Silja Linen syksyn gourmet-menu Matti Jämsénin käsialaa

Silja Linen Helsingin-linjan laivoilla nautitaan tänä syksynä menestyneen keittiömestari Matti Jämsénin nimikkomenusta. Suomalaisen keittiömaailman konkari, arvostetussa Bocuse d'Or-kilpailussa viidennen sijan viime vuonna saavuttanut Matti Jämsén, on suunnitellut Silja Linelle seitsemän ruokalajin Menu Signaturen laivojen Bon Vivant ravintolaan.

Matti Jämsenin menussa on vaikutteita vuosien varrelta kerätystä kokemuksesta ja kansainvälisestikin voitokkaista menuista. Matti Jämsen työskentelee G.W. Sundmans- ja Sundmans Krog –ravintoloiden keittiöpäällikkönä. Siljalle suunnitellussa Menu Signaturessa tulevat maistumaan muun muassa kateenkorva, merirapu ja merikrotti. Menu on voimassa Helsinki-Tukholma –reitin Silja Symphonylla ja Silja Serenadella syyskuun lopusta tammikuuhun 2013.
 
– On ollut mielenkiintoista ja antoisaa suunnitella omaani ja samalla G.W. Sundmansin nimikkomenua laivojen arvostettuun Bon Vivant -ravintolaan. Menussa on vaikutteita Sundmansin aiemmista ja nykyisistä annoksista sekä paljon pelkästään Siljalle suunniteltuja ruokia. Annokset on tarkoitettu valmistettavaksi nimenomaan laivan keittiössä. Kiireessäkin rakennettavaan menuun on suunniteltu myös muutamia helpottavia tekijöitä, kuten lämpöisessä ruoassa käytettävät lautasella lämmitettävät lisäkkeet. Menun raaka-ainepuolen tiesin olevan heti kunnossa; auttoihan Silja Line minua Bocuse d'Or kisan aikana juurikin tuoreen kalan ja äyriäisten saannissa, kertoo keittiöpäällikkö Matti Jämsén.
 
– Olemme ylpeitä saadessamme Helsingin-laivoillemme kotimaisen ja kansainvälisestikin menestyneen huippukeittiömestarin menun. Bon Vivant -ravintola on tunnettu erittäin tasokkaasta tarjonnastaan, ja Jämsénin nimikkomenu tarjoaa asiakkaillemme jälleen hienostuneita makuja suomalaisen gourmet-maailman huipulta, sanoo Tallink Silja Oy:n Customer Experience Manager Tomi Söderström.
 
Lisätiedot: 
Tallink Silja Oy, Customer Experience Manager Tomi Söderström, p. 050 355 0242, tomi.soderstrom@tallinksilja.com