Ajankohtaista tietoa

Raitiovaununkuljettajat eivät myy lippuja 1.2.2018 alkaen.

Raitiovaununkuljettajat eivät enää myy lippuja torstaista 1.2.2018 lähtien. Automaatista ja matkakortin arvolla ostettava raitiovaunulippu säilyy edelleen lippuvalikoimassa, vaikka kuljettajamyynti päättyy.

Lue lisää HSL:n sivuilta

Helsinki-Tallinna-reitin Megastar ja Star -laivojen infopisteissä on myynnissä HSL:n ennakkoon ostettavia matkalippuja.

Helsinki-Tallinna-reitin Länsiterminaali 1:ssä Silja Europan matkustajat voivat ostaa lippuja HSL:n lippuautomaatista. Katso Länsiterminaali 1:n palvelukartta

Helsinki-Tukholma-reitin Olympiaterminaalissa Silja Serenaden ja Silja Symphonyn matkustajat voivat ostaa lippuja HSL:n lippuautomaatista. 
Katso Olympiaterminaalin palvelukartta

ALKOHOLIN MYYNTI BALTIC PRINCESSIN JA GALAXYN LOPPUVIIKON ILTALÄHDÖILLÄ

Turku-Tukholma-reitin Baltic Princessillä ja Tukholma-Turku –reitin Galaxyllä myydään loppuviikon risteilymatkustajille alkoholia laivan myymälästä paluumatkalla. Käytäntö on voimassa torstai–lauantai-lähdöillä toistaiseksi. Käytäntö on voimassa myös Galaxyn korvatessa Baltic Princessin Turun-iltalähdöillä alkuvuonna 2018.

Myymälästä ostetut alkoholijuomat on tarkoitettu kotiin vietäväksi ja niiden nauttiminen hyteissä on jo aiemminkin ollut kiellettyä. Käytännön myötä halutaan rauhoittaa hyttiosastot. Laivan ravintolat ja baarit myyvät juomia normaaliin tapaan sekä meno- että paluumatkalla ravintoloiden aukiolojen puitteissa. Turusta Tukholmaan tai Ahvenanmaalle matkustavat reittimatkustajat voivat tehdä ostoksensa illalla normaaliin tapaan.

Lue lisää ostoksista Baltic Princessillä

EVIRA MUISTUTTAA: ÄLÄ TUO VILLISIANLIHAA SUOMEEN BALTIAN MAISTA JA PUOLASTA

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira painottaa, ettei Suomeen saa tuoda villisianlihaa eikä siitä valmistettuja elintarvikkeita Baltian maista ja Puolasta. Myös villisikojen metsästysmatkoja tartunta-alueille on vältettävä. Tarkoituksena on estää afrikkalaisen sikaruton leviäminen Suomeen. 

Afrikkalainen sikarutto (ASF) on sikojen ja villisikojen vakava verenvuotokuumetauti, joka on levinnyt luonnonvaraisten villisikojen välityksellä ja ihmisen toiminnan kautta Suomen lähialueille Venäjälle ja Baltiaan eikä tautitilanne ole varotoimenpiteistä huolimatta helpottanut. Tilanne on siten poikkeuksellisen vakava ja siksi on ensisijaisen tärkeää, että matkustajat ymmärtävät taudin leviämisen riskin suuruuden.

Tauti ei tartu ihmiseen, mutta voi vaarantaa suomalaisen sianlihan tuotannon ja vaikuttaa maan talouteen pitkälle tulevaisuuteen.

Lue Eviran kampanjoinnista Afrikkalaisen sikaruton torjumiseksi Helsingin satamissa
Lue Afrikkalaisesta sikarutosta Eviran sivuilta

TAmpereen matkamyymälä muuttanut

Tampereen matkamyymälä on muuttanut Keskustorin laidalle osoitteeseen Aleksis Kiven Katu 26, 33200 Tampere.

Matkamyymälöiden yhteystiedot ja aukioloajat

Anthon Bergin tuotteiden takaisinveto

Tanskalainen makeisyhtiö Toms Gruppen A/S vetää Anthon Berg -tuoteryhmänsä suklaatuotteita myynnistä. Joitakin näitä tuotteita on ollut myynnissä myös Silja Linen ja Tallinkin laivoilla sekä terminaaleissa. Yhtiön mukaan on pieni mahdollisuus, että joistakin tuotteista löytyy muovinpalasia ja takaisinveto tehdään varotoimenpiteenä.

