Anteeksipyyntö lausunnosta ruotsalaisessa TV-ohjelmassa

Ruotsin TV4 –kanavalla esitettiin tiistai-iltana "Kalla Fakta" –ohjelma, joka käsitteli Itämerellä tapahtuvia rikoksia ja alkoholinkäyttöä. Ohjelman lisämateriaaleista esitettiin Ruotsin TV4-kanavalla keskiviikkona uutinen, jossa AS Tallink Gruppin henkilöstöjohtaja kommentoi naisien alkoholinkäyttöä laivalla. Kyseinen kommentti ei ole Tallink Siljan linjan mukainen, eikä missään nimessä hyväksyttävä.

Ymmärrämme, että kommentti herättää keskustelua ja vahvoja tunteita. Myös AS Tallink Gruppin henkilöstöjohtaja haluaa esittää anteeksipyynnön kommenttinsa johdosta:

 - Pyydän anteeksi kaikilta niiltä, jotka loukkaantuivat sanavalinnastani. Haastattelussa käsiteltiin alkoholin käyttöä ja sen seurauksia Itämerellä liikennöivillä risteilyaluksilla. Pitkän haastattelun aikana ilmaisin itseäni epäonnistuneesti vastauksessani, joka liittyi jokaisen henkilön, niin miehen kuin naisen, vastuuseen omasta alkoholinkäytöstään. Vakuutan, ettei haastattelun aikana käyttämäni harhaanjohtava sanavalinta edusta henkilökohtaista tai Tallink-konsernin näkökantoja. Pyydän vielä kertaalleen anteeksi epäonnistunutta sanavalintaani, sanoo AS Tallink Gruppin henkilöstöjohtaja Vahur Ausmees.


Mediakyselyt:
Tallink Silja Oy, viestintäpäällikkö Marika Nöjd, marika.nojd@tallinksilja.com