Silja Linen ja WWF:n kalakampanja tuotti 6518 euroa

Tallink Silja järjesti lokakuussa ruotsinlaivoillaan kalakampanjan yhteistyössä WWF Suomen kanssa. Jokaisesta myydystä buffet-ateriasta lahjoitettiin 10 senttiä WWF:n Itämeri-työhön. Kuukauden aikana myytiin yhteensä 65 184 buffet-ateriaa neljällä Silja Linen laivalla, joten lopullinen lahjoitussumma oli 6518 euroa. 

- Kampanjan tavoitteena oli kerätä 10 000 euroa. Tavoite ei ihan täyttynyt, mutta olemme siitä huolimatta todella tyytyväisiä kampanjaan. Tallink Silja on tehnyt WWF Suomen kanssa yhteistyötä jo 14 vuoden ajan. Näiden vuosien aikana Tallink Silja on yhdessä asiakkaiden kanssa tukenut WWF:n Itämeri-työtä yhteensä 400 000 euron edestä. Silja Linen laivojen kalahankinnat on jo vuosien ajan tehty WWF:n Kalaoppaan suositusten perusteella, kertoo viestintäjohtaja Marika Nöjd.

Kampanjan aikana matkustajille kerrottiin lisää WWF:n Kalaoppaasta sekä ohjattiin vastuullisen kalan kuluttamiseen. 

- Laivalla tavoitimme uusia yleisöjä, joita pystyimme innostamaan vastuullisiin ja herkullisiin kalavalintoihin. Kampanja oli hienoa jatkoa pitkään kestäneelle yhteistyöllemme Tallink Siljan kanssa. WWF:n Kalaoppaan avulla kestävien kalavalintojen tekeminen on helppoa. Valitse lautaselle vihreän listan lajeja, kestävästi pyydettyä lähivesien kalaa, pienikokoisia lajeja sekä MSC-merkittyä kalaa”, yritysyhteistyön johtaja Kati Malmelin WWF:stä sanoo.

WWF:n Kalaoppaasta ilmestyi äskettäin uusi mobiilisovellus, jota on kätevä käyttää vaikka kaupan kalatiskillä ostoksia tehdessä ja varmistua, että oma valinta tuli tehtyä vastuullisesti. Lisätiedot www.wwf.fi/kalaopas.

 

Lisätietoja antaa:
Tallink Silja Oy, Viestintäjohtaja Marika Nöjd, marika.nojd@tallinksilja.com0400 207 704

 WWF Suomi, johtaja Kati Malmelin, kati.malmelin@wwf.fi, 040 500 5485

 

WWF Suomi on osa laajaa, kansainvälistä WWF-verkostoa, jolla on toimintaa yli sadassa maassa. Tavoitteemme on pysäyttää luonnon köyhtyminen ja rakentaa tulevaisuus, jossa ihmiset ja luonto elävät tasapainossa.
www.wwf.fi


Tallink Silja Oy on osa AS Tallink Gruppia, joka on yksi Itämeren alueen suurimmista matkustaja- ja rahtiliikennevarustamoista. Yhtiön laivat liikennöivät Suomesta Tallink-brändin alla Helsingistä Tallinnaan ja Silja Line-brändin alla Helsingistä ja Turusta Ahvenanmaan kautta Tukholmaan. Tallink Silja Oy toimii Helsingissä, Turussa, Tampereella ja tytäryhtiö Sally Ab Maarianhaminassa. Yritys työllistää maalla noin 500 ja merellä noin 1000 henkilöä. AS Tallink Grupp on listattu Tallinnan pörssissä.
www.tallinksilja.fi 
www.tallink.com