Lisätietoa asiasta yhtiön tiedotteesta:
http://tomsgroup.com/globalassets/pressemeddelelser/press-release_toms_10122017.pdf .

Tallinkilta tai Silja Linelta takaisinvedettäviä suklaita ostaneita pyydetään olemaan yhteydessä asiakaspalautteisiin, internetsivulla https://www.tallinksilja.fi/asiakaspalautteet olevan lomakkeen kautta.

Tarvittava matkustusasiakirja riippuu kohdemaasta, esimerkiksi ajokortti ei riitä Viron matkalle

Haluamme muistuttaa matkustajiamme huolehtimaan siitä, että jokaisella matkustajalla on mukanaan matkustuskohteen viranomaismääräysten edellyttämä matkustusasiakirja. Esimerkiksi Viroon matkustettaessa kaikilla matkustajilla, myös lapsilla, tulee olla mukana passi tai virallinen, kuvallinen henkilökortti. Ajokortti ei kelpaa matkustusasiakirjaksi Viroon.

Matkustusasiakirjat tarkistetaan lähtöselvityksen yhteydessä ja muutoin satunnaistarkastuksin ISPS-säännöstön mukaisesti (International Ship and Port Facility Security Code).

Ilman asianmukaista matkustusasiakirjaa matkustavien ei ole mahdollista päästä laivaan eikä saada hyvitystä käyttämättä jääneestä lipustaan.

Ruuhkien minimoimiseksi suosittelemme tekemään lähtöselvityksen etukäteen mobiilissa, netissä tai terminaalin lähtöselvitysautomaateilla. 

Lue lisää matkustusasiakirjoista

Muutoksia raitioliikenteessä terminaaleihin 14.8. alkaen

HSL uudistaa raitioliikenteen linjastoaan 14.8.2017 alkaen. Kaikkiin keskustan matkustajasatamiin pääsee yhä kätevästi raitiovaunulla, mutta uudistus vaikuttaa erityisesti Länsisatamaa ja Eteläsatamaa palveleviin linjoihin.

Länsiterminaali 1 ja 2: linjat 7 ja 6T

Uusi linja 7 alkaa kulkea reittiä Länsi-Pasila – Pasilan asema – Mäkelänkatu – Sörnäinen – Hakaniemi – Kruununhaka – Rautatieasema – Kamppi – Länsiterminaali. Katso reittikartta

Linja 9 ei enää 14.8. alkaen kulje terminaalien kautta. Katso reittikartta

Linjalla 6T ei tapahdu muutoksia. Katso reittikartta

Olympiaterminaali: linjat 2 ja 3

Linjan 2 reitti muuttuu Etu-Töölössä ja ydinkeskustassa. Katso reittikartta

Linjan 3 pohjoinen päätepysäkki siirtyy Mannerheimintien ja Kuusitien risteykseen. Katso reittikartta

Lisätietoa raitioliikenteen uudistuksesta HSL:n sivuilla

MUISTUTUS SUOMEN KANSALAISEN MATKUSTUSASIAKIRJOISTA VIROON

Huomioithan, että ajokortti ei käy matkustusasiakirjana Viroon matkustettaessa. Ainoat hyväksyttävät matkustusasiakirjat ovat passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti.
Myös alaikäiset lapset tarvitsevat oman matkustusasiakirjan.

Lisätietoa henkilöllisyyden todistamisesta sekä passi- ja viisumimääräyksistä

Rakennustyöt länsisataman alueella hidastavat liikennettä

Länsisataman läheisyydessä on käynnissä lukuisia rakennustöitä, jotka hidastavat liikennettä. Toivomme matkustajiemme varaamaan riittävästi aikaa satamaan saapumiseen.

Mechelininkadun peruskorjaus valmistuu loppuvuodesta 2018. Peruskorjaus tehdään välillä Leppäsuonkatu–Nordenskiöldin aukio. Katurakentaminen tulee aiheuttamaan liikenneruuhkia Mechelininkadulla ja Töölön alueella sekä vaikeuttaa Länsisatamassa asiointia. Jos suinkin mahdollista, kannattaa autoilijoiden käyttää mitä tahansa toista reittiä.

