Tallinkin Tukholma−Riika-reitillä 10-vuotispäivä

AS Tallink Grupp juhlii tänään 6.4.2016 tasan 10 vuotta jatkunutta liikennöintiään Tukholma−Riika-reitillä. Kuluneina 10 vuotena yhtiö on kuljettanut näiden kahden pääkaupungin välillä yhteensä 5,5 miljoonaa matkustajaa.

Tallink Latvian toimitusjohtaja Hillard Taur on työskennellyt yhtiön palveluksessa reitin suunnittelun alkuvaiheista lähtien."Olen nähnyt tämän reitin kehittymisen ja vakiintumisen sen ensimmäisestä päivästä lähtien. On ollut todellinen ilo saada työskennellä osaavan henkilöstömme kanssa niin  maissa kuin laivoilla. Haluankin tässä yhteydessä kiittää niin matkustajiamme kuin työntekijöitämme – vain yhdessä onnistumme!", Taur sanoo.

Tallink on liikennöinyt Tukholma−Riika-reitillä useilla matkustaja-aluksilla: Fantaasialla huhtikuusta toukokuuhun 2006, Regina Balticalla toukokuusta 2006 toukokuuhun 2009, Vana Tallinnalla huhtikuusta 2007 elokuuhun 2008, Silja Festivalilla elokuusta 2008 toukokuuhun 2013, Romantikalla toukokuusta 2009 elokuuhun 2009 ja Isabellella toukokuusta 2013 lähtien.

Tallink on laivayhtiöistä ainoa, joka tarjoaa säännöllistä matkustaja- ja rahtiliikennettä Tukholman ja Riikan välillä. Yhtiö on panostanut jatkuvasti reitin kehittämiseen ja  vakiinnuttanut uusia risteilymahdollisuuksia ja kokemuksia Latvian markkinoilla. Yhtiön merkittävät investoinnit ovat tukeneet Latvian matkailua, sillä ne ovat edistäneet Riikaa ja Latviaa matkailukohteina ja lisänneet sinne lukuisista eri maista tulevien turistien määrää. Samalla yhtiö tukee Latvian taloutta niin työllistävästä kuin verotuloja kasvattavasta näkökulmasta. Lisäksi Tallink edesauttaa muiden Latvian markkinoilla toimivien yritysten hankintaverkostojen toimintaedellytyksiä.

Matkustajalaiva Isabelle on rakennettu vuonna 1989. Laiva on 171 metriä pitkä, 27,6 metriä leveä ja sinne mahtuu 2500 matkustajaa hyttimäärän ollessa 662. Isabellen makisiminopeus on 20,5 solmua ja jääluokitus 1A Super. Laivalla on neljä ravintolaa ja kahvilaa, neljä baaria, yökerho ja disko, karaokebaari, sauna ja lastenleikkipaikka. Ostosmahdollisuudet ovat hyvät ja kattavasta risteilyohjelmasta löytyy jokaiselle jotakin: laivalla esiintyy niin paikallisia kuin kansainvälisiä bändejä ja esiintyjäryhmiä.

AS Tallink Grupp on pohjoisen Itämeren alueen suurin matkustaja- ja rahtiliikennevarustamo. Yrityksellä on yhteensä 15 alusta ja se liikennöi Tallink- ja Silja Line -brändeillä kuudella reitillä. AS Tallink Grupp työllistää noin 7 000 henkilöä ja kuljettaa vuosittain 9 miljoonaa matkustajaa.

Lisätietoja:
Baiba Muceniece, Marketing and Sales Director, Tallink Latvia, +371 29211085
Luulea Lääne, Communication Director, AS Tallink Grupp, +372 5521296, luulea.laane@tallink.ee