsaarenlaiturin ylitys tapahtuu n. klo 8.50-9.05., mikä voi aiheuttaa viivästystä raitiovaunulinjalla 9. Olympiaterminaalin läheisyydessä viivästyksiä voi aiheutua n. klo 9.00-9.40 välisenä aikana.

Lue lisää Helsingin Seudun liikenteen sivuilta →

Olympiaterminaalin lähellä poikkeusjärjestelyjä liikenteessä torstaina 1.6.2017

Presidentinlinnan edusta on suljettu valtiovierailun vuoksi torstaina 1.6. aamupäivällä noin klo 11 aikaan, jolloin matkustajaliikenteen kulku Olympiaterminaaliin tapahtuu Tehtaankadun kautta.

Lue lisää poikkeusjärjestelyistä Helsingin Sataman sivuilta →

ASICS Stockholm Marathon aiheuttaa poikkeusjärjestelyjä liikenteeseen lauantaina 3.6.2017

Tukholmassa juostavan ASICS Stockholm Marathonin vuoksi kaupungin liikenteessä on lauantaina 3.6. poikkeusjärjestelyjä. Julkisista kulkuvälineistä suositeltavinta on liikkua metrolla tapahtuman aikana.

Toivomme matkustajiemme varaamaan riittävästi aikaa Värtahamnenin terminaaliin saapumiseen.

Lue lisää tapahtumasta →
Katso reittikartta →

Tietyöt helsingin jätkäsaaressa hidastavat liikennettä

Välimerenkadun ja Tyynenmerenkadun risteyksessä (Huutokonttorin kohdalla) on aloitettu tietyöt 17.5., jonka vuoksi toinen ajokaista Länsiterminaaliin päin on suljettu. Tietöiden arvioitu kesto on 28.5. asti.

Toivomme matkustajiemme varaamaan riittävästä aikaa satamaan saapumiseen.

Tasavallan presidentti Mauno Koiviston valtiolliset hautajaiset torstaina 25.5.2017 muuttavat liikennejärjestelyjä Helsingin keskustassa iltapäivällä

Katuja on suljettuna noin kello 14–16 välillä, sulut voivat aiheuttaa liikenteen ruuhkautumista.

Toivomme matkustajiemme varaamaan riittävästi aikaa satamaan saapumiseen.

Lue lisää ja katso kartta Helsingin kaupungin sivulta →

Lisätietoa joukkoliikenteestä Helsingin Seudun liikenteen sivuilla →

SEB Maijooks - naisten liikuntapahtuma Tallinnassa 20.5.2017

Tallinnassa Piritan alueella järjestetään suuri naisille tarkoitettu liikuntatapahtuma SEB Maijooks lauantaina 20.5. Lähtö ja maali sijaitsevat Tallinnan laulukentällä ja tapahtuma saattaa hidastaa Viimsistä ja Piritasta palaavaa liikennettä klo 13.00-16.00 välisenä aikana.

Toivomme matkustajiemme varaamaan riittävästi aikaa satamaan saapumiseen.

Lue lisää juoksutapahtumasta →
Katso ratakartta →

Länsiterminaalille ei raitioliikennettä maanantaina ja tiistaina 24.–25.4., bussi 9X korvaa

Raitiovaunujen 6T ja 9 liikennöintiin tulee katkos Länsisatamassa raitiotien rakennustöiden vuoksi. Poikkeusjärjestelyt ovat voimassa maanantaina ja tiistaina 24.4. ja 25.4.

Linjan 6T vuorot liikennöidään katkoksen ajan linjana 6 Hietalahteen. Linja 9 liikennöi linjan 8 päätepysäkille Jätkäsaaren Saukonpaateen.
Ruoholahden metroasemalta järjestetään korvaava bussiyhteys 9X Jätkäsaareen.

Lue lisää HSL:n sivuilta →

Nordean pankkipalveluissa katko su 23.4.2017

Nordealla on Suomessa palvelukatko sunnuntaina 23. huhtikuuta aamuyöllä klo 04.00 alkaen, arvioitu päättymisaika n. klo 18.00. Korttimaksaminen laivalla ja terminaaleissa saattaa olla hidasta eikä välttämättä onnistu, joten varaathan käteistä mukaasi.

Lue lisää Nordean sivuilta →

Takaisin