Tyynenmerenkadulle rakennetaan lisää tieosuutta Länsisataman uutta matkustajaterminaalia varten. Rakennustöiden aikana autoliikennettä ohjataan tarvittaessa kiertotielle. Tyynenmerenkatu valmistuu kokonaisuudessaan vuoden 2017 aikana. Laivasta poistuvat henkilöautot ohjataan ulos satama-alueelta Länsisatamankadun ja Tyynenmerenkadun risteyksestä, jonka jälkeen valittavaksi jää poistuminen joko Tyynenmerenkatua pitkin tai vaihtoehtoisesti Länsisatamankatua kohti Länsiväylää.

Maksuominaisuus lähtöselvitysautomaateissa

Tallink Siljan terminaalien lähtöselvitysautomaateissa on nyt mahdollista maksaa ja lähtöselvittää matkavaraukset joiden lähtöön on alle 24 tuntia aikaa ja joissa ei ole varattuna ajoneuvoa. Maksuvälineinä käyvät sirulliset MasterCard-, Visa-, Visa Electron- ja Maestro -kortit.

Lue lisää lähtöselvityksestä

Muista ottaa matkalle mukaan virallinen matkustusasiakirja

Muistutamme, että matkustajalla tulee aina olla matkalla mukana viranomaisen myöntämä asiakirja, jolla hän voi tarvittaessa todistaa henkilöllisyytensä ja kansalaisuutensa.

Huomioithan myös, että ajokortti ei ole virallinen matkustusasiakirja Viroon matkustettaessa.

Tutustu tarkemmin Ruotsiin ja Viroon vaadittaviin matkustusasiakirjoihin

AIKATAULUMUUTOKSET

Huomioithan, että laivojen aikatauluissa saattaa olla muutoksia/poikkeuksia johtuen esim. huoltopäivistä tai sääolosuhteista.

Lue lisää Aikataulut-sivulta

arkisto

Lue aikaisempia tiedotteita tästä →


joulun aikaan poikkeuksia aukioloajoissa

Joulun ja vuodenvaihteen aikana Tallink Siljan myyntipalvelun, matkamyymälöiden ja lähtöselvityksien aukioloajoissa on poikkeuksia.

Kaikki poikkeusaukioloajat voit katsoa sivuiltamme:

Myyntipalvelu
Matkamyymälät
Satamat ja terminaalit


Joulupöytä Tallink Siljalla

Buffet-ravintoloiden pöydät notkuvat jouluherkkuja ajalla 16.11.–26.12.2017.

Katso tarjonta:
Helsinki-Tukholma-linjalla (Silja Serenade & Silja Symphony)
Turku-Tukholma-linjalla (Baltic Princess & Galaxy)
Helsinki-Tallinna-linjalla (Europa)

Tutustu myös joulunajan matkoihimme


Itsenäisyyspäivänä 6.12. poikkeuksia aukioloajoissa

Suomen itsenäisyyspäivänä keskiviikkona 6.12.2017 Tallink Siljan aukioloajoissa on poikkeuksia.

Myyntipalvelumme palvelee yksittäisasiakkaita klo 09.00-18.00.

Kokous- ja ryhmämyynti sekä matkamyymälämme Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Maarianhaminassa ovat suljettu.

Katso Myyntipalvelun yhteystiedot


Poikkeuksia raitioliikenteessä terminaaleihin 26.11.2017

Sunnuntaina 26.11. vietetään Helsingissä Aleksanterinkadun joulukadun avajaisia noin klo 15.50 alkaen.

Olympiaterminaaliin kulkevat raitiolinjat 2 ja 3 sekä Länsiterminaaliin kulkeva raitiolinja 7 ajavat poikkeusreittiä joulukadun avajaiskulkueen aikana noin klo 15.50–17.00.

Lue tarkemmat tiedot poikkeuksista HSL:n sivulta

Katso kartta poikkeusreiteistä


SYYSLOMAT ALKAVAT!

Syyslomien aikana lähtöselvityksissämme voi olla ruuhkaa.
Lähtöselvitys alkaa kaksi tuntia (2 h) ennen laivan lähtöä. Suosittelemme kaikkia matkustajia saapumaan terminaaliin hyvissä ajoin.

