Tallink Taksolle ja Tulika Taksolle uusi yhteinen Taxofon-taksintilaussovellus

Viron johtavat taksiyritykset Tallink Takso ja Tulika Takso kehittivät yhdessä uuden Taxofon-mobiilisovelluksen, jonka avulla asiakkaat voivat tilata Tallinnassa ja sen lähialueilla yhteensä 500 autoa ja taksibussia. Kaikissa ajoneuvoissa voi maksaa käteisellä tai kortilla.

AS Tallink Takson johtokunnan jäsenen Tõnu Uusmaan mukaan Taxofon-taksintilaussovelluksen ansiosta asiakkaat eivät joudu jonottamaan puhelinpalvelukeskukseen, vaan saavat heti hyvän yleiskuvan lähistöllä olevista vapaista takseista ja niiden hinnoista. ”Taxofonin etuina ovat laatu ja turvallisuus. Välitämme ainoastaan sellaisten laadukkaita taksipalveluita tarjoavien yritysten takseja, joiden autot ovat vähintään keskiluokkaa ja alle kaksi vuotta vanhoja”, Uusmaa kertoo.

AS Tulika Takson johtajan Mati Saarin mukaan taksin tilaaminen mobiilisovelluksella kasvattaa suosiotaan Virossa. Lisäksi se on miellyttävää niin asiakkaille kuin taksiyrityksille. Jokaisen taksiyrityksen oma puhelinpalvelukeskus jatkaa kuitenkin myös toimintaansa. ”Taxofonin avulla voidaan tilata sopiva ajoneuvo. Taxofon on Viron ensimmäinen palvelu, jossa voi valita 6–12 hengen taksibussin isolle ryhmälle”, Saar sanoo.
  
Taxofon-mobiilisovellus toimii kahdella alustalla: IOS:llä ja Androidilla. Sovelluksen käyttö edellyttää, että se ladataan älypuhelimeen tai tablettiin ja siihen liitetään oma puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Uuden sovelluksen käyttöönoton jälkeen Tallinkin ja Tulikan takseja ei voi enää tilata markkinoiden johtavalla Taxify-sovelluksella. Taxofonin toimintaa hallinnoi Taxofon Eesti OÜ, jonka omistavat AS Tallink Takso ja AS Tulika Takso.

 

Lisätietoja antavat:
Tallink AS Tallink Takso, Tõnu Uusmaa, +372 507 0179, Tonu.Uusmaa@tallink.ee 
AS Tulika Takso, Mati Saar, +372 503 4834, mati.saar@tulika.ee

* * *

AS Tallink Takso on Tallinnan ja lähialueiden johtava kuljetuspalveluita tarjoava taksiyritys, ja sillä on tällä hetkellä käytössä noin 200 autoa Tallink Takso-, Tallink Taksobuss- ja Takso24-brändien alla. Kaikki yrityksen taksit ovat uusia automaattivaihteisia autoja, joissa on nahkapenkit ja nykyaikaiset turvajärjestelmät. Takseilla on yhtenäinen keltainen ulkoasu. AS Tallink Takson suurimmat omistajat ovat AS Infortar ja AS Tallink Grupp -varustamo.
 
Vuonna 1993 perustettu AS Tulika Takso on Viron vanhin ja suurin taksiyritys, jolla on käytössään yli 300 autoa. Tulika Takso -brändillä on käytössä suuria valkoisia keskiluokan ajoneuvoja, joiden keski-ikä on 1,5 vuotta. Tulika Business -brändillä on käytössä mustia Mercedes Benz E-sarjan autoja ja Maksitakso-brändillä taksibusseja, joissa on 8–12 istumapaikkaa.