Tutustu jo ennakkoon eri lähtöselvitysvaihtoehtoihin →

Syyslomien aikana laivoillamme on paljon ohjelmaa lapsille. Lue lisää lastenohjelmasta:

SILJA SERENADE →
SILJA SYMPHONY →
BALTIC PRINCESS →
GALAXY →
EUROPA →

Tallinkin pikalaivat Megastar ja Star liikennöimään uudesta Länsiterminaali 2:sta 27.2.2017 alkaen

Helsingin Sataman rakennuttama Länsiterminaali 2 Jätkäsaaren kärjessä on valmistunut. Tallinkin pikalaivat Megastar ja Star alkavat liikennöidä sieltä 27.2.2017 alkaen – ensimmäinen lähtö uudesta terminaalista on 27.2. klo 7.30. Samalla kävelymatka terminaalista laivaan lyhenee merkittävästi. Europa jatkaa liikennöimistä vanhasta terminaalista, Länsiterminaali 1:stä.

Koska Helsingin Länsisatamassa on nyt kaksi terminaalia, Länsiterminaali 1 (T1) ja Länsiterminaali 2 (T2), matkustajien toivotaan tarkistavan oma lähtöterminaalinsa ennen satamaan saapumista.

Vanha tuttu Länsiterminaali 1 palvelee jatkossakin risteilylaiva Europan matkustajia.

Lue aiheesta lisää uutishuoneestamme →

RAKENNUSTYÖT TALLINNAN D-TERMINAALISSA SAATTAVAT HIDASTAA LIIKENNETTÄ

Tallinnan D-terminaalissa tehtävät rakennustyöt saattavat hidastaa ajoneuvon kanssa matkustavia asiakkaita. Toivomme varaamaan riittävästi aikaa terminaalin alueella liikkumiseen ja seuraamaan opasteita sekä satamahenkilökunnan ohjeita. Rakennustyöt valmistuvat arviolta Toukokuussa 2017.

SEB Tallinna maraton 8.-10.9. aiheuttaa liikenteen poikkeusjärjestelyitä

SEB Tallinna maraton aiheuttaa  poikkeusjärjestelyitä Tallinnan keskustassa ja keskustan läheisyydessä perjantaista sunnuntaihin 8.-10.9.

Itse maraton juostaan sunnuntaina 10.9. klo 09.00 alkaen. Varaathan tarpeeksi aikaa terminaaliin saapumiseen. Katso reittikartta ja lisätietoja tapahtumasta →
 

Mielenilmaus pysäyttää junaliikenteen 14.8. klo 18 – 15.8. klo 24

Veturimiesten liitto on ilmoittanut mielenilmauksesta joka pysäyttää junaliikenteen ensi maanantaina 14.8. klo 18 alkaen. Mielenilmaus koskee kaikkia VR:n ja HSL:n lähijunia sekä VR:n kauko- ja tavarajunia. Poikkeuksena Venäjälle liikennöivät Allegro- ja Tolstoi-junat, jotka lähtevät mielenilmauksesta huolimatta normaalisti.

Tiedot vaikutuksista täsmentyvät ja niistä tiedotetaan VR:n internet-sivuilla sekä Twitterissä ja Facebookissa.

Helsinki City Marathon 12.8. aiheuttaa liikenteen poikkeusjärjestelyjä

Helsinki City Marathon aiheuttaa poikkeusjärjestelyjä liikenteessä Helsingin keskustassa lauantaina 12.8.2017 klo 15.00 - 21.00 välillä. Poikkeusjärjestelyt hoidetaan liikenteenohjauslaitteiden ja liikenteenohjaajien avulla.

Myös Länsiterminaaliin tai Olympiaterminaaliin tulevien laivamatkustajien on hyvä ottaa tapahtuma huomioon ja varata runsaasti aikaa satamaan siirtymiseen.

Lue tarkemmin liikennejärjestelyistä Helsingin Sataman sivuilta →
Katso reittikartta →

Anna lahjaksi yhteistä aikaa ja elämyksiä merellä!

Kesä on yhtä juhlaa. Mikä olisikaan mukavampaa kuin saada lahjakortti.
Tutustu Tallink Siljan lahjakorttivaihtoehtoihin ja tilaa omasi hyvissä ajoin!

Lue lisää →

Hyvä muistaa Juhannuksena matkustettaessa

Virossa vietetään Voitonpäivää perjantaina 23.6. ja juhannuspäivää lauantaina 24.6. Useimmat liikkeet, kaupat, pankit, museot ja monet ravintolat ovat kiinni juhannuspäivänä ja sulkevat ovet normaalia aikaisemmin Voitonpäivänä. Suuremmat marketit ovat yleensä avoinna myös juhannuspäivänä, mutta poikkeuksia normaaleihin aukioloaikoihin voi olla, voit tarkistaa aukioloaikoja täältä. Pre-Order tilauksissa on myös poikkeuksia 23.-24.6., katso ne täältä.

Suomessa ja Ruotsissa vietetään juhannusaattoa perjantaina 23.6. ja juhannuspäivää lauantaina 24.6. Useimmat liikkeet, kaupat, pankit, museot ja monet ravintolat ovat kiinni juhannuspäivänä ja sulkevat ovet normaalia aikaisemmin juhannusaattona. Katso myös joukkoliikenteen aikataulut Helsingissä ja Turussa

Matkamyymälämme ovat suljettu 23.-25.6. Myyntipalvelumme aukioloajat voit tarkistaa täältä

Laivasta poistuvien henkilöautojen sekä raskaan liikenteen purkureitit muuttuvat Helsingin Länsisatamassa 30.5.2017 alkaen.

Henkilöautot ohjataan ulos satama-alueelta Länsisatamankadun ja Tyynenmerenkadun risteyksestä, jonka jälkeen valittavaksi jää poistuminen joko Tyynenmerenkatua pitkin tai vaihtoehtoisesti Länsisatamankatua kohti Crusellin siltaa.

Raskas liikenne ohjataan laiturialueelta Rionkadun kautta Tyynenmerenkadulle kohti Länsilinkkiä (Jätkäsaarenlaiturin ja Mechelininkadun risteys) ja edelleen Länsiväylää.

Lue lisää ja katso kartta Helsingin Sataman sivuilta →

Mechelininkadun peruskorjaus alkaa 18.1.2017 - vaikutuksia liikenteeseen Länsisatamaan päin

Mechelininkadun peruskorjaus tehdään välillä Leppäsuonkatu–Nordenskiöldin aukio. Katurakentaminen tulee aiheuttamaan liikenneruuhkia Mechelininkadulla ja Töölön alueella ja vaikuttaa myös Länsisatamaan päin suuntautuvaan liikenteeseen.
Lue lisää Helsingin kaupungin Rakennusviraston sivuilta →

Rakennustyöt Tyynenmerenkadulla Helsingin Jätkäsaaressa hidastavat liikennettä ja vähentävät pysäköintipaikkoja

Tyynenmerenkadulle Helsingin Jätkäsaaressa rakennetaan lisää tieosuutta Länsisataman uutta matkustajaterminaalia varten. Rakennustöiden aikana autoliikennettä ohjataan tarvittaessa kiertotielle. Tyynenmerenkatu valmistuu kokonaisuudessaan vuoden 2017 aikana.

Toivomme matkustajiemme varaamaan riittävästi aikaa satamaan saapumiseen.

Lue aiheesta lisää Helsingin Sataman sivuilta → 

Tullin 1.4.2014 antama uusi ohje Virosta tuotavista alkoholijuomista

Tulli antoi 1.4.2014 uuden ohjeen Virosta tuotavista alkoholijuomista:

- Ns. jalkamatkustajan on laivalta Suomeen poistuessaan itse kannettava tai siirrettävä tuomiset maihin.
- Jos matkustajan alkoholituomiset on pakattu kulkuneuvoon Virossa tai paluumatkan aikana ennen laivan saapumista Suomen aluevesille, matkustajan on oltava ko. kulkuneuvon (auto, pakettiauto) kyydissä sen poistuessa laivalta maihin.
- Huom! Turvallisuussyistä johtuen Tallinkin aluksilla matkustajat eivät saa matkustaa bussin mukana autokannen kautta laivaan tai laivasta ulos. Kaikkien bussimatkustajien on siirryttävä laivaan ja laivasta ulos ns. jalkamatkustajien reittiä käyttäen alkoholituomiset mukanaan.

Lue Tullin tiedote →

Lapsella on oltava Viroon matkustettaessa oma passi 25.6.2012 lähtien

Lapsella on oltava oma passi matkustamista varten 25.6.2012 lähtien. Lapset eivät voi enää matkustaa siten, että nimi on lisätty vanhempien passeihin.
 
Passin henkilökohtaisuusvaatimus johtuu Euroopan unionin vuoden 2009 passiasetuksen muutoksesta (Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EY) N:o 444/2009 jäsenvaltioiden myöntämien passien ja matkustusasiakirjojen turvatekijöitä ja biometriikkaa koskevista vaatimuksista annetun neuvoston asetuksen (EY) N:o 2252/2004 muuttamisesta). Asetusmuutos edellyttää, ettei passissa voi olla merkittynä kuin yhden henkilön tiedot. EU:n jäsenvaltioille annettiin siirtymäaikaa kolme vuotta ja se umpeutuu 25.6.2012.
 
Suomessa myönnettiin vielä elokuussa 2006 passeja, joihin vanhempien lisäksi voitiin merkitä myös lapset. Nuo passit ovat edelleen voimassa olevia 10 vuoden passeja, joissa ei ole biometrisiä tunnisteita. Kesäkuun 26. päivästä lähtien vanhoja 10 vuoden passeja voidaan käyttää niihin merkittyyn viimeiseen voimassaolopäivään saakka normaalisti passin ensisijaisen haltijan eli vanhemman osalta. Passiin merkityillä lapsilla ei mainitun päivämäärän jälkeen ole kuitenkaan enää matkustusoikeutta tällä passilla.
 
Euroopan unionin jäsenvaltioiden suhtautuminen siirtymäajan umpeutumiseen saattaa vaihdella, erityisesti ensimmäisten kuukausien aikana. Osa jäsenvaltioista on kuitenkin ilmoittanut, että ne toteuttavat rajoillaan valvontaa asetuksen mukaisesti välittömästi siirtymäajan umpeuduttua. 
 

MTK:n työhevos- ja traktorikavalkadi Helsingissä aiheuttaa poikkeuksia perjantaina 9.6.2017

MTK järjestää traktori- ja työhevoskavalkadin perjantaina 9.6. kello 13.15 alkaen. Kulkue lähtee liikkeelle Kaisaniemestä ja päättyy Messukeskukselle. Kulkue aiheuttaa reitillään Rautatientorin ja Mannerheimintien kautta poikkeusjärjestelyjä ja viivästyksiä joukkoliikenteelle.

Lue lisää Helsingin Seudun Liikenteen sivuilta →

Lentonäytös Kaivopuiston edustalla Helsingissä saattaa aiheuttaa viivästyksiä perjantaina 9.6.2017

Tapahtuma ajoittuu välille noin klo 17-21 ja sen odotetaan houkuttelevan paikalle jopa kymmeniä tuhansia katsojia. Joukkoliikenteessä voi olla viivästyksiä.

Lue lisää Helsingin Seudun Liikenteen sivuilta →

Helsinki Samba Carnaval – kulkue Helsingissä aiheuttaa poikkeuksia lauantaina 10.6.2017

Helsinki Samba Carnaval – kulkue järjestetään lauantaina 10.6. kello 15 – 18. Kulkueen reitti on Senaatintori - Unioninkatu - Pohjoisesplanadi - Mannerheimintie - Aleksanterinkatu aina Mikonkadulle asti. Kulkue aiheuttaa merkittäviä reittimuutoksia raitioliikenteessä keskustan alueella. Raitiolinjat 2, 3, 4, 5 ja 7A/B siirretään poikkeusreiteille noin klo 14.45 – 18.00 väliseksi ajaksi.

Lue lisää Helsingin Seudun Liikenteen sivuilta →

Helsinki Half Marathon aiheuttaa poikkeuksia liikenteessä lauantaina 10.6.2017

Lauantaina 10.6. juostava Helsinki Half Marathon aiheuttaa poikkeuksia joukkoliikenteessä klo 9.30-11.30. Länsisatamassa Jätkäsaarenlaiturin ylitys tapahtuu n. klo 8.50-9.05., mikä voi aiheuttaa viivästystä raitiovaunulinjalla 9. Olympiaterminaalin läheisyydessä viivästyksiä voi aiheutua n. klo 9.00-9.40 välisenä aikana.

Lue lisää Helsingin Seudun liikenteen sivuilta →

Olympiaterminaalin lähellä poikkeusjärjestelyjä liikenteessä torstaina 1.6.2017

Presidentinlinnan edusta on suljettu valtiovierailun vuoksi torstaina 1.6. aamupäivällä noin klo 11 aikaan, jolloin matkustajaliikenteen kulku Olympiaterminaaliin tapahtuu Tehtaankadun kautta.

Lue lisää poikkeusjärjestelyistä Helsingin Sataman sivuilta →

ASICS Stockholm Marathon aiheuttaa poikkeusjärjestelyjä liikenteeseen lauantaina 3.6.2017

Tukholmassa juostavan ASICS Stockholm Marathonin vuoksi kaupungin liikenteessä on lauantaina 3.6. poikkeusjärjestelyjä. Julkisista kulkuvälineistä suositeltavinta on liikkua metrolla tapahtuman aikana.

Toivomme matkustajiemme varaamaan riittävästi aikaa Värtahamnenin terminaaliin saapumiseen.

Lue lisää tapahtumasta →
Katso reittikartta →

Tietyöt helsingin jätkäsaaressa hidastavat liikennettä

Välimerenkadun ja Tyynenmerenkadun risteyksessä (Huutokonttorin kohdalla) on aloitettu tietyöt 17.5., jonka vuoksi toinen ajokaista Länsiterminaaliin päin on suljettu. Tietöiden arvioitu kesto on 28.5. asti.

Toivomme matkustajiemme varaamaan riittävästä aikaa satamaan saapumiseen.

Tasavallan presidentti Mauno Koiviston valtiolliset hautajaiset torstaina 25.5.2017 muuttavat liikennejärjestelyjä Helsingin keskustassa iltapäivällä

Katuja on suljettuna noin kello 14–16 välillä, sulut voivat aiheuttaa liikenteen ruuhkautumista.

Toivomme matkustajiemme varaamaan riittävästi aikaa satamaan saapumiseen.

Lue lisää ja katso kartta Helsingin kaupungin sivulta →

Lisätietoa joukkoliikenteestä Helsingin Seudun liikenteen sivuilla →

SEB Maijooks - naisten liikuntapahtuma Tallinnassa 20.5.2017

Tallinnassa Piritan alueella järjestetään suuri naisille tarkoitettu liikuntatapahtuma SEB Maijooks lauantaina 20.5. Lähtö ja maali sijaitsevat Tallinnan laulukentällä ja tapahtuma saattaa hidastaa Viimsistä ja Piritasta palaavaa liikennettä klo 13.00-16.00 välisenä aikana.

Toivomme matkustajiemme varaamaan riittävästi aikaa satamaan saapumiseen.

Lue lisää juoksutapahtumasta →
Katso ratakartta →

Länsiterminaalille ei raitioliikennettä maanantaina ja tiistaina 24.–25.4., bussi 9X korvaa

Raitiovaunujen 6T ja 9 liikennöintiin tulee katkos Länsisatamassa raitiotien rakennustöiden vuoksi. Poikkeusjärjestelyt ovat voimassa maanantaina ja tiistaina 24.4. ja 25.4.

Linjan 6T vuorot liikennöidään katkoksen ajan linjana 6 Hietalahteen. Linja 9 liikennöi linjan 8 päätepysäkille Jätkäsaaren Saukonpaateen.
Ruoholahden metroasemalta järjestetään korvaava bussiyhteys 9X Jätkäsaareen.

Lue lisää HSL:n sivuilta →

Nordean pankkipalveluissa katko su 23.4.2017

Nordealla on Suomessa palvelukatko sunnuntaina 23. huhtikuuta aamuyöllä klo 04.00 alkaen, arvioitu päättymisaika n. klo 18.00. Korttimaksaminen laivalla ja terminaaleissa saattaa olla hidasta eikä välttämättä onnistu, joten varaathan käteistä mukaasi.

Lue lisää Nordean sivuilta →

Takaisin